מחפשת יעד עירוני עם ילדים (עם הרבה סייגים :-))
-
ערב טוב!
אני אשמח לעזרה במציאת יעד שיתאים למגבלות שהצבתי לעצמי
אם בכלל יש "חיה" כזאת…אני רוצה לנסוע עם שני ילדי (5,9) לבד בשבוע האחרון של אוגוסט או תחילת ספטמבר לכמה ימים.
מאחר ואני לא הרפתקנית סטייל זואי לסרי
אני מחפשת עיר אירופאית, נגישה תחבורתית (שאינה מצריכה הרבה הליכה), ידידותית לילדים, כמובן, שקל להסתדר בה באנגלית ובכלל, ושאינה יקרה תופת...אה, ושהטיסה אליה לא ארוכה (ולכן, לונדון ואמסטרדם יורדות מהרשימה...לא ככ אוהבת לטוס...). גם שעות הטיסה חייבות להיות נוחות, אבל את זה כבר אבדוק בעצמי 
יש למישהו רעיון? חשבתי בינתיים על בודפשט...לא יודעת אם היא אכן מתאימה.
תודה!
-
4 שעות זה נחשב טיסה ארוכה?
יש קונפליקט מובנה בדרישה שלך.
מצד אחד את מחפשת טיול לשבוע
ומצד שני לא הרבה הליכה.
אין הרבה ערים שיתאימו ממש לשבוע מבלי לשעמם קצת את ילדיך.
בודפשט ופראג ואולי גם קרקוב יכולות להתאים לדעתי.
אם מתפשרים מעט על הטיסה אז גם ברצלונה יכולה לבוא בחשבון
-
אמא ושני ילדים? או שזוג הורים ושני ילדים?
אני מודה שאף פעם לא טסתי עם הילדים ובלי אישתי, אבל יש לי כמה חברים שעשו את זה כולל בטיסות מאד ארוכות.
אני לא רואה סיבה לפחד מהטיסה. אני לא חושב שטיסה של 4 או אפילו 5 שעות (כל יעד אירופאי) זה בעייתי.
ולכן לטעמי חבל להתפשר על היעד רק בגלל המרחק.
בלי קשר – לטעמי כל עיר גדולה יכולה להתאים ובלבד שתתאימי את הטיול לילדים. כלומר לשלב חנויות צעצועים, גינה ציבורית, רצוי מזרקה שאפשר להכנס לתוכה ולהרטב, מוזיאון מדע או מוזיאון ילדים. אפילו קתדרלה וכדומה במידה הנכונה יכולים ללכת.
לונדון, פריז ואמסטרדם וודאי שמתאימות. בודפשט גם יכולה ללכת. לא מנסיון אישי אבל אני מניח שברצלונה, ברלין ואפילו פראג בהחלט ברשימה. בריסל גם יכולה ללכת (למרות שמסיבות אחרות הייתי מוותר כרגע). אולי פרנקפורט או מינכן. וגם מנצ’סטר, קופנהאגן, שטוקהולם ועוד.
לא הזכרת שיקולי עלות. אבל אני מניח שהם קיימים. אז באופן טבעי מזרח אירופה יותר זולה, אחרי זה גרמניה. אנגליה מהותית יקרה יותר, וסקנדינביה הרבה יותר.
-
קראתי עוד פעם. כן הזכרת שיקולי עלות

אגב אנגלית – הכי קל להסתדר עם אנגלית בבריטניה

לונדון מאד ידידותית ונוחה, עם תחבורה ציבורית נוחה ולא יקרה. ועם הירידה החדה בשער הפאונד בשנתיים האחרונות היא גם לא כזו יקרה.
המיסוי על כרטיסי הטיסה של הילדים נמוך בהרבה כך שאולי אפשר למצוא טיסות לא מאד יקרות. בייחוד אם תטוסו בספטמבר.
-
כמה שעות את מוכנה לטוס?
אני ממליץ (כרגיל) על סופיה.
קרובה מאוד עם הרבה טיסות זולות במגוון שעות.
אין הרבה ערים באירופה שקרובות יותר מסופיה.
אחת הערים הזולות באירופה.
לטעמי עיר מקסימה שיש בה מספיק פעילויות לילדים סקרנים לכמה ימים.
לא יכולה להתחרות בערים הגדולות של אירופה כמובן.
בטיול שלנו באפריל עם ילדים בגיל של הילדים שלך מאוד נהנינו.
הרגשנו בטוחים. כמעט כולם ידעו אנגלית.
אוכל טוב וזול.
יש אטרקציות לילדים ואפשר לשלב מסלולי הליכה קלים בשמורות טבע שממש צמודות לעיר.
סביר להניח שיהיה חם מאוד באוגוסט אבל זה נכון גם לערים קרובות אחרות.
-
בודפשט בעיני מתאימה, ויותר ממנה ברצלונה, שיש בה המון דברים לעשות עם ילדים (מוזיאון שוקולד, גן חיות, אקווריום, לונה פארק, רכבל, חוף ים, מבצר, פארקים...). גם וינה ממש תתאים. גם אמסטרדם, שמשום מה פסלת (אני גם חושבת שזה שיקול זניח, מתקשה להבין מה ההבדל הגדול בעוד שעת טיסה לכאן או לכאן). ובעקבות מחקרי הקיץ שלי יכולה להמליץ גם על קופנהגן.
-
בודפשט - יעד עירוני עם ילדים (עם הרבה סייגים :-))היי לירון,
לדעתי, בודפשט תתאים לכל ההעדפות שלך.
טיסה קצרה,
השהות זולה יחסית,
בהנחה שתסעו בתחילת ספטמבר (באוגוסט הביקוש גבוה)
כדאי להזדרז עם הטיסות.. המחירים מתייקרים
אם תטוסו בלואקוסט, אפ/וויזאייר, לשים לב שהמחיר הבסיסי לא כולל מזוודה, מושבים מסומנים וארוחה.
לא ענקית, שזה יתרון... שבוע יתאים לחופשה נינוחה.. עם ילדים קטנים
מרחקי הליכה לא ארוכים, ומתקצרים עם התחבורה הציבורית היעילה..
(יש כרטיס תחבורה שבועי, כרטיס יומי קבוצתי, אוטובוס תיירים בעברית שמעלה ומוריד בנוחות בכל האתרים במשך יומיים-שלושה, ועוד)
עיר יפה, נעימה וכייפית, אני חוזרת אליה בקרוב בפעם ה4
קהילה יהודית והרבה מטיילים מישראל...
מופע קרקס, גן חיות מקסים, ריאות ירוקות, מופע מזרקות בערב,
טיול טבע קליל ברכבל הלוך חזור, פארק מים + הסעה,
שייט, מיניאטורות, מבוך, גלגל ענק,
קניון קמפונה המרוחק עם משחקייה, אקווריום צנוע ושעשועי מדע,
ועוד אתרים שמתאימים לילדים..
ביהכנ”ס, מצבת הנעליים, הפרלמנט והחיילים הקפואים, מצודת הדייגים,
שווקים קניונים ושופינג,
מסעדות טובות במחירים סבירים, כל רשתות הגאנק פוד.. אוכל רחוב, קיורטוש, לנגוש.. ארוחת אבירים בערב, חנות ממתקים שוגר,
מציעה לחפש לינה ליד תחנת המטרו פרנץ דק טר, במלון או דירה..
הדירה 7Seasons מומלצת במיקום מעולה ומחיר זול
תעייני ב”בודפשט בכפית”, אספתי סיכומי חופשות, לינות, יעדים לילדים והמלצות..
בהצלחה

-
מסכימה עם לי שבודפשט עונה על הדרישות שהצבת, והיא יעד מעולה לחופשה משפחתית.
אם תוכלי לבחור, עדיף בשבוע הראשון של ספטמבר על פני אוגוסט, כי אז אני מניחה שתמצאי טיסה בעלות נמוכה יותר, ותהיה פחות צפיפות במקומות התיירותיים. בכל מקרה כדאי לבחור במקום לינה עם מזגן, כי בקיץ יכול להיות מאוד חם.
אנחנו היינו שבוע באפריל, ונהננו מאוד. הנה סיכום הטיול, כך שתוכלי להתרשם ממגוון האטרקציות עבור הילדים, ויש גם רשימת מסעדות מומלצות.
-
מסכים עם קודמי בנוגע לבודפשט,
בהחלט יעד ראוי וטוב שהייתי בו מספר פעמים.
יעד נוסף לדעתי העיר וינה.
טיסה לא ארוכה.
אנגלית בסדר גמור.
יש הרבה אטרקציות לילדים
ותמיד אפשר לקחת יום טיול לבודפשט...
-
מצטרפת להמלצות על בודפשט. הייתי שם עם הבן שלי כשהיה בן 6 ושוב כשהיה בן 8 נדמה לי. היה נהדר. את יכולה ללון שם בדירה, שזה סופר נוח עם ילדים, רצוי באיזור של deak ferenc ter שהיא מאד מגישה בתחב”צ.
הייתי כמעט שבוע בפראג עם הבן שלי בקיץ האחרון. היה לנו נהדר, אבל אנחנו אוהבים לשרוץ הרבה יחסית. הגענו למוזיאונים שרוב המשפחות לא מגיעות אליהם. לא יודעת מה אתם אוהבים. רוב המשפחות לא נשארות שם שבוע שלם.
בפראג יש יותר הליכה, דווקא בגלל שהיא קטנה יותר (כי פחות משתמשים בתחבורה ויותר ברגליים).
היינו 4 ימים בוינה – היא נהדרת בעיקר לחובבי מוזיאונים. אם אתם לא, לא בטוח שתהנו שם שבוע שלם. אבל אפשר באמת לחלק בודפשט-וינה או פראג-וינה (אנחנו עשינו פראג וינה עם נסיעה ברכבת ביניהן).
telo – אני סקרנית לשמוע מה עשיתם זמן ממושך בסופיה. הייתי שם ביום האחרון של טיול לבולגריה. לא מאד התלהבתי מהעיר עצמה (בניגוד למדינה שכן אהבתי). יש סיפור טיול?
-
אין לי סיפור טיול על סופיה.
הגענו לעיר אחרי שישה ימים באזור פלובדיב.
הטיול היה באפריל.
היינו בעיר 4 ימים מתוכם יומים היו במרכז העיר כולל אתרים היסטורים, מוזיאונים וכנסיות, ויומים טיול בהר ויטושה.
בויטושה יום אחד עלינו ל-aleko hut וטיילנו בשלג, וביום השני טיילנו למפלי בויאנה.
לא עשינו שופינג ולא ביקרנו באטרקציות לילדים. לא הגענו למנזרים. יש הרבה בשטח העיר.
לא הספקנו לטייל ב”גשרי הזהב” (נהר הסלעים).
הפסדנו את הטקסים של הפסחא.
בדיעבד הייתי נשאר בסופיה יותר ימים ומוותר על אזור פלובדיב.
-
תודה, טוב לדעת. אהבתי את בולגריה ואני מאמינה שאחזור אליה, אז אתן יותר תשומת לב לסופיה בתכנון הבא.
-
באיחור קל תודה לכל המשיבים!אני צריכה לעשות קצת שיעורים. לפני חו"ל בכלל חשבתי על ירושלים

-
מצטרפת לוינה.
לגבי המוזיאונים שימי לב שאפשר אם הילדים אינם חובבי אמנות מוזיאונים אינטראקטיביים מעולים לילדים כמו מוזיאון המדע או המוזיקה.
עלויות סבירות לעומת לונדון פאריז
תחבורה ציבורית מעולה