הקסם של אלזס – חופשת טרום כריסמס זוגית
-

-
טיול פצצה! יש מצב לעשות אותו על רכבות, או שמוכרחים רכב צמוד?
-
אפשר להשתמש בתחבורה ציבורית באלזס כדי לעבור בין העיירות. במקרה כזה כדאי להתמקם באחת העיירות, רצוי בקולמר, ממנה יש רכבת לשטרסבורג.
בסופי שבוע יש שאטל שמסתובב בין קולמר, ריקוויר, ריבוביל וקייסרהיים וכן שאטל לאיגושהיים.
-
תודה צביקה על התמונה
יצא לכם גם להכנס ולצלם מבפנים?
-
היה סגור
בטיולים האחרונים אין לנו מזל עם בתי כנסת הכל היה סגור
כולל בית הכנסת בקולמר ובסלסטה
סליחה אבל בטעות שמתי את התמונה של ביה”כ בסלסטה במקום אוברנה
שם מחדש את בתי הכנסת באזור

-
לנו יצא להיות בהדלקת נר חנוכה בבית כנסת בסלסטה. הגענו ברכבת מקולמר
ג’מוס בזמנו שם את הידיעה בפורום. הגענו לבית כנסת חשוך ואף אחד לא ידע לומר לנו האם יהיה בכלל..
ואז לפתע המקום התחיל להתעורר לחיים ואנשים התחילו לזרום. היה מרגש ומעניין.
לאחר הדלקת הנרות הייתה תהלוכה עם נרות קטנים ברחובות העיר,ביקור בכמה כנסיות,דברי כמרים וסיום מול העץ הגדול. התהלוכה נקראה “אור לגויים” – להביא מאור החנוכה לבני דתות אחרים. מעניין. לבית כנסת בקולמר,למרות שעברנו דרכו כמעט כל יום לא הרשינו להיכנס. לא היה פתוח בזמנים שעברנו,והאנשים שהיו בפנים,לא סמכו עלינו כנראה..
-
דניאל,יש אפשרות לעשות את הטיול בתחבורה ציבורית.
היא מאוד נוחה בתקופה זאת. חוץ מאוטובוסים ורכבת הרגילים, בין העירות יש שאטלי כריסטמס. לפי לוח שעות מחולק בכל אוטובוס,בעיר,במקומות לינה ומפורסם באתרים. כרטיס יומי טוב לכמה עיירות. בסופי שבוע יש כרטיס קבוצתי,בהנחה של 50% .וקבוצה היא כבר מ2 אנשים. כך שבסופש להגיע לשטראסבורג או פרייבורג הכי כדאי(כלכלית) טיילנו כך פעמיים.
לגבי רכב,תלוי במזג האוויר ונהיגת חורף של הנוהג. אבל לא רק..
בימי פסטיבל למשל,החניות לאורך העיירות עמוסות מאוד,יש שאטלים להיכנס לעיירה ואוטובוס/שאטל כבר מכניס ישירות לתוך העיירה.
רכב כמובן נותן גמישות לעבור בקלות במקומות נוספים.
יש רכבת מהירה מקולמר לפריז גם..
-
לימורי היקרה
תודה לך על התשובה המפורטת עם הקישור לעיירות היפות בצרפת.
איזה יופי שביקרתם באוברניי שאני מאד אהבתי. בחלק מהבתים אני נזכרת כעת מהתמונות שלך.
בזמנו היתה כל כך הומה שלא היה חדר פנוי באף מלון בעיירה.
תודה לך צביקה על מקבץ בתי הכנסת היפים.
רחל לבון
-
לימור,
אני עוקבת אחר השרשור בהנאה גדולה

טיול מהמם
.כמו שכתבתי בהתחלה, היינו הקיץ בחבל אלזס במסגרת הטיול ליער השחור, וחלק מהתמונות ממש מחזירות אותי למקומות המעלפים האלה...אף שאני רואה שבכריסמס יש להם נופך חגיגי וקיטשי אפילו יותר

התחלתי לשקול את היעד לעתיד

ובעודי מתלבטת פה ביני לבין עצמי האם לא יהיה לנו too much מהעיירות אחרי יומיים...רשמת שעליתם להרים, וזה נשמע מגניב לגמרי…ואז עוד הוספת משהו על אופנועי שלג
..ועכשיו זה נשמע עוד יותר מעניין 
ובמאמר מוסגר אציין שגם אני מרגישה מעין “כפור” בפורום שלא היה פה בעבר
חבל.
מיעוט התגובות על פוסט היער השחור שלי, שהיה אחד המושקעים מבחינתי, העיד על כך עבורי יותר מכל...(במיוחד ביחס לפרגון הרב שקיבלתי מפורומים אחרים ברשת). אבל אני בטוחה ב- 1000% שיש רבים וטובים שעוד ממשיכים לעקוב, ולהיעזר בכתוב, גם אם זה בשרשורים וגם אם זה בבלוגים. בשבילם, עוד שווה לנו מאמץ תיעוד.בכל מקרה, אני – ממשיכה לעקוב

-
תודה רבה אמה, שמרתי.
-
לימורי,
הצטרפתי באיחור בשלב הסיכומים, וזה אומר שלא ממש הגבתי לאורך כל הדרך אבל יכולתי לראות את כל היופי הזה בטייק אחד .
תודה על הסיפור המושקע כרגיל והתמונות המרהיבות .
השרשור שלך כתמיד מהמם

חבל לי שיש פחות הענות בפורום, ומודה שגם לי לא תמיד יש זמן להכנס, לקרוא ולהתייחס. וכנראה גם בגלל עוד כמה שכמותי, שורותיו של הפורום מדלדלות – ואני מצרה על כך עד מאוד.
בכל טיוליי עד כה, הפורום הזה היווה מקור בלתי אכזב של ידע – וחבל מאוד שמקור זה ידלדל.
מאחלת לכולנו הרבה טיולים מוצלחים והרבה שיתופים מהנים.
תודה רבה,
טל
-
ערב טוב

טלטל, כיף שהצטרפת

תודה רבה לכולם על השיתופי מידע לגבי בתי הכנסת, תחבורה ציבורית ועוד.
בהחלט תורם לאשכול.
יום שני 11.12.17 – המשך
מעצירה ספונטנית בבית קפה ב OBERNAI המתוקה המשכנו לשטרסבורג!!
בתכנית המקורית תיכננתי חניה בחניון של כיכר Gutenberg. עפרה וצביקה ביקרו בה קצת לפנינו ודיווחו שהחניון הזה סגור. אז כיוונו יעדנו לחניון Austerlitz. חניון זה נמצא 2 דקות הליכה מכיכר Gutenberg ומאוד נח גם. למעשה, כיכר Gutenberg והחניון שלה נמצאים בימי החג בשטח הסגור לתנועה.
התחלנו בכיכר Gutenberg, לא הבנתי מהסיפורים שהיא יפה והיא מאוד יפה. בכיכר זו שטרסבורג מארחת כל שנה מדינה אחת בשווקי חג המולד עם מאכלי המדינה המתארחת, השנה זו היתה איסלנד. האמת, עד עכשיו אני לא יודעת מה המאכלים האיסלנדיים... אבל הכיכר עצמה מצאה חן בעיניי.
שטרסבורג מאוד יפה. יש לה פוטנציאל מדהים. לנו היא טיפונת התפספסה בגלל הגשם שלא רצה להפסיק רב היום. בכל מקרה בהתחלה צעדנו לכיוון "צרפת הקטנה" Le Petite France. טיילנו בה קצת ושתינו יין ומרק חמים בדוכני השוק. ולאחר מכן המשכנו לכל שאר שווקי הכריסמס של שטרסבורג. כיכר Kléber עם העץ האשוח הענק יפיפייה. מבחינת שווקים ממש לא היו בה הרבה, לא כמו בסיפורים, כך גם האווירה, מניחה שבגלל הגשם, ראינו שם עוד ועוד דוכנים מתקפלים להם. בערב שחזרנו כבר היו ממש קצת. גם באופן יחסי לא היו הרבה אנשים. הכיכר עצמה מאוד יפה. גם סביב הקתדרלה יש הרבה שווקים אבל משהו היה חסר לנו, בעיקר האווירה. לא יכולנו שלא לעשות השוואות עם הטרום כריסמס שלנו של פראג שנה שעברה, עיר מול עיר. היה חסר לנו פה את הבשר והאוכל הטוב של דוכני פראג וגם את האווירה.
שלא אובן לא נכון, נהננו, תראו את התמונות הנפלאות בהמשך ותבינו שאי אפשר שלא. שטרסבורג יפה מאוד, תאווה לעיניים, והרחובות ליד הקתדרלה מקסימים וגם "צרפת הקטנה" יפיפייה. משהו אבל היה חסר לנו קצת. מניחה שזה הרבה בגלל הגשם. אולי חסר גם את ה WOW שציפיתי משטרסבורג.
מבחינת מבחר דוכני כריסמס, הכי הרבה היו בכיכר Broglie.
בשעה שלוש עשינו שייט בסירה מקורה של חברת Batorama. היה נחמד מאוד ומומלץ. מקבלים אוזניות עם הסברים בהרבה מאוד שפות. תוך כדי השייט עוברים גם בנקודות הציפה – אלו "אמבטיות" שיוצרים בהן משחקי גבהים של המים בתעלות בכדי להשוות את גבהים ולאפשר לסירות בשייט לעבור.
לאחר השייט יצאנו לשטרסבורג שאורותיה מוארים וזו היתה בהחלט תפאורה נהדרת. בערב כשהכל מואר וכל כך חגיגי (והגשם פסק) אפשר היה בהחלט להבין למה שטרסבורג מתהדרת בתואר The Capital Of Noel . בהחלט מקסים!!!
לארוחת ערב הדרמנו לריקווייר שלנו. שוב, הכי נח שבעולם, החננו את הרכב בחניה של המלון וצעדנו ברגל להצטרף לצביקה ואישתו שישבו במסעדה אלזסית טיפוסית בשם La Taverne Alsacienne היה טעים מאוד והחברה כרגיל היתה נהדרת.אי אפשר שלא להתלהב מהיופי של שטרסבורג והקישוטים הרבים בה לכריסמס. צילמתי לכם חלק מהם.

-
ממשיכה עם צרור תמונות חגיגיות ומקושטות של שטרסבורג,

-
עוד שטרסבורג...

-
אחרונות חביבות

-
היי לימור,
הגעתי רק עכשיו
אני משלים פערים של חודשיים!!! ומגלה עוד ועוד סיפורי טיול נהדרים שפספסתי בגלל התקלות באתר שלא איפשרו לי להגיב ושאילצו אותי לנטוש 
וגם כעת כתיבת תגובה כמעט בלי אפשרית - דורשת התחברות מספר פעמים עד ש"קולטת אותי"... נמחקת לי לאחר שליחה ועוד תקלות מוזרות ומתישות

בטיול הבא שלי אני כנראה אחפש פלטפורמה אחרת לכתיבה כי זה כבר נהיה ממש בלתי אפשרי מבחינתי

ואסיים ואומר שנהניתי כל יום לקבל תמונות ב-live ושמחתי לראות את השלג שירד אצלכם תוך כדי הליכה וכמובן ערימות השלג בהרים

היינו באלזס באביב ואהבנו אותה מאוד
סיבוב טרום כריסמס אשאיר לי לעתיד הרחוק מאוד גם בגלל שאומרים שבאלזס הטרום כריסמס הכי הכי וגם בגלל שהווטו של אשתי על צרפת עדיין בתוקף (בדיוק נגמר החציון וחתמה על דחיה של חצי שנה
) בינתיים נהנה מסיפור משובח המלווה בתמונות נהדרות וכולל בתוכו מפגשי פסגה עם ריקי וצביקה

רובי
-
תמונות נהדרות משטרסבורג!
-
מבלי לפגוע בסיפור של לימור
ואז יצאנו מסיור בקתדרלה ומה תופס אותנו – שלג שלג משמים
איזה כיף ואיזו תוספת לאווירה
מצרף כמה תמונות (יום שישי 08/12)

-
שטראסבורג אכן מקסימה בדצמבר.
הקישוטים שלה,הדובונים בחלונות,הנברשות ברחובות..הכל כל כך שיקי.
אלזס..בהחלט מיוחדת,לא רק ,אבל במיוחד בדצמבר.
תודה על כל התמונות המקסימות!
-
היי
רובי, ברוך בואך!
תיארתי לעצמי שלא ביקרת פה עד כה עקב הבאג של האתר להגיב מהנייד. שמחה שהגעת בסופו של דבר ומקווה שזה אומר שהתקלה הסתדרה. ואני חשבתי שהווטו של אשתך המקסימה נגמר, אני מבינה עכשיו שרק נדחה. אם יעזור אני יכולה להגיד שבניגוד לטרום כריסמס בפראג, באלזס לא ראינו הרבה מעשנים ולא ניתן היה לעשן במסעדות ובתי הקפה.
תודה רבה רבה לפנינית, צביקה ואמה שמלווים אותי פה לאורך הטיול

קינאתי בך צביקה שביום הראשון קיבלת מנת שלג בשטרסבורג, אבל אחרי זה קיבלתי את שלי בקייסרברג אז הכל נפלא וכיף שאתה משתף פה תמונות משלך.