ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניו יורק בינואר

פורום צפון אמריקה
    12
    21
    5443
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • lior9586
      lior9586 נערך לאחרונה על ידי

היי כולם Smile

מגיעים לניו יורק בפעם השלישית, והפעם לחמישה ימים בסוף ינואר.

אשמח להמלצות לימים חורפיים Smile

תודה רבה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שירליץ
        שירליץ נערך לאחרונה על ידי

קודם כל מעיל ממש טוב (פוך), כזה שמאפשר ללבוש מתחתיו בגדים קלים יחסית ולא שלוש שכבות עבות, כיוון שכל מקום סגור מחומם לרמת הטישרט.

חוץ מזה, מוזיאונים, ביקור בספרייה, חנויות מיוחדות, החלקה על הקרח, הצגות...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Sharon_3305670
          Sharon_3305670 נערך לאחרונה על ידי

מאוד מאוד קר ביונואר, יכול להגיע לרמת המינוס 10 שמרגיש כמו מינוס 15 עם הרוחות החזקות ברחובות.

קחו בחשבון שיהיה לא כיף ללכת בחוץ.

חוץ ממעיל ממש חשוב נעליים חמות כי הרגליים קופאות! נעלי התעמלות לא מספיק טוב. כפפות, כובע צמר, הכל!!

בהצלחה

• lior9586

היי שוב Smile

אשמח להמלצה על נעליים שיהיו גם נוחות וגם מתאימות למזג האוויר החורפי.

ובנוסף – המלצות לאטרקציות חורפיות בעיר או אפילו מחוץ לה במרחק נסיעה שאפשר לחזור באותו היום (יש לנו רכב בחלק מהזמן).

תודה רבה!

• ramiav1
              ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

כמו שיעצו לך , לגבי השכבות .

בשנתיים האחרונות הייתי פעמיים בניו יורק בחורף , לשימחתי לא ניתקלתי בפחות מ-5 מעלות , אבל הרוח קרה .

השתמשתי בחליפה טרמית שאני משתמש בה לרכיבות בחורף , ועל זה מיקרו פליז , פליז רגיל ומעיל , כובא פליז , נעליים השתמשתי בנעלי ספורט עם גרביים טרמיות , הבעיה העיקרית זה שניכנסים לחנות או מקום סגור והכל מחומם , ומזיעים מתחת לשכבות ואז יוצאים לקור , ולפעמים יש גם גל חום של 10-12 מעלות וכל המקומיים מתחילים להיסתובב בטריקו קצר .

תמיד תזכור אם אנשים גרים שם , אפשר גם לטייל שם

• touristit
                touristit נערך לאחרונה על ידי

חפשו בגוגל winter boots, duck boots

סתם לקבל מושג על נעלי חורף. אם נמצאים הרבה זמן בחוץ אז באמת כדאי.. אפשר לקנות באמאזון ולבקש לשלוח למלון שאליו תגיעו כמה ימים לפני. 

חוץ מזה בניו יורק תמיד כיף! גם כשקופא הטוכעס..

• Elik972
                  Elik972 נערך לאחרונה על ידי

אני עכשיו בניו יורק והטמפ פה כרגע הם סביב המינוס 5 מעלות. ביומיים האחרונים היה מושלג. מה אני לובש?

2 זוגות גרביים חמות, נעלי הליכה טובות אטומות למים (אני נועל קולומביה), מכנס טייץ-טרמי דק על זה גינס רגיל. 2 חולצות טרמיות דקות , על זה סריג קל ומעל  זה מעיל פוך דק שמכסה את הצוואר. מתחת למעיל שם צעיף ומעל המעיל שם פליז חם צוואר ומכסה איתו את הפה והאף כמעט עד העיניים. בנוסף, על הראש כובע צמר טוב שמכסה גם את האוזניים וכמובן כפפות נגד מים ועדיף שיהיו עם יכול טאץ לאייפון. הכי חשוב שהבגדים יהיו קלים ומחממים ולא כבדים , שיהיה קל להסתובב איתם ולהוריד בעת הצורך ולדחוף לתיק.

אה וניו יורק מהממת בכריסמס!!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
                  • kfine
                    kfine נערך לאחרונה על ידי

מאוד עניין של מזל לגבי הקור. היתי בפברואר שנה שעברה והיה מזג אויר מושלם. הייתי הולכת תהיי ליין שהוא מקסים וככר וושינגטון 

• keves160
                      keves160 נערך לאחרונה על ידי

בגלל זה כדאי להשקיע במעיל פוך מעולה. לא 5 שכבות כי כל יציאה וכניסה זה שינויי טמפרטורות היסטרים, מהזעה לקור וההיפך, ולהוריד שכבות בכל פעם זה עונש. מעיל פוך טוב באמת (ויקר, זה מה יש) הוא הדרך הטובה ביותר להתמודד עם חורף עירוני. שיטת ריבוי השכבות טובה לטיול בטבע, כשמווסתים לפי המרגש בהדרגה, לא כשעוברים בבת אחת מאפס מעלות לחימום של 26 וכו’. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                      • lior9586

קודם כל תודה לכולם על התגובות Smile

Elik972 אחלה תמונות !!!

יש לי מעיל כזה https://goo.gl/XyRGg9 האם לדעתכם זה יספיק? כמובן בשילוב עם חולצות ומכנסיים תרמיים שיש לי, וגרביים חמות.

כמו כן, רכשתי כפפות The North Face Apex ETIP Glove שאמורות להיות אטומות למים ולקור (וכוללות טאץ׳ כמובן בשביל הטלפון).

לגבי נעליים, קצת מבאס אותי לקנות נעליים יקרות פה בארץ, השאלה אם הגיוני ללבוש נעלי טימברלנד (אפילו שיש בהן חלק מסוים מבד) ובמקרה הכי גרוע לקנות בניו יורק.

הנסיעה מתקרבת SmileSmile

שוב תודה לכולם

• שקד
                          שקד נערך לאחרונה על ידי

אני מסכימה עם כבש. מעיל פוך טוב עושה את ההבדל. שכבות של בגדים טרמיים זה מתאים כשהולכים בחוץ. ברגע שתיכנסו לאיזשהו קפה אתם תמותו מחום. כשהמעיל טוב אפשר ללבוש הרבה פחות בגדים, לפעמים אפילו שכבה אחת של בגדים רגילים. ברגע שנכנסים למקום מחומם מורידים את המעיל והבעיה נפתרת. לפני שבועיים הייתי בלונדון בטמפ׳ של 1- ולבשתי בדיוק את אותה החולצה שאני לובשת היום. היה לי נוח ונעים. 

לגבי נעליים – אתה יכול לקנות כשתגיע, רק תיקח בחשבון שמאוד סביר שזה יקרה. שוב אנקדוטה אישית – לפני שנתיים גיליתי שנעלי ההליכה שלי אמנם מבודדות מצוין  בשלג ובטמפ׳ של 0 או של 1- בירושלים ובצפון הגולן אבל הן לא מבודדות כמעט בכלל בטמפ׳ של 8- או 10-, וזה למרות שהייתי עם גרבי סקי. למיטב הבנתי טימברלנד הן לא נעליים מאוד מאוד מבודדות.

• kmr1
                            kmr1 נערך לאחרונה על ידי

לעניות דעתי המעיל בלינק לא בסקלה של מה שהציעו לך. רשום עליו softshell שמעיד שאין לו יכולת חימום גבוהה... 

• keves160

הגעתי פעם באופן לא מתוכנן למינוס 10 מעלות עם סופטשל. זוועה.

כמו שאמרתי, בעיר נכנסים ויוצאים ממקומות סגורים לפתוחים וההיפך. אתה צריך להיות מוכן לטמפרטורה חמה ולטמפרטורה קפואה ולהחליף ביניהם במהירות. בשביל זה צריך מעיל מעולה, לא שום דבר שמשמש אותך בארץ. פוך הוא האופציה הטובה ביותר. 

• אנשיםטובים
                                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לדעתי אתם נסחפים

כלומר כן, ברור שציוד טוב יעשה את הטיול הרבה יותר נעים.

אם יש לך (משלך, או להשיג דרך חברים) מעיל טוב – סבבה. אבל אם לא – לא הייתי נכנס להוצאות.

הבעיה היא שנעליים טובות (שלא לוקחים מחברים) ומעיל טוב זה הרבה מאות שקלים. נכון שזה יכול לשפר טיול שעולה הרבה אלפים, אבל זה עדיין הרבה מאות קלים.

הרי אתם לא הולכים לבלות בחוץ כל הזמן. אם יהיה מינוס 10 תצמצמו את החשיפה בחוץ. אם יהיה אפס בכלל לא צריך את כל הציוד.

אז מעיל סביר, פליז טוב וחולצה רגילה יעשו את העבודה לא רע. כן, תרגישו בקור, אבל הליכה בחוץ במנות של רבע שעה לא צריכה להיות בעייתית בכלל. בהליכה של שעה הקור מתחיל לחדור. אבל למה להסתובב שעה ברצף? הרי נכנסים למקומות לא?

כשנכנסים למקום מורידים את המעיך ופותחים את הריצרץ בפליז.

בנסיבות דומות (כמה פעמים ניו יורק והאיזור בחורף) זה מה שאני עשיתי. צרפתי לזה ג’ינס רגיל, נעלי טימברלנד רגילות לחלוטין, כפפות פליז בסיסיות (אלו שקונים ב-30 ש”ח) וכובע פליז עם אוזניים (50 ש”ח). בימים קרים במיוחד צרפתי לזה תחתונים ארוכים (100 שח) מתחת לג’ינס, אבל ברוב הימים ויתרתי פשוט כי זה פחות נוח (וכמובן שאי אפשר להוריד).

אם אתם מעריכים שיהיו עוד הרבה טיולים למקומות קרים, אז שווה להשקיע כסף. אבל אם מדובר על טיול בודד – לטעמי האישי חבל להכנס להוצאות גבוהות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                • המכשפה
                                  המכשפה נערך לאחרונה על ידי

מסכימה לגמרי

יצא לי להיות בניו יורק בקור דומה כמה פעמים ואיכשהו תמיד הסתדרנו עם מה שיש ולרוב על הטייץ התרמי (סוג פשוט שעולה 20 ש”ח) ויתרתי תוך יום וחצי מטעמי נוחות.

אז נכון שאני לא מאלה שנורא סובלים מקור, ויותר סובלים מעודף שכבות במקומות החמים, אבל צודק אנשיםטובים שכשנורא קר מצמצמים חשיפה ומסתדרים

היינו עכשיו בטורונטו במינוס שתי מעלות חצי יום והסתדרתי עם קפושון וחולצה ארוכה ונעלי התעמלות.

.

היה לי קר, אבל שרדתי

ואפילו נהניתי.

יעל

• אנשיםטובים

תיקון קטן למה שכתבתי (ומה שכתבה יעל)

בגדול כשקר באמת מצמצמים חשיפה ומסתדרים.

אבל יש מקרים שבהם אין ברירה ונמצאים בחוץ הרבה שעות. במקרה כזה בהחלט יתכן ששווה להשקיע. אבל לפעמים הפתרון יכול להיות שונה.

למשל למי שמתכנן לעמוד בחוץ ב-31 בדצמבר בטיימס סקאוור שעות ארוכות. כרגע התחזית מדברת על סדר גודל של מינוס עשר בלילה. אז בכיכר יהיה קצת פחות קר בגלל המוני האנשים, ועדיין יהיה קר מאד והשהיה תהיה שעות רבות.

לפני הרבה שנים הלכתי למשחק פוטבול בדצמבר. הטמפרטורה היתה טיפה מתחת לאפס (מינוס 1-2). לכאורה לא נורא. אבל האיצטדיון פתוח (וגם יש רוחות) והשהיה בו היא מסדר גודל של 3 שעות בלי לזוז הרבה. זה באמת היה קר נורא וכל הפסקה רצנו פנימה למסדרונות כדי להתחם מעט. מה שראיתי זה שהמקומיים באו לא רק עם מעילים יותר טובים משלי, אלא פשוט עם שמיכות!

אז במקרים כאלה של שהיה ארוכה בחוץ כנראה ששווה להשקיע יותר בלהצטייד. אבל בשוטטות “רגילה” ברחובות די קל לעשות הרבה עצירות להפשיר.

• keves160

אבל זה בדיוק העניין

בעיניי לא נוסעים למקום שמרתק אותך וששילמת עליו לא מעט במתכונת של “לצמצם חשיפה” ולרוץ כל 15 דקות למצוא מקלט. אני לא מחובבי השופינג, ורוב הטיול שלי גם בערים הוא בחוץ. לונדון לדוגמא היא לא בעיניי הפנים של מדאם טוסו וסניף פריימרק שנראה כאילו הוא יכול להיות בכל מקום אחר, אלא ללכת לאורך התמזה, לראות את האדריכלות, לטייל בפארקים ובשוק בורו הפתוח. כי החיים בערים ממשיכים גם בחורף, וכבר יצא לי בקור של מינוס לבקר בדוכני אוכל ובשווקים פתוחים בעיר גדולה, כי הם רגילים לזה ומבינים שככה זה. הם לא חושבים על כל יציאה החוצה כעל “האם זה יימשך יותר מרבע שעה, איפה החימום הקרוב”. 

לכן לדעתי אם אין לך עמידות לקור או רצון לרכוש ציוד שיעזור לך עם זה, למה לעשות יותר מדי פשרות – כבר עדיף לך לנסוע לא בעונה הכי קרה שיש. 

• אנשיםטובים

ברור לי שכל אחד מאיתנו הוא שונה, ולכן אין לי שום ויכוח איתך.

אני בהחלט נהנה לטייל בחוץ, כולל ברחובות ובפארקים. 

אבל בעיניי טיול עירוני הוא מטבעו כזה שנכנסים בו למחסות.

זה לא צריך להיות שופינג לשם השופינג (חנויות אופנה, גאג’טים ועוד). זה יכול להיות חנויות מיוחדות שאני לא רואה ביום יום בבית (חנויות קונספט, חנויות עיצוב, ציוד למסיבה או כל דבר אחר ששונה בין ניו יורק לתל אביב)

אבל זה יכול להיות גם מוזיאון, כנסיה או קתדרלה, בניין הסיפריה או גרנד סנטרל או האו”ם או אחד המבנים האחרים, הלובי של אחד מגורדי השחקים או כל מבנה אחר.

וכמובן שזה יכול להיות מסעדה, בית קפה, וכדומה.

בסטטיסטיקה שלי כל רבע  שעה בערך אני נכנס למבנה. ברור שיש חריגים וטיול בסנטרל פארק יכול לכלול גם שעה ושעתיים מחוץ למחסה, אבל ברוב המקרים זה המצב.

שוב זה הנסיון האישי שלי. ואגב זה לא קשור רק לטיולי חורף. זה נכון גם בקיץ אבל גם כשמזג האויר סתם נעים. זה נובע מהאופי העירוני שבו רוב הדברים קורים בתוך המבנים

• keves160

הניסיון שלנו אם כן שונה מאוד. בערים מעניינות, הרבה דברים קורים גם בחוץ. ע”ע לונדון, שרוב שווקיה בחוץ, המון פעילויות, פארקים, המון בחוץ, הרחובות עמוסים, וזאת על אף הגשם. או פראג, שהיא עיר שהמוזיאונים בה פחות מעניינים וכל הכיף הוא לטייל ברחובות ברגל ולראות ארכיטקטורה שעות על גבי שעות. וכאמור, איני טיפוס של שופינג, גם אם זה שופינג חלונות – זה נחמד לזמן מה, אבל זה לא חלק עיקרי אצלי. 

וכמו שאמרתי, במיוחד אם יש הרבה מעברים בין חוץ לפנים כמו בשיטת הטיול שלך, מעיל גדול שפשוט מורידים או לובשים רק אותו נראה לי יותר נכון מכל פעם להוריד 3-4 שכבות ועדיין בחוץ קצת קר לך ובפנים קצת חם לך. ניסיתי את זה גם כך וגם כך והופתעתי מעד כמה מעיל פוך טוב משדרג את החוויה בעיר קפואה בחורף (ואגב, זה לא חייב לעלות הון אם קונים בחוכמה, אני מצאתי בחו”ל במבצע במחיר פנסטסטי). אבל כאמור, עניין של דעה אישית, דרך טיול וכו’. 

• המכשפה
                                            המכשפה נערך לאחרונה על ידי

יכולה להסכים שזה שונה בין אנשים

בטיול המשפחתי הראשון שלנו בארה"ב הגענו לניו יורק בסופת השלגים הכי קשה של העונה (בתחילת מרץ!) ואישתי סבלה מאוד מהקור ומצאנו את עצמנו קונות לה מעיל מעולה שמשמש אותה עד היום.

ואפילו במחיר מעולה.…

אני סובלת פחות מהקור מאז שנולדו הילדים. משהו השתנה אצלי וגם בחורף בהחלט ניתן לתפוס אותי לפעמים עם חולצה קצרה או כפכפים.

בטיול הקודם היה לי כל כך חם בדירה שיצאתי החוצה עם חולצה קצרה וכפכפים (היו בערך 0 מעלות בחוץ) בחורים שהיו בלובי וראו אותי בדרך החוצה שאלו אם אני יודעת שקר בחוץ... עניתי בחיוב, אבל שאני חייבת להתקרר קצת. לקח לי כמעט עד הסופר (לנו ב 86 והסופר לדעתי ב 74) עד שנעשה לי קצת קר. יש לי יכולת טובה לסבול קור עז לפרקי זמן קצרים, אני פחות סבילה דווקא לחום.

מכולנו בדיחה הנוכחית לאורן טו הייתי לבושה הכי פחות טוב ובכל זאת סבלתי פחות מה קור. היה לי מאוד קר, אבל זה לא היה בלתי נסבל מבחינתי.

אני לא פוסלת צורך במעיל חם, אני כן חושבת שלא על זה יקום וייפול דבר.

וגם - אני מוצאת שיש ימים שבהם כל רבע שעה בממוצע נכנסים לאנשהו וימים של חוץ ולא תמיד יודעים איזה מין יום זה יהיה כשיוצאים מהבית…

יעל

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון