הונגריה בפסח
-
שלום רב,
האם מישהו נסע לבודפשט בסוף מרץ? מבקשת לדעת לגבי מזג האוויר. תודה רבה
-
הייתי פעמיים בסוף מרץ. ביום נעים, בלילה קריר. לפעמים גשום אבל לא משהו יוצא דופן לאירופה.
היתה שנה – לפני 5 שנים אולי – שבאפריל היה גם שלג כבד אבל זה נדיר (לא הייתי באותו זמן). בכללי מזג אוויר נוח מאוד לטעמי למרות שיש כאלה שיגידו שקר קצת.
אני בכללי אוהב את מזג האוויר של מרץ אפריל וספטמבר אוקטובר על פני הקיץ.
-
מה שכן זה תלוי בסוג החופשה. כלומר קחו בחשבון שאם מתכננים את אזור הבלטון למשל, זו לא עונת התיירות ואין מה לדבר על כניסה למים.
-
תודה רבה
אנו מתכננים זוג הורים ושלושה ילדים החל מ 22.3 כ10 ימים.
-
אם המטרה היא טיול עירוני בבודפשט לדעתי זה זמן מצוין. כמובן שאי אפשר לדעת מעכשיו מה יהיה השנה בסוף מרץ אבל מניסיון עבר כמו שכתבתי זו עונה טובה.
רוב מה שיש לעשות בבודשפט יהיה זמין גם במרץ. אולי למעט אטרקציות מסוימות באי מרגיט.
גם גשם לא אמור למנוע כלום (בדרך כלל זה לא גשם סוער), לוקחים מטריה או מעיל גשם ומטיילים כרגיל. וכאמור גשם יכול להיות בכל חודש.
לגבי בגדים חורפיים, לא צריך להגזים.. אני רוב הזמן מסתובב עם חולצה קצרה ובמקרה צורך מעיל/קפוצ’ון מעל. אבל אני אוהב קור יותר מרוב האנשים אז זה סובייקטיבי.
הכל נאמר על סמך ניסיוני האישי בלבד. תעשו את השיקולים שלכם או תשמעו דעות אחרות ותחליטו.
-
היינו בפסח השנה.
היה חם ונעים, גשם קטן מדי פעם שיותר מרענן מאשר מציק.
אבל זה לא אומר כלום לגבי השנה הבאה.
-
היינו עם הילדים בפסח השנה (אפריל), חופשה של שבוע והיה מעולה !
מזג האוויר היה קריר ברמה של סווטצר ביום ומעיל דק בערב.
מניחה שבסוף מרץ קריר אף יותר, אבל בהחלט לא משהו שלטעמי גורם לוותר על חופשה בבודפשט. אזור בלטון כאמור אינו רלוונטי.
בבלוג שלי יש סיכום מפורט של כל המסלולים והאטרקציות שעשינו בעיר, כולל רשימת מסעדות מומלצות. לא לוותר על פארק המים המקורה !! מגלשות, אבובים, בריכות (ניתן להגיע בכל מזג אוויר) פשוט מעולה עם ילדים.