ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיסה באזור ינואר

פורום צפון אמריקה
    6
    8
    1570
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dita3
      dita3 נערך לאחרונה על ידי

מתכננים טיול של ניו יורק+ פארקים באורלנדו… הבעיה שהזמן שמסתדר לנו זה ינואר בערך- האם זה הגיוני לטייל בינואר או שממש קר ועדיף לבטל את הרעיון? 

עוד לא היינו מעולם בארצות הברית יש לציין, אז אולי יש לכם המלצות למקומות ששווה לבקר בהם בחורף?

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ari0252
        ari0252 נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק קרה מאד בינואר.

באורלנדו מזג אוויר טוב.

בחורף ניתן גם לטייל במערב  ברבות מאד מהאטרקציות המרכזיות אף כי חלק מהן מושלגות וחלק סגור.

למעשה המערב עדיף בחורף.

• dita3
          dita3 נערך לאחרונה על ידי

תודה, אנחנו מאוד רוצים להגיע לאורלנדו ולכן נראה לי בשביל שבועיים קצת קשה  גם למערב, בטח כשהטיסה מגיעה מניו יורק. 

אין מקומות תיירותיים בניו יורק בינואר? זה טיול ברמה של קור שלא ניתן להנות?

• ari0252
            ari0252 נערך לאחרונה על ידי

היי ,

יש מקומות תיירותיים בינואר בניו יורק.

אבל קר מאד וצריך להתארגן עם לבוש מתאים. .

אפשר בהחלט  להינות אבל זה עניין של מזל  ,לעיתים יכול להיות גשום וגם סופות שלגים ייתכנו..

אם הכוונה באורלנדו הוא לבלות  בפארקים,אז יש מקבילים להם בל.א. וסן דייגו.

• segev17
              segev17 נערך לאחרונה על ידי

אם מטיילים עם ילדים אז אישית הייתי מעביר את כל השבועיים בפלורידה - אורלנדו ודרומה

אם בלי ילדים אפשר לדעתי לשלב את ניו יורק לכשלושה ימים (לא הייתי נשאר ליותר) והשאר פלורידה. 

• שירליץ
                שירליץ נערך לאחרונה על ידי

אפשר לאייל בניו יורק בינואר, אבל לטעמי זה פחות מתאים לביקור ראשון בעיר. ועוד פחות למי שלא מנוסה בטיול בחורף עז. טמפרטורות שיורדות מתחת לאפס, סיכוי גבוה לשלג. זה דורש גמישות בתכנון ולבוש מתאים. 

שילוב של דרום קליפורניה ולאס ווגאס יכול להיות מהנה לא פחות, וגם שם יש מספר פארקי שעשועים. זה לא אורלנדו, אבל יש מגוון יותר רחב של דברים לראות ולעשות. 

• עמיחי13
                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

הייתי כמה פעמים בניו יורק בינואר. זה עניין של מזל. לפעמים סתם קפוא, ולפעמים ממש בלתי נסבל – טמפרטורות של -13 צלזיוס, סופות שלגים שמשתקות את העיר וכו.

תיקון למה שכתבו כאן – גם במערב קר מאוד! המקום היחיד המערב שסביר לטיול בחורף זו הפינה הדרום מערבית של ארה”ב (בעיקר קו סן פרנסיסקו ודרומה).

• אנשיםטובים
                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מי אתם? זוג? משפחה? ילדים? בני כמה הילדים?

יש לכם נסיון עם טיול למקומות קרים (לא סקי)? יש לכם ציוד מתאים (מעיל, ביגוד וכו’) או שיש לכם איך להשיג?

אורלנדו אני מניח שהכוונה פארקים. כמה ימי פארקים מדובר? 2 או 6?

אצלי דווקא הביקור הראשון בארה”ב היה בדצמבר בניו יורק, ומאז חזרתי לאיזור בחורף יותר מפעם אחת. אבל בגדול אני ממליץ להמנע מזה.

קודם כל – יש סיכון שהוא אומנם נקודתי אבל לא זניח לסופות שלגים. זה יכול לגרום לכם לעוצר במלון (כי אי אפשר באמת להסתובב בחוץ), ולא פחות גרוע לשיבוש של הטיסות ולמצב שאתם לא טסים במועד שרציתם (הלוך, חזור או טיסת פנים). ולא ברור מי אם בכלל יפצה אתכם (רמז – כנראה שאף אחד).

מעבר למזל, בכל מקרה סביר להניח שהטמפרטורות יהיו באיזור האפס. אם יהיה מזל יהיה מעל האפס (בצהריים), ואם לא יהיה מזל יהיה מהותית מתחת לאפס. ברור שאפשר עדיין לטייל, אבל זה מאד לא נוח. משתי סיבות – האחת – כל הציוד התרמי המסורבל. והשניה ובייחוד בביקור ראשון רוצים לשוטט בחוץ. לראות את גורדי השחקים, הפארקים ועוד. אבל כשקר קשה לשוטט בחוץ. וגם מה שיש בחוץ זה לא אוטו דבר. באחד הביקורים שלי חלק מהגינות היו סגורות בסס”ל בגלל השלג. הספסלים אולי פונו מהשלג אבל קפואים אז אין מה לדבר על לשבת. בגלל שקר וזו לא העונה אז אין אומנעי רחוב, ויש הרבה פחות דוכני רחוב וכו’. פוגע מאד בחוויה הניו יורקית של פעם ראשונה. 

אבל כמו שהוזכר בדרום קליפורניה מזג האויר דומה לישראל. אז גם בחורף אפשר בהחלט לטייל. בדרום קליפורניה יש כמה וכמה פארקי שעשועים שיכולים לספק תחליף לאורלדנו.

מה יש באורלדנו שאין בקליפורניה – בעיקר כמות הפארקים. באורלדנו יש 7 פארקים גדולים ועוד כמה קטנים. באיזור לוס אנג’לס יש רק 4 גדולים ועוד כמה קטנים. אז אם אתם רוצים את כל הפארקים – אורלדנו יותר טובה. אבל אם בפועל מספקים ב 3-4 – אז קליפרוניה מספיק טובה

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון