רוצים לטוס לחו״ל ויהיו לנו 2 תינוקות
-
שלום לכולם.
אנחנו מתכננים חופשה בתחילת יולי לכשבוע.
יהיו לנו שני עוללים, הראשונה בת שנתיים (ננסה לנצל את הכרטיס המוזל) והשני/ה כ- 3 חודשים.
- אשתי לא מעוניינת בשכירת רכב – אז – עיר
- היינו באמסטרדם עם הקטנה (כשהיתה בת 3 חודשים) וגם ברומא – אז מחפשים מקומות אחרים
- טיסות ישירות בלבד
- האם ניתן להזמין טיסה כשהעולל עוד לא נולד?
- המלצות לערים?
- מישהו טס כבר עם גילאים שכאלו לחו״ל ויכול להמליץ על משהו? (גם טיול לא עירוני)
תודה מראש

-
אני טסתי עם גילאים כאלו לחו”ל, יש הפרש דומה בין שני הגדולים שלי. זו היתה הנסיעה הכי גרועה שלי עם ילדים. אבל אתם לא אני ואולי תהנו.
אפשר לקנות כרטיס טיסה לתינוק שטרם נולד, אבל חייבים לרשום שם בעת ההזמנה. טסתי עם תינוק בן חודשיים וקניתי לו כרטיס לפני שנולד, לא רצינו לרשום את השם אז רשמנו רק אותיות ראשונות, ואחר כך בסיוע שירות לקוחות [היעיל מאד של נורבגיאן] שינינו את השם לשם המלא ולא היו בעיות.
אם אתם רוצים עיר, תחבורה ציבורית נוחה, ויש לכם פעוטה ותינוקת – בעיני בודפשט מאד מתאימה, תחבורה ציבורית מעולה והכל יחסית קרוב [יחסית לערי בירה אחרות]. יש מגוון אפשרויות לינה וגם טבע עירוני.
עוד המלצות: אם אינכם רגילים לטייל איתן במנשא, קחו שתי עגלות.
-
לא רוצים רכב? לא חייבים טיול עירוני.
מה דעתכם על שייט תעלות בנהיגה עצמית?
המלון שט אתכם, המסעדה שטה אתכם.
שוכרים גם אופניים עם כסא פעוטות ורוכבים בטבע/כפרים.
-
תודה אוליב
כן, את בודפשט אנחנו מכירים

אני מבין שלשם טסתם?
תוכלי לפרט למה היה סיוט? אילו קשיים היו שהפכו את זה לסיוט?
טסנו כבר עם הקטנה כשהייתה בת 3 ח׳ לאמסטרדם וכשהייתה בת 10 ח׳ לטוסקנה.
טיסות מאתגרות אבל היה נחמד

-
לא, בבודפשט לא הייתי עם ילדים- הייתי שם לבד.
עם השניים בגילאים הנ”ל היינו באנגליה [זה היה לפני יותר מעשר שנים]. זה עדיין גיל שבו חייבים השגחה צמודה ברמת הלהחזיק/ לקשור, עדיין לא גיל שאפשר להנות בו ממוזיאונים או פעילויות שעניינו אותנו, ומצד שני כבר גיל [לפחות גיל שנתיים] שרוצים ללכת, לזוז, לא רוצים לשבת כל הזמן בעגלה. לבכור לא היתה סבלנות לחכות כשהקטנה ינקה, או ישנה, כל היום סבב סביב האוכל והשינה שלהם והזמנים שלהם לא היו מסונכרנים...טיילנו עם ילדים בכל גיל ובכל עונה אבל הנסיעה הזו היתה הכי מאתגרת והייתי מוותרת עליה בדיעבד.
העניין הוא שעם תינוק אחד ושני מבוגרים, אחד יכול להחזיק והשני לאכול/לעשות פיפי/לישון/ וכד’. אם יש שניים, רוב הזמן [כשהם לא ישנים] צריך את שני המבוגרים כדי להשגיח באיזורים לא מוכרים. זה מתיש. בגילאים קצת יותר גדולים זה כבר פחות אינטנסיבי בעיני.
אם הייתי צריכה עכשיו לטוס עם ילדים בגיל כזה, דווקא לא הייתי עושה טיול עירוני. הייתי עושה טיול טבע, ציפורים וברווזים זה מספיק אטרקציה לגיל שנתיים, ובטבע אני הרבה פחות חוששת שיברח/ירוץ לכביש/ילך לאיבוד וכד’. [הילדים שלנו גם יותר רגילים לטבע ופחות רגילים לעיר, אז עוד יותר].
-
הסיבה היחידה שבגללה הייתי טסה לחו"ל עם פעוטה בת שנתיים היא אם ממילא אני תקועה איתה בבית בחופש ואין לי מישהו שישמור עליה שבוע כדי שאוכל לטוס לבד...(תינוק בן 3 חודשים פחות מפריע בד"כ, קצת מעכב אבל לא מעבר, את זה כבר חוויתם).
כלומר, אם ממילא אתם מוצאים את עצמכם ביולי עם פעוטה בבית ללא מסגרת, אמא בחופשת לידה, ואתה רוצה לאות סולידריות לבלות איתם שבוע מהחופש הגדול, אז אפשר לשקול חופשה בחו"ל (וכן, דוקא אמסטרדם שכבר הייתם מושלמת לחופשה עם קטנטנים) ולא בארץ.
גיל שנתיים זה גיל שקשה לטייל. הם דעתניים, הם לא תמיד רוצים מה שאתם רוצים, לפעמים הם גם בשלב הגמילה מחיתולים שזה בכלל יכול להיות סיוט, הם מתחילים להיות בררנים באוכל...אבל שוב, אם זה לנסוע לשבוע בחו"ל או להתחרפן בבית אז הייתי הולכת על זה. ואני כן חושבת שטיול עירוני יותר מתאים, בעיקר בגלל שזה לא מצריך נסיעות ארוכות.
מצטרפת להמלצה על בודפשט.
-
למרות שלא טסתי עם תינוקות לבודפשט,לדעתי העיר ממש יכולה להתאים.
היא עיר יחסית לא גדולה,עם תחבורה ציבורית נוחה מאוד.
עם קרקס,פארקים נהדרים,טרופיקריום,פארק מים,שייט בדנובה,סירות שייט באגם בפארק.
יש בה שפע אפשרויות לינה בסגנון מלון דירה.עם חדרים מרווחים,ממש דירות,שרות 24/7,נקיון,מטבח מאובזר,אוכל בכל פינה,מכולות פתוחות 24/7.
בודפשט גם זולה יותר ביחס למערב אירופה.
ויש המון טיפים וסיכומי טיול באתר ומדיה בכלל.
-
מקום נוסף שמתאים לילדים היא לונדון, הרבה גינות ופארקים, גן חיות וכו'. קצת קשה אולי עם התחתית אבל לינה מרכזית ומוניות יעשו את העבודה.
-
גם אני לא הייתי נוסע לחול עם 2 תינוקות. טיילנו כמה פעמים כשאחד הבנים שלנו היה תינוק וזה היה לא קל, אבל עם שנים נראה לי מאוד שוחק ולא מהנה.
להסתובב בעיר גדולה בחול בקיץ עם שני ילדים לדעתי מתיש.
ביולי עלול להיות באירופה חם מאוד.
הייתי מחכה שנה שנתים שהילדים יגדלו, או אולי נוסע בני משפחה נוספים שיכולים לעזור קצת.
לא ברור איך אתם מתכננים לנסוע בתוך העיר. במוניות אין כסאות בטיחות.
-
אני חושבת שצריך יעד שהוא מלא במרחבים. גיל שנתיים מצריך הרבה מרחב לרוץ ולזוז וזה גיל שכבר לא רוצים לשבת הרבה בעגלה ומצד שני צריך כל הזמן לתת להם יד...עיר גדולה דווקא נשמעת לי פחות מתאימה. הייתי חושבת על יעד שמתאים לבטן גב, אגם כלשהו, חוף ים ( אולי פחות יתאים לכם עם התינוק הקטן). אולי אגם ג'נבה, או אגם גארדה. אולי יעד כיפי ולמצוא בו מלון עם בריכה. אולי כפר נופש בסגנון כפרי הנופש בהולנד( יש כאלה בעוד מדינות)
נראה לי שאפשר להנות בחופשה עם שני תינוקות הכל עניין של גישה. אם אתם רוצים ויכולים לצאת לחופשה סעו...אל תדחו את זה...רק חישבו מה יהיה לכם הכי נעים בהרכב הנוכחי.
-
בודפשט
לונדון
פראג
מציעה לבחור דירה או מלון דירות, שיהיה מרחב, מטבחון
המחירים בבודפשט של הדירות והשהייה, זולים יחסית
עיר מקסימה, לבלות בה שבוע נינוח, אוכל טעים, קל להתנייד, משחקיות...
-
טסנו עם ילד בן שנתיים ואחיו הגדול, לטיול בדולומיטים. לנו בעיירה בואל גרדנה וממנה עשינו טיולי כוכב. ביום הראשון ניסינו לטייל בורונה וזו היתה חוויה שבגללה אני לא הכי ממליצה על טיול עירוני. בגיל הזה לא יושבים זמן ממושך בעגלה, רוצים ללכת לבד. ללכת לבד? זה אומר שבמקטעים מסוימים הוא תופס ספרינט, זה קרה לי כשניסיתי להציץ בזוית העין בחלון ראווה ולפתע הוא כבר היה במרחק שחייב ריצה אליו, ובקטע אחר הוא נעמד ליד עלה יבש ולא מוכן לזוז ממנו חצי שעה. את ורונה לא בדיוק הצלחנו לראות. איתו ספציפית גם הנסיעות היו מלוות בבכי ממושך, זה דבר שבעצם יכולנו לצפות מראש אם היינו פחות אופטימיים ויותר מפוכחים כי גם בארץ לא אהב נסיעות. בקיצור, צריך לצאת לטיול הזה עם ציפיות ריאליות ולדעת שיש סיכוי שהטיול ידרוש מכם עבודה רצופה ולא בדיוק יאפשר מנוחה והנאה כמו שאתם רגילים. אני לא מסכימה שזה זהה לחופשה בבית כי בבית יש לילד את המיטה שלו והשיגרה שלו ושיגרה בגיל הזה נותנת שלווה ורגיעה. ולסיום מילה של אופטימיות- החל מגיל 4 לקחתי את הילדים שלי לטיולים ממושכים ונטולי אטרקציות לילדים והם התנהגו למופת. יש תקווה.
-
גם אני ממליצה בגיל הזה לטייל בסביבה יותר כפרית שיש מרחבים לילדים, אגם עם ברווזים, גן חיות, שיט בסירה – אלו דברים שבן השנתיים יכול להנות מהם. כדאי לשכור בית עם גינה, יש מקומות שיש בחוץ גם טרמפולינה, פינת חי קטנה. אני יכולה להבין את הרצון להעביר חופשה עם הילדים בחו”ל בסביבה יותר קרירה מחודש יולי בארץ ולשנות אווירה לכם ולא הייתי פוסלת את זה על הסף.
-
ראיתי שיש דיעות לכאן ולכאן וממליצים בעניין עיר או טבע.
מעבר לזה שאשתך ביקשה עיר, שזה כבר שיקול משמעותי.. יש עוד משהו שנדמה לי לא הוזכר פה.מדובר על תינוק שעדיין לא נולד. אתם לא יכולים לדעת איך הוא יהיה. תינוק נוח או לא נוח, ישן היטב או לא, ובפרט והכי משמעותי לטיול – איך הוא יהיה בנסיעות.
יש תינוקות שמאד קשה להם עם נסיעות ברכב, ואם הוא יהיה כזה, תצטערו על הרגע שיצאתם לנסיעה הזו.
עיר נראית לי הימור טוב יותר.
-
תודה לכולם!
בהחלט יש דילמה

-
קודם כל הייתי מתייעץ עם רופא הילדים לגבי טיסה עם תינוק בן 3 חודשים. השיקול העיקרי שלי הוא לוח החיסונים.
אבל אם אפשר הייתי גם שוקל להקדים בעוד שבוע-שבועיים אם זה אפשרי. טיול ביוני עשוי להיות יותר זול מאשר ביולי.
אגב, לגבי השיקול של להפסיק כל עוד הגדול עוד לא בן שנתיים ולא משלם על הטיסה – לא בהכרח השיקול הדרמטי. כלומר ברור שעוד 300-400 דולר זה לא זניח, אבל זה לא יותר מ-10% מעלות הטיול כולו, בעוד שהחשיבות של הפן הבריאותי של התינוק למשל נראית לי יותר חשובה. שלא לדבר על זה שככל שהגדול יגדל יהיה טיפה יותר קל איתו. אני חושב שאי שם באיזור שנה ו-10 (בערך כי כל ילד זה משנהו אחר) זה שיא הקושי של מלחמת העצמאות מחד עם חוסר יכולת מאידך. זה לא שהמלחמות נגמרות (לא סתם קוראים לזה גיל שנתיים האיום), אבל לפחות לילד יש קצת יכולות, ואם הוא מתעקש “לבד” זה לפעמים אפילו מצליח לו.
לגבי היעד – אני מצטרף להמלצות על העיר. לעיר יש כמה יתרונות גדולים על פני “הכפר”. בראש וראשונה גמישות גבוהה. רוצים – נכנסים לקתדרלה ומראים לילד את הכובעים המצחיקים בתמונות. אם שניהם נרדמו – נכנסים למוזיאון. אם הגדול מקטר – עוצרים בגינה ציבורית. נמאס – חוזרים למלון. ואפילו אפשר להתפצל בקלות – אחד נשאר עם שני הילדים (במלון, בגינה הציבורית וכו’) והשני מסתובב קצת. בטיול ב”כפר” אתם הרבה יותר נוקשים. שינוי תוכניות בזמן אמת גורר נסיעות. פיצול בעייתי בגלל האוטו וכו’.
אז דווקא בגלל שאתם פחות יודעים מה יהיה – העיר יותר טובה בעיניי.
לגבי זה שהילדים אוהבים את “הכפר” – לא יודע עד כמה זה נכון. התינוק באמת לא שיקול. אבל בן השנתיים יכול בהחלט להנות מגינות ציבוריות, כיכרות, אומני רחוב, ואפילו סתם לעשות “שיווי משקל” על הספסל או עמוד קטן שאפשר לעמוד עליו ולעשות פוזות. בסופו של דבר הוא נהנה להיות איתכם אם תרשו לו להשתולל קצת. ואם במקרה נתקלתם במזרקה בכיכר שאפשר להכניס את הרגליים – עשיתם לו את היום.
איזה עיר – מה שמושך אתכם ויש עוד טיסות זולות יחסית
-
אם תחליטו כן לנסוע לעיר אז אני ממליצה על סטוקהולם. עיר נעימה שלא מרגישה לי כמו עיר, והסקנדינבים מאוד מתחשבים בילדים בתכנון ונוחות.