היער השחור ומינכן - טיול משפחתי מושלם...
-
אוגוסט 2017 – שבועיים ביער השחור ומינכן.
ההרכב – זוג ו- 3 ילדים (8, 10, 13)
מי שכבר היה שם יודע...
ומי שעוד לא, בוודאי שמע לא פעם אחת…
אז הכל נכון !
היער השחור הוא באמת טיול אולטימטיבי למשפחות
האזור מהמם, רגוע ושליו, שופע בגווני ירוק, ומלא אטרקציות מגוונות לכל הגילאים. פשוט אחד הטיולים המדהימים שעשינו (ועשינו לא מעט...כולם מופיעים בבלוג שלי, למי שמעוניין לקרוא).
אז מה הפך את הטיול הזה לחוויה מושלמת?
תכנון מוקפד, מלון מהמם (לא זול אבל שווה כל שקל), ומזג אוויר כמו בהזמנה, שאיפשר לי להוציא לפועל כמעט את כל מה שתכננתי.ומה היה לנו?
מפלים, רכבל, מגלשות הרים, פארק חבלים, פארק מים, בריכות, טיולי טבע, עיירות ציוריות, שופינג ועוד ועוד…הא כן, וגם לונה פארק אחד...כזה שולי, קטן...
אולי שמעתם עליו ...Europa park
כמה תמונות אווירה
ונתחיל בתובנות של סיכום טיול.

-
תכנון מקדים - מבחינתי זהו ה-בסיס לכל טיול מוצלח. תקראו סיכומי טיול + בלוגים + טיפים ב”למטייל”, תקראו את ספר "המשפחה המטיילת" ותבחרו את האטרקציות המתאימות למשפחתכם מבחינת העדפה, גילאי הילדים וכו'.
כשאתם בונים תוכנית יומית, על תעמיסו אטרקציות, גם אם על המפה הן נראות קרובות. תשאירו מספיק מקום לגמישות ושינוי לפי מזג אוויר, חשק, עייפות הילדים...סה"כ אתם מגיעים לחופשה והמטרה היא להיות ביחד ולצבור חוויות, ולא לעשות מסע כומתה.
טיסות - תרשו לעצמכם להיות יצירתיים...לא חייבים לנחות בבזאל 
אני, למשל, בחרתי את המסלול הזה: נחיתה בפרנקפורט עם קונקשיין של שעתיים בבריסל, 8 לילות ביער השחור, 2 לילות בקונסטנץ, 3 לילות במינכן, וחזרה ממינכן עם קונקשיין של שעתיים בציריך. כך, גם השגנו כרטיסים זולים בטיסות סדירות (כולל הושבה, אוכל, מזוודות), וגם הצלחנו לשלב את האטרקציות של מינכן בטיול (איצטדיון באיירן, מוזיאון במוו, הגנים האנגליים, ושופינג). שורה תחתונה – לפני שמחליטים על כרטיסי הטיסה, כדאי לבדוק האם יש אופציות שמתאימות לכם יותר מבחינת העיר בה נוחתים, שעות הטיסה וכו’.
-
מקום לינה - ביער השחור יש מגוון עצום, מבחינת מיקום, רמה, מחיר...במקרה שלנו, אנחנו אוהבים בתי מלון מודרניים עם ארוחת בוקר, ולכן אחרי חיפוש מייגע, מצאתי את Best Western Hotel Hofgut Sternen , שהתגלה כמושלם !
בחרנו בחדר משפחה superior, שאלו למעשה שני חדרים גדולים מאוד, עם שתי מיטות זוגיות עצומות ונוחות בטירוף, ועוד מיטה נפתחת. המלון כולל כרטיס אדום וארוחת בוקר אחת הטובות שחווינו באירופה. המחיר לא היה זול, אבל המלון והמיקום היו שווים כל שקל ! מבחינתנו, מומלץ בחום
הטיפ שלנו הוא שגם אם אתם מתחברים יותר לסגנון של צימרים/חוות מה שחשוב הוא המיקום !...תמקמו את האטרקציות על המפה, ותבחרו במקום לינה שממוקם אידיאלי לטיול כוכב. פחות כיף, אחרי יום עמוס באטרקציות, לחזור למקום לינה נידח ביער, גם אם נשקף ממנו נוף מהמם...גם כך הנסיעות בטיול רבות, אז כדאי שמקום הלינה ימוקם בצורה הקרובה לרוב האטרקציות שאתם מתכננים.
כמה תמונות מהמלון:

-
ערב טוב סיון
נכנסתי לכאן מתוך סקרנו ופזילה ליום שיגיע ואקח את נכדי ליער השחור.
חשבתי מה עוד יכולים לחדש לי משם שהרי כבר ביקרתי פעמיים.
אז מצאתי את פארק הפסלים היפיפה שמצאת ואני בחצי אוזן מאזינה וצופה כי החצי השני נמצא עמוק באשכול שלי על יפן.
תמונות יפיפות!!!
רחל לבון
-
תודה רחל !
הייתי קצת עסוקה ודי נעדרתי מהפורום, אז לא ידעתי שהתחלת לרשום שרשור חדש.
מממממ…..יפן….חלום ישן שלי, שנמצא גבוה במגירת הטיולים, מחכה בסבלנות שאוציאו לפועל...עוד יגיע היום
אקפוץ מחר לשרשור שלך, להשלים פערים, בטוחה שאהנה.ובחזרה ליער השחור. שביל הפסלים באמת נפלא. זהו שביל מעגלי, שבמהלכו עוברים גם באגם מקסים. הנה עוד כמה תמונות מהמקום.

-
נמשיך בתובנות מהטיול…
פארק אירופה - מה עוד לא נאמר עליו? הוא באמת מרהיב ומגוון באטרקציות, אז היכונו ליום כיפי ומתיש במיוחד. הטיפ שלנו - הורידו כבר בבית את אפליקציית הפארק, סמנו את המתקנים הרלוונטיים, וביום בו אתם שם, היעזרו באפליקציה - היא מראה את מיקום המתקנים והתורים הצפויים בכל מתקן. פשוט מעולה !
- למרות שהפארק רישמית נפתח רק ב- 9 , כבר ב- 8:30 ניתן להיכנס.
- את הכרטיס לחנייה אפשר לקנות מייד כשנכנסים לפארק או כמונו, בסיום היום בעמדות המודיעין, ואז אין צורך לעמוד בתור
ו….תתכוננו גם לתורים ארוכים ביציאה מהחנייה….

-
הפתעת הטיול - רכבל בלכן….וואו !!! כלומר ידעתי שיש רכבל כזה, אבל משום מה יחסית לא נכתב עליו הרבה. נראה שהרוב בוחרים ברכבלים אחרים של היער. הגענו אליו כי הסתדר בלוח הזמנים של אותו יום (שהוקדש לניצול הכרטיס השחור),
עלינו לפסגה, ו- מדהים...איזה נוף !
בלי שום אטרקציה נוספת, פשוט להסתכל על יופי הבריאה. הילדים ואנחנו היינו מהופנטים. מומלץ בחום !

-
אכזבת הטיול - פרייבורג.
לא מצאנו כל עניין בשוק (אמנם היינו ביום חמישי ולא שבת, אך בכל זאת...), המתבגרים לא מצאו שום דבר מבחינת שופינג, והתעלות שכולם מדברים עליהן נקראו בפי ילדיי "ביוביות"
.
בקיצור, מבחינתנו בדיעבד אפשר היה בהחלט לוותר על פרייבורג, ולהקדיש את הזמן לשאר האטרקציות המלהיבות של היער השחור.

-
כרטיסי הנחות -
היו לנו את האדום והשחור, בעזרתם חסכנו 1900 ש"ח ! וממש לא עשינו מסלול טירונות, להיפך - כל יום יצאנו רק ב- 10:00
זה לא אומר שצריך לרוץ לרכוש את הכרטיס השחור או לחפש מקום לינה שמספק את הכרטיס האדום, אלא לעשות חישוב מקדים האם הם רלוונטיים בהרכב המשפחתי שלכם ולנוכח האטרקציות שאתם מתכננים לעשות.
במקרה שלנו הם ממש השתלמו !
זהו, על קצה המזלג.
פירוט של התוכנית המלאה, כולל המסלולים שעשינו כל יום, אטרקציות, טיפים נוספים והמון מידע, תוכלו למצאו בפוסט סיכום הטיול שלנו.** ליד כל אטרקציה גם רשמתי באיזה כרטיס השתמשנו **
מקווה שתיעזרו בסיכום, ומאחלת שיהיה לכם טיול מהנה לפחות כמו שלנו !

-
פשוט נפלא!!! נהנתי מאד לטייל איתך כאן וגם בבלוג. הכתיבה הקולחת והתמונות הנפלאות מרחיבות את הלב ומעוררות את החשק, ובשילוב הפירוט הנהדר והנוח של שלל המסלולים והאטרקציות האופציונליות - היישר לשמירה במועדפים. תודה

-
תודה רבה על השיתוף, הפירוט וההמלצות!
-
סיון,
יופי של טיול היה לכם , ואני שומרת לי את המלון שלכם לביקור עתידי כי גם אנחנו אוהבים סגנון מודרני.
היינו לפני שנים ביער ולא שילבנו את פארק אירופה אלא בכלל את שוויץ , כך שאני מתחברת למה שכתבת על יצירתיות.
עכשיו הילדים גדלו אז כבר אפשר לחזור ליער + לראות מה פספסנו בפארק אירופה.
בינתיים , עד שאנחנו נחזור , מעבירה לאחותי שמתכננת לטוס לשם הקיץ.
תודה על השיתוף
עדי
-
עדי חן וצפנת, תודה רבה על התגובות והפירגון !
שמחה שהסיכום הועיל, ומאחלת לכם טיול כיפי

-
כמה נחמד,כך בתוך החורף,ךקרוא על טיולי קייץ!
זה המלון בו קיבלו גלידה עם כרטיס היער השחור,לדעתי..
פרייבורג,”בוגרת” לצעירים..לכןהייתה הרגשה של בזבוז שעות בה...
-
תודה אמה.
אנחנו דווקא אוהבים טיולים עירוניים, והיינו כבר עם הילדים ברומא, ברצלונה, בודפשט, מינכן, וינה….אבל פרייבורג פשוט הייתה משעממת...הדבר היחיד שעוד היה מרשים בה זו הכנסייה…
כך שבדיעבד היינו מוותרים עליה בלי לחשוב פעמיים. בטח כשיש כ”כ הרבה אטרקציות מעניינות יותר ביער השחור
-
זאת בדיוק הנקודה,
כשיש כל כך הרבה אפשרויות ומקומות יפים,מסכימה איתך שפרייבורג הבוגרת נראתה פחות מושכת.צודקת.
בקייץ,עברנו בעיר לשעתיים אולי ,בחורף עברנו במיוחד מאלזס.היה נחמד בזכות השלג.שונה מאלזס היפה.לי זה היה טיול דצמבר שני באלזס,לכם קפיצה לפרייבורגהתאימה.אבל כן אולי הייתי מושכת למקום אחר או חצי יום בבאזל.
קניות היו נחמדות בפרייבורג

-
אלזס באמת נראית קסומה בחורף לפי השירשורים שהיו פה לאחרונה.
כל תמונות השלג האלה עושות חשק
…מי יודע אולי עוד נשוב לחוויה חורפית בשנה הקרובה