טיול לסלובקיה ודרום פולין בקיץ - כמה שאלות
-
אני מתחיל לתכנן טיול ל 20 ימים לסלובקיה ופולין וגיחה קצרה לוינה.
אנחנו זוג+2 בנות 11 ו 13. אוהבים אטרקציות כמו פארקי שעשועים, פארקי מים, מגלשות הרים, מוזיאונים אינטראקטיביים, שופינג. טבע פחות – מה שרואים מחלון הרכב מספק אותנו. ערים ועיירות רק אם משולב באוכל ושופינג או משהו קצר. לא אוהבים גלריות והבנות כבר לא מתעניינות בגני חיות.
הטיסות כבר הוזמנו. 11-31 ליולי לבודפשט.
בבודפשט כבר היינו כך שיוקדש מקסימום יום-יומיים לעיר הזאת.
התכנון הוא לנסוע להרי הטטרה, לעשות טיול כוכב שם, אחר כך לנסוע לאיזור קראקוב ולעשות טיול כוכב שם. אחר כך לנסוע לאיזור וינה כדי לראות את העיר הזאת.
כפי שנראה לי, באיזור קראקוב שווה להישאר שבוע. העיר עצמה, אנרג’לנדיה, אחד מפרקי המים, יום באושוויץ ועיירות שמסביב כנראה ימלאו שבוע.
באיזור הטטרה 3-4 ימים. פארקי מים ומערות לא ימלאו יותר.
יומיים בוינה ואולי עוד ימיים בבודפשט.
חסר לי 3-4 ימים.
מה כדאי להכניס לטיול? עוד טיול כוכב באיזור אחר בסלובקיה ( איזור ברטיסלבה, או קושיצה)? מזרח צ’כיה (איזור אוסטרווה או ברנו)? להישאר יותר בטטרה או באיזור וינה? משהו בין בודפשט לטטרה?
אשמח להמלצות בהינתן תחומי העניין שלנו. כמו כן באיזה איזור בטטרה כדאי לנו לעשות כוכב. אם יש המלצות לפארקי נופש בסלובקיה או בפולין אשמח לדעת גם.
בנוסף, חשוב לנו השופינג. איפה עדיף?
-
הרי הטטרה הם איזור משופע בטבע ובמסלולי טיול יפיפיים אך ברובם מאתגרים פיזית (כל שעה שהם כותבים בשלט בתחילת המסלול תכפיל בשתיים לפחות).אם אתם לא בענין של טבע, לא בטוחה שזה האזור להיות בו יותר מ3-4 ימים
לגבי הקניות- העיירה זאקופנה שנמצאת בפולין על גבול סלובקיה מצויינת לענין הזה.
אנחנו לא מצאנו בסלובקיה אתרים עירוניים משמעותיים..אך אולי לא חיפשנו מספיק..
תהנו
-
אם אתם מצאים בין כה וכה בוינה אז טיול כוכב(אפשר בשיט) לברסטילובה יכול להיות נחמד
-
אומנם יש לכם לא מעט ימי טיול..
בודפשט ,סלובקיה טאטרי ופולין אפשר לשלב בכייף.
למה לעבור לוינה בדיוק?לראות את העיר יומיים שלושה?
ביחס למרחקים ועלות לא רואה בזה הרבה טעם.
הייתי נשארת יותר בסלובקיה,פולין,הונגריה עצמה..
תתחיל מקריאה באתר תיירות סלובקי. תראו האם בימי טיול שלכם יש פעילויות מעניינות. הייתי בודקת את ברך הדנובה.את אזור פולין הקרוב לטאטרי, קרקוב.יש לא מעט אפשרויות.
את וינה הייתי משאירה לטיול אוסטרי או טיול עיר.
אתר מעולה,נעזרתי בו הרבה
למשל עיירה ZALIPIE שעה+ מקרקוב
תחרוש יותר את האזור הפולני הקרוב לך יותר.למשל פארק גדול גן חיות צמוד..
קחו בחשבון זמן לרדת לכיוון בודפשט.
אנחנו חזרנו מקוסיצ’ה לבודפשט כיום טיול..לא קל האמת..
הייתי מחלקת את הירידה עם טיול יומיים שלושה בדרך.
-
אני מעריך כל נסיון של לעזור, אבל מצפה למידע רלוונטי.
אנחנו לא אוהבים הליכות בטבע ולכן איזור הטטרה מוערך ב 3-4 ימים ולא יותר.
את וינה רוצים לבקר כי אישתי מתעקשת לעבור שם, ויש לנו מספיק ימים. וגם מסתדר יותר מבחינה גאוגרפית מאשר טיול בטירול או בזלצבורג.
לא מצאתי בברטיסלבה שום דבר שמתאים לתחומי העניין שלנו. גם שייט עצמו הוא כבר לא אטרקציה מספיק מושכת.
אני מחפש עוד טיול כוכב של 3-4 ימים שיתאים לתחומי עניין שלנו. יש לי את הרי הטטרה, איזור קרקוב ווינה. משהו שיתאים מבחינת נסיעות .
צריך הכוונה כללית, במקום לקרוא בעצמי על כל מזרח אירופה.
-
מתחילה מהסוף
איך הגעת למסקנה שקרקוב רבתי תמלא לכם שבוע של טיול?
(אני מתייחסת להגדרות הצרכים וההעדפות כפי שציינת)
“אנחנו זוג+2 בנות 11 ו 13. אוהבים אטרקציות כמו פארקי שעשועים, פארקי מים, מגלשות הרים, מוזיאונים אינטראקטיביים, שופינג. טבע פחות – מה שרואים מחלון הרכב מספק אותנו. ערים ועיירות רק אם משולב באוכל ושופינג או משהו קצר. לא אוהבים גלריות והבנות כבר לא מתעניינות בגני חיות”
רק כדי לחדד
טבע- לא ממש (אז מה בדיוק אתם מחפשים בטטרה?)
פארקי שעשועים
פארקי מים
מגלשות הרים
מוזיאונים אינטרקטיביים (המתאימים לנערות-הדגשה שלי על הגיל!)
שופינג -לא בעיה
ערים ועיירות-רק אם משולב באוכל, או שופינג או משהו קצר
לא גלריות,
לא גני חיות
אני מניחה שגם מוזיאונים שאינם אינטרקאטיביים, טירות,ארמונות,אתרים היסטוריים-פחות מדברים אליכם.
ואז אני תוהה בקול רם יחד אתכם --- האם קרקוב לשבוע? האם טטרה ל3-4 ימים הם באמת המינון הנכון של הצרכים שלכם?
(עוד לפני שמדברים על מה עושים בוינה ולמה 3 ימים או 5 ימים וכו...)
-
אין מה לעשות בקרקוב יותר מיומיים שלושה
-
גם אנחנו לא עשינו הליכות רבות ,בעצם כמעט בכלל לא. אם לא מחשיבים את סיורי עיירות(ערים קטנות) והליכה למערה ובתוכה. בסלובקיה פארקי מים רבים,מקומות טבעי,אגמים שגם לא חייבים ללכת. שייט,הכוונה שלי לא שייט עירוני,שייט על דנוייץ מטאטרי הגבוהים. אבל הוא לוקח זמן …
לדעתי אתה חייב לעבור על אתרי תיירות של סלובקיה ופולין,אחרת חלק גדול של אפשרויות לא תדע בכלל על קיומם. כמובן בכפוף לתאריך שלכם. אנו תפסנו פסטיבל מקסים באחת העיירות בטירה. היה מקסים. פסטיבל פולקלור אחר, מקומי חמוד בטירוף.
פספסנו ביום אחד פסטיבל גדול אחר. מוזיאון התלבושות הקטן בזדיאר Ždiarsky Dom,פיצי,אבל מצחיק להתלבש בתלבושות הססגוניות ולהתהלך כך בשבילים..(לא להרבה זמן, לצילומים)
קרקוב,חמודה,יומיים שלושה גג אבל מסביב יש אפשרויות רבות. אפשר מלינת כוכב.
כמה היו מהפורום בעיירה המצוירת זליצ’ה? לא קראתי אליה בכלל בפורום. בקושי על זקופאני
חזרנו לא מזמן לפולין,לובלין..בכלל לא קראתי על האזור בפורום,לצערי..אבל גילינו פארקים נהדרים,נופים,אגמים,בקייץ עם המון פעילויות,לא תחפש לא תדע..ובאמת חבל.
מפת סלובקיה שלי היא יותר בנק אפשרויות .לאחר ביקור במערה אחת,הבנו שהן לא מתאימות לנו.
כדאי להגיע ולחזור לבודפשט בדרכים שונות.,
למשל אזור הונגרי Miskolc -
אני אנסה להסביר את החלוקה שלי. היא אינטואיטיבית, על סמך מעט קריאה, ומה שאני מבקש זה לכוון אותי יותר.
באיזור קראקוב, נכון לעכשיו ברשימה – יום אושויץ, יום אנרג’ילנדיה, פארק חבלים, פארק מים – יום שלם, פארק כפרים מכל העולם, מכרה מלח, העיר קראקוב עצמה שווה כנראה יומיים, אולי ניסע ליום ביקור בקאטוביץ ובזקופאנה אם אחליט שזה מעניין. זה בערך שבוע.
בטטרה יש גם מה לעשות – פרקי מים גדולים, מגלשות הרים, מערת הנטייפ ועוד כמה אטרקציות שלוקחות שעה-שעתיים כל אחת. הטבע הוא בהחלט חלק מה עניין – אבל אנחנו לא משפחה שעושה טרקים בהרים. מעדיפים לפתוח חלון ולראות את היופי.
על וינה עוד לא קראתי, אבל מנסיון עבר הבנות יעשו לנו את המוות אם נהיה שם יותר מיומיים. עוד יום נניח יוקדש לפארק השעשועים.
בבודפשט לא נהיה יותר מיומיים כי כבר היינו.
אז יש לי עוד כמה ימים ספייר, שאני מבקש את עזרתכם למלא אותם. האם כדאי להגדיל או להקטין את השהות באיזורים שאני בונה עליהם, והאם יש להוסיף עוד כוכב במקום אחר.
כמובן שאקרא על כל דבר שיומלץ, אבל מקווה שתוכלו לתת לי הכוונה לאיזור מסוים, או להגיד ששהיתי בהארכת זמן כמו שיונית אומרת בהודעה שלה.
לגבי שופינג – איפה כדאי יותר? סלובקיה, פולין, אוסטריה , בודפשט או מזרח צ’כיה?
-
אם הבנתי נכון- לינה בתוך קרקוב כנקודת כוכב-
והיעדים האלו שציינת מתוך אותה לינה (עם מכונית?)
מתייחסת רק לאזור קרקוב אותה אני מכירה
באיזור קראקוב, נכון לעכשיו ברשימה – יום אושויץ,
לוקח כמה שעות. לא יום. יתרת היום בעיר
יום אנרג’ילנדיה,
אתה מודע למרחק מקרקוב?
נמצא בZATOR
פארק חבלים, פארק מים – יום שלם,
יחד?
פארק כפרים מכל העולם,
לא יודעת למה הכוונה?
מכרה מלח,
כמה שעות ,לא מעבר לכך.
העיר קראקוב עצמה שווה כנראה יומיים,
כן. אבל כבר היית בה לפחות 2 חצאי ימים.
אולי ניסע ליום ביקור בקאטוביץ
לא הייתי. אבל מתוך קריאה לא בטוחה שהיא מספיק אטרקטיבית, למעט אלו שנוחתים בה היא לא מהווה יעד תיירותי במיוחד. ובכלל עם ילדים “עוד” עיר?
ובזקופאנה אם אחליט שזה מעניין. זה בערך שבוע.
בפני עצמה ? לנסוע ולחזור ללינה בקרקוב? -תבדוק את המרחקים!
היא יכולה להוות יעד התחלה והתמקמות לטיול בהרי טטרה.
אבל שוב- לא בטוחה שטטרה נכון לכם אם המיקוד שלכם לא טבע?
עוד יעדים שיוכלו אולי להיות רלוונטיים עבורך
יש בעיר המון חדרי בריחה, פארק טרמפולינות, מוזיאון שעווה לא רע, ומבוך מראות (קצת ילדותי אולי)---
ועדיין שבוע זה קצת יותר מדי--אבל כמובן שתלוי בכם ,בקצב שלכם, ולכל משפחה הדינמיקה והקצב שלה.
אגב- בוינה הפארק פארטר אינו פארק ליום שלם, אלא יותר לונה פארק לכמה שעות של בילוי (אחרי צהרים/ערב)
-
יונית, תודה רבה על התשובות , ההערות וההתיחסות.
אנחנו נהיה עם רכב.
לא התכוונתי ללון בקראקוב עצמה, אלה באחת העיירות בסביבה, ולהגיע לקראקוב פעם או פעמיים לביקור יום. ככה יותר נוח לנו.
לכן אנרג’ילנדיה למשל נגיש מאוד עבורינו.
אצלנו פארק שעשועים גדול או פארק מים זה יום שלם. כולנו אוהבים.
גם פעילות של שעתיים, כמו פארק חבלים , תופס אצלמו חצי יום. עד שמגיעים, חונים, מבלים, כבר צהריים וצריך לאכול. אני מחשיב פעילות כזאת כחצי יום.
זאקופנה יכול לקחת יום במעבר מסלובקיה לפולין. או שאפשר לוותר עליה ואז יש לי חצי יום נוסף.
ולכל האטרקציות יש להוסיף ימי גשם, שעות שופינג וזמן מנוחה. אנחנו לא נמלא כל יום באטרקציות מבוקר עד ערב, כי מתעייפים.
לכן בחישוב גס איזור קראקוב לוקח שבוע. אולי 6 ימים.
ככל שאני קורא יותר על טטרה, אני מגלה יותר ויותר אטרקציות לבנק האפשרויות. נראה שגם בטטרה אפשר לבלות שבוע בכיף.
אז יש לי 2 שאלות עיקריות כרגע.
לגבי שופינג – איפה כדאי יותר? סלובקיה, פולין, אוסטריה , בודפשט או מזרח צ’כיה?
בהינתן שהטיול יתחיל ויסתיים בבודפשט, ונבקר בהרי הטטרה, באיזור קראקוב ובוינה – האם יש המלצות על עוד איזור שיתאים לטיול כוכב של כ 3 ימים?
-
-
תודה.
תבדוק אם תואם גילאי הבנות, אם לא דידקטי מדי או ילדותי מדי עבורן?
-
בעדינות רבה אומר כך,האטרקציות..מאוד מינוריות. חוץ מפארקי מים בסלובקיה שבהם בהחלט אפשר לבלות גם יום שלם גם ביום גשום יותר. מוזיאוני הכפר,הטירות -חמודות..אם אין בהם פעילות כל שהיא ביום הביקור שלכם, הם לא ימלאו חצי יום. טירות בסלובקיה הן לא טירות אוסטריות/גרמניות אפילו לא רומניות.
לגבי קניות-בסלובקיה בעיירות הקטנות אין לכם מה לקנות,,מה שכן בכל מתחם מחוץ לעיירות יש חנויות רשת רבות. כמו נעליים D וCCC רשתות TESCO רשת OBIׁ(לבית יותר),ׂ רשת KIK מאוד זולה ביגוד וכללי. תראו אותם(מתחמים) צמודים לתחנות דלק. חוץ מעיר קוסיצ’ה לא ראיתי קניונים. פולין,בקרקוב גם 3 קניונים וגם מדרחוב והרחוב המוביל עליו מלאי חנויות. אוסטריה מן הסתם תהיי יקרה יותר. צ’כיה,לא יודעת,חוץ מפראג.
Koliba,כך נקראות מסעדות עממיות מקומיות בסלובקיה.
הן לא יקרות,בדרך כלל נמצאות במקומות יפים,מאוד נחמדות בפנים,ובסופי שבוע יש מוזיקה בערב. האוכל מקומי בלבד טעים מאוד,אין קולה למשל או שתייה מערבית.
לא הייתי מגבילה את עצמי רק לטאטרי הגבוהים. סביב אגם ליפטובסקי יש המון אפשרויות. תתעמק במפה שלי ובאתר תיירות.
וכן הייתי שוקלת שוב את וינה. אם הבנות לא אוהבות בניינים,שדרות,ולא יסכימו מעל יומיים וינה,למה להאניש אותן ואת עצמכם?למה לא לטייל בוינה כזוג בשלב כל שהו? טיול שלכם,בטוחה שתנצלו את הימים היטב עבורכם.
לאט,פולין מתגלה כיעד מעניין ולא פחות כייפי,עם פארקי מים,אגמים,פארקים לאומיים,ערים קטנות וחמודות. ייקח זמן עד שיחזרו ורשמו על פולין בפורום למטייל
. -
תודה אמה.
יש לי כבר מעל 20 אטרקציות בבנק האפשרויות בהרי הטטרה, רובן מרוכזות סביב אגם ליפטובסקי, קצת באיזור פופראד וקצת בטטרה הגבוהים. אלה נקודות עניין שיכולות להתאים לנו, וזה לא כולל מצודות ויחסית מעט טרקים. אני חושב שאפשר להרכיב מזה שבוע טיול בכיף.
על פולין עוד לא קראתי יותר מדי.
וינה זה לא עונש לילדים, רק פארק השעשועים פראטר ואאוטלט פארנדורף זה כמעט יום כל אחד. וזה רק מקריאה של 10 דקות, כשאחפור אמצא עוד.
אז נראה לי אוותר על עוד איזור, יש לי מספיק ימים למלא.
-
ערב טוב, אני רק רוצה לשאול אם נכון לקחת ילדים צעירים כל כך לאשוויץ? זוהי חוויה לא פשוטה גם לבוגרים יותר.
-
שלום, איך בין דו. אני פה קודם כל בשביל לספר לך על קטוביץ: העיר עצמה אפורה למדי ולא תיירותית בעליל, הרבה יותר תעשייתית. יש פארק גדול שיכול למלא בכיף יומיים שלושה של בילויים: גן חיות, לונה פארק, רכבל, פארק חבלים אבל הרוב מתאים לגילאים טיפה יותר צעירים ואחרי אנרג’ילנד זה די יאכזב את הבנות. אם אתה ממש רוצה אתה מוזמן לחפש את הסיפור שלי “פולנים ונהנים”.
לגבי אושוויץ – תעשה את השיקול שלך אני לא מתערבת. אני כן יכולה לספר לך שזה מאוד לא קל ודורש הכנה נפשית כלשהיא.לעניות דעתי בגילאים כאלו קשה מאוד לצאת ממקום כזה ולהמשיך את הטיול בנונשלנטיות. מוזיאון שינדלר בקראקוב הרבה פחות טראומתי ועדיין מעביר את מה שצריך. אפשר לקנות כרטיס משולב לבית המרקחת העתיק, במרחק הליכה קצר יש את כיכר הכסאות הריקים ואפשר לראות את שרידי הגטו. זה מה שאני עשיתי בזמנו עם ילדים בני 15,14 ו-5.
אזהרת מסע: יש מצב לגשמים באזור הזה חפש לך פארקי מים מקורים יש המון באזור. שופינג הייתי מתמקדת בבודפשט או בפולין. באזור בודפשט יש את אגם בלטון השופע אטרקציות, לא יודעת אם הוא יושב לך על המסלול. תהנו
-
תודה על העצות.
קטוביץ בוטל.
לגבי אושוויץ, אישתי מאוד רוצה לבקר. אני פחות. היינו באמסטרדם בבית אנה פראנק וזה היה בסדר. אנחנו המבוגרים לקחנו את זה יותר קשה מהילדות. הן לא התרגשו יותר מדי, בשבילן זאת הייתה עוד אטרקציה לא מעניינת של המבוגרים.
נשקול שוב.
אגם בלטון לא בדיוק בכיוון, אבל לא כזה רחוק מבודפשט. זאת יכולה להיות אופציה למלא כמה ימים.