ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מפריז למינכן- התיעצות

פורום אירופה
    4
    12
    3071
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • liorganor1
      liorganor1 נערך לאחרונה על ידי

אני ובת זוגתי (בני 30) מתכננים להיות כמה ימים בפריז, ומשם ליסוע ליער השחור בגרמניה. בין לבין אנחנו רוצים גם לטייל עם רכב בצרפת. הדילמה שלנו היא האם כדאי פשוט לשכור רכב בפריז ולעשות טיול של כמה ימים שיכלול בתוכו את היער השחור ואזורי טיול  בצרפת או לטייל כמה ימים במסלול מעגלי מפריז, להחזיר את הרכב, לקחת אוטובוס לילה למינכן ומשם לשכןא רכב ליומיים שלושה באזור היער השחור?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

כמה ימים עומדים לרשותכם?

מה העיתוי? עכשיו? באפריל? בקיץ?

האם כבר הזמנתם כרטיסי טיסה?

למה התוואי הזה? (השכרת רכב בצרפת והחזרתו במינכן תעלה משמעותית את מחיר ההשכרה, תביאו בחשבון).

• liorganor1

יונית שאפו על מהירות התגובה

העיתוי יהיה ב10-30 לאפריל (עוד לא הזמנו כרטיסים אבל אנחנו די סגורים על התאריכים האלה), כאשר התכנון הוא נחיתה בפריז וחזרה מברלין (בערים האלה אנחנו מבקרים משפחה).

בעיקרון חשבנו על 4-5 ימים בפריז, 4-5 ימים בברלין ושאר הזמן לטייל ברכב. בין מינכן לברלין אנחנו מתכננים לקחת אוטובוס לילי.

מבדיקה די חפוזה אני רואה שבחישוב הכולל (כולל להוסיף שני כרטיסי אוטובוס בין פריז למינכן) לקיחת אוטו בפריז והחזרתו במינכן תייקר בערך ב100 דולר

• liorganor1

הקפצה?

• יונית

בתאריכים 10-15אפריל אתם נניח בפריז

25.4-30.4 אתם בברלין

כלומר מסגרת הזמן שפנויה לכם--- בקיזוז שתי הערים האלו

16.4- 23.4 (כי ממינכן אתם בכל מקרה מתכננים לנסוע באוטובוס לילה לברלין,נכון?, ויום לטובת מינכן לפחות )

כלומר יש לכם בערך 6-7- ימים למסלול בין פריז למינכן- מה שעושה אותו אפשרי לחלוטין.

• liorganor1

תודה רבה יונית.

אכן ממינכן לברלין נקח אוטובוס לילי ונשמח שיהיה לנו גם יום להסתובב במינכן. מבחינת מזג אוויר ואטרקטיביות המסלול, מה דעתך, עדיף לעשות את המסלול מפריז למינכן או לטייל סביב פריז (לואר, רעיונות נוספים) 3-4 ימים ואז סביב מינכן 3-4 ימים?

• יונית

כמו לשאול אימא את מי מהילדים יותר אוהבת?

זה טוב וזה טוב.

מה שאותי היה מפחיד בשילוב הזה-הוא מרחקי נסיעה גדולים עם רכב שכור בין פריז למינכן.

וקנס על החזרת הרכב בגרמניה כשהוא מושכר בצרפת.

אבל יש לכם שבוע---כך שאפשר לטעום קצת מהלואר- קצת מבורגונדי הצפונית-קצת מלוריין-אולי טיפה מאלזאס- יער שחור? – אופציה להחזיר את הרכב בשטרסבורג- ונסיעה ברכבת למינכן(?) ואז שוכרים בצרפת ומחזירים בצרפת. אבל צריך לבדוק כלכלית

מחיר רכב השכרה פריז-מינכן , וגודל הקנס

מחיר רכב השכרה פריז-שטרסבורג+ מחיר רכבת שטרסבורג-מינכן.

או--

כל מסלול טיול אחר שמתמקד יותר בגרמניה (דרום הדרך הרומנטית, באדן ויטמברג וכו) במקום צרפת.

הכול טוב.

• אנשיםטובים
                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לא מומחה לאיזורים האלה באירופה

אבל יש לי קצת הרגשה שבחרתם ביעדים האלה בצורה קצת שרירותית. כלומר יש לכם עניין משפחתי עם פריז וברלין, והחלתם על הדרך לתפור טיול נחמד.

אם אני מפרש נכון והיעד המדוייק של מסלול הטיול הוא פחות קריטי, אני אציע הצעה אחרת: למה לא לטוס מפריז למינכן (או לכל יעד אחר באיזור)?

ואז לטייל במינכן ואחרי לעשות טיול אוטו לברלין דרך איזה יעדים שתרצו באיזור

אפשר לפני הטיסה לעשות גם טיול אוטו של כמה ימים סובב פריז (כלומר שתי השכרות רכב).

עלות הטיסה לזוג יכולה לרדת לאיזור ה-150 דולר. לעומת זאת השכרת רכב במינכן במקום בפריז עשויה לחסוך הן בדמי השכירות והן בדמי ההחזר, כך שאני מעריך שזה די יתקזז עם ה-150 דולר האלה (לא בדיוק, וצריך לספור אולי עלות של הגעה לשדה וכו’, אבל בגדול זו אותה סקלת מחיר).

על הדרך חסכתם את האוטובוס לברלין

• ענתנת
                      ענתנת נערך לאחרונה על ידי

עשיתי לפני הרבה שנים טיול כזה. היה לנו גם שבוע מפאריס למינכן. אם העלות מתייקרת ב 100 אירו (הקנס פחות מחיר האוטובוס כמו שאמרת) אז זה זניח.

אנחנו נסענו ישירות עד אלזס. טיילנו קצת באלזס, מעט ביער השחור (שהוא די משעמם בעיני, היינו בפארק אירופה נדמה לי בטיול ההוא, והמשכנו מזרחה לאורך אגם קונסטנץ. אני זוכרת לטובה את מוזיאון הצפלינים.

זה היה כל כך מזמן שטיילנו עדיין עם ספר, נדמה לי שנעזרנו במסלול או חיבור מסלולים מספר פספורט.

• liorganor1

תודה רבה לכולם

אכן האופציה של מעבר בטיסה מפריז למינכן על הפרק, בגלל זה אני מעונין לשמוע דעות באיזה אזורים כדאי להתמקד בטיול עם רכב. מה דעתכם על יומיים-שלושה טיול בלואר/סביב פריז, טיסה למינכן ושם טיול של 3-4 ימים בבוואריה/גבול אוסטריה/גבול שוויץ?

• ענתנת
                          ענתנת נערך לאחרונה על ידי

זו גם אופציה טובה. זה הכל תלוי מה בא לכם יותר.

• liorganor1

סבבה

תודה רבה לכולכם, עזרתם לנו מאוד Smile

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון