ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נסיעה ליעד כל שהוא סולו

פורום אירופה
    5
    8
    1790
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עופרי_3802624
      עופרי_3802624 נערך לאחרונה על ידי

היי

אני בן 20 ולצערי אין לי אנשים שרוצים לנסוע לחול ואני נאלץ לנסוע לבד

קשה לנסוע סולו?

ואם זה סבבה אז לאן כדאי? (נסעתי עם ההורים לפני שנתיים ללונדון ופריז ואין לי בעיה לחזור לאותם יעדים)

ואיפה כדאי לישון במלון או הוסטל? (לא הבנתי כל כך מה זה הוסטל ואיפה מוצאים)

ויש טיפים לנסיעה פעם ראשונה סולו?

תודה לעונים Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

אם זה קל או לא זו שאלה אישית. יש אנשים שלא מסתדרים עם להיות לבד חמש דקות ויש כאלו שלא יטיילו אחרת. אם לא תנסה לא תדע.

לאן כדאי? לאן שמעניין אותך. זה שאתה לבד לא אמור להשפיע על יעד הנסיעה.

כדאי לדעת מה זה הוסטל, או בעברית אכסניה. מדובר על דיור למטיילים ברמת תרמילאות, כשהחדרים לרוב משותפים. כלומר, אתה לא משלם על חדר פרטי אלא על מיטה בחדר שיש בו כמה וכמה מיטות (לרוב מיטות קומותיים), ואותו אתה חולק עם אנשים זרים. לרוב יש גם מטבח משותף שבו אפשר לבשל לבד כדי לחסוך כסף על מסעדות. הוסטל יותר זול ממלון. מה שכן, היום בהוסטלים יש גם חדרים פרטיים למי שמעוניין לשלם יותר.

אחד היתרונות של הוסטלים הוא שיותר קל להכיר בהם מטיילים אחרים, ואז אם לא רוצים להיות לבד אפשר לפגוש חבר’ה וגם לצאת או לטייל איתם – האם בוודאות תפגוש אנשים מעניינים שיהיה לך כיף לטייל איתם? לא, זה שאלה של מזל, אופי ההוסטל, וגם עד כמה אתה מתיידד ומכיר אנשים בקלות.

אז מה יותר כדאי, מלון או הוסטל? לכל אדם ההעדפה שלו.

• עופרי_3802624

אם אני ישן במלון

עדיין קיים סיכוי להכיר אנשים בטיול לא?

אתה מכיר אנשים שנסעו לבד?

• conure
            conure נערך לאחרונה על ידי

היי עופרי ,

אני טס כל שנה לטיול סולו ואוהב את זה מאוד.

אתה צריך להכיר את עצמך ולדעת אם אתה יכול להתחבר לאנשים בקלות , אם יש לך תחומי עניין רבים שתוכל למלא את הזמן בלראות ולעשות דברים שאתה אוהב כמו מוזיאונים , גלריות , קניות , מסיבות או כל דבר אחר שמעניין אותך.

אני ישן במלונות בד”כ , אף פעם לא ישנתי באכסניה ובכל מקום שהייתי חזרתי הביתה עם עוד חבר או שניים שאנחנו שומרים על קשר , הכל תלוי באופי שלך ועד כמה אתה פתוח להכיר אנשים חדשים.

אתה מוזמן לקרוא את הבלוג שלי על הטיול לברלין (זה היה הטיול סולו הראשון שעשיתי) , יש שם הרבה תשובות וטיפים למטיילים לבד.

על כמה זמן מדובר? מה התקציב? מה תחומי העניין שלך? אתה דובר אנגלית ברמה טובה?

• שקד
              שקד נערך לאחרונה על ידי

אני לא חושבת שאתה צריך לוותר על משהו שאתה רוצה רק כי אף אחד אחר לא רוצה לעשות אותו. תבחר יעד שמעניין אותך לבקר בו וסע. אני לא מצליחה לחשוב על אף יעד באירופה שבו יש סכנה בטיחותית לטייל לבד. אולי יש כל מיני מסלולי טרקים שבהם כדאי שיהיה מישהו שיודע מה קורה איתך. טיול סטנדרטי בפריז? אין שום הבדל ברמה הפרקטית ובהתנהלות. כלומר, זה לא צריך להשפיע על היעד שבחרת.

היתרונות בטיול לבד – אתה עושה רק מה שאתה רוצה בלי להתחשב ברצון של אף אחד אחר והכל מתנהל בקצב שמתאים לך. החסרונות – יש לך פחות עם מי לדבר ועם מי לחלוק את החויות.

אפשר להכיר אנשים חדשים גם כשישנים במלונות אבל פחות מאשר כשישנים באכסניה. באכסניה הרבה מהאנשים יהיו בגילך וגם בהרבה אכסניות יש אווירה שמאוד מעודדת ומקלה על זה. נפגשים בחדרים המשותפים, במטבח המשותף, ליד המכונות כביסה, בלאונג׳, בשולחן סנוקר ועוד. במלון אתה בדרך כלל לא מדבר עם האורחים בחדרים לידך ולרוב גם לא כל כך מקובל לגשת לשולחנות אחרים בזמן ארוחת בוקר ולשאול אותם מה התכניות שלהם להיום. אפשר להכיר אנשים בכל מיני סיורים בעיר או באיזשהו אתר (הולכים ביחד כמה שעות...), אפשר לדבר קצת עם מי שיושב לידר על הבאר בפאב או במסעדה, יש מקרים שבהם יהיה לגיטימי להתחיל לדבר עם מישהו באוטובוס או ברכבת או בהמתנה לתור באיזה אתר, וכו׳. לא תמיד זה יוביל לחברות ארוכת שנים אבל יכולה להיות ארוחת צהריים כיפית וזה גם בסדר גמור. תתמקד בלטייל ולעשות מה שרצית, ואם על הדרך תכיר אנשים חדשים אז מה טוב.

• עופרי_3802624

העיקרון התקציב הוא די גדול

מעל 10000 בלי טיסות

ואעי דובר אנגלית בצורה טובה אבל אני די חלוד אז צריך לרענן

• עופרי_3802624

• זיוה לוי
                    זיוה לוי נערך לאחרונה על ידי

הייתי מציעה לך בתור התחלה...לנסוע לעיר ..לטייל למצות ולקחת תחבורה ציבורית ולצאת מתוך העיר לאתרים מעניינים בסביבה ..ולחזור ללון באותו מלון….בפעם אחרת תעז יותר….מה דעתך  על..אמסטרדם או פראג….

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון