משהו קצת מרגיז
-
מדי פעם, צעירים שואלים לגבי הטיול בארה”ב. כמעט תמיד אחד מהעונים ישאל אותם אם יש להם כבר ויזות.
לדעתי זו תשובה מרגיזה, שמפגינה התנשאות וזלזול בשואלים. אני בספק אם מישהו שרוצה לנסוע לארה”ב, גם אם הוא בחצי הנמוך של שנות ה- 20 שלו איננו יודע שישראלים זקוקים לויזה על מנת להכנס לביקור בארה”ב. אני גם די בטוח שהם יודעים, ודאי לא פחות טוב מאיתנו וכנראה יותר מחלקינו, שהשגרירות לעיתים מסרבת לתת וויזה למשוחררים טריים מהצבא, וגם שההנחיה היא לא לעשות צעדים הכרוכים בהוצאה כספית (כמו רכישת כרטיסי טיסה) לפני שמקבלים את הויזה.
שאלה מסוג “וויזות כבר יש לכם?” פשוט מיותרת. בואו ונתרכז בתשובה ספציפית לשאלות של אותם שואלים בלי התגובה המיותרת הזו.
אגב, בעבר הופיעה משמאל ל- Frame של ההודעות באחד ה- Frames האחרים מידע לגבי הוצאת ויזה לארה”ב שאינני רואה אותו היום. אני חושב שכדאי להוסיף את חזרה לתיבת ה- “מידע נוסף” או לתיבת ה- “שאלות נפוצות”.
-
מקסים
-
אני מודה שאני לא מסכים איתך
כן, בחלק מההודעות שלנו פה (גם שלי, גם של אחרים) יש דברים שיכולים להתפס כמזלזלים בהגיון הבסיסי של אותו שואל.
מצד שני, הרבה פעמים נתקלנו פה בשואלים שלא באמת חשבו עד הסוף / חקרו / למדו, ואותן שאלות כביכול “מזלזלות” מאירות להם פינות חשובות.
אני מסכים שברוב המוחלט של המקרים כשאנחנו שואלים פה – “יש ויזה” התשובה היא “יש” או “יש אזרחות” או “יש אזרחות זרה שנותנת פטור”. אבל זה עדיין לא תמיד.
לפעמים יש כאלה שלא מבינים את מגבלות הזמן של הויזה (חצי שנה, אבל אולי פחות), את חוסר הויזה לקנדה, את החשיבות של ויזה אפילו בקונקשין (שלא לדבר על השאלה של יציאה ל- 24 שעות למנהטן בלי ויזה). לפעמים יש כאלה שהם משפחה / קבוצה מעורבת ולא ברור להם עד הסוף שכולם צרכים ויזה/פטור.וגם בחיים הפרטיים שלי מחות לפורום אני נתקל באנשים שלא מבינים מספיק את הצורך בויזה או את אחוזי הסירוב הלא זניחים.
וזה לא רק הויזה. כמעט כל יום אנחנו נתקלים פה בשאלות שלפעמים מרגישות קצת הזויות. על חיבור בין אתרים במרחקים אסטרונומיים, על התעלמות מזמני נסיעה, על אנשים שחושבים שטיסה זה דבר מאד מאד יקר ולכן ברור שלא עושים את זה, על הכנסת אוכל לארה”ב, ועוד הרבה דברים אחרים שמעידים שלכותב יש חוסר הבנה די בסיסי עם הנתונים.
אז במקרים האלה התשובות (שאני מניח שלרוב נכתבות בכוונה טובה) עשוייות להשמע קצת מתנשאות או מזלזלות. אני מניח שזה נובע מה”תסכול” של להסביר את אותם דברים פעם אחר פעם אחר פעם (לשואלים שונים, אבל אותו משיב), שמביא אותנו לתשובות יותר תמציתיות ופחות אדיבות.
-
אני מסכימה איתך. גם בעיני זה נקרא מתנשא ו״מחנך״. משהו כמו ״אני לא מסכימה לענות לך לשאלות על ניו יורק עד שלא תאשר שקיבלת ויזה״. הפורום הוא לא משטרת הגבולות והוא לא סוכנות נסיעות. אם בנאדם בוחר להתנהג בחוסר אחריות אני לא רואה למה זו האחריות שלי ובטח שלא הבעיה שלי.רוב האנשים הם לא כאלה.
-
אם אני אשאל שאלה בפורומים אחרים על טיולים לסין, הודו, מצריים, ירדן וכיוצא בזה מדינות אחרות – אני אשמח אם מישהו בעונים יזכיר לי שלמדינה הספציפית נדרשת ויזה. לא כל יום אני נוסע למדינות האלה ויכול להיות שאני לא מכיר.
אני אשמח אם בטיול לסין מישהו ישאל אותי אם הכנתי מראש VPN. כי אני לא מגיע לשם הרבה ויכול להיות שזה לא במודעות שלי.
בצורה דומה ארה”ב זה יעד שעבור רבים מאוד זו הפעם הראשונה שלהם שם ואין להם בכלל מודעות לנושא הויזה. יכול להיות שחלקם שמח מאוד על התזכורת.
-
תודה על הנזיפה

הדבר הכי בסיסי בנסיעה לחו״ל זה דרכון בתוקף. ועדיין דוכן משרד הפנים בנתב״ג עמוס באנשים שמנסים לטוס בלי דרכון בתוקף ונאלצים לחדש בשדה.
אז תאורטית, כולם יודעים את הבייסיקס. מעשית לא.
אנחנו מוצפים פה בשאלות של אנשים שלא טורחים לפתוח מפה או לעשות חיפוש פשוט בגוגל. לא בלתי הגיוני להניח שהם גם לא בדקו לעומק את נושא הויזה.
אז אם בשאלה פשוטה חסכתי לאדם אחד את עוגמת הנפש של לארגן טיול ולזרוק את הכסף לפח בגלל שלא קיבל ויזה, עשיתי טוב.
-
אני אומר משהו באמצע: זה מרגיז אם התשובה היא רק “ויזה כבר יש?” ללא מענה על השאלה שנשאלה, באופן אוטומטי רק בגלל הגיל הצעיר של השואלים. כשמישהו שואל משהו, רצוי לענות לו, אלא אם מדבריו מלכתחילה ניכרת בעיה שיכולה לשים את כל הטיול בסימן שאלה (למשל: “אני רוצה לנסוע ספונטנית מחרתיים לאוסטרליה, רעיונות למסלול?” – אהמממ, שמעת על כך שלוקח לפעמים חודש לקבל ויזה לאוסטרליה?).
הרי היותך צעיר לא אומר שאין לך מושג, ויעידו על כך שאלות טיפשיות שמגיעות מבני גילאים מגוונים...
מנגד, לא מעט שואלים לא מודעים לדברים שהיינו משערים שהם בסיסיים לגמרי. לא מזמן מישהו שאל פה אם הוא יכול לחדש דרכון בשדה התעופה באמריקה (וזה אחרי שהוא לטענתו עבר את כל התהליך של הוצאת ויזת סטודנט, הייתם משערים שהוא בעל ידע בסיסי מינימום בענייני דרכונים וויזות). כבר ראיתי שאלות על האם כדאי לנסוע מאוסטרליה לניו זילנד באוטובוס או ברכב וכו’. הרבה אנשים לא בודקים מרחקים ולא פותחים מפה (“אני נוסע לניו יורק ויש לי שלושה ימים ספייר שחשבתי לבלות באזור, אולי לנסוע ללאס וגאס או סן דייגו?”), או מניחים הנחות בלי שום בסיס או על סמך שמועות או על סמך דעות קדומות או בלבול עם מקום אחר (לא מזמן שמעתי מישהו שמדבר על כך שהוא סירב לנסוע ליפן כי הוא לא מוכן לדרוך במדינות עולם שלישי בלי תנאי בריאות בסיסיים ו”נורא מלוכלך שם, כמו הודו”).
אז אם עונים לשאלה ואחר כך מצביעים במילה גם על כך שנושא הויזה יכול להיות בעייתי ולוקח זמן וכדאי לדאוג לכך (במיוחד אם מועד הטיול קרוב), אין בזה נזק – או שזה יהיה מועיל, או שהשואל יגיד “כבר יש לי ויזה”. זה הכל.
-
אותי מרגיז שבכותרת - לא רושמים את נושא ההודעה -
רק מזכירה שיש כאלה שלמרות שכבר ביקרו בארה”ב לאו דווקא מודעים ומטפלים בנושא הויזה בזמן:
https://pplus.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4918803,00.html
ושני הסנטים שלי, אני חושבת שדרך המלך היא, כמו שכבר צוין פה, לנסות לענות על השאלות של פותח השרשור (או לפחות חלקן) וגם לשאול על הויזה.
אם ממש רוצים תמיד אפשר להוסיף איזה אימוג’י מתאים אחרי השאלה, לדוגמא:
האם בדקתם שלכולם יש ויזות בתוקף לארה”ב?

אביה
-
היי ,
אם זה הדבר האחרון שנשאר מרגיז אז מצבנו טוב מאד.
-
לא הדבר האחרון ולא הדבר המרגיז ביותר, בודאי שלא יחסית למה שקורה היום בארץ בתחומים רבים ושונים. לו זה היה הדבר המרגיז האחרון או המרגיז ביותר, אני מניח שלא הייתי נכנס יותר לפורום.