הולה מדריד
-
בילינו את חופשת חנוכה במדריד. נסעתי עם שני ילדיי בת 17 ובן 23 .
גילינו עיר קלאסית , יפה שמחה ועולצת במיוחד. בניגוד לפעמים קודמות לא ממש תכננתי , גם לא צלמתי במיוחד . יצאה חופשה נינוחה בלי חובות ואפילו ראינו לא מעט

בא לכם לראות קצת מדריד ? אז תשארו .
14/12/17 – נס גדול לא היה…
אז ההתחלה היתה צולעת קמעה .
כל עם ישראל בנתבג. כן … אפילו שהשעה שלוש וחצי לפנות בוקר. ממש יציאת מצרים אלא שחנוכה עכשיו.
תור של שעה וחצי לבידוק ומסירת כבודה לטיסת בוקר של אל על. אחר כך תור ארוך לדרכונים ושיקוף מטען היד . אחרי לילה לבן מגיעים מותשים וחסרי נשימה לטיסה. על הדיוטי כבר פסחנו.
הטיסה דוקא נוחה. אנחנו יושבים בשורת יציאת החירום . המון מרווח לרגליים. השירות באל על נחמד . אפילו יצאו כמעט בזמן …

בהגעה לשדה הענק במדריד יש המון הליכה ואפילו רכבת פנימית . תור עצום בהגירה . מתאחדים עם הכבודה שלנו , יוצאים ומאתרים את הנהג ששלח קרלוס. מחכה לנו עם שלט.
או טו טו נגיע למלון ונוכל לנוח קצת אני מבטיחה לח'ברה שלי … אבל לא כל כך מהר. לא פשוטים חייו של התייר.

דוקא היום הפגנה במרכז מדריד. משהו שקשור בתנאים סוציאלים . כל הדרכים לאזור הגראן ויה חסומות והנהג לא מצליח להגיע למלון . בהתחלה עוד ניסה . לקח דרך אחרת . עשה עיקוף לא קטן , אבל גם הדרך החלופית מתבררת כחסומה ואין גישה למלון .
לבסוף בצר לו , מוריד אותנו בפינת רחוב. אנחנו נסחבים עם המזוודות , עוברים דרך המפגינים וצועדים כרבע שעה עם כל מזוודותינו עד למלון. סצנה הזויה קמעה. כיף גדול זה לא היה.
לא , זה לא המלון זו קתדרלת אל מודנה אליה נגיע מחר.
-
המלון שלנו הוא מלון LIABENY . מלון ארבעה כוכבים שנמצא בסמטא קטנה , 2 דקות מהגראן ויה בכוון אחד ושתי דקות לכיכר סול בכוון השני. מיקום מעולה . הכי מרכזי שיש ועם זאת שקט. מתמקמים בשני חדרים שהזמנתי . אחד עבורי ואחד עבור הילדים . נוף אין לנו אבל שקט יש והחדרים נוחים מאד וזה מה שחשוב.
אחרי מנוחה קצרה יוצאים לחפש מסעדה. יש לי רשימה שהכנתי בבית . מסעדות בקרבת מקום עם אפשרויות ללא גלוטן .
באחת MU אין מקום וההמתנה ארוכה. בשניה OVEN, אין מנות ללא גלוטן.
למרות שקראתי שיש , הם טוענים בתוקף וגם מראים לי תפריט גלוטני למהדרין … אז לא . קמים.
זה כבר נהיה לא נעים. אנחנו כמעט שעה בשיטוט וחיפוש מסעדה. מדריד אמנם מסתמנת כיפה , אבל על בטן ריקה קשה לראות את זה .
על הגראן ויה אנחנו מוצאים מסעדה אחרת של רשת STEAKBURGER שלא היתה ברשימה , מסעדה גדולה עמוסה ותוססת.
פה אנחנו מתוודעים לראשונה לעובדה שהספרדים פשוט לא מדברים אנגלית . הם מאד נחמדים ורוצים לעזור, אז עם קצת פנטומימה וכמה מילים שהבת יודעת אנחנו מסתדרים . שנים של טלנובלות הוכיחו עצמן מסתבר וחבל שלא צפיתי גם.

כאן מכינים לבת מנה טובה ללא גלוטן . מתיישבים לאכול . האוכל טעים , החשבון סביר … זהו החופשה התחילה

ממשיכים על הגראן ויה. המשימה הבאה למצוא לבן סים מקומי. סוף סוף מתחילים להרים ראש למעלה. מדריד יפה. כל כך יפה. כל בית נראה כמו יצירת אומנות. אפילו זה של מקדונלד
בודקים את הסופר של הקורט אינגלז ( שווה !) וקונים כמה נשנושים לחדר , אחכ מבלים שעה שלמה בוודאפון ( תור ארוך !!!! ). מצטיידים בשני סימים. 10 יורו עולה סים גלישה של 3.8 ג'יגה. הספיק בהחלט לשהות קצרה בת חמישה ימים . הגראן ויה הוא רחוב סואן ועליז. יש בו את כל הרשתות החשובות לקניינית . אפילו מוצאים אחת שמיד נכנסת ללב.
גם כיכר CALLAO מקושטת לחג.
ואז מגיעים לכיכר סול .
זו כיכר המונית וגדולה אבל עליזה במיוחד וגם מקושטת לחג. נראה כאילו כל תושבי מדריד נמצאים בערב בחוץ…. העיר הזו מתעוררת בערב. המון רב ברחובות . כל יום נראה כמו ערב יום העצמאות אצלנו . צפוף צפוף אבל שמח במיוחד.
-
מוסיפה כמה תמונות מכיכר סול , CALLO והמדרחובים השמחים שבינהן .
מצאנו את פסל הדוב שאוכל תות , שפשפנו את רגל שמאל למזל … את נק’ האפס פשוט אי אפשר היה לראות בתוך ההמון … גם לא כשחזרנו לכיכר וחזרנו עוד המון פעמים .
ב 20/12 היתה כאן הגרלת לוטו גדולה , ובכל רגע נתון יש תור בסניף הזה שהיו בו כמה זכיות בעבר…אפילו לא קר מאד הערב , אנחנו נכנסים למוד של חופשה וכיף לנו מאד.
-
הוווו לסיכום הזה חיכיתי

ישבתי לי כאן לבד, בחושך...וחיכיתי (טוב עוד מוקדם והילדים עדיין לא קמו).…
אז תופסת מקום בשורה הראשונה באמצע ועוקבת בציפייה. תמונות יפות.
את הקישוטים כבר לא נראה, אבל בטוחה שמדריד מהממת גם בלעדיהם.
תודה על השיתוף. אל תחסכי בפרטים

-
איזה כייף!
אחרי ביקור בברצלונה, מדריד בתכנון.
מחכה להמשך. מקווה שאחרי ההתחלה הצולעת – ההמשך זורם יותר

-
הי איריס
כייף שמשתפת אותנו ! ,נחמד שמצאת חנות בשם שלך...מחכה להמשך….
-
אוהבת מאד את מדריד ושמחה על כל סיפור טיול. לומדת דברים חדשים לקראת הביקורים הבאים
מדריד שלך נראית בינתיים נהדר. ממתינה להמשך -
לא מאמינה שעוד לא הייתי במדריד
תפסתי כסא
נראית טוב החנות שלך
-
מקסים איריס, איזה כיף לחזור איתך למדריד. תמונות נפלאות ותאורים מעוררי זכרונות טובים.
תודה על השיתוף.

-
תודה רבה לכן
על התגובות החמות
נירית, עדי, ריקי, חן , דפנה , סיון.
גם לנו זו היתה פעם ראשונה בעיר וממש הופתענו לטובה.
זו עיר יפה וקלאסית עם המון תרבות וארכיטקטורה משגעת. יופיה לא נופל מזה של פריז לטעמי.
בנוסף לכך הספרדים ממש נחמדים ועליזים. קצת דומים לנו בטמפרמנט, כך שהרגשנו בבית ואף אחד לא שאל אותנו כמו ביעדים אחרים אם אנחנו ספרדים או איטלקים
.זו עיר תוססת וחיה והאנרגיות שלה ממש באו לנו טוב!
היה מוי כיף !!
מתקשה להמשיך הערב אז שמה תמונה או שתיים ותכף אשוב
-
אף אחד לא שאל אותנו כמו ביעדים אחרים אם אנחנו ספרדים או איטלקים
אהבתי!!! כל כך נכון

-
איריס איזה כייף שאת משתפת כאן
ההתחלה מבטיחה, מצפה לקרוא את ההמשך

ענת
-
איזה יופי איריס,
עד שכמעט החלטתי לטוס לברצלונה בטרום כריסטמס הבא, את באה עם מדריד ואחרייך אני תמיד מוכנה לטוס...אז יש מצב שברצלונה תומר במדריד...

-
מדריד באמת כיפית.
אכלתם צ’ורוס? או שבגלל הגלוטן ויתרתם?חשבתי שרק בקיץ הם יוצאים לרחובות בערב בגלל החום הבלתי נסבל במדריד בצהריים. אני מבין שגם בחורף הם רגילים לשעות האלו. איזה כיף לטייל בעיר שלא נסגרת בשעה שש.
-
איריס:
בברצלונה היית? (לא בביקור הזה)
-
מצטרפת לעוקבים
-
איריס היקרה
גם אני פה בין העוקבים. למדריד יש לי פינה חמה בלב כבר הרבה מאוד שנים.
ולגבי הספרדים בכלל, לדעתי הם מקסימים וכל כך ידידותיים, לזאת נוכחתי כשטיילנו בפירנאים.
ומדריד שלך יפה ותוססת. אני צריכה לחזור
תודה רבה על השיתוף
לימור
-
הי איריס,
איזה שינוי מרענן לטייל שוב עם הבן.
גם אצלי למדריד שמורה פינה חמה בלב, כחלק מטיול בספרד, פעם לפני 200 בערך.. כבר אז הבנתי שהספרדים לא מבינים מילה באנגלית אבל מוכנים לעזור עד כדי ליווי למקום שנשאלו עליו וכו.
מדריד שלך מקסימה ממשיכה לעקוב!
-
איזה כיף שגם למדריד את מכינה אותי!
גם אצלי על הכוונת לחופשה זוגית קצרה.. רק זמן חסר!
-
בוקר טוב
קצת נעדרתי מכאן ואני רואה שהרבה הגיעו למדריד. איזה כיף !!
תודה ענתי , מיקוש , אלעד , שוקי , איילת , לימור , שרון ופנינית
מקווה להעלות הילוך בחסות הסופה

אלעד – בטח שהיה צ’ורוס. קודם כל היה כל בוקר בחדר האוכל של המלון . צ’ורוס רגיל אבל טעים ….
בנוסף , במעט ההכנות שעשיתי איתרתי סניף שמגיש צ’ורוס ללא גלוטן
הנה קישור :
צורוס ללא גלוטן – Maestro Churrero
בכלל , במדריד הרבה יותר קל עם מזון ללא גלוטן לעומת מקומות אחרים בהם טיילנו. לספרדים יש מודעות ולא מעט מקומות מכינים מנות נטולות . יש אפילו בית קפה שכולו ללא גלוטן . אזכיר אותו בהמשך .
שוקי – בברצלונה הייתי . אפילו 3 פעמים . רק לא סיפרתי על זה כאן .

לטעמי מדריד יפה ממנה.