שאלה בנוגע לקרוז לקריביים
-
הי שוב
קראתי באחד הטיפים באתר שחברות השייט לא מספקות מיים מינרליים וצריך להביא בקבוקים מהבית. במקום אחר שמעתי שזה לא נכון.
אשמח לקבל חוות דעתכם בנושא,
תודה רבה
נועה
-
לפחות לגבי אוניות של הרויאל קריביאן-יש שתיה חופשית על האוניה שלא כוללת רק מים אלא גם תה קר כולל גם בארוחות. אם רוצים שתיה מבקבוקים סגורים צריך לשלם.
-
לחברות שונות מדיניות שונה
יש כאלה שכלום לא חופשי
יש כאלה שמים חינם אבל קולה לא
יש כאלה שהכל חינם
יש כאלה שחינם רק בחדר אוכל
ויש כאלה שחינם גם בשירות חדרים
-
תודה על התגובות.
חמוטל, גם אני מתכוונת לרויאל קריביאן. מזכרונך מיים זה חופשי ובחינם?
ועוד שאלה – הבנתי שצריך בארוחת ערב לבוש פורמלי. זה חובה? יש גם ארוחת ערב לא פורמלית? נרשמים מראש או באניה?
-
טיפ קטן – חיפוש גוגל (באנגלית) יעלה שלל מידע על מה שאתה מחפש. יש המון פורומים ואתרים שמתמחים בנושאי הקרוזים ותוכלו “לדוג” שם המון טיפים מעשיים.
אז למשל חיפוש של royal caribbean dress code העלה את המאמר הזה
בארוחות ערב רגילות ובחדר האוכל אין צורך בלבוש פורמלי (כן יש צורך בלבוש ולא בגד ים).
בארוחה הפורמלית ובחלק מהמסעדות יש קוד לבוש. אבל אם לא בא לכם – פשוט תבחרו באותו ערב מסעדה אחרת שאין לה קוד לבוש.
מים הם חינם בארוחות ובמקומות נבחרים. בקבוקים בתשלום. יש שלל אפשרויות לחבילות שתייה. אפשר ללמוד על זה באתר של החברה
-
נראה לי שהכוונה היתה להכנסת בקבוקי מים לספינה. יש חברות שמונעות הכנסת בקבוקים . למשל MSC.
ברויאל קריביאן לא בודקים .
בכל מקרה יש קבוצת פייסבוק שנקראת “הכל לקרוז” , יש שם המון מידע .
-
וואו..מלא מידע. תודה רבה לכולכם. הולכת לעשות שיעורי בית

-
בעיקר חשוב להתמקד מה יש לעשות בכל נמל, מה ההעדפות שלכם, כדאי לקחת סיור דרך האונייה (לרוב יותר יקר היתרון אתם תחת אחריות של חברת ההפלגה) או טיול עצמאי
-
הם לא מספקים מיים מינרליים וגם לא צריך. בכל הספינות יש מתקני התפלה ויש בברזים מיים מצוינים לשתיה. באזור של הבופה יש מתקנים עם מיים כאלה ובעוד אזורים באניה וגם בברז בחדר. אפשר לקנות מיים בבקבוקים באוניה, אבל הם לא בהכרח מיים מינרלים, אלא מיים שעברו טיהור, כך שבעצם זה מה,שגם יש בברז.
לא יודעת לגבי כל החברות אבל גם בקרניבל וגם ברויאל קריביאן המדיניות הרישמית היא שלא מאפשרים לעלות בקבוקי מיים לאניה
בפועל, לפי כל מיני דברים שקראתי, כנראה לא ממש אוכפים את זה.
-
יש בקרוז של שבוע בד”כ שני לילות פורמילים, הכוונה רק לחדר האוכל וזה גם ממש לא חובה. רוב האנשים מתלבשים יפה יותר מהרגיל, יש כאלה שלובשים חליפות ועניבות ושמלות ערב ויש גם הרבה כאלה שלא.אבל אם אתה לא רוצה להרגיש מוזר, כדאי לבוא בחולצת כפתורים ומכנסיים שהם לא ג’ינס ולנשים שמלה או מכנסיים וחולצה אלגנטיות, אבל לא ראתי מישהו שלא הכניסו אותו לארוחה, גם אם היה לבוש הרבה פחות מזה. לא צריך להרשם לערב הפורמאלי. אם בחרת באופציה של ארוחה בזמן שלך כדאי להרשם מראש לכל הערבים, כדי לא לחכות בתור ( אני מניחה שאת מתכוון לרויאל קריביאן). בכל מקרה, אם תגיד לי באיזו חברה ובאיזו אניה הקרוז שלכם יהיה לי הרבה יותר קל לענות על השאלות.
-
תודה לכולכם. אנחנו מתוכננים לרויאל קריביאן. קיבלנו חדר בקומה שניה וממה שהבנתי זה ממש לא טוב. יש לכם מושג למה זה הרושם?
-
לגבי המים – ממליץ להכנס לוולמארט ולקנות משהו בסגנון הזה.
ממלאים לכל אחד בקבוק עם מים מאחד הקולרים – פתרון מצויין.
עופר
-
לא הבנתי מה זאת אומרת קיבלנו. לא בחרתם מס. חדר? לא הבנתי למה החלטת שקומה שניה זה לא טוב ומאיזו בחינה? תכתבי לי את מס. החדר ואת שם האוניה. יותר חשוב מהקומה, זה מה יש ליד החדר ובעיקר מה יש מעליו.
-
תודה נעמי. בדקתי במפרט הספינה. קומה שניה זה למעשה הקומה הראשונה שמאוכלסת. החדר נמצא בזנב הספינה ומעל החדר ממוקם חדר האוכל. מקווה שזה לא יפריע יותר מידיי.
לא בחרנו מספר חדר בעצמנו. יש אופציה שמוזילה עוד קצת את החבילה אם חברת הקרוז בוחרת עבורך את החדר.
-
אכן, אחד המקומות הכי גרועים באניה, בעיקר בגלל חדר האוכל, שממוקם מעל לחדר, תחשבו על השעות של הזזת כיסאות, כשמנקים את חדר האוכל לאחר כל ארוחה, כשבלילה זה יכול להיות גם עד לשעות מאוחרות. גם המיקום שהוא גם אחורה וגם למטה, יגרום לכם להתעורר מוקדם בבוקר כל פעם שהאניה עוגנת, בגלל רעש של מנועים הורדת העוגן וכו’. כמו כן, ברגע שחברת הקרוזים לא מחויבת לכם לחדר מסוים היא יכולה להזיז אתכם לאן שבה לה. קראתי על אנשים, ששינו להם בדיוק לפני הקרוז. לדעתי החיסכון במחיר לא שווה את זה. כדאי מאוד לבחור חדר לבד. המיקום מאוד חשוב. אם אפשר לשנות, להוסיף כסף ולבחור חדר הייתי עושה את זה.
-
תודה נעמי. אני אנסה לבדוק את האופציה הזאת.
אגב, אם הם לא מחויבים למספר החדר ועשויים לשנות גם במעמד ההגעה לספינה, יכול להיות שאם הספינה לא מלאה הם יחליפו לנו לחדר טוב יותר?
-
הכל יכול להיות, אבל למה לסמוך על המזל ?
כמוך יש עוד כמה מאות חדרים שירצו לשדרג את עצמם (ראית כמה חדרים יש בקומה שלך?)
אנחנו היינו על ה ALLURE בקומה 7 בחלק בין האמצע לקדימה. צד ימין.
היה חשוב לנו שזה יחסית קרוב למעליות.
-
סיכוי אפסי. האוניות האלה בד”כ מלאות עד אפס מקום ואם יש מקום הם יתנו אותו לכאלה אם איזה 40 קרוזים בעבר שלהם. דרך אגב, כשהם משדרגים מישהו, זה לחדר בקטגוריה יותר גבוהה, אבל לא בהכרח למיקום יותר טוב.