שאלות חשובות לגבי שאמוני
-
בתור מי שגלש בשאמוני הרשי לי לעדכן אותך על הטופוגרפיה: כדי להגיע מהעיירה למעלית שעולה ל “פלאן פרז” כפי שכתבת או ליתר דיוק, כפי שכתבו אחרים, איזור Brevent צריך לעלות בעליה תלולה. ניסיתי את זה פעם אחת עם ציוד ותאמיני לי, לא מומלץ. צריך סקי בס.
אז את יכולה להמשיך להתלבט או להקשיב לעצות של גולשים מנוסים שכולם אומרים לך, בהתחשב בהרכב המשפחתי ובזמן החופשה, לא ללכת לשאמוני. בהצלחה.
-
אגב, מה רמת וניסיון הסקי שלכם ?עקבתי מהתחלה אחרי הפוסט הזה שנעשה ארוך.
נקודה שלא נשאלה הינה – מה רמתכם וניסיונכם, מה אתם גולשים.
האם
הינכם מנוסים וזו חופשה אחת אחרי רבות וגולשים את כל סוגי האדומים ובנוסף שחורים ומחוץ למסלול
או
זו חופשה 2-5 הייתם באתרים קטנים ועכשיו החלטתם שאתם רוצים מקום מפורסם
או
….…
אגב, למעט התשובה הראשונה – שאמוני, אינו מתאים לכם .…
יונתן
-
אממ אנחנו די מתחילים בעלי היה פעם אחת באלפ דואז לפני הרבה שנים בארוזה ושני הגיסים שלי שבאים איתנו זו הפעם הראשונה שלהם... אני באמת חושבת שאנחנו לא צריכים מי יודע מה כי אנחנו באמת לא מנוסים פשוט בעלי בגלל שמה שהכיר על ההתחלה זה אלפ דואז יש לו סטנדרטים גבוהים...
-
לסיכום, הכי יתאים לכם צ'רביניה או לה-טויל.בשניהם יש שפע של מסלולים קלים. שניהם גבוהים (בעדיפות לצ’רביניה) ויתאימו לסוף העונה.
צירפתי קישור שדרכו תוכלי למצוא לינה. בלה-טויל, אם ההחלטה על אתר זה, ואם תחליטו על צ’רביניה, תוכלי לחפש בצ’רביניה או ב-ואלטורננש השכנה הזולה יותר.
מכיוון שאתם נוסעים בסוף העונה, לא תהיה לך בעיה במציאת מקום לינה.
בהצלחה!
-
עוד כמה נקודות:
- אתם צריכים לקחת הדרכה לכל החופשה, סקי זה לא דבר שלא לומדים.
- איטליה זולה משמעותית מצרפת, במיוחד בנושא הדרכה
- תחשבו על הדרכה פרטית – זה יהיה יעיל בהרבה ואתם כמה תהיו בסה”כ “קבוצה” קטנה.
- אתם לא צריכים אתר גדול, כי בזמן לימוד – בפועל צריכים שטח קטן.
- מומלץ – צרביניה, בגלל הגובה ושאזורי הלימוד למתחילים – גבוהים מבשאר האתרים.
חופשה נעימה
יונתן
נ.ב. – שאמוני היא אתר למתקדמים, ובמפורש לא למתחילים
-
עוד שתי נקודות על צ׳רויניה-
- יש בAirbnb דירות ממש נחמדות להרכב כמו שלכם אז שווה להסתכל
- אמנם זה קצת יקר, אבל שווה להסתכל על הקלאב מד בצ׳רויניה, שהוא זול יחסית לקלאבים בצרפת ותכלס אם אתם לוקחים הדרכות אז יש מצב שזה כבר ייצא אותו כסף ותקבלו הדרכה מלאה. בנוסף, באתר של קלאב מד ניתן למצוא רשימת נני מומלצות והיא מגיעה לקלאב ושומרת על התינוק ומטפלת ועושה הכול (צריך להישאר איתה נניח בחצי היום הראשון) וכך תקבלו כולכם חופשה נפלאה . כמובן שבלי קשר להדרכות ולנני קלאב מד זה ממש כיף במיוחד למתחילים
-
בין כמה יהיה התינוק?
לא הבנתי מה רמת הגלישה שלך, אבל אם את חושבת להניק בצהרים או שאתם רוצים להחליף ביניכם בצהרים אז רק מלון/דירה שצמודים למסלולים של המתחילים, אחרת תבזבזו המון זמן.