סקי ליום אחד
-
שלום, אני נוסע בסוף ינואר לוינה ומעולם לא עשיתי סקי. שאלתי היא האם משתלם ליסוע ליום אחד להר קרוב וללמוד לגלוש וגם לגלוש קצת לבד או שיום אחד זה לא משתלם ועדיף לוותר? (אני בחור צעיר ובכושר סביר אם זה משנה את זמן הלמידה)
תודה מראש לעונים
-
חבל על הזמן שלך. עדיף להשקיע שבוע כדי להגיע מעל למינימום הנדרש כדי להנות. מניסיון שלי בסנובורד, מי שלומד ממש מהר או עם נסיון בסקטבורד צריך לפחות יומיים עם הדרכה מלאה כדי להגיע לרמה בסיסית ביותר.
-
אני הייתי בקנדה במסגרת עבודה ועשיתי 2 ימי סקי. ביום הראשון לקחתי מורה לשעה וחצי. היה כיף תענוג. בסקי נהנים מהרגע הראשון.
ברור שהכי כיף זה שבוע סקי, אבל לדעתי גם ביום אחד נהנים.
-
עדיף תאכל שטרודל נוסף בוינה מאשר לגלוש יום אחד.
מינימום של המינימום 3-4 ימי גלישה מלאים עם הדרכה על מנת להבין את הפרנציפ הבסיסי.
-
הלו! זה פורום סקי פה או זקנות סורגות?ברור שכן, גם מיום אחד נהנים, לא תצא גולש מדופלם אבל לפחות תדע מה זה, תראה אם מעניין אותך להמשיך.
ואתה עלול גם להנות חס וחלילה מזה, אפילו ביום הראשון.
אישית נהנתי מאוד מהשעה הראשונה והיחידה באותו יום שהייתי על השלג, זה אפילו היה במקום המושמץ ביותר בעולם – מסלול ביה”ס בחרמון.
בסוף היום הראשון ‘האמיתי’ ירדתי את המסלול הכחול לעיר בבנסקו, בהחלט כיף!
-
לא צריך להיות זקנה סורגת כדי להפעיל שכל ישריום סקי – בוודאי היום הראשון – מלא בזמן מבוזבז על הכנות ומנהלות. אפילו לגולשים וותיקים זה עלול להיות מייגע, קל וחומר למישהו שלא מכיר את התחום. נכון שאפשר ליהנות מיום אחד, כשם שאפשר לסבול ולהשתעמם ולפתח טינה לתחביב הזה. השאלה היא מה התרחיש הסביר.
לדעתי אדם ללא נסיון גלישה לא יפיק הנאה/תועלת מיום אחד, ברמה שמצדיקה את הנסיעות, השגת ביגוד וציוד נלווה, שכירת מגלשיים/בורד, התאמת נעליים, הרשמה להדרכה ואוריינטציה כללית באתר ובשלג.
-
יום אחד (ועוד למתחיל) = בזבוז זמן
-
אל תתרשם מהמגזימים.נכון מיום אחד תלמד לעמוד,ותתרשם מההרגשה לספורט הזה.מי שמתחיל ונהנה לא יוכל להפסיק.אתה צעיר וכדאי להתחיל מוקדם.כמובן שעדיפות לשבוע היא ברורה.
-
חבל על הזמן. תשאר בוינה ותהנה מעיר מדהימה. מיום סקי לא יצא לך כולם. רק בזבוז כסף . מה עוד שה “יום “ הזה יהי אולי חצי יום כי עד שתגיע למקום תשכיר ציוד תמצא את עצמך ואולי תיקח שיעור אחד שלא מספיק לכלום. גם לגולש מנוסה יום סקי יכול להיות די מעייף [ בעיקר כשכרוכה בכך נסיעה ארוכה לאתר. מנסיון, עשיתי את זה פעמיים כי אני מכור ] אבל למתחיל?…. עזוב.