שווקי חג המולד של אלזס
-
הי
טסים בחנוכה לאלזס בהרכב משפחתי( זוג + חיילת +2 מתבגרים+סבתא).
טיסות מבאדן באדן , שוכרים משם רכב ולנים 3 לילות באובריני , הסמוכה לשטרסבורג.
היות ונוחתים בשישי אחר הצהרים , מאמינה שנגיע לאובריני לעת ערב..אולי נצליח להסתובב קצת בשוק הקטן המקומי.
שבת וראשון – מתכננים להיות באלזס
בשני -להגיע לבאדן באדן ולבלות בה יום , מרחצאות ושוק כולל לינה
בשלישי בבוקר – ממריאים
היות וזמננו קצר ובעיקר מעוניינים לספוג את האווירה , הייתי שמחה להמלצות לגבי היומיים באלזס…
אני חשבתי על : יום אחד בשטרסבורג ויום אחד בקולמר ובעיירות …
יודעת שנצטרך לוותר על משהו...אז רציתי לשאול, על מה לא לוותר ?
לאיזה עיירות כדאי להתכוונן? האם מלבד השווקים , ניתן לשלב עוד משהו ? ביקור באיזה מוזיאון מעניין או אתר כלשהו ? ( הינו בקיץ שעבר באזור זה , וכבר ביקרנו בטירה הידועה כך שזה לא רלוונטי מבחינתנו וגם לא פארק אירופה שהינו בו )
אם למישהו בא להיכנס לנעלי ולעזור לי בתיכנון של יומיים אלו ,ממש אשמח …
תודה
אורית
-
אם לא הייתם עדיין במוזיאון המכוניות של מילוז (Mulhouse) אז הוא מאד מומלץ. הוא יכול להוות גם אתנחתא חמימה אם נהיה קר מדי או רטוב מדי בשווקים שהם בחוץ כמובן, ואפשר להחליט אם לבקר בו בהתאם למזג האוויר.
זה לא רחוק מקולמאר, אם כי לא בדרך שלכם אלא יותר דרומה.
אם מזג האוויר יהיה סימפטי אז ליומיים יהיה לכם מספיק מה לראות גם בלי שום מוזיאון.
-
מצרפת לוח אירועים לדצמבר בעיירות.
קחו בחשבון שמחשיך מאוד מוקדם.נכון שכל האורות והיופי גם הם בשעות האלה,אבל בכל זאת לא קל להסתובב רוב היום.
לא חושבת שהייתי מקשיע יום בבאדן באדן.המאחצאות פחות מתאימים למשפחה (עירום) גם השווקים שלה לאומת אחזס לא נשמעים לי כל כך.לא היינו.כן היינו בפרייבורג.לביבות טעימות,קניות,,אבל אין להשוות עם עיירות אלזס,שטראסבורג.
Riquewihr לדעתי מקסימה,מקושטת ביותר.חנות מוזיאון קישוטי כריסמס בעיירה.
kaysersberg ממש חובה. COLMARֱֱֱֱֱ!!! ואם תספיקו את שטראסבורג,בכלל שיחוק. ולא לשכוח את עיירת הבית שלכם..
אז באדן באדן,תמתין לכם לטיול אחר.
-
לא לוותר על שטרסבורג.בבאדן באדן השוק הוא מאוד קטן (מניסיון) , הייתי משקיעה בעיירות וקולמר.
-
הי
מילוז’ לדעתי רחוקה לכם צדי.
אנחנו גם היינו משפחה עם חיילת (ללא סבתא),
הגענו לאזור מדרום,
מצרפת את הסיכום שלי ככה שתוכלו להתרשם
ממה אנחנו מאוווווד נהנינו
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1281869/prevloaded-1/start-0
אחלה אזור לאווירת כריסמס!!!
כיף לכם

סיגל
-
תודה לכל מי שחלק מנסיונו…
ענת- הינו כבר בקיץ שעבר באזור ואכן ביקנו במוזיאון המכוניות המקסים במולוז
אמה- תודה על הקישורים השימושיים.
עידונדב-אכן לא מתכוונים לוותר על שטרסבורג..חיזקת את דעתי
סיגל- כיף לראות את סיכום הטיול , ביחוד שאני מכירה את כל הנפשות הפועלות שבתמונות ...מצחיק להתכתב מעל דפי הפורום...

בגדול , אנחנו כן נגיע לבאדן באדן , כי הטיסה שלנו יוצאת ביום שלישי ממש מוקדם , אז העדפנו להחזיר את הרכב בבאדן באדן לעת ערב , לטייל , לספוג עוד קצת שוק ואז ללון במלון בעיר ומשם בבוקר , במונית להגיע לשדה התעופה..
לגבי המרחצאות , מתכוונים להכנס , לא לזמן ארוך , מקסימום לשעתיים – גם כדי לגוון וגם כדי לראות איך זה.. לא ניכנס לסאונה כי אנחנו בהרכב משפחתי, אבל נראה לי שיכול להיות כיף , אתנחתא במים חמימים…
אשמח לתובנות נוספות מכל מי שבא לו …
אורית
-
אני לא יודעת אם זה נופל על התאריכים שלכם, אבל בשני סופ”שים בדצמבר מתקיים שוק חג מולד ימי-ביניימי בעיירה ריבוביל. מומלץ ביותר!!
כמובן שגם קולמאר מומלצת בחום.
מכיוון שיש לכם רק יומיים באלזס, הייתי מקדישה יום אחר לשטרסבורג ויום אחד לריבוביל, קולמאר ואולי גם עיירות נוספות בסביבתן (ריקוויר, לנגשיים). יש כאלה שמכניסים כמה עיירות ביום אחד ויש כאלה שאוהבים לטייל יותר באיזי. כאמור, עדיף להתחיל בריבוביל וקולמאר.
-
יונה וקשת - לצערי אנחנו מפסידים את פסטיבל ימי הביניים…
לגבי שטרסבורג - יש המלצות מיוחדות ? אשמח לשמוע
-
לטייל! צרפת הקטנה,מקסימה בכל עונה ובמיוחד בדצמבר.
אם יהיה קר או גשום,אפשר לעשות שייט.כל שנה יש בעיר שווקים של מדינה מתארחת.השנה זאת איסלנד.דוכנים עם דברים מקוריים איסלנדיים,אוכל,עבודות יד..
-
סיורים מודרכים בקו מז'ינו באלזס בחודשי החורףסיורים מודרכים בקו מז'ינו באלזס בחודשי החורף
מסתבר שאפשר לתאם מראש במשך כל השנה ביום ובשעה שמתאימים לקבוצה.
להלן המידע שקיבלתי על
GUIDED TOURS FOR GROUPS
ניתן לתאם מראש (לפחות 14 ימים מראש) סיורים מודרכים באתר לקבוצות קטנות שמתארגנות מראש. אפשר לבקש סיור באנגלית.
משך הסיור בהתאם לקבוצה, בין שעה וחצי שעה - לשעתיים וחצי.
הם כותבים שמסלול הסיור כ-2.5 ק”מ ואורך כשעתיים.
המקום מקורה ומתאים גם למזג אוויר גשום.
הטמפרטורה בפנים קרה וקבועה לאורך כל השנה : 13 מעלות צלזיוס.
90% מהמסלול מונגש וכולל מעלית, אך לא כולו.
- Adults : 8 € :
(135 € minimum package for groups with less than 17 adults).
- Schoolchildren (from 6 to 18 years old) : 5 €
(100 € minimum package for groups with less than 20 schoolchildren).
כתובת מייל לתיאום סיור מודרך באתר
כתובת האתר לביקור:
Association des Amis de la Ligne Maginot d'Alsace
3, route de Hoffen
France 67250 HUNSPACHכ-45 דקות נסיעה צפונית-מערבית לשטרסבורג
אנחנו נהיה באזור במהלך חג החנוכה ומעוניינים לתאם סיור באנגלית
ביום חמישי 14 בדצמבר יחד עם משפחתה של ריקי.ביום ראשון 17 בדצמבר ציקי ומשפחתה מעוניינים.
אולי אתם רוצים להצטרף אליהם לסיור ביום ראשון ?
-
אמה - איסלנד בשוק בשטרסבורג נשמע כיף..תודה על המידע
סמדרולה - אם היה לנו יותר זמן הינו מצטרפים בשמחה , אבל אנחנו ממש מעט זמן באזור , כך שנחווה את העיירות והשווקים. ..אבל תודה על הרעיון והשיתוף , לא הכרתי את האתר קו מזינו. ..חידשת ועיניינת. ..נשמור לפעם הבאה …