טיול עם סבים, הורים וילדים באפריל: דרוש יעד
-
מנסה שוב את מזלי.
אנחנו מתכננים חופשה משפחתית קטנה סביב החג השני של פסח. ההורים שלי יבואו לבקר אותנו בטקסס, ואנחנו רוצים לטוס ביחד עם שתי הבנות [הן תהיינה אז בנות חמש וחצי ושלוש] לחופשה קצרה – שלושה או ארבעה ימים – להתאוורר קצת מהשגרה כאן. נראה לי שממש נזדקק לזה.
אנחנו קצת מתקשים למצוא יעד, ונשמח להמלצות. זה צריך להיות לא יותר מדי רחוק [כי ההורים חוזרים משם לישראל], וידידותי לילדים וגם לגדולים. שאלתי כאן על ניו אורלינס ולא קיבלתי תשובות חוץ מזו של ראובן, אבל אם מישהו טייל שם עם ילדים אז אשמח לקרוא חוויות. חוץ מזה חשבנו על אורלנדו, אבל למבוגרים יהיה מה לעשות שם? גם לסן דייגו יש טיסות די זולות, אבל חוששים שהטיסה משם לישראל תהיה מייגעת. ואני מניח שהרבה יעדים יהיו עדיין קרים מדי בתקופה הזו. אנחנו מעדיפים להימנע ממכסיקו בגלל ענייני ויזה, וכי אנחנו רוצים להכיר קצת את ארצות הברית שמחוץ לטקסס. בקיצור, נשמח לכל טיפ או עצה. תודה. וכמו שאומרים כאן, חגים שמחים.

-
תוכלי לתת יותר פרטים? כמו למשל מה סגנון הטיול שאתם רוצים? בעיר? בחוף? לאיזה מרחק אתם מוגבלים?
אנחנו היינו לפני שנתיים עם הסבים בשיקגו ארבעה ימים, היה טיול פשוט מקסים! מזג אויר מצוין, אקווריום מדהים, שייט באגם, נייבי פיר, שיטוט בעיר, אפילו יצאנו ערב אחד והסבים נשארו לשמור על הילדים במלון. היה כיף, שיקגו יפהפיה! הארכיטקטורה, האגם, הנהר, האווירה.
איפה אתם בטקסס? חייב להיות בטיסה? אולי אשר גם לטייל ברכב?
פלורידה היא גם אופציה טובה אבל עם הסבים הייתי דווקא נוסעת לצד של המפרץ, יש גם הרבה מה לראות שם בלי פארקי שעשועים, וכמובן יש את החופים המדהימים (קלירווטר, דסטין וכו'), שאני מפנטזת עליהם כבר הרבה זמן

-
פלורידה זה לא רק אורלנדו.
החוף המערבי של פלורידה (טאמפה, סנט פטרסבורג, נאפלס) – איזור מאד יפה.
יש שם הרבה מה לעשות ואיפה לטייל
אם רוצים פארק שעשועים יש אתhttps://buschgardens.com/tampa/?utm_source=gmb&utm_mediu m=organic
-
אהמ… ניו יורק? לאס ווגאס?
אני תמיד אמליץ על קליפורניה אבל מבינה שזה קצת מאריך את החזרה (כמה זה מאריך יחסית לטקסס? 3 שעות?). וגם ¾ ימים זה מעט.
בניו אורלינס היינו טרום הילדות. זכור לי אקווריום נחמד ואוירה שמחה. אבל זה היה לפני קתרינה. לדעתי בכל עיר גדולה יש מה לעשות עם הילדות, וניו אורלינס נהדרת. אחד המקומות שאני רוצה לחזור אליהם.
אל תסתמך על פורום קטן של ישראלים. תבדוק בפורומים אמריקאים על ניו אורלינס עם ילדים. בטוחה שתמצא שלל רב!
-
אפשר להניח שזה לא יהיה הביקור האחרון של קרובים מישראל? בהנחה שעוד יהיו אחרים, בעונות שונות של השנה – הייתי מנצל את אפריל לביקור באחת ממדינות הדרום.
טקסס למשל זו בחירה טובה… אבל אני מבין שכבר חרשתם את המדינה? אם כן, הייתי בוחן את אחת ממדינות הדרום האחרות (ניו מקסיקו, אריזונה וגם פלורידה).
-
תודות והבהרותתודה לכולם! נתתם לנו כמה כיוונים למחשבה, ונשמח לעוד.

טוריסטית – זה טיול קצר מאוד, אבל פתוחים לכל סיגנון. רק שלא יהיה מתיש מתי או קר מדי. חופים פחות קוסמים לנו – לא חובבי ים גדולים, וממילא אני מניח שמזג האוויר יהיה קריר. אבל אני מאוד אוהב לראות ים או לצעוד לאורכו, גם אם לא לטבול בו [ירושלמי נשאר ירושלמי]. שיקגו נשמעת מעניינת – מזג האוויר שם סביר בתחילת אפריל? ומה עושים עם ילדים?
ריקי – אני אשמח לשמוע עוד. לא יודע אם יש טיסות ישירות ובמחיר סביר למקומות האלה מאוסטין, אבל אם כן אז זו בהחלט אפשרות.
שירלי – בקליפורניה טרם היינו ואני מאוד רוצה לבקר, וגם יש טיסות זולות לסן דייגו, אבל ההורים שלי לא רוצים טיסה ארוכה מאוד בחזרה לארץ, אז לא נראה לי שזה על הפרק. ובקשר לפורומים – בעיקרון את צודקת לגמרי, אבל בפועל, בענייני טיולים, תמיד אעדיף לשמוע את דעתם של בעלי רקע, תרבות ושפה כמו אלה שלי. בתוך עמי אני חי [גם אם באופן זמני המצב קצת שונה...].
עמיחי – לא בטוח שיהיו עוד ביקורים, אנחנו הרי כאן לפרק זמן מוגבל, לא לתמיד. את טקסס ממש לא חרשנו, למען האמת עדיין לא יצאנו אפילו מאוסטין, אבל אני גם לא חושב שזה יקרה יותר מדי [עבודה, עבודה, עבודה], למעט גיחות קצרות לערים קרובות כמו סן אנטוניו. בכל מקרה, עם כל האהבה הגדולה שלנו לטקסס, אנחנו נזדקק לקצת שינוי אווירה. זה לא באמת מרגיש כמו טיול כשנמצאים באותה מדינה. באריזונה או ניו מכסיקו יש מה לעשות עם ילדות קטנות ובפרק זמן כה קצר?
שוב תודה!
-
רעיון, שלא בהכרח יהיה מקובל על כולם, אבל מתאים לנו, ואולי גם לך:
פניקס+טוסון, אריזונה.
- מזג האוויר – נפלא בעונה זו (אפריל) [….שלא תעיזו בקיץ. המוח מתאדה כבר כשיוצאים מהאוטו]
- מרחק מטקסס: סביר לגמרי (טיסה)
- זמינות טיסות + חזרה לארץ: טובה.
- מחירים אירוח: זול עד בינוני.
- אטרקציות: עיר ישנה וחדשה וסגנון מקסיקני (טוסון)., מוזיאוני מדבר ייחודיים, מלא אטרקציות מסוגים שונים – מוזאונים, נוף + הליכות ברגל, ועוד ועוד.
ויש הרבה הרבה קקטוסים (טוב, גלשתי לחלום שלי, מוזמנים להשתתף בו)
תהנו !
-
שיקגו באפריל עלולה להיות עדיין קרה. זה גבולי. וזו עיר מהממת אבל מאד עירונית.
אני אומרת- אתה חולם על ניו אורלינס, סעו לניו אורלינס.
תסתובבו ברובע הצרפתי, תקחו סיור בעגלה עם סוס, לכו לאקווריום, תמצאו כמה אטרקציות לילדים, תסעו יום אחד לטיול ביצות ותנינים, תאכלו גאמבו ובנייטס.
הכי חשוב – תשאירו ערב אחד את הילדות עם הסבים ותצאו לבלות כמו זוג צעיר.
https://nola.curbed.com/maps/things-to-do-new-orleans-kids
-
יש טיסה ישירה של Southwest מאוסטין לטמפה
אחד היתרונות שלהם שהמזוודות חינם, כך שההורים יוכלו לקחת אתם את המטען. עד כמה שאני זוכרת יש להם גם הנחה ל”סניור” -
שיקגו יכולה להיות קרה גם באפריל, אבל היא לא תהיה קפואה. אנחנו היינו בממוריאל דיי ונפלנו על מזג אוויר מושלם. זה עניין של מזל.. באביב ובקיץ יש הרבה מקומות שבהם עלול לתפוס אותך מזג אוויר מבאס.
מבחינת מה שעשינו – הילדים היו אז בני 3 וקצת. את היום הראשון בילינו בעיקר בנסיעה, זו היתה הנסיעה הארוכה הראשונה שעשינו איתם (4.5 שעות).
ביום השני: הנסיעה ב-El (הרכבת העילית בעיר) היתה חוויה בפני עצמה. נסענו לאקווריום (Shedd) שהיה מדהים ובילינו שם חלק ניכר מהיום. בסיום, במקום תחבורה ציבורית, לקחנו שייט בסירה עד לנייבי פיר navy pier, איזור תיירותי על שפת האגם, ושם טיילנו ואכלנו גלידה ונהיננו בעיקר מהאווירה. ביום השני הלכו למילניום פארק, לפסל ה”שעועית” המפורסם. בסמוך יש מזרקה מפורסמת שהיא בעצם סוג של ספלאש פארק, והשכלתי להביא בגדי ים
הילדים בילו שם לפחות שעה לדעתי.. אחר כך טיילנו בפארק וחזרנו למנוחה במלון. אחר הצהריים טיילנו ליד נהר שיקגו ובסטייט סטריט השוקק חיים. הילדים שלי יכולים גם להסתפק בכמה מטרים של בטון לרוץ עליו, אז הם מאוד נהנו
זו היתה הפעם הראשונה שנכנסו לחנות דיסני והיו בעננים (בייחוד כשסבא וסבתא פתחו את הארנק...). ליד הנהר היו מדשאות מקסימות והסתכלנו על סירות, העברנו שם באמת הרבה זמן בנחת.בערב היינו במסעדה שנקראת elephant and castle והיה מעולה!
למחרת ארזנו ויצאנו לדרך. את הבוקר בילינו במוזאון המדע שהיה ממש מוצלח, ומשם נסענו הביתה. טיול באמת קליל שמטרתו היתה בעיקר הביחד עם הסבים. יש קסם בטיול בעיר כזו כמו שיקגו או ניו יורק. לפעמים נתקלים בכל מיני הנאות קטנות שלא כתובות בספרים (כמו להשתולל על הדשא בצמוד לנוף מקסים של האגם או לרדוף אחרי בועות סבון עם חבורה של ילדים זרים בפארק..)
עוד נשוב לשם!
אבל בהחלט בקיץ
שיקגו יכולה להיות מאוד קשוחה במזג האוויר! -
שוב תודהתודה לכל המשיבות.

דורבן – אבדוק את אריזונה. נראה מגניב, למרות שנדמה לי שחלקנו לא חובבי מדבריות.
שירלי – גם כאן, אני מת לבקר בניו אורלינס אבל לא בטוח ששאר המשפחה תתלהב – לא כולם חובבי ג’ז, והבנתי שגם רמת הביטחון האישי שם לא משהו. אבל האפשרות עדיין על הפרק.
ריקי – טמפה באמת נראית נחמדה. אבדוק גם אותה ואעדכן.
טוריסטית – זה מתסכל! שיקגו באמת נשמעת מושלמת, אבל לא באפריל. בקיץ אף אחד לא יבוא לבקר כי אנחנו נגיע לארץ, לביקור או לצמיתות. אני מקווה שעוד ייצא לי לטייל שם.
אם יש עוד רעיונות, אשמח מאוד לשמוע.
-
אני הייתי בצפון אריזונה בסוף אפריל או מאי לפני שנים רבות. כן, מדבר, אבל איזה מדבר! האזור של לייק פאוול/גלן קניון (מה שישראלים קוראים “פייג’”, שהיא היישוב הכי גדול והדבר הכי פחות מעניין באזור) במיוחד. זהו אגם ענק וכחול בלב הנוף הכתום של המדבר, שנוצר מסכר על הנהר. יפהפה לחופשת טבע אם זה הכיוון שרוצים, גם אם לא עכשיו, תשקלו לפעם אחרת. מספיק לכתוב Lake Powell וכמובן antelope canyon הסמוך בגוגל תמונות, וזה אומר הכל.
ואם בפעם אחרת: יש שם סירות-בית להשכרה, שזה מעין בית צף עם מגלשה מהקומה השנייה. שווה לקחת ממרינה יותר שקטה מזו של פייג’, להצטייד במפה של האגם שגם מסמנת “אוצרות” כמו ציורים אינדיאנים וצורות סלע מגניבות, ולצאת להרפתקה. יורדים בחופים שאין בהם אף אחד, ומטיילים ברגל או עושים מדורה בין פרחי מדבר (כאמור, היינו באביב, לא בעונת הקיץ הלוהטת והעמוסה).
-
נשמע להיטתודה! עכשיו ממש מתחשק לי לטייל שם. אבל אני חושש שלהגיע לשם/משם זה יותר מדי מורכב בשביל חופשה קצרה עם ילדים. לפיניקס דווקא פשוט להגיע, אבל משם צריך עוד טיסה, ואז לשכור מכונית גדולה. נראה לי שנשמור לפעם אחרת...
-
מפיניקס אפשר לנסוע לכיוון של פייג’. בכלל לא נורא. אפשר אפילו לעבור בגרנד קניון בדרך (מניסיון – היה לי יום שהתחיל בבוקר בשדה של פיניקס והסתיים בערב בפייג’) ויש גם אפשרויות אחרות לטיול.
-
תודה עמיחיאם הייתי רק אני – לא הייתי מהסס לרגע. אני מת לבקר בגרנד קניון, ואגם פאוול נראה נהדר לפי התמונות והתיאור של הכבש. אבל בהכירי את יתר המעורבים בדבר, אני בספק אם נסיעות של ארבע שעות ומעלה בחופשה של ארבעה ימים ומטה תתאים להם.

-
ניו אורלינס היא הרבה מעבר לג׳ז. היא תרבות שלמה מיוחדת מאד.
לנו יצא במקרה בביקורנו שם לראות תהלוכת חתונה ברחובות, עם נגנים, חתן וכלה, וכל האורחים, הולכים ורוקדים ברחוב. חוויה נדירה שחקוקה לי בזכרון אפילו שזה היה לפני קרוב לעשרים שנה.
לגבי הבטחון האישי באמת שלא יודעת. אנחנו היינו לפני קתרינה, שהבנתי ששינתה את העיר ...
-
לייק פאוול אוכל בעיניי את הגראנד קניון בלי מלח. בכלל, הגראנד קניון סובל מבעיה אחת מרכזית: הרגע הראשון שבו אתה מגיע לשפתו ורואה אותו הוא מרשים. משם והלאה זה לרוב פחות מוצלח מהרגע הזה… כך שהוא לא היה בחמשת הגדולים של הפארקים שהיינו בהם כלל וכלל (יש לומר: היינו כשרוב הפארקים היו די ריקים או לפחות לא בשיא התיירות, כלומר לא התמודדנו עם עומס אנשים כמעט בשום מקום, למעט יוסמיטי).
-
אני יודעאני מת לבקר שם מאז שהייתי נער די צעיר, ולא רק בגלל המוסיקה. אבל יכול להיות שזה באמת לא יתאים לילדים.
בינתיים יש מצב שהאוניברסיטה תקצץ את החופשה הקצרה גם כך בעוד יום אחד, כך שייתכן שבסוף באמת ניאלץ להסתפק בנסיעה ליעד לא רחוק מדי, ולדחות את הטיסה לשנה הבאה [אולי אז אפילו נצליח לתכנן זאת כך שיהיה לנו קצת יותר זמן ושנצא במזג אוויר סביר יותר]. בכל מקרה, אשמור את כל ההמלצות שקיבלתי כאן, בתקווה להשתמש בהן מאוחר יותר. תודה לכולם!