שאלות חשובות לגבי שאמוני
-
היי! אנחנו נוסעים בעז"ה לסקי בשאמוני ב18 למרץ עד ה22 ויש לי כמה שאלות שאשמח אם בעלי הנסיון יענו לי, קודם כל לגבי הרכב אנחנו לוקחים מחברת השכרה כמובן וזה לא כולל לא צמיגי שלג ולא שרשראות השאלה אם יש צורך בעונה הזו של השנה באחד מהם או שניהם? אני שואלת גם מבחינה חוקית וגם מעשית כי גם אם החוק לא אומר על זה כלום חא בא לי להגיע למצב מסוכן חס ושלום. שאלה נוספת, הבנתי שמשאמוני צריך לקחת אוטובוס למסלולי הסקי ואין איזה רכבל מהעיירה השאלה היא אם אני נמצאת במרכז שאמוני כמה זמן זה לכל צד?
אשמח לקבל גם טיפים נוספים
תודה מראש! -
ראשית בשאמוני לא צריך להיות לכם צורך בצמיגי שלג או שרשראות.
סביר שיהיה קל יותר להתנייע עם רכב מאשר עם אוטובוס סקי.
במיוחד אם תגלשו גם בקורמייר שבאיטליה.
-
תודה! חשוב לי לדעת גם מה זמני הנסיעה פחות או יותר פשוט אנחנו משאירים את התינוק בדירה כל פעם עם מישהו אחר (אנחנו ארבעה אנשים) ואני רוצה לדעת 5ם הגיוני שאני אבוא באמצע היום להניק אותו?
-
לא הגיוני
זה לא צרפת skiin-skiout
-
הייתי חודש בשאמוני השנה, לדעתי רכב מיותר ביותר מה עוד שתחבורה ציבורית כלולה בסקי פס,כל האתרים בעמק מחוברים במערכת תחבורה ציבורית יעילה ביותר ובתדירות גובה בנוסף הלוך ושוב מג’נבה לשאמוני בהסעה משותפת סך הכל 60 יורו לבן אדם וגם מורידים הישר במלון \ דירה לכל אורך העמק, אם במקום שאתם לנים אין חנייה פרטית כנראה תצטרכו לשלם על חנייה, משאמוני ל-Les Houches או ל-Le Tour גג 20 דקות נסיעה בתחבורה ציבורית לכיוון כך שברכב טיפה פחות, אם יורד שלג בעייתי, אני לא הייתי לוקח סיכן בלי שרשראות, לא מכיר את החוק, לגבי קורמייר אתם נוסעים סך הכל לשבוע, לכן אין טעם להגיע לשמה אבל אם מגיעים ברכב המנהרה עולה באזור 50-80 יורו הלוך חזור לא זוכר בדיוק, ניתן לנסוע גם בתחבורה ציבורית משאמוני יש אוטובוסים במיוחד לקורמייר ובחזרה לא זוכר את כל הפרטים כי נסעתי בהם סך הכל פעמיים.
-
לקחנו רכב כי אנחנו נוחתים במילאנו... לא ידענו עדיין איפה נעשה סקי ושם היה הכי זול אני משערת שמסובך להגיע בתחבורה ציבורית
-
שאמוני אחלה ממש אבל ממליץ לכם בחום לשנות לאתר אחר כמו צ׳רויניה למשל שנמצא פחות משעתיים נסיעה מילאנו ויש שם דירות בairbnb שנמצאות ממש על המסלול ומתאימות לארבעה אנשים ותוכלי לחזור לתינוק כמה פעמים ביום מה שלא אפשרי בשום צורה בשאמוני וגם תוכלו להתחלף באמצע היום כאשר בשאמוני מי שנשאר יישאר יום שלם
אם בכל זאת שאמוני אז זה אתר נהדר קחו את הסקי פס המצומצם שכולל שלושה מיני-אתרים מוצלחים אחד עם רכבל מהעיירה ושניים בערך רבע שעה נסיעה
אני חושב שאתם חייבים שרשראות שלג וחברת. השכרת הרכב באיטליה מחויבת לתת לכם גם
-
להגיע לשאמוני לא חייבים שרשראות / צמיגי שלג, יש אוטוסטראדה מצויינת.
אם חושבים להגיע לאתרים שצפונית קצת לעיר ברכב, כדאי מאוד, אנחנו היינו עם צמיגי שלג שנה שעברה ובכל זאת היתה בעייה בעליה ל Le Tour אבל הסתדרנו.
בדרך הייתי צריך לחלץ בחורה שנתקעה באחת העליות בלי יכולת לזוז מהמקום עם צמיגים רגילים – לא נעים.
-
מציע שתחשבו שוב לגבי שאמונינכון
=-=-=
שאמוני זה “מכה” לגולשים
אבל
מדובר בעיקר על גולשים מאוד מיומנים המסוגלים לעשות את האופ-פיסט של מון בלאן
מלבד זה
זה מספר אתרים לא נוחים במיוחד לגולשים שאינם מאוד מיומנים
עדיף, לטעמי (והייתי בשאמוני) – אתר איטלקי
- קרוב יותר למילאנו (לא צריך לעבור את המנהרה מתחת למון-בלאן, טיול/סיוט שיכול לקחת זמן רב, כי הם מוודאים שיש מרחק של 100 מ’ ויותר במנהרה בין הרכבים)
- אוכל איטלקי שלטעמי עדיף על הצרפתי
- האיטלקים חברותים ונחמדים יותר
- יש מגוון אתרים בעמק אאוסטה וסביבותיו.:
- צרבינה/ול טוראנש
- מונטה רוסה (בעמק שלפניו)
- שביל החלב – סיסטראיר
- פילה, קורמאייר, לה טוויל ועוד
אז למה להתאמץ להגיע עד שמוני
יונתן
-
אני מצטרף לדעת קודמי וממליץ לא לנסוע לשאמוני ואני אומר זאת למרות שהעיירה מקסימה והגלישה באתר מדהימה למי שיש יכולות טובות. אז למה לא?
- אתם נוסעים בסוף מרץ והאתרים בשאמוני רגישים מאוד לשמש למעט האתר הגבוה Grand Montet מעל ארג’נטייה כ-30 דקות באוטובוס ממרכז שאמוני. עדיף בהרבה בזמן הזה האתרים באיטליה: צ’רביניה או פילה או לה טוויל שיש לה מפנה צפוני.
- האתרים באיטליה קרובים יותר למילאנו וגם תחסכו את העלויות של מנהרת המון-בלאן
- שאמוני לא מתאימה לאמא שרוצה לחזור להניק (ודרך אגב, כל הכבוד!) הלוגיסטיקה של לחזור למלון לא תשאיר לך הרבה זמן לגלוש. הרבה יותר מתאימה צ’רביניה או לה טוויל. בצ’רביניה מספר מלונות ובתי דירות ליד מעלית Cretaz. בלה-טוויל יש לך בית דירות שנקרא Planibel ממש על המסלולים (או מלון עם אותו שם) ואליו תגיעי די מהר מהמסלולים (מהר מאוד אם יודעת לגלוש שחורים טוב – מסלול 3 השחור מהטובים והמהנים באירופה).
בהצלחה!
-
תודה לכל העונים! אני לא יודעת אם עדיין נוכל למצוא דירה בכזו התראה קצרה ובמחיר טוב באיזה אתר הכי טוב לבדוק? בוקינג airbnb? והשאלה היא באתרים שהצעתם זה ממש עיירה? יש סופר מרקט וכאלה? ויש מה לעשות עם התינוק או שנורא קר? כי למשל בשמוני חשבתי שמי שנשאר עם התינוק יוכל להסתובב איתו בנתיים ולעשות קניות וכד
תודה!
-
תודה לכל העונים! אני לא יודעת אם עדיין נוכל למצוא דירה בכזו התראה קצרה ובמחיר טוב באיזה אתר הכי טוב לבדוק? בוקינג airbnb? והשאלה היא באתרים שהצעתם זה ממש עיירה? יש סופר מרקט וכאלה? ויש מה לעשות עם התינוק או שנורא קר? כי למשל בשמוני חשבתי שמי שנשאר עם התינוק יוכל להסתובב איתו בנתיים ולעשות קניות וכד
תודה!
וגם כמה עולה מנהרת המון בלאן?
-
אגב - יש פתרון פשוט מה לעשות עם תינוקקוראים לזה – סבא וסבתא שנורא רצו נכדים/חתונה וכו’…..
מה שאתם רוצים לעשות לא באמת הגיוני.
התינוק לא יזכור לעולם את הסיוט שהוא יעשה לכם.
ואם יהיה בסדר השנה- השאלה תחזור בשנה הבאה וכך הלאה עד שתתנו תעסוקה לסבא ולסבתא*2 …..
תעשו לעצמכם חופש, בסוף שתחזרו לא תצטערו…..
-
לכל אתר סקי יש אתר אינטרנט. כולל מנוע חיפוש לדירות ומלונות. בפורופ זה יש סקירות על כל האתרים שהזכרנו. אני מציע שתתאמצי קצת ותעשי חיפוש בגוגל וגם בפורום הזה. לא הוגן להטריד אותנו לכל שאלה כמו כמה עולה המנהרה.
-
טוב סליחה שאני מטרידה... אבל עשיתי חיפוש ולא מצאתי, אם אני הולכת לה טוויל שם צריך צמיגי/שרשראות שלג?
-
את מדברת על סוף מרסבכל הדיון הזה מפוספסת נקודו משמעותית.
את מדברת על השבוע השלישי של 3/18, לא אמצע ינואר.
הצפי הבסיסי הינו לשלג אביבי, הסיכויים שתראו שלג יורד – קטנים.
ההמלצה הסטנדרטית היא ללכת בתאריכים האלה לאתרים גבוהים כמו – צרביניה באיטליה
בנושא שרשראות – לא היו לי כל בעיות לקבל בעת שכירת רכב במילאנו
-
עכשיו התבלבלתי... מחיפושים בגוגל וממה שהמליצו פה הבנתי שלה טוויל מומלץ גם בסוף העונה?
-
בסוף מרץ רצוי אתר גבוה. צ’רביניה הכי עדיפה כי העיירה בגובה 2000 וההר מגיע עד 3400 (3890 בצרמאט). יחד עם זאת, אפשר ללכת לאתרים נמוכים יותר אם יש להם היסטורית שלג טובה ורוב המדרונות פונים לכיוון צפון (“מפנה צפוני” בלשון הפורום) כי אז הם מקבלים פחות שמש והשלג נשמר טוב יותר.
שני אתרים שיש להם מפנה צפוני הם PILA ולה טוויל ולכן יתאימו גם בסוף מרץ. לה טוויל נמוכה יותר – העיירה בגובה 1400 אבל יש מספיק מסלולים מעל גובה 2000 שיהיו במצב טוב.
בכל מקרה צריך להתכונן שביום שמשי אפילו במסלול גבוה אחרי 14:00 השלג יהיה סלאשי.
-
הסתכלתי שוב על המקום שרצינו בשאמוני וכתוב שם שאנחנו קרובים 0.5 km ממעלית הסקי פלאנפראז יש למישהו מושג מה זה אומר למה היינו בטוחים שהולכים קצת ועולים על רכבל ומגיעים לאתר, ומכם הבנתי שזה לא ממש נכון... אז אולי למישהו יש מידע בנושא?
-
יש משאמוני שני רכבלים אחד לאגילה דו מידי ששם אין סקי (לפחות לא בשבילכם אלא אם כן אופיסט מעניין אתכם) והשני ל-Brevent שבתורו מחובר לפלג’ר, כך שרק המעלית הזאת בתוך שאמוני עצמה רלוונטית, חצי קילומטר לא כיף ללכת עם ציוד אבל יש תחבורה ציבורית בתוך שאמוני בתדירות גבוה חנייה לרכב לא תהיה לכם בוודאות ליד Brevent,תבדקי את מיקום הדירה ביחס למעלית של Breventויותר חשוב כמה הדירה קרובה לתחנת אוטובוסים.