ברלין שלנו בטרום כריסטמס
-
באתי כדי לשתף בברלין שלנו בטרום כריסטמס …
מוזמנים להצטרף ,
פותחת עם כמה תמונות כדי להיכנס לאווירה
עדי

-
היי עדי
נראה צבעוני ומקסים
מחכה בסקרנות להמשך
תודה על השיתוף

-
היי לי,
איזה כיף שהצטרפת ותודה לך על כל העזרה לפני הנסיעה .
מקווה שגם לכם היה מוצלח בחופשת החנוכה בבודפשט .
מתחילה :
בנוסעים : אמא שלי , אני והבן שלי .
המועד : חופשת חנוכה , בה גם חגג בני יום הולדת 10 , וכמו ששירלי לימדה אותי זה מכבר :
יום הולדת עגול צריך לחגוג בגדול !
ואני לומדת מהר ומיישמת

אז איך נבחרה ברלין ?
אחרי טבילת אש ראשונה (או אולי נכון יותר לומר טבילת קור ) מוצלחת מאוד בבודפשט בהרכב זוגי בשנה שעברה , היה ברור שזו תחילתה של התמכרות לחופשות טרום כריסמס.
הלב רצה אלזס או וינה ואפילו שוריינה לינה, אבל את אלזס רציתי לשמור לנסיעה זוגית שלא הסתדרה הפעם ולוינה הטיסות היו יקרות מדי , כך שהתחלנו לפזול לפולין בידיעה שבהתמכרות כמו בהתמכרות , זה לא ממש משנה מה יהיה היעד , כי אחרים עוד יבואו אחריו.
בעודנו מתלבטות , גילינו שנפתחו טיסות אפ נוספות לברלין ויכולנו לקחת עליהן כרטיסי בונוס בנקודות של המתמיד.
בברלין כבר הייתי בעבר ואיכשהו לא התחברתי אליה . אמרתי שאשוב אליה רק למטרה מסויימת כמו הופעה , אבל טרום חג המולד היה משול להופעה וכרטיסי בונוס השתלמו במיוחד , כך שזו היתה מבחינתי הזדמנות לחוויה מתקנת.
התייעצתי פה בפורום לפני הנסיעה לגבי איזור הלינה ושוריינה לינה בסביבת אלכסנדרפלאץ במלון חדש שנפתח לאחרונה - המפטון ביי הילטון אלכסנדרפלאץ
( שימו לב שיש 2 בעיר , אחד נוסף במערב ).
לבסוף יצא שבזמן הבלק פריידי נתקלתי במבצע 40% הנחה ברשת NH וזה יצא ממש משתלם , ולכן בסוף ישנו במלון NH , זה שעל הפרידריכשטראסה, דבר שחסך לנו לא מעט כסף.
תובנות :
נשארתי בדעתי שלטיול חורף , או כזה שכולל שופינג מוטב ללון בקרבת אלכסנדרפלאץ :
מאוד נוח תחבורתית , הכיכר היתה שמחה במיוחד ומלאת אנשים ואווירה ,
בכיכר חנויות מומלצות רבות, ונוח מאוד לשים קניות כשהמלון סמוך, וכמובן יש שווקי חג המולד בכיכר עצמה ובסביבתה.
לא מצאנו ייחוד בלינה בפרידריכשטראסה - רחוב שרוב החנויות בו הן חנויות יקרות וחנויות מותגים , אם כי זו היתה סביבה נוחה ונחמדה ואני לא מתחרטת על הבחירה שלנו מכמה סיבות :
1. במקום חדר צפוף ל 3 בהמפטון ביי הילטון , לקחנו חדר שנקרא XL room ב NH וזה היה מצויין.
קיבלנו חדר מרווח , או יותר נכון סוג של סוויטה , עם חדר שינה הכולל מיטה נוספת לילד , ובנוסף חדר אורחים עם המון מקום, כורסאות נוחות , שולחן , מיני בר ואפילו מכונת נספרסו.
יש להם גם חדרים גדולים יותר למשפחות , או קטנים יותר , לזוגות.
2. המיקום של המלון מעל תחנת פרידריכשטראסה בה עוברים קווים רבים היה מצויין והנגישות מעולה לכל מקום.
בבחירה בין ההמפטון ( שבכל זאת יש קצת הליכה מהכיכר ועד אליו ) או ה NH - טוב היה שבחרנו ב NH כי כמה דקות הליכה על המפה נראות אחרת לגמרי בקור העז , ועדיף היה להיות במלון הצמוד לתחנת רכבת בטיול חורף .
כך שאם אלכסנדרפלאץ , אז או מלון פארק אין או המלון החדש של motel one ששניהם ממוקמים ממש בכיכר .
בעיני כל מלון אחר - כבר עדיף להיכנס לרכבת ולנסוע מאשר לצעוד אליו בקור.
3. המלון היה מעולה וכיפי !
חדש, נקי, מרווח, יופי של סבונים/שמפו/ קרם ידיים /חלוקים/נעלי בית וכו' ושירות מצויין !
4. כאמור, המבצע חסך לנו לא מעט כסף. בתעריף רגיל המלון הזה יקר יחסית .
מתחת למלון יש סטארבקס ( שנהננו לטעום מהמשקאות החמים שלהם במהדורה מיוחדת לחג המולד ) והמון מאפיות , בתי קפה ומסעדות , וכמובן הרחוב כולו הוא רחוב של חנויות .
תודה לאמה שהמליצה על הרשת של אקטיב לנעליים.
נכנסנו לסניף הרשת שבפרידריכשטראסה ואמא שלי התחדשה בנעליים.
זו גם ההזדמנות להמלצה למסעדה שמול המלון :
Restaurant-Nolle שבה פגשנו את השניצל הוינאי מהטובים שטעמנו ,
ולהמלצה על הסניף של רשת בלאק האוס בפרידריכשטראסה ( מרחק 2 דק' מהמלון ) שמאוד נהנינו לאכול בו סטייקים איכותיים , וקינוח במהדורה מיוחדת לחג של נוגט ומרציפן. ארוחה מצויינת.
מצרפת תמונה של עץ מהמלון המקושט שלנו

-
ממריאיםהטיסה הנוספת לברלין יוצאת ב 9 בבוקר - שעה מאוד נוחה כי לא צריכים להתעורר מוקדם מדי או להגיע עייפים אחרי לילה לבן .
(עשיתי לי הרגל להימנע ככל האפשר מטיסות בוקר מוקדמות כי אני לא מאמינה שבכך מרוויחים יום ) .
נוחתים בברלין בשעת צהריים סבירה , תופסים מונית למלון כי בא לנו להתפנק .
הנהג מונית מזהה מיד שאנחנו מישראל... הוא נולד בברלין אבל משפחתו במקור מטורקיה ,
2 שניות של מתיחות באוויר אבל מהר מאוד עוזבים פוליטיקה , והוא אומר שבסוף אנחנו אנשים שצריכים לחיות ביחד.
מראה לי תמונות של 2 הבנות שלו , מספר לי שהוא לוקח שיעורי אנגלית ומתאמן איתי בקולות של חיות במונית כשהוא שואל אותי איך אומרים חזיר/פרה באנגלית , מיד אחרי ששאלתי אותו אם הנקניקיה של דוכן קארי 36 באמת ככ טובה ששווה לעמוד בתור בשבילה , והוא מצידו מתוודה שבחיים לא טעם כי אסור לו לאכול חזיר.
גם אנחנו לא הגענו לטעום . צריך להשאיר משהו לפעם הבאה , למקרה שאחליט שברלין מוצאת חן בעיני.
עוברים דרך טמלהוף - בניין ענק מימדים שהיה פעם שדה תעופה והנהג מספר שהבניין מלא באלפי פליטים סוריים ששוכנו שם ,
אחכ דרך טופוגרפיה של טרור , וקניון מול אוף ברלין , מסוג הניגודים שהיו קשים לי לעיכול כבר בפעם הקודמת בברלין, והופ אנחנו במלון.
העלות : 40 יורו . פירגנתי לו 45. אין כמו דו קיום.
ואגב, ולרי , הנהג מהפעם הקודמת , רצה ממני 55 יורו להגעה מהשדה , אז אני בכלל ברווח…

אני עדיין ממליצה על ולרי ועל הואן שלו בחום אם אתם רבים כמו שאנחנו היינו ( 6 ) אבל בזוג או שלישייה אפשר מונית (או בכלל תחבורה ציבורית).
עושים צ'ק אין והחדר שלנו כבר מוכן לפני הזמן , ואנחנו עם אנרגיות לכבוש את שוק חג המולד הראשון כבר הערב, אבל קודם כל צריך לאכול .
קופצים לסניף של בלוק האוס ברחוב של המלון.
יש אין ספור המלצות על הרשת הזאת , וכמו שאלונה המליצה : ללכת ישר על הסטייקים - אז אני לומדת מהר ומיישמת ( כבר אמרתי ) והסטייקים רכים כמו חמאה והארוחה כולה מוצלחת מאוד , כולל קינוח של "לזניית נוגט ומרציפן " שזו בעצם עוגה - אבל איזו עוגה .
בביקור הקודם בברלין ניסינו את רשת מרדו.
זוהי רשת מקבילה לבלוק האוס , ולדעתי בלוק האוס מנצחים בנוק אאוט, ולא רק כי אנחנו ממש רעבים.
(בכל מקרה, ממש סמוך בהמשך הרחוב יש גם סניף של מרדו. כבר אמרתי שיש הרבה על הרחוב הזה ) .
חוזרים למלון שבעים ומרוצים .
הגשם מטפטף , ידענו מראש על גשם היום לפי התחזיות , וקצת מתלבטים איך ולאיזה שוק נלך בגשם .
פוסלת הגעה בגשם לאלכסנדרפלאץ ומחליטה לזרום לפוטסדאמר פלאץ מתוך ידיעה שיש שם אפשרויות מקורות למקרה שהגשם יכריע אותנו.
כמה נחמד לטייל בעיר בפעם השנייה כשכבר יודעים למה לצפות.
-
פוטצדאמר פלאץמתלבשים בחדר בעוד שכבת ביגוד ,
קונים כרטיס תחבורה ל 4 ימים לאזורי a+b ( לא צריך c אם לא נוסעים לשדה התעופה או מתכוונים לצאת לפוטסדאם ) שכולל את הילד חינם ( ותודה ל lbd על הייעוץ לכרטיס המתאים ) ונוסעים לפוטצדאמר פלאץ .
איזה יופי ! סוני סנטר מואר ומקושט,
ואנחנו מתמוגגים מכל האיזור כולו והקישוטים שלו .
אנחנו מגלים שיש מופע קצר כל שעה עגולה , שזה אומר עוד כמה דק' בדיוק - טיימינג מעולה !
המופע הפתיע אותי כי לא שמעתי עליו קודם בחפירות שעשיתי - אולי זה חדש השנה ?
פייה בלבוש מינימלי ( איזה קור ) מפעילה אורות , לייזרים ,עשן, זיקוקים, בועות סבון ושאר אפקטים ולסיום עוברת ומפזרת פתיתי שלג על הילדים . תענוג.
פתיחה נהדרת לבן ה 10 לערב ראשון בברלין שממש מתרגש . וגם לנו.
משם לשוק עצמו - לא עמוס פה בכלל, אולי בגלל הגשם ( שבינתיים פסק ) ונחמד להסתובב , אם כי הדוכנים לא משהו מיוחד, וגם מגלשת הקרח עם האבובים שתלינו בה הרבה ציפיות נטושה לגמרי .
אבל האיזור כולו מואר ומקושט ואנחנו שמחים שהתחלנו כאן.

-
סרטוןאיך מוסיפים סרטון וידאו שצילמתי מהמופע ?
-
קניון ארקדןהגשם חוזר לרדת ואנחנו נמלטים מהשוק לקניון ארקדן המקושט. יש כאן חנות של האיש מהרמזור שהבן מיד מזהה וזוכר מהביקור הקודם בברלין בו היינו בהופות אז כמובן שמצטיידים במזכרת.
אפילו החנות של סברובסקי לבשה סנטה

-
עדי,
אני חייב להודות שאני בהלם
שחזרת לברלין... אך כבר בפתיחה שלך ברלין נראית שונה כל כך מברלין המכוערת שאני זוכר... התמונות עושות חשק
לגבי הסרטון שצילמת- תעלי ליוטיוב ואז משם תצרפי אותו לכאן.
רובי
-
עדי יקרה
אילו תמונות מרהיבות!!! ממש מקסים

אין על הקישוטים של הגרמנים!
היינו לקראת כריסטמס לפני 7 שנים ( איך שהזמן טס….) והשנה נחזור לגיחה קצרה בעונה אחרת. מחכה לטיפים ולתובנות שלך
תודה על השיתוף
איריס
-
וואו התמונות מדהימות.
תודה על השיתוףברלין גם אצלי עם הכוונת לחופשת חג מולד.
-
כל כך חגיגי!
תודה על השיתוף

-
עדי
תודה שאת משתפת
-
היי עדי,
תמונות נהדרות, נהדרות!
בעיני ברלין היא העיר המעניינת ביותר באירופה כבר שנים, והיא יפה שבעתיים בתמונות שלך. נותרה לי רק בעייה קטנה- להתגבר על הקור…
תודה עבור השיתוף!

נילי
-
הי עדי,
גם אני כאן, עדיין קוראת, אצלי ברלין לא צריכה יחסי ציבור אבל תמיד זה כייף לראות אותה והיא נהדרת כשהיא מקושטת.
ממשיכה לקרוא בהנאה!
-
עדי,
התמונות שלך נהדרות.
היינו בברלין בחנוכה בטרום כריסמס לפני שנתיים. העיר היתה מקושטת מקסים אבל לא הצלחנו להתחבר אליה. נשאבנו יותר מדי לצד היהודי. אנחנו כנראה צריכים נסיעת תיקון.
תודה על השיתוף.
טל
-
תודהאיזה כיף ,
תודה לכם על התגובות

רובי- גם אני הייתי בהלם מעצמי
אבל ברלין באמת יפה יותר בעונה הזאת , עם כל האורות והקישוטים.איריס - התובנה העיקרית היא שברלין עיר מאוד גדולה. גם בביקור שני תצטרכי לעשות בחירות. הרגשתי שהימים עברו ביעף וזו ממש לא בודפשט , אבל את כבר מגיעה מוכנה לזה בטח ויודעת על מה אני מדברת.
איילת - אני סקרנית מה תחשבי על ברלין .
אנחנו כבר מסכימות על פריז וסן פרנסיסקו.
אלעד - כיף שהצטרפת.
גם את חן (?) . תישארי , יהיה פה גם שלג

נילי - גם אני שנים חשבתי ככה ,אבל באמת שזה לא נורא. מתלבשים טוב וזה באמת בסדר .
לא מאמינה שבזבזתי ככ הרבה שנים במחשבה שחופשת חורף היא לא בשבילי .
אגב, ביום שעזבנו את ברלין השמש זרחה והיה אפילו חמים, והיום הצצתי לתחזית והיו 10 מעלות..ממש לא נורא .
אם את ממש חוששת ורוצה להיות בטוחה שיהיה נעים , תהיי ספונטנית ותזמיני רק ברגע האחרון ותזרמי לפי מצב מזג האוויר ביעד .
אזהרה : זה ממכר

טל - מזדהה עם מה שכתבת כי ככה הרגשתי בפעם הראשונה בברלין.
הפעם ניסיתי להתמקד אך ורק בשווקי חג המולד שופינג והנאות החיים , עם החלטה מודעת שלא לבקר באתרים ובטח ללא אתרי שואה.
אבל בברלין כמו בברלין אי אפשר שלא לפגוש את זה וכשיצאנו מתחנת פרידריכשטראסה ביציאה מול שוק חג המולד שבתחנה , ראינו לפתע את פסל הילדים עם המזוודות על רציף הרכבת , וזה בעט ככ חזק בבטן.
אי אפשר לברוח מזה בברלין . אולי גם אין טעם לנסות. גם אחרי ביקור שני יצאתי מבולבלת.
שרון - הייתי צריכה את מכונת ההנשמה שלך ביום האחרון , עת חצינו את הכביש ונהגת עשתה רוורס בפראות וכמעט דרסה אותנו.
לקח לנו זמן מה להחזיר נשימה אחרי זה . מפחיד.
אבל שרדנו כדי לספר.
אז קדימה, ממשיכים.
-
היום השניקמים לבוקר יבש בברלין. הגשם מאחורינו ואפילו נעים היום והכפפות נשארות בתיק.
בידיעה שנהיה הבוקר בשופינג ,מתלבשים מראש יותר קליל- החלטה נכונה בשל החימום שבחנויות .
נוסעים לאלכסנדרפלאץ .
כשנפלה ההחלטה לקחת את הבן איתנו לרגל יום ההולדת , הבת שלי סיכמה את זה ב "טוב, אבל אתם תביאו לי מלא דברים " ויש לנו רשימת שופינג.
אלכסנדרפלאץ היא המקום שלכם לשופינג או אם החלטתם על טרום כריסמס עם ילדים בברלין.
כאן השוק הוא עם מלא מתקנים , מכונות משחק , מכונות של בובות ומה לא.
לונה פארק שלם בכיכר עם מתקנים לכל הגילאים , ויש עוד כמה שווקים במרחק הליכה , עם הגלגל הענק וכו' שיעסיקו אותם.
לא צילמתי את המתקנים , אבל אפשר להעביר שם יום שלם בקלות... או לפחות חצי .
בבודפשט כהשוואה , אין כזה למשפחות. בברלין הילדים חוגגים.
מה עוד בכיכר ?
מה לא ?
לכל הרשתות יש ייצוג.
מתחילים בדקטלון ( עושים v על הרולר בליידס שהיא ביקשה במבצע של 20 יורו )
משם לפרימרק - המקום בו העברית שולטת ( עושים v על הפיג'מה שביקשה...)
ולסיום Tk Maxx - רשת שאנחנו מאוד אוהבות ובדרכ יוצאות ממנה עם שלל , אבל זה באמת עניין של מזל והפעם מי שהיה לו הכי הרבה מזל היה הבן שמצא שם משחק של מכונת ארקייד קטנה על סוללות.
בהמשך, אחרי שנמצא סוללות , נבין שאנחנו ברות המזל לא פחות , כי המשחק הזה העסיק אותו יופי כשהגענו לשלב של השופינג בשבילנו

כשמתעייפים , יש סניף של ופיאנו בכיכר.
אני עומדת בתור לאוכל כשלפתע אני שומעת שאגות של הבן שלי... "שלג , שלג "
לא יודעת איפה להתחבא.. כולם מסתכלים עליי... כן, שלג זה דבר מאוד מרגש לילד ישראלי.
אנחנו אוכלים מול החלון והשלג היורד שהגיע משום מקום ( באמת שלא ככ קר היום ).
עד שאנחנו מסיימים , הוא נפסק.
קצת תמונות כי הידיים היו מלאות בשקיות ולא צילמתי
תעשו לעצמכם טובה ותצטיידו בתיק מתקפל נפתח לקניות. זה גם נוח כדי לשים את כל הצעיפים, כובעים,כפפות כשנכנסים לחנות או מקום סגור מחומם ואז הם לא הולכים לאיבוד.

-
אחרי שאכלנו ונחנו , חוזרים לחדר לשים את הקניות ומסתובבים קצת ברחוב שלנו ועד אונטר דן לינדן שעדיין חפורה.
בפרידריכשטראסה חנות נעליים שאמה המליצה עליה , ואז מציצות לחנות של cos , רשת שאנחנו מאוד אוהבות,אבל המחירים של cos הם כמו המחירים של cos - גבוהים.
הסיילים פה יתחילו רק בעוד שבועיים. אחרי החג.
ובינתיים לפני החג נראה שכולם בקדחת קניות.
לא תאמינו איזה עומס חווינו בקניון אלקסה באלכסנדרפלאץ מוקדם יותר וברחנו ממנו די מהר.
-
שופינגחוזרת קצת אחורה לאלכסנדרפלאץ :
מעבר לחנויות שכבר הזכרתי בכיכר ולמיליון החנויות שבקניון אלכסה (הכי אהבנו את מבחר חנויות הפיצפקס עם הדברים לכריסמס , אבל לא רק )
יש בכיכר גם סניף של c&a ושל פליינג טייגר שזו רשת שתמיד כיף להיכנס אליה ,
ואת גלריה קאופוף שקומת הנעליים שלה הוציאה אותנו מאוד מסופקות ואת קומת עיצוב הבית שלה יכולנו לחרוש עוד שעות אבל...זוכרים ? ילד בן 10 איתנו..
מי שצריך קפסולות של נספרסו... יש בקומה 5 בגלריה קאופוף. זה יותר זול מהארץ ולא שוקל…
לחובבי הג'אדגטים : חנות ענקית של סאטורן ועוד חנות ענקית של מדיה מרקט בתוך קניון אלכסה.
נראה לי שעשינו מספיק שופינג..
הגיע הזמן לאיזה שוק חדש.
-
איזה כיף לקרוא ולראות את התמונות המרהיבות.
איזה כיף זה ברלין בחורף לקראת כריסמס
גם לנו הייתה חוויה נפלאה. תודה על השיתוף. כנראה שהייתם קצת לפנינו, כי אנחנו נהננו ממזג אוויר נפלא, בלי גשם בכלל, בלי שלג... למרות שקיוינו לו.
המיקום של מלון באלכנסדר פלאץ... היה מעולה. מצטרפת לכל מילה שלך.