פריז חנוכה עם מתבגרים בעיר האורות
-
חזרנו מטיול טרום כריסמס קסום בפריז.
זוג עם 3 מתבגרים בגילאים 18,16,12. החלטה של הרגע האחרון לנסיעה משותפת לפני הגיוס של הבן הגדול. היעד נבחר לפי רצון הילדים.
הוזמנה טיסה בטרנסאוויה . בהשוואה לאיזיגט המחיר היה זהה אבל שעות הטיסות היו הרבה יותר נוחות. גם המטוסים יותר נוחים ויש אפשרות להטות את הכיסא.
טסנו ל- 5 ימים מלאים. בשונה מתמיד החלטנו לקחת מלון ולא דירה. החלטנו שאנחנו רוצים חופש מוחלט ואין לנו כוונה לבשל בדירה. רצינו פרטיות מהילדים. גם לנו מגיע חופש.
בהמלצת גולשת מהפורום הוזמן מלון ברובע הלטיני Excelsior-paris-hotel
http://www.excelsior-paris-hotel.com/en/
המלון אמנם מדורג בבוקינג כ 8.2 אבל בהחלט מגיע לו הרבה יותר. קודם כל המיקום. פשוט מעולה. ממוקם ליד הסורבון, הפניתאון וגני לוקסמבורג.
במרחק קצר ממטרו, RER, קווי אוטובוס רבים. המון בתי קפה ומסעדות. המלון עצמו ברחוב קטן ושקט. החדרים גדולים ומרווחים. בחדר של הילדים 3 מיטות נפרדות. היה לו חשוב לא ספה נפתחת. הצוות אדיב מאוד.המחיר היה הוגן ביותר. הוזמן ישירות במלון עם אפשרות ביטול עד יומיים לפני ההגעה.
הסעה הוזמנה אצל שאטל עובדיה. היה מדויק ואדיב.
-
הטיסה נחתה בשעת לילה מאוחרת. הגענו קצת לפני חצות למלון.
קמנו למחרת וירדנו לבחור באחד מבתי הקפה הרבים שברחוב ליד המלון.
אחרי ארוחת בוקר צעדנו מספר דקות לפניתאון. כניסה 9 יורו למבוגרים. ילדים עד גיל 18 לא משלמים. המקום מרשים מעניין. בעלי חובב היסטוריה ומאוד רצה לבקר במקום ולהפתעתנו 2 המתבגרים הגדולים מאוד התעניינו בהסברים. הבן הצעיר נצמד למכשיר הטלפון ואפשר לנו שיטוט שקט במקום.
משם המשכנו ברגל, מרחק 10 דקות הליכה לכנסיית הנוטרדאם. תור לבידוק הבטחוני קיבל את פנינו וגם גשם החל לרדת אבל.לא נורא. תוך כמה דקות נכנסנו. הבנים התרשמו מהמבנה בפנים. אחכ רצו לעלות למעלה ולכן יצאנו החוצה ונגשנו למדרגות. לשמחתנו כשהגענו למעלה הגשם פסק והשמש יצאה. הנוף מלמעלה מדהים.
משם הבנים רצו לקנות מזכרות אז המשכנו ברחוב הסמוך. תוך כדי עצרנו לקפה/שוקו חם וקרפ.
אחרי שהתאוששנו המשכנו ברגל למרכז פומפידו.
-
תודה טל על השיתוף
מזמן לא הייתי בפריז… 9 שנים יותר מדי

ובא לי לשוב
נשארת להמשך
איריס
-
טל,
איזה יופי שאת מספרת.
כשמדובר על פריז המדהימה – על אחת כמה וכמה.
שמוליק
-
גם אני עוקבת...אשמח לראות תמונות

-

-
צרפתי קצת תמונות מהנוטרדאם.
למחרת הוחלט על יום קניות מרוכז בלה דפנס.
התחלנו את היום בדקתלון. נכון שהבנים מעדיפים מותגים אבל הם אוהבים את החנות. הבן הגדול קונה מוצרים לקראת הגיוס לקרבי. האמצעי נעלי הליכה טובות של קולמביה במחיר מצחיק ואני קונה לי בגדי ספורט . החנות נמצאת מול לקניון הגדול. במרכז קטן, מקושט יפה לכבוד החג.
חצינו את שוק חג המולד ועברנו לקניון הגדול ממול. המתבגרים ביצעו קניות וגם ההורים….. הקניון עצמו מקושט מקסים.
את היום סיימנו בשוק חג המולד הגדול שברחבה. אומנם הרבה דוכנים אבל חסרה אווירת החג. לא מקושט מספיק כפי שראינו בבודפשט וברלין.
סיימנו את היום בארוחה במסעדת VAPIANO . רשת של אוכל איטלקי נהדר שאנחנו מכירים מגרמניה. אוכל טוב במחיר לא יקר.
-
שכחתי לציין יום קודם בערב נסענו לקונקורד במטרה לעלות לגלגל הענק ולראות את העיר מוארת. מקסים.

-

-
הבוקר השלישי בפריז. פעם ראשונה שלנו עם הילדים בעיר גדולה למספר ימים. בד”כ הטיולים שלנו המתרכזים בד”כ בטבע. בד”כ אנחנו מתקתקים עניינים ומוקדם בבוקר כבר בחוץ. הפעם מחליטים לקחת את הזמן ופשוט להכנס לראש אחר חופש. נותנים למתבגרים לישון עד מאוחר וכן גם לנו….
היום יוצאים לשער הנצחון. הבנים מבקשים לעלות לתצפית. נוסעים במטרו. עוברים במנהרה, תור קצר לבידוק הבטחוני ואנחנו במדרגות למעלה. הנוף מקסים.
יורדים לשאנז אליזה. השמש יוצאת ואנחנו אפילו מורידים מעילים. אומנם 7 מעלות אבל ממש נעים. נכנסים לחנויות כמו דיסני , פיג’ו ורנו. יושבים באחד מבתי הקפה ופשוט נהנים.
כבר צהריים. הילדים רוצים להגיע לאייפל. לא רוצים לעלות אלא רק לעמוד קרוב. אז אנחנו יורדים למטרו ונוסעים לתחנת טרוקרדו ממנה יוצאים לרחבה מולה נמצא המגדל המפורסם. הילדים מתלהבים. מצטלמים בלי סוף.
בעלי ואני היינו לפני 10 שנים. אז הרחבה למטה היתה פתוחה. כיום כנראה בגלל בטחון הכל סגור ורק מי שעולה למעלה יכול להכנס. אנחנו עושים עיקוף ומגיעים לצד השני. השמש מתחילה לשקוע. יושבים במסעדה לאכול. היה יקר ומאכזב.
משם לוקחים אוטובוס לנוטרדאם. לשוק חג המולד. השוק קטן מאוד. לא מקושט ומאכזב.

-
היום הרביעי. הבן הגדול מאוד רוצה להגיע ללובר ולראות את המונה ליזה. לא הזמנו כרטיסים מראש ופחדנו מהתור ולכן החלטנו להגיע ולראות מה המצב.
עולים על אוטובוס בתחנה ליד המלון. נסיעה של כמה דקות ואנחנו ברחבה מול הפרמידה. התור לבידוק הבטחוני קצר ותוך מספר דקות אנחנו נכנסים. גם התור לכרטיסים זניח . מבוגר 15 יורו. ילדים עד גיל 18 בחינם. נשאלנו על פספורטים אבל לא נתבקשנו להציגם.
הדפסתי מראש מסלולים שקראתי עליהם באתר אבל אנחנו זונחים אותם והולכים בעקבות השילוט למונה ליזה. בדרך מתעכבים בכמה חדרים מעניינים. המתבגרים שלנו בהחלט מתעניינים ביצירות. במיוחד האמצעי.
מגיעים לחדר של המונה ליזה. הרבה אנשים אבל הרבה פחות מה שציפינו. הבנים אפילו עושים סלפי עם הגברת בתמונה. כולם מרוצים.
ממשיכים להסתובב בכמה אגפים שעניינו את הבנים. אחרי כמה שעות מחליטים שמיצינו ויוצאים.
צועדים לכיוון האופרה. מוצאים בית קפה נחמד ומתיישבים למנוחה קצרה.
משם ממשיכים לגלרי לאפייט. קראתי מלא סיפורים על חלונות הראווה של הכל בו וחפרתי להם שאנחנו חייבים לראות את זה. מה אומר – אכזבה ענקית. לא התרשמנו בכלל . נכנסים לכלבו ועולים לקומה האחרונה לתצפית. מרשים. שוב תמונות ויוצאים.
הכיוון – המונמרטר. מתלבטים האם במטרו או ברגל. מחליטים שברגל. פחות מחצי שעה הליכה ואנחנו מגיעים. החבורה שלי רעבה. רואים מסעדה מקומיץ עם מוזיקה ונכנסים. אווירה נהדרת. ארוחה מעולה במחיר בהחלט סביר.
מסיימים לאכול, יוצאים לטייל בסמטאות. מתחיל להחשיך והכל מואר יפה. קונים קצת מזכרות ופשוט מסתובבים ומגיעים למרפסת לתצפית.
בדרך חזרה עוברים בעוד שוק חג מולד קטן ליד תחנת המטרו. חוזרים למלון.
מחר היום האחרון שלנו.
-
היום האחרון בפריז. הילדים התלבטו מאוד לגבי יורודיסני. אנחנו החלטנו לזרום ולתת להם להחליט. הבן הגדול לוחץ על האחים שלו ומחליטים שכן. אז קמים מוקדם קונים שתיה וקוראסונים לדרך ועולים על הRER לדיסני.
רבע שעה לפני ההגעה הכרוז מודיע על תקלה טכנית. כמובן רק בצרפתית. הרכבת נעצרה וכולם יורדים. כולם מחכים ברציף בשקט מופתי. לא חולפות 5 דקות ומגיעה רכבת חלופית.
מגיעים לדיסני. תור קצר לבידוק הבטחוני ואנחנו נכנסים. איזה יופי פה. מיד נכנסים לאווירה הקסומה של המקום. הכל מקושט לחג.
חשבנו שבגלל החורף יהיו מעט אנשים אבל לא כך. היו מתקנים עם תורים ארוכים אבל אנחנו מצליחים להתארגן עם התורים ונהנים מאוד. אני אפילו עולה לראשונה בחיי על רכבת הרים עם לופ 360.
עושים הפסקה לארוחת הצהריים במסעדת הברביקיו. התפריט קבוע מראש. ניתן לבחור ממספר אופציות. המנות גדולות וטובות והמחירים כמו בעיר. לא נורא יקר.
בסיום הארוחה ממשיכים למתקנים. בשעה 17:00 התהלוכה. מתמקמים בשדרה. מסתבר שהדמויות האלו מקסימות בכל גיל. כולנו מתלהבים. בסיום התהלוכה ממשיכים לעוד 2 מתקנים. כבר חושך והפארק מתחיל להסגר. הכל מואר מסביב. בשעה 19:00 הזיקוקים.
אנחנו ממהרים לכיוון הרכבת. כמובן שקנינו כרטיסים מראש לחזור. צוחקים על התור הענק לקניית הכרטיסים. למזלנו עומדת רכבת בתחנה. ריקה. אנחנו עולים ותוך 2 דקות יוצאים בדרכנו חזרה למלון.
היה יום נפלא. סיום נהדר ל 5 ימים נהדרים.
-
הטיסה שלנו ב 11:30 בבוקר.
האיסוף בבוקר מהמלון . הנהג אפילו מקדים ב10 דקות. נפרדים מהמלון ומהעיר ויוצאים לשדה התעופה.
לסיכום – היתה חופשה נפלאה. נחמד לראות את המתבגרים שלנו מתעניינים בעוד דברים מלבד קניות ומותגים. התעניינו מאוד בהיסטוריה ובארכיטקטורה של המבנים. היה נהדר לשבת אתם בבתי קפה בנחת ופשוט להסתובב ברחובות.
רבים הזהירו אותנו שלא נעים ואף מפחיד להסתובב ברחובות בגלל התיירים/תושבים ממדינות ערב. אנחנו כמעט ולא נתקלנו בהם והרגשנו מאוד בטוחים .
תודה למי שהצטרף אליי.
טל

-
היי טל,
תודה עבור השיתוף.

יופי של חופשה!
טיול שני שלי עם ילדיי היה לפאריז. שכרנו דירה ובילינו בה 10 ימים.
הרצון של בנך להגיע ללובר הזכיר לי ,שאני התלבטתי אז האם לקחת את ילדיי , שהיו אז בני 15, 10,ו-3.5 למוזיאון. הביקור שלנו בלובר היה לאחר שהיינו כבר במספר מוזיאונים ובשל מימדי המוזיאון חששתי מהתגובות.
בסופו של יום זו הייתה הצלחה רבתי. הבנות כעסו עלי , שהתלבטתי אם לקחתן. הקטן- ישן שנת ישרים בטיולון.

נילי
-
היי טל
תודה על השיתוף.
כנראה עשית משהו נכון , שהבן ביקש להגיע ללובר

אהבתי שקנית כרטיסים מראש לחזרה מהדיסני.
גם אני תמיד קונה מראש גם לחזור ותמיד צוחקים עליי... אבל עובדה שתכנון מראש משתלם !
נשמע (נקרא) שהיה לכם ממש כיף !
גם אנחנו בברלין התאכזבנו מחלונות הראווה של גאלרי לאפייט ( יש אחד גם שם ) .
עדי
-
היינו באותו זמן בטיול ממש דומה
נראה שנהניתם בדיוק כמונו .
-
היי טל!
קראתי בהנאה על הטיול שלכם עם המתבגרים לפריז.
איזה יופי שהם מתעניינים גם במוזיאונים ובסיפורים של הפנתאון. כל הכבוד להם וגם לך! (ועל זה שנסעת ברכבת הרים עם לופ 360…!

)את יודעת שלפריז אצלי יש תמיד פינה חמה ושאני משוחדת על העיר הזו…! לכן מעט התבאסתי בשבילכם שהתאכזבתם מחלונות הראווה של גאלרי לה-פייט. אני בזמנו (לפני 4 שנים) התמוגגתי מהם ולכן אני שולחת לך תמונה לפיצוי…
לגבי השווקים של חג המולד – שוב, לפני 4 שנים היה שוק כזה בשדרות האליזה והוא היה יפה ונחמד – אך לא חינני כמו השווקים באלזס למשל.
בכל אופן – שמחה שנהניתם ושהיה לכם כיף כמשפחה בפריז המקסימה!
יופי של תמונות ויופי של טיול!!
תודה על השיתוף,
שירלי