נחיתה בשנחאי ב 1 במאי
-
הצילו! אני צריכה עזרה דחוף!!!
תכננו את טיול חלומותינו לסין ויפן מסוף אפריל עד אמצע מאי. חשבתי שזאת העונה המושלמת מבחינת מזג אוויר, ומבחינת העדרות מהעבודה ובית הספר זה הסתדר הכי טוב, למינימום ימים. הזמנו כרטיסי טיסה והתחלנו לתכנן מסלולים, ואז גילינו צרה שלא נתקלנו בה בטיולים קודמים – פסטיבלים וחגים!
בהתחלה גילינו שבזמן הטיול יש את פסטיבל הGOLDEN WEEK ביפן , ולכן קיצרנו את הטיול ליפן, והזמנו כרטיס טיסה לשנחאי ל01/05. עכשיו כשהתחלנו לתכנן את הטיול לסין פתאום גיליתי צרה חדשה – ה1 במאי!
אני ממש לחוצה עכשיו אחרי שקראתי שזה בין התאריכים הכי גרועים לטיול בסין! אנחנו מטיילים עם שלושה ילדים, שהקטן שבהם בן 3. אני ממש מפחדת שהילדים יימחצו ממילוני אנשים ברחובות!
בגלל שאנחנו רק בהתחלת התכנון, אשמח לעצות איפה הרע במיעוטו ויהיה קצת יותר סביר לטייל בלי להימעך למוות.
האם יש בשנחאי מקומות קצת פחות מבוקשים לתיור, או שאולי כדאי בנחיתה בשדה התעופה לקחת רכבת לאיזור כפרי יותר לטייל בו מספר ימים ואז לחזור לשנחאי? אשמח לעצות ותובנות, אני ממש לחוצה מהטעות שעשינו!
-
נחיתה בשנחאי ב 1 במאיהסירי דאגה מלבד, ה 1.5 אינו תאריך כל כך גרוע. החופשה הסינית בתאריך הזה קוצרה ולכן זה לא כמו החופשות הגדולות (ראש השנה הסיני בפברואר והחג הלאומי בתחילת אוקטובר ). זאת ועוד, מניסיוני בבייג'ינג, דווקא החגים פחות עמוסים כי רוב תושבי העיר חוזרים למקום הולדתם והעיר מתוקנת. אני משאר שגם בשניאנג זה כך. ואחרי שאמרנו את כל זאת זיכרי, יש כ 1.5 מיליארד סיהם כך שרוב מקומות התיירות יהיו עמוסים וצפופים בכל זמן....
-
נחיתה בשנחאי ב 1 במאיתודה רבה ! ממש מעודד לשמוע!
מבחינת צפיפות , מנסה להכין את עצמי נפשית...זאת אותה הרגשה תהייה כמו שמגיעים בארץ לחגיגות של יום העצמאות?..
-
נחיתה בשנחאי ב 1 במאירען מה לדאוג, החופש ב 1 במאי אם אני זוכר נכון הוא כולה יומיים גג שלושה.
מהשאומר שלא יהיה יותר מדי לחץ,רוב האנשים לא חוזרים לבתיהם הרחוקים בתאריכים אלו כך שאין גם לחץ על התחבורה, מה שכן הסיניים יטיילו בהמונים ביום יומיים האלו.
האם זה דומה לחגיגות עצמאות אצלנו?כן מינוס זיקוקים וכפול כמה עשרות מליוני בני אדם ( בכל זאת סין) האם צריך לשנות תוכניות? לא