ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול בניו יורק - מה דעתכם?

פורום צפון אמריקה
    8
    13
    2497
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Rina_3632679
      Rina_3632679 נערך לאחרונה על ידי

שלום, על סמך הקריאה בפורום, בניתי מסלול טיול בניו יורק לאפריל 2018

מה דעתכם?

מטיילים – אני ובתי בת ה 12, המלון שלנו בטיימס סקוור.

30 מרץ – הגעה בערב מווגאס (לא מהארץ), כלומר, זו נקודה אחרונה בטיול.

31 מרץ – מהטיימס סקוור לכיוון הספרייה של ניו יורק, משם להמשיך ל Empire State Building , את התצפית לעשות ב Rockefeller Center כולל תצפית על האמפייר סטייט, מול המגדל -  Patrick`s Cathedral

להמשיך למוזאון הטבע

אפשר לטייל בשדרה החמישית

1 אפריל – לטייל בצ'יינה טאון, להמשיך לליטל איטלי להמשיך לשכונת  SoHo

אם יהיה כח להמשיך לשכונת  Greenwich Village

2 אפריל – פסל החירות. ביציאה מהתחנה של המעבורת במנהטן, להמשיך לאזור הוול סטריט והבורסה של ניו יורק.

מרכז הסחר העולמי החדש  One World Observatory , משם ממשיכים ל Ground Zero

3 אפריל – שכונת Chelsea

Chelsea Market משם ל פארק High Line 

בערב הצגה בברודווי

4 אפריל - למוזיאון המטרופוליטן לעלות לתצפית בגג Roof Garden

וטיול בסנטרל פארק 

אחהצ לנסוע לגשר ברוקלין 

אם יש זמן לברוקלין -  לבלות בשכונת  Williamsburg ולהגיע לטיילת Brooklyn Heights Promenade

5 אפריל – חצי יום שופינג וטיסת ערב הביתה (יש לי לייט צ’ק אווט במלון כך שאין לחץ על המזוודות)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • פוריה א.
        פוריה א. נערך לאחרונה על ידי

הי,

שימי לב שתקופה הזו די קר בניו יורק ולעיתים גשום

ממליצה לך כך:

מספיק תצפית אחת ומאד ממליצה על התצפית ברוקפלר

אין צורך לעלות לתצפית ב one world

את ה 2 באפריל הייתי עושה כך:

לצאת בבוקר לפסל החרות אם לא יהיה קר מדי במעבורת

וול סטריט , הגראונד זירו

ואז לתחנת הרכבת החדשה שם ה path הציפור הלבנה ולעשות הפסקה בטיילת

ב Brookfield.

לקחת רכבת A ל Brookly bridge park לשוטט שם בטיילת ואז ללכת ברגל לקראת שקיעה על גשר ברוקלין בחזרה למנהטן.

אפשר לקחת את הרכבת לוויליאמסבורג, לשוטט ואז ללכת לכיוון גשר ברוקלין חזרה.

את הסנטרל פארק כדאי לעשות ביום שבת אור ראשון 31 או 1 באפריל.

אני מבינה שאתם מודעים שה 30 במרץ בערב זה ליל הסדר.

התצפית ברוקפלר כדי להזמין כרטיסים מראש לשעה לפני השקיעה ואז תהנו מהתצפית באור , בשקיעה ובחושך וזה מקסים.

ביום של הסוהו כדאי להוסיף את כיכר וושינגטון

ביום של צ’לסי וההיילין אפשר לבלות גם בווילג’ וביוניון סקוויר.

אם השופינג במנהטן הייתי מתמקדת בויקטוריה סיקרט, TJmax ו Century 21

שם אפשר לבלות ביום של ה גראונד זירו 

ואז את וויליאמסבורג וברוקלין  ביום אחר.

פוריה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • aviatiko
          aviatiko נערך לאחרונה על ידי

כמה הארות:

הראשון לאפריל 2018 הוא חג הפסחא – נראה לי שיכולה להיות חוויה אמיתית או ללכת להארלם – מעבר לחווית הגוספל אמורה להיות גם חוויה ויזואלית או להתרשם מ’מצעד המצנפות’ לאורך השדרה החמישית.

זו גם הזדמנות טובה לקנות ביצי שוקולד. angel וכמו בכל חג בארה”ב – יש הזדמנויות לשופינג ומבצעים מיוחדים לחג.

בנוסף, למיטב זכרוני אמרת שבת המצווה אוהבת תיאטרון/מיוזיקלז. אם זכרתי נכון שווה לבדוק את האתר הזה כדי לראות איזה הצגות יהיו ב-preview כשאתן בניו-יורק ולראות אם אפשר להשיג כרטיסים לאחת או כמה מהן שנראות לכן מעניינות – המחירים אמורים להיות שפויים יחסית.

מהצצה חטופה ראיתי 2 הצגות שיכולות להיות מעניינות:

Lobby Hero – בגלל המשתתפים – כריס אוונס (קפטן אמריקה) ומייקל סרה

גבירתי הנאווה

אביה

• שירליץ
            שירליץ נערך לאחרונה על ידי

1 אפריל – לטייל בצ'יינה טאון, להמשיך לליטל איטלי להמשיך לשכונת  SoHo

אם יהיה כח להמשיך לשכונת  Greenwich Village – נשמע לי קצת דל. יש לי שתי בנות מתבגרות וסתם לשוטט לא עושה להן את זה. תכלס מדובר ברחובות עם אנשים. וצ’יינה טאון די ג’יפה (אלנבי רק עם סינים). מה שכן, אם אתן פתוחות לטעמים חדשים, ממליצה לנסות למצוא אולם דים סאם עם עגלות. 

3 אפריל – שכונת Chelsea

Chelsea Market משם ל פארק High Line 
            ממליצה להכנס גם למוזיאון הוויטני שנמצא בקצה של ההייליין. (אבל אני אמא רעה שמכריחה את הילדות שלה להחשף בקטנה מדי פעם לקצת תרבות.)

את מוזיאון הטבע אני אוהבת לחבר לסנטרל פארק. יותר הגיוני מבחינה גאוגרפית, וגם נותן שילוב נחמד של פנים וחוץ. 

ותכינו תוכניות מגירה ליום גשום. זו תקופה מאד הפכפכה בניו יורק. יצא לנו להיות בניו יורק בפסח בשלג ויצא לנו להיות בפסח בחום של שורטס וכפכפים.

• mayank
              mayank נערך לאחרונה על ידי

כמה הערות ומחשבות שלי:

31 מרץ – אם אתן לנות בסמוך לטיימס סקוור, ולא מתכננות לבקר בתצפית ברוקפלר סנטר בשעות הדמדומים, הרבה יותר הגיוני ללכת מטיימס סקוור לתצפית ולקתרדלה, לאחר מכן לרדת דרך השדרה השישית לבראיינט פארק ולספרייה, להמשיך משם לגרנד סנטרל והלאה במורד השדרה החמישית אל אמפייר סטייט בילדינג, לפני שתצפינו לסנטרל פארק ומוזיאון הטבע.

הסדר ההגיוני יותר יהיה להתחיל מאמפייר סטייט ולעלות למעלה (אמפייר סטייט – גרנד סנטרל – ספרייה – בראיינט פארק – טיימס סקוור – רוקפלר – שדרה חמישית – סנטרל פארק – מוזיאון הטבע). 

מאחר שאתן יחסית נשארות באזור, אני חושב שזה יום אופציונאלי מבחינת הצגה בברודוויי. 

1 אפריל – הייתי משאיר את צ’יינה טאון, ליטל איטלי וכו’ לסוף, כי שאר הימים מושפעים יותר ממזג אוויר.

2 אפריל – לטעמי עדיף לשלב את ברוקלין עם ה-WTC, האנדרטה, הקניון החדש, וול סטריט ופסל החירות. אנחנו עשינו את המסלול הזה הרבה פעמים עם אנשים שבאים לבקר. מתחילים בקניון החדש שנמצא ממש בסמוך ל-Ground Zero, משם מרכז הסחר העולמי החדש, צעדה ברחובות עד לוול סטריט והבורסה של ניו יורק, הלאה אל באטרי פארק והמעבורת ומשם להמשיך לסיטי הול ולגשר ברוקלין (זה אמור להיות לקראת השקיעה שזה הזמן האידיאלי). 

עשינו את המסלול הזה הרבה פעמים וזה משתלב נהדר ולא עמוס מדי.

חשוב לעשות את זה ביום של מזג אוויר טוב כי זה יום שכל כולו בחוץ. 

3 אפריל – הייתי מתחיל את היום הזה בוויליאמסבורג ומשם לוקח את רכבת L עד לצ’לסי מרקט (עדיף להגיע לשם לארוחת צהריים). זאת נקודת ההתחלה של ההייליין ואז עולים איתה עד ל-34 וזה כבר קרוב לטיימס סקוור ולברודוויי.

4 אפריל - ה-MET זאת אחלה אופציה ליום גשום. אני לא בטוח שהגג פתוח באפריל. לא הייתי משלב את המוזיאון הזה עם ברוקלין. 

• Rina_3632679

עשיתי שינוי וניסית קצת לרווח, אם יהיה כח נעשה יותר ואם לא אז הדברים יזלגו לימים אחרים, בעיקר אני רוצה לעשות דברים בנחת ולא לרוץ ממקום למקום על מנת לסמן “וי”.

30 מרץ – הגעה בערב

31 מרץ –  טיימס סקוור, חנויות טויס אר אס, אמירקן גירל וכו' 

ספרייה , דרך Bryant Park ל Rockefeller כולל תצפית , השדרה החמישית 

1 אפריל – פסל החירות, הוול סטריט והבורסה, Ground Zero

צ'יינה טאון, ולליטל איטלי

2 אפריל – Natural History Museum וסנטרל פארק 

אם לא הספקנו יום קודם – צ'יינה טאון, וליטל איטלי

3 אפריל –  Chelsea ו Chelsea Market , High Line ,  SoHo ,  Greenwich Village

4 אפריל - Metropolitan

Williamsburg ,Brooklyn Promenade, גשר ברוקלין 

5 אפריל – חצי יום שופינג והביתה או ברוקלין על הבוקר במקום היום לפני ואז הביתה

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לא משנה מה תתכננו – בסוף תעשו משהו אחר לגמרי Smile

זה לא שלא צריך לתכנן, אבל קחו את התוכנית בערבון מוגבל ובעיקר מה שחשוב זה ללמוד את השטח ומה יש לו להציע.

לפעמים תקלעו לאיזה חנות שבכלל לא הופיע ברשימה ותתקעו בה שעה שלמה.

אולי תתקלו באמן רחוב

ביום של פסחא וודאי וודאי שתתקלו באירועים מיוחדים (ואגב מנגד אולי  דברים מסויימים סגורים)

ועוד כל מיני דברים שישפיעו לכם על לוחות הזמנים.

בלי קשר – אני באמת חושב שחבל לפספס את האירועים של פסחא. אני יודע שלא כל יום מגיעים לניו יורק ואתן רוצות לראות דברים, אבל גם חווית חג היא חוויה מעניינת.

המטרופוליטן יכול להשתלב ביום של הפארק, אם זה לא מוגזם שני מוזיאונים ביום

חנות טויס אר אס בכיכר – לא ברור לי אם תהיה. היא נסגרה ונפתחה מחדש ואמורנ להסגר שוב בקרוב

וולט סטריט – מה בעתם אתם רוצות לראות שם? וביחוד ביום ראשון וביום חג? יהיה די נטוש.

גראונד זירו – תעשו שיעורי בית האם אתן מסתפקות באנדרטה (חצי שעה גג וחינם) או גם המוזיאון (יותר זמן וממש לא זול)

ובאמת תהיו ערוכות לכל מזג אויר מבלינת התוכניות (וגם הציוד). יכול להיות 15 מעלות ויכול גם להיות פחות מ-5.

• Rina_3632679

תודה לכולם.

עוד שאלה , אם הטיסה חזרה ב 21:30 מ EWR ביום חמישי – באיזה שעה צריך לצאת לכיוון השדה (במונית) והאים הגיוני ביום הזה לעשות בבוקר את גשר ברוקלין?

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

באופן גס אני מציע לצאת לכיוון השדה 4 שעות לפחות לפני הטיסה. כלומר 17:30. ואפשר גם קודם.

למה?

קודם כל – שעות עומס כמובן. גוגל מעריך כל דבר בין 45 דקות לשעה ורבע.

עם כל הבדיקות הבטחוניות בימינו אני ממליץ להיות בשדה לפחות שעתיים וחצי לפני הטיסה.

כלומר ביחד 3 שעות ו-45 דקות

אם נוסיף עוד קצת “ספייר” נעגל ל-4 שעות.

אגב, באופן אישי הייתי לוקח עוד רבע שעה ספייר לפחות, כלומר 4 ורבע עד 4 וחצי שעות לפני. אבל אני מודה שאני פרנואיד.

נדמה לי שהזכרת צ’ק אאוט מאוחר. כלומר אני מניח שתרצו לא יאוחר מ 16:30 להיות חזרה בחדר, להתרענן, לסיים לארוז וללכת לצ’ק אאוט. 

אני הייתי שוקל ביום כזה ארוחת צהריים מאוחרת. כלומר לנסות לאכול צהריים ישר לפני החזרה למלון. בין אם מדובר על מסעדה באיזור המלון (כלומר אחרי הנסיעה) או לא (כלומר יש נסיעה אחר כך). זה מביא אותנו לארוחת צהריים בסביבות 15:30. לא יותר מדי מאוחר בשבילכן (אם תנשנשו במהלך היום), אחרי שעות העומס במסעדות, אבל בגדול לא צריכה להיות בעיה עם השעה הזו. וזה יכול להחזיק אתכם עד הלילה (+ נשנוש כזה או אחר בשדה בדרך לגייט).

בהחלט אפשר וסביר להיות בבוקר בגשר ברוקלין. הזכרת מלון צמוד לטימס סקאור. יש רכבת ישירה מאיזור הגשר. הזמן הכולל של הנסיעה (כולל הליכה לתחנה, המתנה, נסיעה ועליה למלון) הוא 25-45 דקות. כלומר תוכלו להיות באיזור הגשר עד 15:00, משם לארוחת צהריים ומשם לדרך.

אגב בכללי – שימו לב לנושא מזג האויר. למרות שגם בתוך מנהטן יש החלט רוחות (גורדי השחקים), הרי שהגשר והאיזור שלו מאד חשופים – הן לרוח, אבל גם בכלל למזג אויר כי אין מחסה באיזור. ברחוב תמיד אפשר לברוח לתוך חנויות ומבנים. בגשר, בפארק הצמוד וכו’ – לא ממש. אז אם למשל צפוי מזג אויר פחות סיפמטי ביום האחרון – אולי כדאי לא להשאיר את הגשר ליום הזה.

לעומת זאת הימים של המוזיאונים הם בהגדרה הרבה שעות מבנה ומאוד מתאימים למזג אויר סוער יחסית

• Rina_3632679

תודה Smile

• rashk
                          rashk נערך לאחרונה על ידי

כמה טיפים מהטיול שלנו מלפני שנתיים:

א. תצפית על העיר – כמובן חובה, ממרכז רוקפלר או האמפייר סטייט ( אנחנו בחרנו באמפייר סטייט) . הגענו כשעה לפני השקיעה ולא יכולנו לרדת מהבניין...התצפית מהממת ולראות את העיר משנה את פניה בשקיעה, זה מדהים .ונכון העירו כאן שהכל תלוי גם במזג אוויר,כיוון שזאת עונת מעבר.

ב. בגראונד זירו – מאד מומלץ להיכנס למוזיאון שנפתח ב- 2014. הביקור חוויתי מאד! יש גם סיורים מאורגנים במקום בעלות נמוכה וניתן להירשם אליהם מראש באתר..( למי ששאל את עצמו , למה יש שושנים אדומות/לבנות שצמודות לחלק משמות האנשים המונצחים בלוחות הנצחה סביב שתי הבריכות שמסמנות את מיקום המגדלים ? התשובה היא שלאותו אדם נחוג באותו יום “יום הולדת”...לאשה טומנים במקום המיועד שושן אדום ולגבר שושן לבן אם אני זוכר נכון).

ג. בסנטראל פארק – נרשמנו מראש לסיור מודרך והיה מעולה. הסיור בדרך אורך כשעתיים. מודרך ע”י מתנדבים, אוהבי הפארק שמכירים כל ס”מ. ויש להם סיפורים מעניינים שאין סיכוי שתקראו באיזה מקום והעלות מצחיקה. מס’ דולרים לאדם ושווה.  ידעתם למשל, שבפארק יש ספסלי ישיבה שכל ספסל כזה, “עולה” לתורם שמנציח את עצמו, 10,000 דולר ואתם יכולים לבחור לשבת על הספסל של ג’ולייה רוברט או מי שתירצו...דרך מעניינת לאסוף כספים לתחזוקת הפארק ( ששימש כשדה אימונים לצבא האנגלי לפני מלחמת העצמאות האמריקאית ).

• Rina_3632679

אגב, כדאי לקנות כרטיס מטרו שבועי במקרה שלי, נכון?

• דור.ד
                              דור.ד נערך לאחרונה על ידי

אנחנו היינו 5 ימים וקנינו את השבועי – גם אם אולי יצא טיפה יותר (ממש לא בטוח)

הרבה יותר נוח 

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון