ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תעריפי נדידה באיחוד האירופי

פורום אירופה
    6
    25
    7747
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • keves160
      keves160 נערך לאחרונה על ידי

ההמלצה היא לא על סים. סים מגיע ריק. אפשר לטעון אותו בחבילה עם נדידה לאיחוד האירופאי ואפשר לטעון אותו בחבילה שטובה רק לארץ המקור.

יש מלא חבילות נדידה כאלו. לא ידוע לי שאפשר להזמין לארץ, ובעיניי זה גם מיותר: עדיף להגיע ליעד הראשון ולאסוף את הסים ממשרד החברה שבחרתם (מה גם שלא פעם צריך הזדהות עם הצגת תעודה/דרכון) ואז לבקש מהם להטעין את החבילה בה מעוניינים (או להתייעץ איתם איזו חבילה תתאים) על הסים בסלולאר שלכם.

בכל מקרה, בכמה מדינות ראיתי חבילות של דאטה לחודש כולל נדידה, במחיר של 30-60 שקלים (לפעמים ל-1.2 גיגה, לפעמים ל-2 או 3, תלוי במדינה, תלוי בחברה).

לייקה מובייל מציעים לפעמים מחירים טובים אבל השירות על הפנים לא פעם, וכבר קרה למישהו ממשפחתי שהוא קנה עם נדידה והסתבר בדיעבד שזה בלי, אבל לך תדבר עם מישהו שם.

וואדפון היו מצוינים, הסים עבד מעולה בנדידה, גם כשבאמצע הוצאתי אותו לזמן מה כשהייתי מחוץ לאיחוד האירופי ואחר כך השבתי אותו בחזרה – ממש עם מעבר הגבול הוא פתאום התעורר לחיים.

אם כבר המלצה: אל תקנו סים בסופרמרקט או במכולת. קנו במשרד/חנות רשמית של חברת הסלולאר ולא אצל זכיינים. יש מקרים שהם מטעינים את החבילה הלא נכונה או לא נותנים לכם מידע מלא על החבילות או מידע לא מדויק. ואם יהיו בעיות, תצטרכו לפתור אותן מול המוכר (ואולי כבר עברתם מדינה/עיר) כי התקשרתם מולו ולא מול החברה עצמה, כך שהיא יכולה לטעון שזה לא באחריותה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • דורון1
        דורון1 נערך לאחרונה על ידי

יש גם סימים מקומיים המגיעים מוכנים עם חבילת דאטה טעונה – Startup pack, כמו למשל באוסטריה של חברת A1 בסניפי הדואר. לא תמיד יש את ההסתבכות של טעינת כסף וחבילה.

אישית אני עדיין חושב שברוב המדינות במערב אירופה ובטיול של שבועיים או פחות עדיף ללכת על סים ישראלי של וואללה מובייל – חוץ מהחסכון בכסף, נחסך זמן מיותר של ההתעסקות עם זה בטיול.

• Danik1956
          Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

לא בעייה להזמין באינטרנט דרך צד 3.  לדוגמא ב EBAY.

הסים שלי רשום על שם בחור מברלין שמכר לי אותו ב5 אירו וכל שהייתי צריך לעשות זה להיכנס לחשבון באתר של O2, לשנות את כתובת המייל ולטעון חבילה לפני כל נסיעה.

עוד לפני שינוי התקנות באיחוד היתה להם חבילת נדידה בעלות של 2 אירו ליום לכל מדינות האיחוד.  זה עבד לי מעולה בדנמרק ספרד אוסטריה קפריסין הונגריה וסלובקיה.

שבוע הבא נראה איך סה יעבוד בבולגריה אחרי שינוי התקנות.

• Danik1956
            Danik1956 נערך לאחרונה על ידי

חזרתי אחרי 5 ימים בבולגריה.

הסים הגרמני עם חבילת גלישה שעלתה 10 אירו תיפקד ללא דופי.

40 שקל במקום 140 אצל הספק הסלולרי שלי.

• Moshe_3806887
              Moshe_3806887 נערך לאחרונה על ידי

תודה דורון.

השתמשי בוואלה מובייל.

מתישהוא מישהו יעלה על זה ויבטל את זה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 1
              • 2
              • 2 / 2
              • פוסט ראשון