פרסומות בטיפים
-
שלום,
בעודי מתכנן את הטיול המשפחתי לדרום אפריקה, אני עובר וקורא טיפים, אבל אי אפשר להתחמק מאינספור, אחד אחרי השני של טיפים שמהללים את הזוג אינגריד ואסא. – פיירמאונט וורלד טראוול (Fairmount world Travel).
כל מי שפרסם אותם, מתהדר בטיפ אחד או שניים בלבד ללא שום פעילות נוספת בפורום.
האם לא ברור שמדובר בטיפ מזויף?
ואני חשבתי כחבר ותיק בפורומים של למטייל שמדובר רק בהמלצות אמיתיות של מטיילים ושאפשר לסמוך עליהם.
-
זה לא רק בדרום אפריקה. ראיתי הצפה של פירסומות כמעט לכל היעדים. למשל פירסומת אגרסיבית מאוד למדריכה בשם ריקי באתונה – יש ל”טיפים” האלה אותם מאפיינים. פשוט מתעלם מהם.
-
יועבר לצוות לבדיקה.
-
אתר שיאבד את האמינות שלו יילך וייעלם, וזאת המגמה כרגע בלמטייל. אפשר לסמוך רק על חוו”ד והמלצות של הגולשים הקבועים והמוכרים, ואלה הולכים ומתמעטים ומצאו פלטפורמות אחרות.
פשוט חבל.
-
טיפיםשלום לכולם,
לדעתי, לא רק גולשים קבועים בפורומים מפרסמים טיפים. יש מטיילים רבים שלא משתתפים בפורומים אבל כן מפרסמים טיפים מעולים ולהיפך. כל מידע צריך בדיקה והצלבה עם מקומות אחרים. ולא מתייחסת לטיפים המוזכרים למעלה , אלא באופן כללי יותר.
טיפ ממצה וקצר יכול להועיל לרבים שאין להם זמן או סבלנות לקרוא שרשורים ארוכים בפורומים או אפילו בלוגים ארוכים.
-
שלום לכולם !
- לא רק בטיפים נחבאת פרסומת סמויה, גם בהודעות בפורום . נתקלתי בהרבה הודעות שמהללים נהג/מדריך מבלי לספר קצת לגבי חווית הטיול : הנהג/מדריך היה מעולה לקח אותנו למקומות נהדרים ולמסעדות שוות ....
- לדעתי , צריך לאסור פרסום טיפים והודעות שאינם מגובים גם ברשמי טיול לטובת הגולשים .
- אולי נפסיד כמה טיפים שווים אך נרוויח סיפורים שווים !
- שבת שלום וחג אורים שמח !
-
בעבר הרחוק היו ממיינים היטב את הטיפים ולא מפרסמים כמעט אוטומטית, אז כשהיה אוסף של המלצות חוזרות שנראו חשודות ודומות מדי המלאי שלהן דולל. גם היו עוברים על טיפים ישנים מאוד מדי פעם כדי לדלל מה שנראה כבר לא רלוונטי. חבל שלא המשיכו עם זה.
-
אם זה עוזר למישהו
נסענו לדרום אפריקה לפני קצת פחות משנה .
השתמשנו בשירותיה הטובים של אינגריד – שהזמינה לנו את הלינות במקומות שאנחנו בחרנו – בעלות נמוכה יותר מאשר בוקינג או אפילו ישירות באתרים .
השירות שלה היה זמין , מהיר , ואמין ביותר .
באחד הימים – כשאחרנו להגיע ללינה ( היה 19.00 בערב – לא הבנו שבשבילם זה מאוחר ) קיבלנו מייד הודעה מאינגריד שמא קרה לנו משהו .
אז לפעמים – הטיפים נכונים וממש לא פירסומת .
-
כמובן שהטיפים עוזרים מאד, בטיול לבודפשט השתמשתי בעיקר בהם. אבל בכל טיפ בדקתי את מי שכתב. אם זהו הדבר היחיד שכתב באתר התייחסתי לזה כפרסומת. לא נראה לי כל כך סביר שמישהו חזר מחול והתייחס רק ל מדריך x ולא לשום דבר נוסף. זה במיוחד בולט כאשר כל ההמלצות (הרבות!) על אותו נותן שירות הם של כותבי טיפ יחיד…
לא בטוחה שאני מעדיפה לסמוך יותר על סינון של המערכת מאשר לבדוק בעצמי.
-
ל-sancho:
איזה ‘פלטפורמות אחרות’ הם מצאו?
-
למה שלא ניתן לגולשים לבחור מה הם רוצים לשתף?
אולי את נושא הנהג מדריך הם חושבים שכדאי כי קיבלו שרות מצוין?
אולי יתר הטיול שלהם היה באנאלי והם חושבים שניתן למצוא את האינפורמציה הכללית גם במקומות אחרים ואין צורך לכתוב על זה פה?
-
Yaffabe, את צודקת. אני מסייגת את דבריי. יתכן שמדי פעם מישהו ימליץ רק על דבר אחד וכמובן שלא הייתי פוסלת אותו על כך. אני מתייחסת למשהו מצטבר: במחינתי כקוראת המעוניינת באינפורמציה אמינה, זה יותר ממחשיד כאשר לאותו מדריך/נהג יש המלצות רבות ורובן ככולן של נותן טיפ בודד. אלו הם מבחינתי טיפים לא רלוונטים.
-
אדון ״סנצו״ הניכבד !
כניראה שניסיון העבר שלך היה לא טוב ….או שאתה לא יודע מזה נתינת שירות טוב ומכל הלב !!!!
עצתי לך : צא ולמד !!!!!
ויפה שניה אחת קודם !!!!
כל מילה שנכתבה על סוכנות הנסיעות : fairmount world travel – חצובה בסלע !!
-
שלום רב,
גם אנחנו נעזרנו בחברת הנסיעות : Fairmount ׁ- אסא ואינגריד המדהימים.
אכן העזרה הייתה יעילה, מקצועית ונעימה. הליווי לאורך כל הדרך אם בסמס או בטלפון…
ממליצה עליהם בחום רבבבבב , לכל יעוץ – לפני , אחרי או תוך כדי הנסיעה .
יישר כוח !!!!
-
בוודאי שכל גולש יכול לבחור מה הוא רוצה לשתף. אם אנחנו מכירים אישית את הגולש הזה אז התמזל מזלנו.
אם אנחנו לא מכירים אין לנו ברירה אלא להעריך האם ההמלצה אמינה, לא? על סמך מה נעריך אם אין שום מידע בהמלצה מעבר לדברי שבח והרבה סימני פיסוק מסוג מסויים?
גם אם יש בטיפים/בפורום המלצות, שנראות כמו שסנצ’ו מתאר, אבל באמת באו מכל הלב, הן חסרות כל ערך כי אין דרך להעריך את אמינותן. למטייל צריכים להבין שהמלצות אלה חסרות ערך ופוגעות באמינות הכללית של האתר.
יש פה שתי דוגמאות אפילו בשרשור הזה, כדי שלא נצטרך ללכת רחוק לחפש

-
שיקול דעת בקריאת טיפים והמלצותכמו שענתנת כתבה.
קריאה בקורתית מתבקשת,
וכאשר ההודעה/טיפ של גולש מזדמן- עוד יותר אפילו.

-
טיפ אחד אפילו לפני הטיול..
לי מוזר שמכל הטיול המדהים,רק טיפ אחד מצאו לנכון לשתף או בכלל לרשום משהו בפורום. תוכן אחד ויחיד.
מרוב שעמום היום,עברתי על הטיפים..היו גם 2 גולשים עם טיפ נוסף,דל מידע.
וגולש שהמליץ פעמיים.
רק נזכרת שמחקו לי טיפ על מיקום חנות מסויימת בברלין ,כי לא נכנסתי אליה בפועל ורשמתי זאת.בגלל יום ראשון והיותה סגורה. לסניף אחר כמובן כן נכסתי. הרשת ידוע מאוד וסניף מרכזי,רק מתחבה לו.
-
גיא 2014 שלום,
תגובתך מלמדת כי פיספסת בגדול את המסר שלי .
אני בכלל לא במגרש אליו אתה מנסה להוביל.
אני מאחל בהצלחה לכל יזם ובעל עסק, כולל לך, אבל רוצה לדעת כאשר מדובר בפרסומת או בהמלצה אמיתית.
אני בטוח כי אם תפנה להנהלת למטייל, הם יוכלו להציע לך פלטפורמה לפירסום יעיל והוגן.
בהצלחה,
-
כל הכבוד לך סנצ’ו

על האיפוק בתגובתך לגיא, שדבריו הרתיחו אותי
כיון שאינו מכיר אותך ומעיז להשתלח בך.
בגלל פרסומות כאלה אני מרבה להשתמש בטיפיפם הנכתבים בתוך כתבות
ששם אני כבר יכולה להעריך את הכותב ולבדוק מה עוד כתב האם זה לטעמי או לא.
לכן גם יש לנו את המדיות מחוץ למטייל שם אנו מכירים כבר אישית את נותני
הטיפים ולא מגששים באפילה האם הכותב מפרסם את עצמו או מישהו מטעמו
או שהוא כותב שהתנסה בשרותיו הטובים של פלוני.
רחל לבון
-
בדקתי מידע על כותב שני הפוסטים הנ”ל (המהללים והמשבחים) ומתברר שהאדם שכתב אותם ובני משפחתו המוזכרים בטיפים, (או שמישהו כתב אותם בשמו וללא ידיעתו) כלל לא בקרו בדרום אפריקה בשנת 2016. (ולא בשום תאריך אחר קרוב)
היום ברשת, ניתן לבדוק ולאמת מידע תוך מספר דקות.
אז פשוט, לפני ‘שמאמצים’ טיפ, בדקו, כי הנהלת למטייל לא תעשה זאת עבורכם.