סאפה - האם עצירת חובה בויאטנם - מה דעתכם?
-
שלום לכולם
אחנו בשלבי תכנון ראשונים של טיול בויאטנם לחגי ספטמבר 2108
הנסיעה מהנוי לסאפה נשמעת לי מייגעת מאוד אם ברכבת אם באוטובוס ואפילו בואן – נסיעה של 6 שעות לכל כיוון. ואנחנו עם ילדה בת שנתיים וחצי.
אני מבינה שהעניין באיזור הוא שדות האורז וטיולים רגליים בהם. האם אני טועה? אין מקום אחר שאפשר לטייל בו בשדות אורז ולא צריך ליסוע כ״כ הרבה?
האם לדעתכם סאפה עצירת חובה שחבל לפספס גם אם ההגעה והחזרה מבזבזות כל אחד כמעט יום שלם?
אשמח לתובנות
-
אהלן שרון ,
ראשית לא הייתי טס בספטמבר עדיין קיימים זנבות של המונסונים ,
בהקשר למיגעת , הטיסה להנוי גם מיגעת ,עם קונקשן במוסקבה בערך 13 שעות
בהחלט מיגע ,
הנסיעה ברכבת מהנוי ללסאפה כולל הסעה בערך לילה שלם , גם מיגע ,
בעיקרון כל טיסה למזרח זה עסק מיגע ,
אז תעשי חושבים ותחליטי אם את מסוגלת להתיגע כל כך הרבה שעות ,
בברכה יעקב
-
תודה יעקב
באמת הכי פחות מייגע זה להשאר בבית.
ובכל זאת אשמח להתייחסות עיניינית לגבי סאפה
-
אני אישית חושב שסאפה זה אחד מהמקומות הכי מרשימים בצפון ויטנאם (לא הייתי במרכז ודרום ויטנאם) למרות שמרגישים את ההתמסחרות .
היא קצת הזכירה לי את הודו הן מבחינת הנופים והן מבחינת העובדה שיש בה מין אווירה קלילה וכיפית, אפשר פשוט לצאת מהמלון ולהסתובב רגלית איך שרוצים איפה שרוצים ותמיד יש נוף נהדר.
וגם סצנת האוכל שם מעולה.
כשהייתי שם לא היתה אופציה לנסוע באוטובוס – אבל נראה לי שזה עדיף על רכבת לילה.
צריך לזכור שגם ברכבת הלילה בעצם יורדים לפנות בוקר בתחנה האחרונה ואז ממשיכים בשאטל לסאפה. כך שזה יום שמתחיל מוקדם בבוקר...יכול להיות מאתגר עם הילדים.
דבר נוסף, אני סבלתי בלילה ברכבת מהמנהג המקומי לעשן בין הקרונות...העשן נכנס לקרונות וזה בהחלט הקשה עלי לישון.
אולי אני סופר-רגיש אבל כדאי לקחת בחשבון עם ילדים.
-
אין שאלה בכלל. סאפה היא אתר חובה. לא רק שדות האורז, גם טרקים בין הכפרים של שבטי הצפון.
-
לא הייתי מוותרת אם אתם מתכננים להגיע לאזור הצפון. למרות שלמיטב ידיעתי יש גם שדות אורז באיזורים שמתקרבים להאלונג ביי, אבל אי אפשר להשוות.
דווקא נסיעת הרכבת מאוד נחמדה, הקרונות עם המיטות די מרווחים ונעימים.
לא יודעת מה מתוכנן לכם להמשך, אבל בכללי ויטנאם מדינה מאוד צרה וארוכה, כך שהמעברים הם לא דבר שולי. אפילו אם לוקחים טיסה זה עניין של זמן הגעה לפני / אחרי שגם צריך לקחת בחשבון.
-
חמש שעות באוטובוס נוח, ממש לא מייגע, חמש שעות נסיעה זה זמן קצר מאד במונחי טיול במזרח הרחוק.סאפה והאזור מרהיבים מציע להקדיש לפחות יומיים גם לנין בין הנפלאה לא פחות
-
לא מאמין בדבר כזה שנקרא אתר חובה... לכל אחד יש העדפות, רצונות, תקציב, אילוצים וכ'ו ויעשה את המיטב עם זה. אם לא סאפא אז תבחרו מקום אחר ואולי ממנו תגיע חוויה של פעם בחיים .. .
הטיול שלכם תעשו מה שנכון לכם...
-
למיטב חוסר דעתי.
סאפא הוא אחד הדובדבנים בקצפת של ויטנאם.
ולוותר עליו זו שטות
דווקא הנסיעה בלילה! ברכבת יכולה להיות לכם -בגלל הילדה נוחה יותר.
קחו תא שלם לעצמכם והילדה תישן
זה הרבה יותר קל מאשר “מתי מגיעים” כי אני לא באמת מאמין שהילדה מתענינת בשדות אורז……………
ולא בנופי ההרים!
לגבי העונה ספטמבר זו תקופה מצויינת.
שאריות מונסונים יש גם באוקטובר לפעמים
מזג האוויר זו נבואה……..
מונסון בעיקר בסוף העונה אינו צריך להיות מכשלה
גשם חם שמצנן את האוויר שחם עוד יותר וממש לא מפריע לטיול.
-
הייתי בויאטנם מאד מזמן ומאד אהבתי את סאפה – אבל זה לפני ההתמסחרות הגדולה.
עם זאת גם עכשיו זה עדיין אותו נוף ואולי החוויה אפילו הרבה יותר קלה עם ההתמסחרות.
לגבי הנסיעה – אנחנו נסענו לילה ברכבת ואח”כ עוד כ-3 שעות במיניבוס מהתחנה לסאפה. הרכבת היתה בסדר אבל המיניבוס לא היה נוח במיוחד. בהנחה שזה עדיין ככה, נראה לי בהחלט עדיף אוטובוס נוח ל 5-6 שעות.
לחלופין עם ילדה קטנה נראה שהכי טוב לקחת הסעה פרטית ולוודא מראש שהיא ברכב נוח. בהסעה פרטית אפשר לעצור כמה שצריך בדרך.
-
סאפה זה לא רק טרסות אורז שיש יפות ממנה במקומות אחרים במזרח.
סאפה בעיני היא בעיקר טיול אתני. תפגשו שם בני שבטים שונים במגוון תלבושות ותרבויות.
-
גם לדעתי סאפה זה אחד מהדובדבנים של וייטנאם , אבל מצד שני אני גם אבא לילדים שהיו שונים לחלוטין מבחינת טיולים , עם שניים זה היה קל עם השלישי (שהוא האמצעי דווקא) היה קשה מאוד , ואיפסנו את הדרכונים שהוא היה קטן . אז רק את מכירה את היכולות של הבת שלך ורק את תחליטי .
-
Sharon, קיבלת כבר תשובה מלאה מאחרים
אני לא יודעת איך לטייל עם ילדה בת שנתים וחצי – שלי התחילו מגיל 4 פלוס

לדעתי לילדה בגל זה גם סאפא וגם ווטנאם יהיו לא מעניינים באותה מידה.
וגם אני מעמינה שלבנות טיול צריך יותר לפי צרכים ואינטרסים שלכם, להתחשב בה – כן, אבל להנות בעצמכם. הרי לא סתם בחרתם במדינה הזאת וסאפא אחד מהסמלים המעניינים שלה.
אנחנו דווקא בחרנו אוטובוס יום – סאפא אקספרס – נופים מעממים ולא הרגשנו איך עבר הזמן.

-
גיל שנתיים וחצי הוא קשה למדי לטיול, מנסיון, שווה לכם לקרוא על מאפייני הגיל ולחשוב אם היעד מתאים.
-
לא מסכים עם הכותבים מעליי בכלל בכלל
סאפה היא, לדעתי האישית, לא הדובדבן של ויאטנאם.
בטח שאי אפשר להשוות אותה להאלונג ביי או להויאן למשל, וגם מקומות נוספים בויאטנאם לא נופלים ממנה.
בסך הכול כפר מאוד חביב עם מסעדות נחמדות (בהאנוי, הויאן ושאר הערים אוכל מערבי ואותנטי טוב יותר) ונופים באמת יפים ואני יודע שלא צריך להשוות נופים, אבל אם כבר טיילתם במזרח, זה לא משהו שדומה להימלאיה
דווקא יעקב צודק, וכל נסיעה למזרח מכילה בתוכה מסעות מייגעים, אבל אם תטיילו בהאנוי, הויאן, האלונג, ואתרים נוספים שקל להתנייד אליהם יותר מבחינתכם יהיה לכם טיול מדהים ולא תרגישו שום החמצה
רק אתם מכירים את הילדה ויודעים הכי טוב מה מתאים לה ולכם
-
המון תודה לכולם על התגובותממש משמח לקרוא את התגובות הרציניות והמפורטות שלכם.
באמת בויטנאם יש הרבה מעברים ולכן יש לי חששות עד כמה הילדה תעמוד בזה. יש לה גם שני אחים גדולים, והשנה היינו חודש בטיול במערב ארהב, כך שזה לא יהיה טיול ראשון שלה, והיא עברה טיסות ארוכות ונסיעות בסדר גמור. מקווה שגיל שנתיים וחצי יותר קל מגיל שנה וחצי…
אני חושבת שבכל מקרה ניקח חברה עם הסעות ומדריך – למשל במבו כדי לעשות את הדברים לקלים יותר
-
תמונות מדהימות!