וירג'יניות
-
הי! אשמח לשמוע עצות ומחשבות…
אני מתכננת טיול לוירג’יניות ביוני, ל9 ימים. אנחנו זוג עם שני ילדים בני חמש, לא מאוד מיטיבי לכת אבל גם ממש לא עצלנים. אנחנו אוהבים טיולים שמשלבים הכל – טבע, תרבויות, ערים… נגיע מדרום מזרח אוהיו (סינסינטי, שם אנחנו גרים), והשלד הכללי של הטיול הוא:
סינסינטי – צ’ארלסטון – שננדואה דרך הבלו רידג’ פארקווי – די סי (קצר...אני והאיש כבר היינו ולילדים עניין מוגבל) – הרפרס פרי – אולי הרשי? אולי אמיש קאנטרי?- וביום ה-9 נעשה את הנסיעה חזרה לסינסינטי, כשבע שעות…
יכולים להמליץ לי על נקודות עניין? עצות? דברים שאסור להפסיד או שחובה לוותר?
כרגע זה ממש לא מגובש, יש המון המון דברים שהייתי מתה לעשות, כמו למשל נסיעה ברכבת קיטור בווסט וירג’יניה. אבל 9 ימים זה הכי הרבה שיהיה לנו לצערי, אז לא אוכל לדחוף הכל..
תודה!!!
-
שלום
האפשרות שנתת לנסיעה בת סביב ה-7 שעות ביום התשיעי, לדעתי מאפשר לכם
להשאיר את ווסט וירג’יניה לדרך חזרה הביתה.
אני מציע לבדוק את המעגלי הממופה המצורף שהוא מאוד כללי ,כי בתקופה הזאת אין באפשרות להכניס לתוואי הממופה את כבישי הפיסגה האיטיים יותר -בבלו רידג’ ,ובשננדואה.
https://goo.gl/maps/r1ep4Q78vdp
מציע לכם לרדת מסינסינטי קודם בכיוון דרום מזרח קנטקי והלאה אל גטלינבורג ,והרי סמוקי, מאשויל להתחיל את הבלו רידג’ ,והשננדואה, ואחרי מערת הנטיפים לורי לפנות לוושינגטון(השאלה כמה זה קצר אצלכם?) ,לפנות להרפרס פרי ,ולחצות את מערב וירג’יניה בדרך חזרה לביתכם.
לגבי כבישי הפיסגה – מציע לא לדבוק במחשבה להיות עליהם לכל אורכם ,הווה אומר לגוון גם עם כבישים מקבילים כאלה או אחרים.
למעשה הכוונה שלי בהצעה הכללית הזאת להעדיף את הסמוקיס על היימיש, והרשי.
מוני
-
לגבי ווסט וירג’יניה, מניח שאת יודעת-
דרך נופית Midland Trail -כביש 60 ההיסטורי
דרך זו עוברת בצ'רלסטון.מוני
-
תודה מוני!
האמת שהיינו בסמוקיז לפני 3 חודשים בערך ולכן לא לקחתי את זה בחשבון. אני מניחה שנחזור לשם מתישהו, ומעדיפה “להשקיע” את כל החופשה על הסמוקיז המהממים.
אשוויל זה בהחלט רעיון שלא חשבתי עליו – שם עוד לא היינו.
בנוגע לדרכים והכבישים – האם כדאי להתמקד במקטעים מסוימים? אנחנו מאוד אוהבים טיולי טבע, אבל חשוב שלא יהיו ארוכים, בעיקר בגלל הילדים. האם כדאי לתכנן יום טיול לפי זמני נסיעה (למשל ביום X נרצה לנסוע שעתיים ולטייל בשאר הזמן) ואז לחשב קילומטרז לאותו יום, ולהחליט באילו מקטעים של הדרך הנופית אנחנו נוסעים?
אני לא חסידה של לסמן וי על מיליון אתרים, בייחוד לאור העובדה שעבורנו מדובר בנסיעה יחסית קצרה וזולה ותמיד אפשר לחזור שוב.. מצד שני, אני לא רוצה סתם להתמרח ולהעביר את כל הזמן בנסיעות. ולכן מעדיפה את היום האחרון להקדיש לנסיעה בלבד.
מה אתה חושב?
-
שוב שלום
הייתה לי הרגשה שהייתם בסמוקיס(גם אנחנו ביקרנו שם לפני שלושה חודשים),ואם כך ועל מנת למקסם יותר קטעים בווסט וירג’יניה ,סעו כפי שרשמת בהודעה הפותחת את השרשור, קודם בכיוון מזרחה לווסט וירג’יניה
ומכאן שבגס המפה תהייה משהו כזה בקירוב כאשר וושינגטון לפני הפארקים של השננדואה והבלו רידג’.
https://goo.gl/maps/n6QHihn2m7F2
הערה:- המפה סכמטית והכבישים מקבילים לכביש הפיסגה, להם יש צורך להוסיף זמני נסיעה אטיים יותר.
חוזר וטוען שלא חייבים להישאר על כל אורך כבישי הפסגה של הנ”ל,צריך לאתר נקודות עניין לאורכם ,ולתכנן נסיעה בהם בהתאם ,במיוחד שזמנכם קצוב מאוד ועדיין לא רשמת כמה תקדישו לעיר וושינגטון.
אני מצרף לך קישור לדיווח מעולה(שבקטעים שלו יכול לעזור לכם) של הגולשת שם משתמש vovka, להם היה את הזמן, וכמובן שלא פסחו על כל המסלולים האתגריים ,כך שאת תוכלי להחליט על מה מוותרים ועל מה לא מוותרים.
זה הקישור-
מוני
-
תודה! פרספקטיבה מעניינת, שינית לי הכל

אתמול קיבלתי המלצה מחברה על assetague island, שמורת טבע לחופי דלאוור, בסמוך לאושן סיטי מרילנד. שמורת טבע שבה סוסי פרא!! התלהבנו בטירוף. אני חושבת שאולי נתכנן את הטיול בצורה שתכלול את האיזור הזה, פלוס טבילת רגליים באוקיינוס, פשוט כי כל כך מתגעגעים.. ירדנו לגמרי מהרשי ואמיש קאנטרי- אתה לא היחיד שהציע לי להימנע..
אחזור עם דיווחים והחלטות

יש ספרים שאתה אוהב? אולי של לונלי פלנט?
-
בנוגע לוושינגטון- לדעתי לא יותר מיומיים. יש לנו שם סוג של משפחה שנשמח לבקר, העיר כיפית ומרתקת אבל אני לא יכולה לצאת לסיור “רציני” עם ילדים בני חמש שישתעממו למוות… אני מניחה שנסמן לנו כמה היילייטס וגם נהנה מהחלק היותר “בידורי” של העיר. יומיים יספיקו לדעתי..
-
מבין אומנם ללבך בעניין הגעה לקו המים ,אך מדובר על 650 מיל (1050 קמ)בדרך הקצרה בכיוון אחד
https://goo.gl/maps/YGHZ6dmeLA72
כאן מדובר על חציית אוהיו, ומרילנד ,ואם רוצים לממש בצדק גם את ווסט וירג’יניה היפה, הנה פחות או יותר אפשרות החזרה-
https://goo.gl/maps/wvo2CjYe8gJ2
לא רואה גם אם תיסעו ביום התשיעי 700 קמ, איך את מחלקת את הקצבת הימים אם 2 ימים מתוכם יש לכם לתת לוושינגטון(אגב טיול בוושינגטון זה מתיש), לא רואה גם איך זה מתיישר עם מה שרשמת באחת התגובות בשרשור הזה ואני מצטט-
אנחנו מאוד אוהבים טיולי טבע, אבל חשוב שלא יהיו ארוכים, בעיקר בגלל הילדים. האם כדאי לתכנן יום טיול לפי זמני נסיעה (למשל ביום X נרצה לנסוע שעתיים ולטייל בשאר הזמן)
לגבי ספרי הדרכה בתחילת הדרך שלנו בארה”ב השתמשתי בספריו של יעקב רוזמרין הישן ולדעתי הטוב, בהמשך התבססתי על החומרים המעולים שבאתר והשלמתי בחיפוש באינטרנט.
לגיטימי להשתמש בלונלי פלנט.
מוני
-
לגבי ספרים, אני לוקח (בינתיים בחינם, כחבר ממס”י) tour books בסניפי AAAץ הספר מעט בעיתי בגלל שלא מספר מסלולים. הוא בנוי בחלוקה לישובים/אתרים ובכל אחד נותן את רשימת ה- sites והסבר קצר עליהם וגם עלות הכניסה.
לכל מדינה יש רשימה של GEMs, מעים אתרי ה- must (על פי דעת ה- AAA) באותה מדינה. אני פעמים רבות הולך על פי רשימה זו, אם כי אינני מוגבל רק אליה.
-
אם תחליטו בסופו של דבר להגיע לצ’רלסטון, כדאי שתבקרו בדרך בפארק הלאומי קונגארי.