קיץ 2018 - צפון גרמניה או אלפ"צ ?
-
שלום רב
משפחה עם 2 ילדים (9, 12) מטיילים כבר מספר שנים באירופה – הולנד, היער השחור, אוסטריה (פעמיים), צפון איטליה, סלובניה, שוויץ, מערב התיכון של גרמניה.
אוהבי טבע (פחות ערים גדולות), משולב אטרקציות לילדים (בריכות, פארקי שעשועים, פארקי חבלים, מגלשות אלפיניות, אופניים, אגמים/מפלים וכד’).
קראתי לא מעט פה בפורומים ובאתר על אפשרויות ליעד הבא שלנו.
כרגע נראה יותר אלפ”צ (ביקרנו שם לא מעט בחורף בסקי...) או צפון גרמניה אולי עם אפשרות לשלב קצת דנמרק ?
אורך טיול – כשבועיים (2 כוכבים) באמצע אוגוסט.
אני משערת שהנופים באלפ”צ שונים ואולי מרשימים מאלה בצפון גרמניה ומצד שני חושבת (תקנו אם טועה) שהנופים בצפון גרמניה שונים ממה שהתרגלנו בטיולים שלנו עד כה.
מבחינת עלויות וכדאיות – בטיול לצפון גרמניה – שילוב של דנמרק כדאי ? עד כמה יותר יקר בדנמרק ?
שיקולי מזג אוויר ?
מגוון אטרקציות לילדים ?
עלויות ?
אשמח לשמוע מבעלי ניסיון…
המון תודה!
-
את צפון גרמניה ודנמרק אני לא מכיר.
זה לא אזור פופולרי במיוחד בפורום.
אם אתם מחפשים יעד שונה מאוסטריה ושוויץ אז האלפים הצרפתים לא מתאימים, כי הטיול בהם דומה ליעדים הקודמים שטיילתם בהם.
לא ברור למה בחרתם דווקא בצפון גרמניה.
יש עוד המון אזורים באירופה עם נופים שונים מהאלפים.
אנחנו מטיילים עם הילדים באלפים כל שנה, לכן השנה אנחנו נוסעים לנורבגיה.
אם אתם רוצים גם השנה יעד אלפיני אז האלפים הצרפתים אידיאלים מכל בחינה, בפרט עם ילדים גדולים יחסית שיכולים לטייל בטבע בקלות. למרות שכבר טיילתם בכמה יעדים יפים אני בטוח שהאלפים הצרפתים לא יאכזבו אתכם.
-
(הייתי בשלשתם)
אני חושבת שההשוואה לא עומדת בשום פרמטרים.
אם הדגש על טבע ופעילות--אז האלפים הצרפתיים, שאינם שונים מהותים מאלפים אחרים שכבר הייתם.
דנמרק- היא סיפור אחר לגמרי, מתגלגל, שטוח, היבט הטבע ממוזער, אבל יש הרבה מאד פעילויות ואתרים (מזכירה את הולנד). לא מתאימה ללינת כוכב. וכן--יקרה יותר.
צפון גרמניה- שוב, תא שטח גדול מאד ולא ברור למה אתם מתייחסים ב”צפון גרמניה” איזור שלזוויג הולשטיין? אזור היידה? אחר?
אלו תוואי נוף ופעילות שונים.
פארקים יש.
טבע- שונה – כי באזור שלזוויג -יותר מזכיר את דנמרק בתוואי הנוף, אזור היידה כולו שמורת אברש.
האם הטיול צריך להיות “כוכב” או יכול להתגלגל?
האם הוא צריך להיות הררי? או אולי שטוח?
האם יכול להיות ליד ים? אגם?
כלומר- אם רוצים לעשות טיול “אחר” אולי אפשר לחשוב אחרת (טיול קרוון, טיול שיט… וכן הלאה).
-
הי
תודה על התגובות…
מבחינת טיול כוכב או מתגלגל – עדיפות לכוכב, מקסימום לפצל ל- 3 מוקדי לינה אבל לא מתגלגל במהות, כך שבכל לילה או שניים עוברים לינה. קרוואן – פחות מה שאנחנו רוצים.
צפון גרמניה – האמת שרק עכשיו מתחילה להעמיק ולא מכירה מספיק את האזורים והאפשרויות השונות. יש לך המלצה לאזור שיותר מתאים לפעילויות שאנחנו מחפשים ?
הנוף לא חייב להיות הררי, אין לנו דרישות ספציפיות לגבי לינה ליד אגם או ים – מעולם לא ניסינו.
telo – יש לך המלצה על אזור באירופה העונה למה שאנחנו מחפשים מבחינת פעילויות לילדים ? אשמח לשמוע עוד רשמים
חייבת רק לציין שמאד נהננו מכל הטיולים שעשינו עד כה למרות שהנופים היו די דומים ואופי הטיול גם כן. חשבנו קצת לנסות לגוון אבל לא חובה…
היינו ב 3 טיולים שונים בגרמניה – תמיד התרשמנו מאיכות המתקנים/אטרקציות ומהתמורה שניתן לקבל במדינה ביחס למחיר. נתפסתי בקריאה לצפון גרמניה (שוב אני מבינה שמדובר באזור גדול ועליינו למקד) בעיקר בגלל שהבנתי שמבחינת נוף זה שונה ממה שאנחנו רגילים ומכיוון שיש מגוון של פארקים/אטרקציות לילדים וכן כמובן בגלל הניסיון הטוב שיש לנו עם גרמניה….
אבל אם למישהו יש הצעה אחרת שיכולה לעניין אותנו אשמח לשמוע…
שוב תודה!
-
כמו שכתבתי אני טיילתי עם הילדים שלי כמעט רק באלפים.
מציע לכם לשקול את נורבגיה.
יש עוד המון אפשרויות.
אני בקיץ מחפש מקומות קרירים וגבוהים באירופה ונמנע ממקומות נמוכים בגלל שגם באירופה עלול להיות חם מאוד בקיץ. לשיקולכם.
בכל מקום שטיילנו במערב אירופה היו תשתיות מצוינות לטיול משפחתי ומחירים מאוד סבירים במושגים ישראלים.
-
אפשר בצפון גרמניה
(על בסיס טיסה להמבורג?)
להתמקם ב2- נקודות כוכב
אחת באזור היידה
השנייה באזור החוף יותר /אולי אזור האגמים /אולי אזור לובק
כשתתבייתו על המסלול תוכלו לראות גם איפה נכון לכם יותר גיאוגרפית להתפקס.
-
לא הייתי, אבל גם אני בחיפושים ליעד שאחרי אוסטריה, ונראה לי מאד מעניין ושונה איזור נורמנדי (עם או בלי פריז, בריטני, לואר). לא מתאים לטיול כוכב קלאסי אבל נראה שכן ניתן לעשות בשניים או שלושה מוקדים.
-
מציעה לכם לשקול את סקוטלנד או צפון אנגליה, יש המון מידע בפורום משפחות. יעד בהחלט שונה .
-
אנגליה!גם אנחנו אחרי טיולים לאוסטריה, הולנד ומערב תיכון של גרמניה. גם אנחנו חיפשנו משהו שונה לקיץ. ההחלטה נפלה על אנגליה. ככל שאני קורא יותר אני מתלהב יותר.
שפע של אתרים מעניינים, גם בגזרת האטרקציות וגם בגזרת הטבע. מדינה גדולה עם הרבה אזורים שמתאימים לכוכב – ממש קשה לבחור. גם יש את כל האטרקציות “הרגילות” וגם אטרקציות ייחודיות. יש גם הרבה פסטיבלים וארועים.
יש גם בונוס נחמד – הכל באנגלית

אנחנו מתכננים להיות שבוע באזור הפיק ועוד שבוע בצפון ויילס. טיסה למנצ’סטר עם איזי. מפאת מגבלות הזמן נאלצנו לוותר על אזורים אחרים כמו יורקשייר, לייק דיסטריקט וקומבריה, קוטוולד, מידלנדס, קורנוול, נורפולק וכו. יש מספיק אזורים גם לעוד 3-4 טיולים, וזה עוד רק באנגליה, ללא סקוטלנד.
-
תודה לכולם על התגובות.
אנחנו נוטים לבנות מסלול עם נחיתה והמראה בהמבורג.
כ 8 ימי טיול בגרמניה
מעבר לפארק ללנדיה בדנמרק ל 6 ימים נוספים וחזרה ללילה אחרון לפני הטיסה בהמבורג.
מאד התלהבנו ממה שקראנו על ללנדיה ואף נראה שהמחירים בכפר בשבועיים האחרונים של אוגוסט ממש לא יקרים יחסית למה שציפינו.
עכשיט מעוניינת ליפש אטרקציות מתאימות ואזור בסיס טוב לכוכב לתחילת הטיול בגרמניה.
איפה הכי כדאי להתמקם ?
שוב תודה לכולם
-
אזור לובק
או
אזור פלון-האגמים
-
מעולה תודה!
יש לך אולי לינקים לאתרים שבהם אוכל למצוא מידע על אטרקציות באזורים האלו שמתאימים למשפחות ?
יש ספרים בעברית למשפחות או שהגזמתי פה ?
-
עשינו מסלול דומה. הטיול הכי מוצלח שהיה לנו.
גילוי נאות- אני לא בטוחה שחייבים לשלב את דנמרק. צפון גרמניה כשלעצמה בהחלט ממלאת שבועיים. עם זאת לנו היה מאוד נחמד לשלב את דנמרק ולגוון בטיול בשילוב ארץ נוספת על כל המשתמע (נופים, תרבות, אוכל).
אם לא משלבים את דנמרק הייתי עושה כוכב סביב סולטאו וכוכב סביב לובק.
-
אני מרשה לעצמי להתפרץ ולהמליץ לכם על הפירינאים.
ולמה?
זה מאוד מאוד שונה מהאלפים ובכלל מהאווירה הגרמנית/אוסטרית/הולנדית וכו…
יש המון המון טבע פראי, וגם פעילויות כמו ראפטינג, קניונינג, טיולי ג’יפים, טיולי סוסים ופארקי חבלים.
העסק שם הרבה פחות “ממוסחר” מבחינת זה שאין בכל מקום רכבלים ורכבות הרים ושאר דרכים להגיע ממקום למקום בצורה שגם מורגשת בכיס.
האוכל נהדר, הקטאלנים חמים ומסבירי פנים.
האזור מתאים לשניים שלושה כוכבים תלוי בפרק הזמן שאתם מתכננים להיות שם. אנחנו עשינו שני כוכבים בפירינאים של 5 ימים ועוד 5 ימים בברצלונה והיה מושלם.
אם אתם מחפשים משהו קצת שונה (וזה בדיוק מה שאני חיפשתי השנה) אז הפירנאים מומלצים בחום.
כאן כתבתי על הטיול שלנו בפירנאים- https://yeledteva.wixsite.com/yeled-teva/single-post/2017/08 /12/ילדטבע-ומסעותיו-בפירינאים
-
תודה לכולם
שני בדיוק לפני שעה קראתי את הסיפור שלכם והוא נשמע מושלם בדיוק השילוב שאנחנו מחפשים.
נראה באמת שגם בצפון גרמניה יש הרבה מה לעשות וכך גם באזורים השונים של דנמרק שנראית מהממת. וכמו שחזרנו לאוסטריה 3 פעמים משערת שגם לפה נוכל לחזור.
דווקא קורץ לנו השילוב עם כפר ללנדיה ועם נחיתה והמראה בהמבורג זה גם לא מרחק נסיעה ככ נוראי.
תודה לכולם על שאר ההמלצות בהחלט אוגרת במאגר היעדים שלנו…
נראה שמתחילים להיסגר פה על היעד. אם יכולו שינויים נחזור אליכם.
-
היינו בשני האזורים ונהננו בשניהם.
אם העלות היא לא שיקול מרכזי לדעתי אלפ”צ בהחלט ברמה מעל הטיול לצפון גרמניה (היינו באזור בשלזוויג ובהידה).
בטח עם ילדים .
באלפים הצרפתיים – בקיץ הרבה אירועים כפריים מתאימים. בהרבה עיירות נתקלנו בכל מיני מתקנים והפעלות שגילינו בהפתעה. הנופים והאטרקציות הרבה יותר משמעותיים. כמעט בכל מקום יש משהו מתאים לילדים. חסרון אחד = אם הילדים מתקשים בנסיעה בכבישי הרים פתלתלים.
בצפון גרמניה יש אמנם שני לונה פארקים גדולים כל אחד ליום פעילות שאין באלפים הצרפתיים ,אבל ככלל מדובר באזור שנגדיר יותר מנומנם , מישורי, אזור האגמים יפה אבל אלו לא אגמים שיש בהם בהכרח פעילות או שחיה וגם כשיש הרבה פעמים הפעילות סגורה כי האזור מאוד גשום בקיץ (גם הידה).
יש הרבה תיירות פנים גרמנית של אנשים מבוגרים יותר ופנסיונרים.
-
הי
שוב תודה לכולם.
ברור לנו שמבחינת נופים אלפיניים האלפ”צ מנצחים פה.
אשמח לשמוע איפה התמקמתם בטיול לצפון גרמניה ואילו פעילויות עשיתן (פרט לפרקי השעשועים).
אנחנו די עומדים לסגור את נושא הטיסה.
כרגע מה שנראה לנו:
כ- 4 לילות בצפון גרמניה (עדיין לא ברור בדיוק איפה אבל הנחיתה בהמבורג ומדלגים אח”כ לדנמרק אז המרחקים צריכים להיות סבירים לאטרקציות ובהתחשב במעברים)
מעבר לכפר הנופש ללנדיה בבילונד דנמרק ל- 4 או 5 לילות (יש להם מבצע במחצית השניה של אוגוסט שהופכת את הלינה בכפר למאד משתלמת) – בילוי בעיקר בכפר עם 2-3 גיחות בחצי האי יוטלנד
מעבר ל- 3 לילות לקופנהגן (יש שם חברים מקומיים – ברור לנו שזה רק טעימה מקופנהגן… ) משם חזרה לגרמניה לילה אחרון לפני הטיסה חזור.
בטוחה שעוד נבקר באלפ”צ ...