כרטיס נטען של דואר ישראל או לפתוח חשבון סטודנט שם
-
אני טס מחר לוושינגטון הבירה. אצטייד בהרבה מזומנים שיפוזרו בכיסים שונים מסביבי ובתיקים שאקח. כשאגיע לשם אפנה לבנק אמריקאי ואפתח חשבון סטודנט (אני הולך לשם לכמה חודשים ללמוד). ממה שראיתי באינטרנט זה אחד הפתרונות הכי משתלמים מבחינה עמלתית. אך האם זה יותר משתלם מכרטיס נטען של דואר ישראל? ממה שראיתי בכל פעולה שם יש עמלה. אני מאמין שעמלות בבנק אמריקאי כשאני מתנהל שם יהיו נמוכות יותר בהשוואה לכרטיס זה?
-
ראשית, אני לא בטוח שנסיעה עם כמות מאד גדולה של מזומנים היא כדאית. כמובן, “כמות גדולה” הוא מושג מופשט, אבל לדעתי מדובר במה שעולה על כמה אלפי דולארים בודדים, ואני בטוח שיש רבים פה בפורום שיציעו גם הרבה פחות מזה.
שים לב כי על כמות גדולה מ- $9,999 יש להצהיר בטופס המכס בכניסה לארה”ב. אין לי נסיון עם זה, אבל אני מניח שזה יכול לגרום לכך שתשאל על מקור הכסף ועל יעדיו. אני חושב שאני הייתי מעדיף להמנע מזה.
אם אתה פותח חשבון בנק בארה”ב (ואין לי כל נסיון עם זה), תוכל בקלות להעביר לשם כסף מישראל. אין כל צורך אמיתי להכנס לבנק עם ערימות מזומנים. אינני בקי בעמלות החזקת חשבון אמריקאני. אני מציע שתבדוק עם בנקים שונים עוד לפני הנסיעה על מנת שתוכל לבחור במתאים ביותר עבורך. שים לב. למיטב ידיעתי לא תועל להכנס למשיכת יתר בחשבון האמריקאני. אני מניח שתוכל לקבל פנקס צ’קים. לגבי כרטיס אשראי, מצבך יהיה בעייתי כי אין לך היסטורית אשראי בארה”ב. הם לא יכולים לדעת אם אתה סיכון נמוך או גבוה.
הצעה נוספת, שעל פיה אני פועל תמיד. אל תחזיק כסף בתיקים, אלא רק עליך. תיק תוכל להאבד, או להיגנב אם תשאירו רגע ללא השגחה. אין פסול בחגורות בטן או באמצעים דומים. עוד אפשרות היא כיסים פנימיים במכנסיים. במכנסי מטיילים יש לפעמים כנסים עם ריצ’רץ’ שהם פחות נגישים מהכיסים הרגילים. חייו יכול לתפור לך כניסים פנימיים וכו’.
כרטיס נטען של הדואר שקול למזומן, לדעתי. אינני בטוח שניתן לבטלו ולקבל החזר של היתרה במקרה של אובדן או גניבה.
-
לא נראה לי שתהיה לך בעיה לפתוח חשבון עם ויזת סטודנטכרטיס אשראי אכן לא תקבל, אבל מה שכן תקבל, ומייד, זה debit card, כלומר כרטיס שהחיוב ממנו מתבצע מיידית בחשבון, בדומה לזה שמוציאים בדואר ישראל. בכל מקרה אני לא רואה סיבה להגיש בקשה לחשבון אשראי בשביל תקופה כל כך קצרה – גם אם תקבל אחד, הריביות תהיינה רצחניות, ועד שיאשרו אותו כבר תצטרך לעזוב ממילא.
כסף מהארץ לא ניסיתי להעביר לחשבון כאן, רק הפקדתי צ’ק. אבל אם אתה שומר היטב על המזומן ומפקיד אותו מייד לאחר שאתה מגיע, זה דווקא יכול להיות פיתרון לא רע במקרה של כמה מאות או אלפים בודדים של דולרים.
אני לא יודע מה המצב בוושינגטון, אבל לפחות כאן בטקסס אפשר לפתוח חשבון ב-Credit Union במקום בבנק. זה בעצם בנק לכל דבר, אבל עם עמלות נמוכות מאוד ושירות נהדר. אם יש לך אפשרות, הייתי הולך על זה. אבל כאמור, אין לי מושג מה האפשרויות מבחינת הוויזה והמעמד החוקי שלך במדינה.
שתהיה לך טיסה נעימה, ושהות נהדרת ומעשירה. אני מקווה שתצליח גם ליהנות קצת מהעיר הנפלאה הזאת.
-
אז כרטיס של הדואר לא כזה כדאי?
אני מתכנן להכנס עם 1.5 אלף דולר.
אני נותר עם מספר אופציות:
- בנק אמריקאי או קרדיט יוניון (אבדוק כשאגיע לוושינגטון)
- יש גם את ווסטרן יוניון שהבנתי שאפשר להעביר מהדואר לסניף שלהם בוושינגטון- אפשרי?
ניסיתי להתקשר היום לבנק אמריקאי אך החל תקליט שאני צריך להכניס כל מיני סיסמאות ואין אופציה לעבור לנציג.
האם האופציה של ,לפחות נכון לדקה זו, לקחת מזומנים- ולהחליט מה לעשות בנוגע לשמירה עליהם כשאגיע ליעדי- היא טובה? אני לוקח איתי גם כל מיני חגורות לשמירת כסף- השטרות יפוזרו על פני כל מיני אזורים בבגדיי ובתיקיי (מעצתכם אולי אשמור פחות בתיקים והסכומים הגדולים יותר בבגדיי).
פקיד של הבנק שלי בארץ אגב המליץ לי על עניין פתיחת חשבון בבנק אמריקאי.
-
אפשרות נוספת- לפתוח בנק אמריקאי ולא להתעסק עם כרטיסים כאלה ואחרים ,אלא רק מתי שאני צריך לגשת לסניף למשוך מהפקיד כסף- כך תהיה לי רק עמלת פקיד. השאלה אם היא תהיה נמוכה יותר מהאופציות האחרות. לגבי WESTERN UNION בכלל שמעתי שאין עמלות אך זה נשמע לי תמוהה.
-
נתחיל עם טיפ לחייםכשאנשים משקיעים זמן ומאמץ כדי לסייע לך, מקובל להתייחס לכך ולא סתם לעבור לשאלה הבאה. אף אחד לא עובד בשבילך כאן, אתה יודע. סתם משהו שכדאי לך לקחת הלאה, אולי יום אחד זה יהיה שימושי עבורך.
ווסטרן יוניון ייקחו עמלות מפלצתיות עבור ההעברה. לא הייתי מסתמך עליהם.
לדעתי 1500 דולר זה סכום לגמרי הגיוני לקחת איתך ולהפקיד בבנק. ולא צריך כל מיני עמלות פקידים למיניהן: כאמור, אתה תקבל debit card שאיתו תוכל למשוך כסף מכספומטים – לא שברור לי למה תרצה לעשות זאת. בארה”ב, כמו שכבר כתבתי, עושים הכול באשראי, חוץ מדברים באמת שכונתיים או מפוקפקים.
אני מניח שפקיד הבנק שהתייעצת איתו מבין בתחום יותר מרוב המשתתפים כאן בפורום, אם כי כמובן יכול להיות שאני טועה.
-
יש לך גם אפשרות להפקיד את הדולרים בחשבונך בארץ בארה”ב אפשר לשלם כמעט הכל בכ.א. ואם תתן הוראה מתאימה הכסף יחויב מחשבון הדולרים.
בנוסף, יש בבנקים חשש גדול מהלבנות הון למיניהן וייתכן שתצטרך להוכיח את מקור המזומנים, הגם שייתכן שבסכום כזה הבנק לא יטרח, אלא שאצל האמריקאים מי ידע?
-
חתול רובוט אם לא שמתה לב אני כן התייחסתי למה שכתבו וזה השפיע על התגובה הבאה שלי- למשל קרדיט יוניון שהמליצו לפני כן, וכשכתבו שלא ידוע להם על עמלות בבנקים אמריקאיים כתבתי שניסיתי להתקשר לשם לשאול.
כמו כן גם טענתך שעברתי לשאלה הבאה איננה מדויקת- השאלה בפוסט הייתה ונשארה איך להתנהל שם עם כסף.
הדביט קארד נשמע אפשרות טובה, אני פשוט רגיל מהארץ למזומנים. אם אני מושך איתו מזומן לוקחים ממני עמלת משיכה?
-
מכיוון שאתה נוסע לתקופה מוגבלת ומדובר בסך הכל ב 1500$יש לך סיבה מיוחדת שאתה צריך חשבון בנק אמריקאי?
נראה לי הרבה יותר פשוט כרטיס אשראי ישראלי.
אתה יכול לפתוח חשבון דולרי צמוד לחשבון לחשבון השקלי שלך ולהודיע לחברת האשראי שיחייבו אותך בדולרים ולא בשקלים.
-
נדמה לי שחתול רובוט התכוון לתודה על ההתייחסות…

מנסיוני בבנק אוף אמריקה (מניחה שזה דומה גם בבנקים אחרים) – אני משלמת “דמי ניהול” חודשיים, ללא קשר לפעולות שאני מבצעת בחשבון (למעט משיכת מזומן בכספומטים, אז יש עמלה בדומה לארץ).
וכמו שחתול רובוט ציין, אפשר ונהוג להשתמש בכרטיס (דביט קארד) לכל דבר כמעט. בעיני זו האפשרות המומלצת עבורך.
לגבי הסכום שתיקח איתך, והאם שווה בכלל לפתוח חשבון בארה”ב: האם צפויות לך הוצאות קבועות כמו שכר לימוד, שכר דירה וכו’? האם צפויה הכנסה כמו מלגה? אם התשובה לאחת השאלות האלה היא כן, לדעתי כדאי שיהיה לך חשבון אמריקאי. אם לא, ו-1500$ זה רק "דמי כיס”, יכול להיות שהייתי מסתפקת בכרטיס אשראי בינ”ל מהחשבון הישראלי אבל שווה גם להקשיב לעצות של גורמים מקצועיים יותר.
-
יש לי חשבון בבנק אוף אמריקה.
בחשבון שלי, ברגע שיש יתרת זכות בממוצע חודשי של 1500$, אין שום עמלה להחזיק את החשבון.
גם לא על משיכות ושימוש בדביט קארד.