עצה ל- 5 ימים באמצע אפריל
-
הי,
אהיה בארה”ב באמצע אפריל לצרכי עבודה ויהיו לי כמעט 5 ימים מלאים החל מה- 19.04 (טיסה לסיאטל בערב היום האחרון ה-23.04).
הכיוון המקורי שלי היה לצאת מדנבר לטיול ברוקיס האמריקאים והסביבה. אבל נראה שזה עדיין בעייתי מבחינת מזג אוויר, או שאולי לא?
חשבתי גם על יציאה מלאס ווגאס/פיניקס לגרנד קניון, ציון, אנטילופ, ארצ’ס/מואב (ברייס כבר הייתי). אבל שם הקושי הוא החזרה כי אם כבר מגיעים עד למואב זה אומר שכנראה צריך לחזור מדנבר או מ- salt lake city. אני צודק?
ביעדים היותר סטנדרטיים לעונה כבר הייתי (קליפורניה – קו ס”פ דרומה, ניו-אורלינס העיר בלבד, פלורידה – מיאמי, ה- keys)
אשמח לעצתכם ביחס לאופציות שהעלתי או דברים אחרים שלא חשבתי עליהם.
תודה,
תמיר
-
הוואי?
-
הצעה מעולה – רק שהייתי כבר בכל האיים חוץ מקוואי. מצטער, שכחתי לכתוב…
באמת שקלתי לסגור את הסט ולבקר בקוואי, אבל השילוב של הטיסות מאוד קשה (כמו בכל הגעה להוואי) ויוריד את זמן הנטו ל-4 ימים או אפילו פחות.
לא נראה לי שזה ריאלי לפעם הזו...
-
צריך לבדוק את מזג האויר אבל מה עם שיקאגו? עיר מדהימה.
-
לדעתי בהחלט אפשרי לתכנן טיול כמו שהיה לך במקור. לתכנן להגיע בטיסה אל דנבר ואחרי 5 ימים לצאת מ SLC אל סיאטל (השכרת רכב חד כיוונית).
את התיכנון לטיול תשאיר עם גמישות כאשר יהיו לך 2 אלטרנטיבות: או להישאר בקולורדו (אם מזג האוויר יאפשר) או לצאת לכיוון יוטה (הכבישים הראשיים יהיו פתוחים בכל מקרה) ולבקר בארצ’ס, מסה ורדה, קניונלנדס וכו (אם מזג האוויר לא יאפשר טיול בקולורדו).
טיילתי בקולורדו בתחילת מאי. אולי היה לי מזל אבל מזג האוויר איפשר טיול בכיף ברוב האזורים הנמוכים. בשמורת הרוקיז מעבר ההרים היה סגור אבל היה מאוד מעניין לטייל שם. עליתי גם אל הר הדוב – אפילו עשיתי מסלול טיול קצר בתוך השלג לאגם. גם זו חוויה.
היות וזה לא ביקור ראשון שלך בארה”ב אתה יכול לטייל גם במקומות יפים שהם לא “פארק לאומי”. יש כמה פארקי מדינה יפים באזור דנבר שנמצאים במקומות נמוכים יותר ובהחלט יהיה אפשר לטייל שם באפריל.
-
תודה על ההצעות.
שירלי - אני חושב ששיקגו עדיין די קרה, והאמת לא יודע אם יש מספיק מה לעשות באיזור ל5 ימים.
עמיחי - במידה ואלך על התוכנית הכוללת את יוטה, בחשבון גס ולפני תכנון מדובר על כ13 שעות נסיעה ב5 ימים. האם זה סביר?
האם יש לך פירוט של המקומות בהם ביקרת בקולורדו?
תודה
-
אם הייתי יודע בוודאות שמזג האוויר יהיה טוב, אפשר ללכת על המסלול הזה. לדעתי אם לא תהיה סופה או גשם כבד, רוב האתרים כאן יהיו פתוחים לביקור. הכבישים הראשיים בכל מקרה יהיו פתוחים (תברר לגבי צמיגי חורף – את זה אני לא הייתי צריך). אני חושב שזה המסלול שהייתי מתכנן, וגם מכין גיבוי למקרה ששבוע לפני מגלים שמזג האוויר לא טוב (אפילו אולי לשנות טיסות). המסלול כולל כמה שמורות פחות מפורסמות שביקרתי בהן לפני שנה וחצי (אין לי רישום של כל המקומות מכל הביקורים בקולורדו).
מסלול שמסתיים ב SLC. סיכויים גבוהים יותר שיתאים למזג האוויר.
-
באפריל הייתי הולך על האזורים הדרומיים, ולא לוקח סיכון, גם מכיוון שהאזורים האלו אידיאלים לאפריל. אפשרויות:
ניו מקסיקו – אזור סנטה פה, טאוס (הטיול שלנו בניו מקסיקו), עד אולי אזור הדיונות הלבנות
אריזונה – סדונה – ניתן אגב להתחיל טיול בסנטה פה, ודרך כביש 66 (במוקד – Painted Desert) להגיע לסדונה ולסיים בפיניקס
אזור מואב בהחלט מומלץ, ואישית הייתי מקדיש לו-3 ימים – יחד עם מוניומנט וואלי וקניון דה-שלי, והכעה לאזור ההמראה והנחיתנ 5 ימים כמעט הסתיימו להם
-
חרשתי את הרי קולורדו אבל באמצע אפריל רק טסתי מעליה ואני יכול להגיד
לך שהכול היה מושלג מאוד. לכן מצטרף להצעתו של Segev שתבחר לך
אזורים יותר נמוכים בתקופה הזו.
בפארקים ביוטה ואריזונה הייתי באמצע אפריל ושם כן אפשר לטייל בתקופה זו.
סיבוב פארקים סטנדרטי לפארקים באריזונה ודרום יוטה שיוצא מלאס וגאס
אורך 5 ימים. מאחר והיית בברייס תוכל להוסיף פארק אחר באזור.
-
הי,
תודה על התגובות של כולם. עבר קצת זמן והגיע הזמן לתוכנית יותר מסודרת…
כפי שהציעו אני הולך על מסלול יותר דרומי – Las Vegas to Salt Lake City, אבל בעצם יש לי קצת יותר מ-5 ימים. המסלול שחשבתי עליו:
17 – נחיתה בלאס ווגאס בשעות הבוקר, נסיעה לגרנד קניון וביקור כנראה קצר (כמה שאצליח), לינה ב- Williams
18 – השלמות גרנד קניון, פרסת הסוס, לינה ב- Page
19 – קניון אנטילופ בבוקר, Monument Valley, לינה ב- Moab
20 – Arches, לינה ב- Moab
21 – Canyonlands, לינה ב- Moab
22 – ?
23 – ?,נסיעה ל- Salt Lake City טיסה בערב
לפי החשבון שלי יש 1-1.5 ימים פנויים, או שאולי כדאי לשנות את הזמן באחד היעדים.
אופציה לזמן הנוסף היא אולי ביקור ב- Salt Lake City עצמה שזה גם גיוון מהנוף המדברי. אבל משיטוט בפורום לא נראה שזה יעד מעניין...
Canyon de Chelly נראה שיאריך מאוד את הדרך בין Page ל- Moab ואני לא רואה אם אפשר לפצל את היום הזה.
מה דעתכם?
-
היי,
מה עם קפיטול ריף ביום של הסימן שאלה?
אומנם זה עוד נוף מדברי, אבל אולי זו אפשרות. פחות תיירותי מהאחרים. תצפיות יפות וגם מסלולים נחמדים. זה עיקוף לא גדול (לא בדקתי במדויק במפה אבל נראה לי שזה בערך שעה וחצי מנקודה שבכל מקרה תעבור בה בדרך ממואב לסולט לייק סיטי)
אגב סולט לייק סיטי – יש לידה שמורה חמודה בשם antelope island
הגענו לשם במקרה כשחיפשנו מקום לעשות קמפינג ליד העיר. שמורה מקסימה עם הרבה חיות בר (ביזונים, צבאים, אנטילופות וכו׳) וגם מקום מצוין לחובבי צפרות.
שווה קפיצה קטנה אם יש זמן. אם מסתדר – עדיף בשקיעה – יש שם שקיעות משוגעות.
איזה כיף לך לעשות קפיצה כזו!!
-
אתה יכול ב-19 אחרי מונומנט ואלי להמשיך לכיוון מסה ורדה , לבקר בה ב-20 ולהמשיך למורה ולהזיק הכל ביום..
-
לגבי הקניונלנדס אם אתה רוצה ללכת לשני החלקים לנו זה לקח יום וחצי כולל הנסיעה ביניהם. זה כלל גם את ה- Dead Horse.
אגב אם אתה כבר במונומנט וולי אז ממש חובה לעבור ב- Goose Neck שזה
תצפית על פיתולי הנהר בין המרשימים שראיתי.