הקסם של אלזס – חופשת טרום כריסמס זוגית
-
הצטרפנו לטיול
ועכשיו מצטרף לסיפור
תמונות לא אוסיף שהרי היינו באותם מקומות
רק אשב והתענג על הזכרונות (ואשתדל לא להפריע
)צביקה
-
הי לימורי,
גם אני כאן כמובן, שמחה שירד עלייך שלג ועוד באלזס.
אכן חופשות טרום כריסמס הן התמכרות, מספיקה פעם אחת כדי להיות מכורים כבדים.
ועוד משהו קטן- בבקשה אל תפסיקו לכתוב בפורום סיפורי טיולים, גם אם נידמה ש"במקומות אחרים" יותר שמח, התרומה של הסיפורים כאן היא עצומה!
אז איך את אומרת?
נשיבוקים,
שרון
-
התמונות,להתעלף! איזה חדות,כמה יופי..
והבית הכחול של ג’ני בתמונות…
אני מסכימה שקשה מאוד לבחור באיזה עיירה ללון. כל אחת מהן יפה ומקושטת מאוד..נכון שבכולן יש שווקים,קישוטים אך יש שוני..לכן לא משעמם לטייל ביניהן.
-
אזור אלזס היפייפה קופץ מהתמונות שלך במלוא הדרו.
העיירה בה לנתם- מתוקה להפליא. וטיול עם שלג- ממש תוספת של קצפת מעל השוקולד. מתמוגגת ומתרפקת שוב על הזיכרונות מטיולנו שניבנה בזמנו על טיולי ריקי, ענתנת ואמה. מהן למדתי על הקסם שבטיול חורפי. ואם לבושים היטב- ההתמודדות קלה.
-
חברים יקרים – תודה שהצטרפתם.
צביקה, אתה מוזמן להתפרץ ולהפריע חופשי...
שרוני, כפי ששמת לב, מנסים להמשיך את המסורת (והנה גם ריקי כותבת במקביל), אבל לכתוב צריך דרייב ואת זה יש בפורום פחות ופחות. אבל אני פה וכותבת, וכן, נשיבוקים, יקירה.
אמה, 2 בלוגים והמון מידע שאבתי ממך ומההתלהבות שלך מהטרום כריסמס באלזס, שבהחלט עמד בציפיות. תודה רבה!
אמשיך בקרוב
בינתיים סנטה חמוד מריקווייר...

-
אורלי יקירתי

פספסתי אותך… תודה שבאת.
מסכימה בהחלט שריקווייר מתוקה להפליא, נהנתי ממנה מאוד. ואלזס בכלל זה קסם של מקום. תמשיכי להתמוגג, יהיו פה עוד תמונות נהדרות, כולל מטיול השלג
-
לימור היקרה,
כפי שכתבתי לריקי, אני תמיד שמחה לראות תמונות של הקסם הזה שנקרא אלסז בתקופת חג המולד, ולהיזכר במראות וטעמים- ובטח ובטח בחברתך.
וכמובן שאני מצטרפת לשרון: שלא תעיזי לנטוש גם את
(הגם שאני מאוד מבינה את תחשובתך שהפורום כבר לא מה שהיה… ).מוסרת ד”ש לבית הכחול הנהדר “שלי”.
-
ג’ני יקירתי
חשבתי עליך שכשצילמתי את הבית הכחול עוד ועוד. מקום מקסים!!! ותודה שהצטרפת לאלזס שלי
יום שבת – 09.12.17
התעוררנו הבוקר כשהמרפסת שלנו מכוסה כולה לבן של שלג מהלילה. תענוג. .. כבר אמרתי שאני מתלהבת משלג. חכו, חכו…

בתכנית המקורית להיום מתוכנן פסטיבל ימי הביניים ב RIBEAUVILLE בבוקר ואחרי זה KAYSERSBERG – עם אפשרות משחק בין שבת לראשון, תלוי במזג האוויר. עפרל'ה טיילה שבוע לפני עם תיכנון דומה ודיווחה כי היה בלתי אפשרי להתקרב ל KAYSERSBERG בצהריים בסופ"ש. ולכן החלטתי לפצל ולתת ל KAYSERSBERG ו RIBEAUVILLE בקרים נפרדים. בבוקר אפשר להגיע מוקדם לפני שממש צפוף. הפסטיבל ב RIBEAUVILLE שובץ לשבת בעקבות מזג האוויר החורפי שנובא ליום ראשון.
פסטיבל ימי הביניים ב RIBEAUVILLE
כבר הזכרתי שאנחנו משכימי קום? מה שהקל עלינו להגיע מוקדם ל RIBEAUVILLE. בנוסף, מדובר על מרחק של דקות ספורות של נסיעה מריקווייר. אז בתשע ורבע כבר התייצבנו ב RIBEAUVILLE וכבר אז היה לא קל למצוא חניה, כשהשוק והפסטיבל מתחילים רק בעשר. רצוי מאוד להגיע כמה שיותר מוקדם.
הפסטיבל נהדר, תלבושות של פעם, מופעים, עיירה מדהימה ואווירת טרום כריסמס אמיתית. לאורך המדרחוב הראשי וכן בנישות שיוצאות ממנו יש פעילויות והפעלות, הכל ברוח ימי הביניים. מקסים!!
הלכנו לאורך כל המדרחוב, כולל כל ההופעות הצדדיות, כולל המון טעימות, היה ממש כיף. בהלוך. בחזור כבר נהיה עמוס ובירכנו על כמה טוב שהגענו מוקדם.

-
עוד תמונות מפסטיבל ימי הביניים ב RIBEAUVILLE

-
שעות הצהריים המוקדמות, הטמפרטורה נעה בין 1- ל 0. (שרדנו בפסטיבל כמו גדולים, הרבה יין חם, מרק פלפלים נהדר) ואם זה לא מספיק קר אז מהפסטיבל אנחנו עולים להרים לטיול לשלג והטמפרטורות יורדות...

בתכנון טיול שלי קיוויתי שבאחד מהימים אנחנו נעלה לטייל ל"דרך הפסגות". בעיקר בשביל לגוון ולא רק כל היום עיירות. יש דרך פסגות צפון ויש דרך פסגות דרום... לא לגמרי תיכננתי כפי שאני מורגלת ובשמחה רבה נתתי לריקי את תפקיד הניווט ואנחנו עולים אחריהם, נהנים מטיול מדהים בדרכים מושלגות ובאגם לבן יפה יפה.
תודה רבה לך ריקי על טיול נהדר!!!
זוכרים את הכפתור המחמם את הת... הוא עבד פה שעות נוספות
. כשבחוץ מינוס 6 מעלות 

היה טיול שלג נפלא
אבל השיא שלי מבחינת שלג זו החגיגה הגדולה של מחר בבוקר 

-
לאחר הטיול שלג דרכינו נפרדות (לא לפני שאנחנו מזמינים לנו שולחן משותף לארוחת ערב (די חובה בסופ"ש) ואנחנו נוסעים לדקטלון קולמר לקצת שופינג.
את היום הנפלא הזה סיימנו במסעדה בריקווייר, העיירה שלנו
, באותה המסעדה שאכלנו בה כזוג בערב הראשון, עכשיו גם עם ריקי ובעלה (Hotel Restaurant Au Cerf). חזרנו שנית לא כי היא הכי טובה אלא כי פעם עברה בשולחן ליד היה סטייק פילה שמאז בעלי חולם עליו. לא איכזב בכלל. וכמובן שהחברה של ריקי ובעלה נעמה לנו מאוד.פסטיבל ימי ביניים, טיול שלג, מסעדה טובה = היה יום נהדר!!! משולם!!!
לילה טוב
-
לימור
מקסים, מקסים, מקסים איזה יופי , אני כאן גם לתת רוח גבית בכייף ענקי
והנאה מרובה מהסיפור והתמונות.
לרגע צללתי לתמונות וחשבתי לעצמי שזה מקום כלבבי, הכל מהכל יש בו , ואופס התעשתתי, חזרתי משם בדיוק לפני שבוע , והתמונות שלך משלימות את שלי.
גם אנחנו מאוד רצינו לשלב שלג בטיול, וקיבלנו אותו בגדול בהרי הווג’, את האגם הלבן
אי אפשר היה כמעט לראות מרוב ערפל, עכשיו התמונה שלך השלימה את המראה לתמונה שלי בה ראו רק את שפת האגם שלרגלינו.
אנא אל תתייאשי מלספר על טיולייך וכל מי שקורא כאן וקצת פחות משתף מבעבר, הסיפורים מקסימים, מלמדים, פותחים עיניים שהכל אפשרי , בזכות הסיפורים כאן הגעתי למקומות שלא חלמתי עליהם כמו טיול זה לאלזס המקסימה, באביב האחרון לאלפ”צ ובסתיו הבא מתבשל טיול לסקוטלנד, והכל בזכות החברים כאן שמשתפים.
זהו, סיימתי “לחפור” , מצרפת תמונה איך פגשנו אנו את האגם הלבן מספר ימים לפניכם..אי אפשר היה לראות את הגדה השניה
-
שרון ושרה,
אני מאלו שמבינות את ההרגשה של לימור היטב ולכן החלטתי לעת עתה להפסיק ולכתוב בפורום ולכתוב רק במקומות מפרגנים יותר.
כתבתי שלושה סיפורים ברצף, למרות שיכולתי לכתוב רק בבלוג שלי ובקבוצת הפייסבוק שאני מנהלת, עדיין היה חשוב לי לספר את הסיפור גם למי שכאן.
אבל בדיעבד זה היה מאד לא קל ולא נעים לכתוב בעיקר לעצמי.
יש כאן קבוצת אנשים שלא מגיבים לסיפורים שלי במכוון
, ובנוסף הרבה אנשים עזבו ואלו שעדיין כאן על תקן סמויים. האווירה לצערי כבר לא מה שהייתה. 
-
מיקה
בצער גדול אני קוראת מה שאת כותבת כאן , לא מבינה למה צריך להתעלם במכוון , אולי אני תמימה מדי ויש דברים גדולים ואחרים שמסתתרים כאן ואני לא מודעת לכך וחבל שכך קורה .
מזכיר לי אינטריגות של ילדות וגיל הנעורים , כולנו אנשים בוגרים , עברנו דבר אחד או שניים בחיינו , זה לא יאה .
צר לי מאוד מאוד
-
לימור עשית לי חשק לחזור לאלזס…
הייתי בסך הכל יום אחד דחוס אומנם אבל מגיע לי יותר שם...
מאוד שמחה לראות כמה שנהניתם!!
וכמובן.. שמרי על הדרייב

מי אם לא את

-
מדליק לימור.
הייתי פעמיים באלזס טרום חג המולד.
יכולה שוב -
היי לימור היקרה!!!
איך לא מספרים לי שכבר התחלת לכתוב. הרי בקושי יבשו פתיתי השלג ואת כבר כאן.
כמה אני נהנית מאלזס שלך, מהעיירות המלוקקות האילו שאני ראיתי באביב ועדיין
גם אז היו מקסימות.
זה שבחרת את מקום הלינה ברייקויר עשית בשכל היא בעייני היהלום שבכתר.
וכל השלג שיצא לכם לראות מדהים!!!
ואל תפסיקי לכתוב!!!
אני שומרת במועדפים!!!
רחל לבון
-
הי לימור,
אומנם הצטרפתי באיחור, אבל מאוד נהנתי מטיול טרום כריסמס שלך!!!!
איזה תמונות,איזה אווירה!!! חלום שלי להגיע לאזור הזה גם בקיץ וגם בטרום כריסמס. בנתיים עדיין לא הגעתי לשם)))
וכמובן המון תודה על שיתוף!!!
-
תודה רבה שרה על הרגישות. אני לא רוצה לקלקל ללימור את האשכול אז לא אפרט. אבל כן, גם בגילנו יש עדיין אינטריגות וקליקות.
הכי חשוב זה לשים את הדברים בצד וליהנות מטיולים וסיפורים.
-
ערב טוב
ברוכות המצטרפות איילת, רחל, מרינה

רחל יקירתי, הבוקר כששמעתי ממך שיש שיפור ושאת מרגישה יותר טוב, ידעתי שתתייצבי פה גם בלי שיספרו לך, תודה!
תרגישי טוב קשה להחליט מי מעיירות אלזס יפה יותר. בחירה מאוד קשה. הן כולן מטופחות, צבעוניות, מקסימות, חגיגיות, קיט’ציות, כל בית שני הוא עמי ותמי, ארץ האגדות. בכולן קישוטים מרהיבים לכריסמס ואווירת חג, כיף. אהבתי את כולן אבל איפה שהכי נהנתי זו העיירה הבאה בה המשיך את הסיפור בקרוב...