ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום ספרד

פורום אירופה
    6
    10
    2684
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dhz
      dhz נערך לאחרונה על ידי

אני חושב על טיול מעגלי ממדריד לאנדלוסיה וחזרה.   רציתי להעלות מספר שאלות:

1. מועד הטיול.  האם כדאי לצאת כבר בחצי השני של מרץ או באפריל לטיול מבחינת מזג האויר?  האם תקופה זו מאד גשומה?  עדין מאד קר?  האם כדאי להמתין למאי?
      2. משך הטיול.  כמה זמן כדאי להקצות לטיול כזה שיגיע לערים המרכזיות של אנדלוסיה, וישלב גם ביקורים בטבע?  אני נותן עדיפות לאנדלוסיה על פני מדריד בטיול הזה, כך שאם יש צורך, אפשר לצמצם את החלק של מדריד למינימום ההכרחי (יום הנחיתה, יום ההמראה חזרה).
      3. המלצות למסלול או מקומות לביקור מעבר לערים המרכזיות (סביליה, קורדובה, גרנדה, טולדו (בדרך לאנדלוסיה), מאלאגה, מרביילה, קדיז)

תודה לעונים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה א
        משה א נערך לאחרונה על ידי

מזג אוויר זה תמיד עניין שכרוך קצת במזל, אבל אני יכול להעיד שטיילנו באנדלוסיה בסוף מרץ והיה פשוט נפלא. ממש כמו באותה תקופה בארץ. ירוק, פורח, וריח פריחת התפוזים בסביליה זה משהו נפלא, כל העיר ספוגה בו. 

מלבד רוב הערים שהזכרת, טיילנו גם באזור ה”כפרים הלבנים” עם לילה ברונדה הנפלאה, וכן באזור האלפוחרס שבמורדות הדרומיים של הרי הסיירה נבדה וב”אוקיינוס הזיתים” שבסביבות העיר חאאן, עם לילה בשמורה של הסיירה קסורלה. בהחלט מומלץ!

• ריקי 5
          ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו היינו בסוף אוקטובר כך שלא יכולה להעיד על מזג האויר באביב, אבל מאד ממליצה על האיזור ומצרפת את סיפור הטיול שלנו

אם יש לך יותר ימים מאשר היה לנו הייתי מוסיפה עוד יום לגרנדה ועוד יום לסביליה.
          ממליצה מאד על נסיעה ברכבת ממדריד לסביליה מיד אחרי הנחיתה והתחלה שם של מסלול קוי שמסתיים במדריד

• נירית
            נירית נערך לאחרונה על ידי

רק להוסיף שלטעמי הדרך בין מדריד לאנדלוסיה לא מענייננת במיוחד. הייתי חוזרת למדריד בטיסה או רכבת מהירה.

• יונית
              יונית נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם נירית על קיצור הטווח בחזרה – ולחזור למדריד ברכבת

או---- בכלל לטוס מהדרום לארץ עם קונקשיין (ממלאגה למשל).

מעבר לכך אני בעד מחצית שנייה של אפריל

ולא בעד מרץ

סיכוני מזג אוויר גדולים יותר

השבוע האחרון של מרץ השנה-סמנה סנטה (השבוע הקדוש) רווי תהלוכות דתיות והקפצה של מחירי לינה עד אחרי פסחא (3.4).

אח”כ...הכל מתאזן, כולל העומס תיירות באתרים הקלאסיים.

• ציפציפ
                ציפציפ נערך לאחרונה על ידי

מתכננת נסיעה לאפריל הקרוב לדרום ספרד . הלוך חזור ממלגה טיסת סוויס אר , קונקשן בצריך, ל 12 ימי טיול נטו. הכנתי  בקובץ תכנית טיול אם אתה מעוניין אני ישלח לך . יהיה לך מסגרת ממנה תבנה טיול כרצונך

ציפי

• ריקי 5

אנחנו נסענו ברכבת ממדריד לסביליה. 
                  בדרך חזרה אחרי גרנדה היינו לילה אחד בקורדובה ולילה בטולדו, ומשם ישר לשדה התעופה במדריד. בדרך עברנו דרך טחנות הרוח. 

• dhz
                    dhz נערך לאחרונה על ידי

שאלת המשך, לאחר קריאת חלק מהתגובות.  האם עדיף להתנהל בתחבורה ציבורית (רכבות/אוטובוסים) או לשכור רכב, או שאולי לקחת רכבת לחלק בין מדריד לאחת מערי אנדלוסיה הגדולות (נניח סביליה) ושם לשכור את הרכב?  איך מסתדרים עם הרכב בערים היותר גדולות?

• ריקי 5

לא ממליצה להתנייד בתחבורה ציבורית. גוזל הרבה זמן. אנחנו שכרנו את הרכב אחרי הביקור בסביליה
                      לא נתקלנו בבעית חניה בערים הגדולות. קל למצוא מלון עם חניה ויש הרבה חניונים מקורים. מחיר החניה לא גבוהה.

• dhz
                        dhz נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה לכל העונים.  אני חושב לתכנן על איזור יום העצמאות, קרי אמצע אפריל.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון