טיול קמפינג בצפון מערב ארהב
-
שלום,
בעלי ואני מתחילים לחשוב על טיול לצפון מערב ארהב בקיץ הקרוב. אף אחד מאיתנו לא ביקר אף פעם בארה”ב, ואנחנו ממש בהתחלה של הגישושים, עם שאלות ותהיות.
אנחנו חושבים לנסוע לחודש או אולי קצת יותר באוגוסט או בספטמבר (הבנו שמבחינת מזג האוויר הוא צפוי להיות מתאים לטיול). התכנון הוא ללון רב הזמן במתחמי קמפינג או בשטח בטרקים, כאשר ברור לנו שמדי פעם ניקח מוטל.
התחלתי לחפש מידע על לינה באתרי קמפינג למשך טיול כזה (לא מקום ספציפי, יותר טיפים ומידע כללי), אבל רוב התוצאות היו בנוגע לקרוואנים. אנחנו מתכננים לקחת רכב, אבל לא קראוון. רציתי לשאול אם למישהו יש נסיון עם טיול כזה (אני בטוחה שאנחנו ממש לא הראשונים), ויכול לספר לי קצת האם זה אפשרי מבחינת פריסה של אתרי קמפינג לעשות מסלול כזה כמעט ללא לינה במוטלים, מה נדרש לסדר לפני (להזמין מקום מראש?), ובאופן כללי- טיפים לגבי סוג כזה של טיול. אנחנו זוג שמאוד אוהב טבע וטיולים, אבל נשמח לשמוע איך כדאי להתנהל עם זה. מתי להגיע לאתר, כמה זה צפוי לעלות (מעוניינים להוזיל את העלויות ע”י ויתור על מלונות), אם יש ציוד שנצטרך שאנחנו לא מכירים מלינה בשטח בארץ, סכנות שאנחנו לא רגילים אליהן (דובים ושאר חיות בר) וכל דבר או מקור מידע שאנחנו יכולים להיעזר בו.
בנוסף, האם מישהו נעזר בספר “ארה”ב מערב מסלולים” של לונלי פלאנט, והאם אתם ממליצים.
תודה מראש!
-
אנחנו כבר טיילנו מספר פעמים עם אוהל, גם בצפון מערב ארהב. יש מגוון מרובה של אתרי קמפינג. יש הפארקים לאומיים, בסטייט פארקס, יש פרטיים... כולם ברמות שונות. יש גם את רשת koa, בעלת פריסה ארצית, יותר יקרה מכאלו של הפארקים, אבל יש בה בדכ גם בריכה ושירותים טובים.
מה שחשוב הוא שקודם תסגרו את המסלול. קמפינג לא מתמלא מהר כמו קראוון אבל כדאי להזמין מראש בעיקר בשמורות עמוסות בקיץ.. ובמקומות רבים יש אפשרות להזמין עם ביטול בלי חיוב או עם חיוב מינימלי, למקרה ששיניתם תוכניות.
שוב אתם לא צריכים להזמין פה חצי שנה או יותר מראש... לא מדובר ברמות כאלו.
לגבי ציוד- תלוי איפה תהיו אבל כדאי שיהיה יריית טארפ ( ניילון) אחת או שתיים.כסאות קמפינג כי נחמד. צריך לקנות מטבחון ( כיריים) ובלוני גז, צידנית לשנע אוכל הדורש קירור אותה ממלאים בקוביות קרח פעם ביום או יומיים.. חבלים כמובן..
-
ממליצה לך לקרוא את הפוסט “טיול של 4 חודשים במערב ארה”ב” של בחור בשם נווה באתר סיפור דרך.
אני חושבת שסגנון הטיול שלהם דומה למה שאת מדברת עליו.
אם תתחברי, אני ממליצה לך להכנס לפוסטים השונים שהבחור הזה פרסם על המקומות שהם טיילו בהם (הפוסט הראשון הוא אוסף של עצות כלליות, הפוסטים האחרים מספקים הרבה אינפורמציה על מקומות, מסלולים, אתרי קמפינג ספציפיים וכו’)
(מצטערת אני לא מצליחה כרגע לצרף קישור בצורה טובה!!! כנראה בגלל בעיות באתר)
כדי להגיע לדף של נווה, כנסי לאתר סיפור דרך: sipurderech co il
ותרשמי בחיפוש: “נווה לב”. כשזה ימצא לך את המשתמש עם השם הזה פשוט תלחצי על הלינק (השם שלו).
שוב מתנצלת על חוסר היכולת לצרף כרגע לינק בצורה נורמלית יותר...
- גילוי נאות: אני לא מכירה את הזוג ובעצמי לא טיילתי ברוב המקומות שהם מתארים. פשוט ניתקלתי בפוסטים שלו ולטעמי הם מצוינים ואולי יוכלו לעזור לכם.
- בהצלחה

-
עשיתי טיול כזה בכל מערב ארה”ב ודרום מערב קנדה, אם כי לפני הרבה שנים. יש המוווווווון אתרי קמפינג בכל מקום מחוץ לערים, שנעים בין אתרים מאוד מסודרים עם פסיליטיז ועד חלקות קמפינג בלב כלום עם ברז מים ואולי שירותי חור באדמה. פה ושם גם ערכנו קמפינג שלא באתרים, בלב יערות לאומיים הרחק מהכבישים הסלולים (הבנו מריינג’ר באחת השמורות שזה חוקי במגבלות מסוימות עליהן הקפדנו, אם כי בדיעבד יכול להיות שהוא דיבר רק על אותה מדינה ולא על יתר ארה”ב...). הלכנו לרוב על האופציות הזולות ביותר (לא בריכה ולא בטיח), מטעמי חיסכון כראוי לתרמילאים, וגיוונו פעם בשבוע בלינה בהוסטל, לרוב רק כשהגענו לערים. הקמפינגים היקרים בעיניי מתאימים יותר למטיילי קראוונים – לבעלי אוהל ממילא אין צורך בכל החיבור למים/חשמל, והמטרה היא הרי לחסוך בהוצאות.
כאמור, זה היה לפני שנים, במשך כמה חודשים כולל הקיץ, ובשנים הללו לא היה עומס מטיילים בעולם כמו היום, אז לא הזמנו כלום מראש לכל אורך הטיול, פשוט הגענו בערב ותקענו אוהל. אין לי מושג האם היום זה שונה. זה עוד היה לפני הסמארטפונים, אז את המידע על הקמפינגים הנידחים והזולים במיוחד לקחנו מערימה של ספרי Campbook של AAA ששכבו מתחת למושבי הרכב...
אוכל בישלנו לבד, עם גזיות. מצאנו מחירים טובים לכלים אז ציידנו את הרכב בשלל ציוד בישול, צידנית, ג’ריקן מים ענק והכל (בכל זאת, טיילנו כמה חודשים).
סכנות? כן, דובים. בשלל פארקים יסבירו לכם מה לעשות ואיך להתנהג וכדאי לקרוא על זה מראש. להקפיד מאוד על כללי ההתנהגות, בעיקר עם אוכל.
ציוד מיוחד בנוסף על מה שבארץ? לא ממש. אוהל, שק”ש, מזרן שטח, פנס, גזיה/בנזיניה וכל המובן מאליו.
-
היי יעל,
איזה כיף הולך להיות לכם!!
לדעתי צפון מערב ארה״ב זה איזור נהדר לביקור, במיוחד אם מה שמעניין אתכם בעיקר זה טבע וטיולים.
לפני חודש חזרתי מטיול של חמישה חודשים בצפון אמריקה, שכלל גם זמן באיזור צפון מערב ארה״ב, והיה נהדר!
במשך רובו המוחלט של הטיול (מלבד שבועיים בהתחלה ושבוע בסוף) ישנו רק באתרי קמפינג – לנו הייתה חוויה ממש נהדרת בלינה מהסוג הזה ואני ממליצה מאוד.
חשוב לציין:
*אנחנו ספציפית לא ישנו באוהל אלא ברכב שלנו (בתחילת הטיול קנינו ואן מסחרי גדול ושמנו מיטה וציוד מאחור), אבל כמובן שאין בעיה גם לישון באוהל – גם אם אין לכם ציוד מתאים מהארץ, ניתן להכנס לכל חנות כלבו גדולה ולקנות מה שצריך במחירים טובים.
*אומנם ישנו ברכב אבל בחלקות קמפינג שמיועדים גם לאוהלים – כלומר שילמנו עלויות של אוהל ולא של קראוון (לא מאוד חשוב אבל רלוונטי כדי להבין שהמחירים שאני רושמת יהיו תקפים גם לגביכם) – ומחירי הלינה נעו בין 20 ל-35 דולר ללילה. (יש גם את עניין המקלחות – אם יש לפעמים הן אינן כלולות במחיר ואז תוסיפי לחישוב עוד כמה דולרים...)
*שימו לב שבערים יש הרבה פחות מבחר של אתרי קמפינג (או אפילו אין בכלל מקומות שיתנו לכם לישון באוהל). בעיה שפתירה יחסית בקלות – בדר״כ במרחק נסיעה סביר מכל עיר יהיה איזשהו אתר מתאים. (פשוט לא לצפות לישון בתוך סיאטל ממש לדוגמא, אלא בסטייט פארק שבמרחק חצי שעה נסיעה)
אנחנו לא הזמנו אף לינה בקמפינג מראש (מלבד בפארק הלאומי דנאלי באלסקה, וגם שם זה היה יומיים מראש ולא חודשים מראש), אבל היינו בטיול ארוך ועם גמישות מחשבתית מוחלטת. לטיול קצר יותר כן הייתי מזמינה מקומות בפארקים הלאומיים הפופולאריים (אם אתם מתכננים לשלב כאלה במסלול) ומתייחסת אליהם בתור עוגנים למסלול. (לא חובה להזמין מעכשיו לקיץ, ברגע שיהיה לכם מסלול ויעדים מוגדרים יותר כדאי לבדוק לגבי כל אחד כמה הוא פופולארי ועמוס בקיץ ולהתייחס בהתאם.)
אפשר כמובן גם לא להזמין כלום מראש אבל להבין שיש לזה מחיר – או של זמן (זמן החיפוש / התרחקות מיעד הטיול) או ממש מחיר כספי כי לא תמצאו קמפינג ובסוף תלכו בכל זאת למוטל.
לשאלתך – ״מתי להגיע לאתר?״ – התשובה היא כמה שיותר מוקדם (הצ׳ק אאוט הוא בדר״כ באיזור 11:00), אבל תלוי כמובן איזה זה מסתדר עם מסלול הטיול. מה שאנחנו נהגנו לעשות באיזורים היותר מתוירים שהיינו בהם זה לנסות להגיע לאתר הקמפינג לפני תוכנית הטיול לאותו היום, כדי לתפוס מקום טוב לאותו הלילה (ואולי לכמה לילות). לפעמים זה קצת מעצבן ודורש התארגנות סביב העניין (ודוחה למשל הליכה במסלול ארוך של יום שלם ליום המחרת כי לא נותרו מספיק שעות ביום ההגעה). לנו זה היה שווה את הגמישות, אבל בטיול קצר יותר לא בטוח. אגב גם השיטה הזו לא תמיד עבדה ולמשל בהרי הקסקדים הצפוניים (שמורה נהדרת!! פשוט חובה לא לפספס. נמצאית אצלי גבוה ברשימה) אפילו שהגענו מוקדם כל יום – לא היה מקום (באף יום משלושת הלילות שרצינו לישון בפארק, בסוף ישנו את כל הלילות בקמפינג נחמד מחוץ לפארק)
סכנות – בכל איזור יש את הסכנות שלו, בדר״כ במרכזי המבקרים מקבלים הוראות כיצד לנהוג/אפשר לשאול. הנהוג לגבי דובים משתנה מאוד ממדינה למדינה ואפילו מפארק לפארק באותה מדינה. ככלל אצבע – אם אם ישנים באוהל אז עדיף לדאוג שכל מוצרי המזון שלכם ומוצרים אחרים שמדיפים ריח יהיו ברכב / בקופסאות המיועדות באתר הקמפינג. לגבי התנהגות במפגש אישי עם דוב – גם שם ההוראות שונות ממקום למקום – פשוט לשאול במרכז המבקרים.
מבחינת ספרים – אני אוהבת מאוד את הספרים של נטע דגני. רק לשים לב שבספר שאת לוקחת יש מידע לגבי המדינות שתבקרי בהן, וכמובן לקחת בחשבון שהעלויות המצוינות שם (לצערי) לא מעודכנות והמחירים עלו מאוד (אני מתרשמת שאת מנסה להבין גם את תקציב הטיול אז היה חשוב לי לציין זאת כי המחירים במקרים מסוימים עלו פי 2)
בכל מקרה – בחרתם איזור ממש מצוין לטיול מהסוג הזה,
אם יש שאלות נוספות אשמח לעזור

שירלי
-
תודה רבה לכל מי שהשקיע וענה! קראנו את הכל כמה פעמים וממש נרגענו כשהבנו שזה אפשרי

בטוח ניעזר בהמלצות של כולכם, ונחזור לשאול שאלות בהמשך...