ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות

פורום אירופה
    5
    10
    2873
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • guest26
      guest26 נערך לאחרונה על ידי

בשנים האחרונות טיילתי בעיקר בשוויץ, גרמניה, אוסטריה והולנד.  שם כולם היו הגונים ובכל עשרות הביקורים לא נתקלתי בשום ניסיון לרמות. רציתי לנסוע. לפירנצה באיטליה אבל מביקורי ברומא מלפני 15 שנה זכורים לי צפיפות, כייסים ולכלוך ברחובות. האם זה עדיין כך?

האם באיטליה אני צריך להיות כל הזמן על המשמר שינסו לגנוב או לכייס? מהאינטרנט אני מבין שאפילו במסעדות או הקופאי בתחנת רכבת ינסה לקחת לך מעבר למה שצריך. היות ונוסעים להנות ולא להיות כל הזמן על המשמר אני מתלבט אם בכלל אהנה המות ואני נהנה בחופש מוחלט עם מינימום דאגות. בפרט שנוסעים עם תינוק בעגלה ואולי זה אפילו לא בטיחותי. מה דעתכם?

אופציה נוספת שחשבתי זה לנסוע ללוגאנו בשוויץ ולהנות מאוכל ואוירה איטלקית יחד עם ההגינות והשירות השוויצרים. האם לוגאנו באווירה ואוכל איטלקי כמו פירנצה?

ברור לי שדברים חשובים שמים מתחת לבגדים  ולא בתיק האחורי (ששם אולי אשים חיתולים שיהיה להם מה לקחת) אבל חוץ מזה האם צריך לנקוט באמצעי זהירות נוספים יחסית למדינות אחרות?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

תמיד כדאי לשים את הנושא בכותרת.

בלוגאנו-האווירה וקרירות (חמיצות) התושבים כמו בשוויץ, גם האוכל (מעורב) נוטה להיות יותר שוויצרי מאיטלקי.

אתה משווה יעד עירוני-פירנצה ,ליעד שהוא פחות עירוני- אזור לוגאנו(כי בעיר עצמה אין מה לטייל מעבר לחצי יום….).

ואין מה להשוות את רומא או דרום איטליה, למרכז- וצפון איטליה-כמעט “עמים” שונים בהתנהלות ,תרבות ו...כל השאר.

לגבי גניבה- צריך לנקוט באמצעי הזהירות המקובלים. אבל לא מעבר לכך.

• ari0252
          ari0252 נערך לאחרונה על ידי

היי ,

אני מקווה שלא אחטא בהכללה גסה מדי ,אבל ,ברומא תהיה זהיר בכל דבר ועניין.

ככלל אצבע ככל שתדרים תיזהר יותר.

לוגאנו לא בליגה אחת עם רומא ופירנצה ואין מה להשוות -בכלל.לא תמצא אוירה איטלקית וגם לא את האתרים שיש ברומא ופירנצה.

• guest26

אני מחפש חופשה שלווה של נופים, אוכל טוב, בתי קפה ואם יש גנים או וילות/ארמונות יפות במיוחד אז גם טוב. אנו מסתובבים עם עגלת תינוק ולא מעוניין במאמץ יתר בלדחוף את העגלה בעליות או או להשגיח שלא גונבים מאיתנו.

חשבתי בהתחלה על טיול של שבוע ברכב טוסקנה, אחר כך אמרתי אולי עדיף להתמקם בפירנצה בלי רכב ליד תחנת הרכבת ולטייל בפירנצה או בעיירות קרובות.

ואז התחלתי לקרוא שב פירנצה הכל צפוף, צריך להיות מאה אחוז  ערניים שלא גונבים אותך ושלבתי קפה/מסעדות קשה להידחף עם עגלה והכל לא נגיש ומסובך. 

בגרמניהשוויץ ואפילו בעמק התואר בצרפת היה הכל פשוט, קל (גם פיזית) וכולם היו הוגנים.

אז מה מציעים? 

אולי בורגונדי בצרפת?

מדובר על ספטמבר

• ari0252
              ari0252 נערך לאחרונה על ידי

טוסקנה נהדרת ופירנצה במיוחד.

סע ותיהנה.

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

אם מדובר על טיול עם עגלה

השיקול של לדחוף עגלה-מרכזי והייתי נמנעת מיעדים הרריים.

קשה לי להבין איך טיילתם בשוויץ (עם עגלה? )

קשה לי להבין גם מה אתם באמת מחפשים? עיר? אוכל? מוזיאונים? אתרים היסטוריים? ארכיטקטורה? נופים?

ו...אני חושבת שאתה נותן משקל יתר לנושא ה”זהירות מגניבות”.

• guest26

מחפשים או

מקום עם נופים מיוחדים גבעות עם המון כרמים, הרים וצוקים גבוהים גם נחמד, מפלים או אגמים יפים במיוחד (כמובן לא הכל ביחד). שאפשר יהיה לשבת באיזה מקום ולהסתכל הנוף. חשוב שלא יהיה קר (20 מעלות לפחות) כי זה תינוק קטן ומדובר באמצע ספטמבר ואילך. אין בעיה ברכב או ברכבות. בשוויץ שרות הרכבות מאוד נוח, אפשר היה להשתמש בשירות של שליחת מזוודות ליעד הבא וגם ברכבות אפשר היה. לשים את המטען איפושהו ולא לחשוש  שמישהו יקח.  מחפשים גנים יפים, ארמונות/וילות מפוארים במיוחד.שייט גם יכול להיות נחמד וגם רכבלים.

הסטוריה ומוזיאונים לא מעניינים אותנו וגם לא אטרקציות מיוחדות.  כן בתים בארכיטקטורה או צבעים מיוחדים כמו באלזס למשל ולא בתים שנראים מיושנים ואפורים גם אם זה מאוד אותנטי.

אפשרות אחרת  זו עיר יפה עם אוכל מצויין, מאפים ובתי קפה שאפשר להסתובב ולדגום. שהרחובות נקיים, מתאימים לכמויות האנשים והבניינים יפים, סטייל וינה או ברלין (פחות יפה אבל נוחה להסתובבות)  או ברוז׳ להבדיל מפאריס, אמסטרדם וניו יורק שהמוניים מדי בשבילינו. 

יצרתי איזה תמונה בראש? 

• guest26

חשבתי על מספר אפשרויות

לוגאנו (ברכבת)

טוסקנה (ברכב)

פירנצה (רכבת)

בורגונדי (ברכב)

בורדו (ברכב)

• ענת_3402356
                      ענת_3402356 נערך לאחרונה על ידי

לגביי היעד האחרון שלך בורדו ברכב. מכיוון שיש לי משפחה באיזור הייתי שם כבר פעמיים ויכולה לייעץ . ראשית יש טיסות ישירות לבורדו עם איזיגט החל מסוף אפריל שנית אתה יכול לעשות טיול ברכב ולשלב את בורדו בקלות. 

1. 1איזור בורדו- יקבים סן אמיליון . עיירות לאורך האוקינוס- ARCACHON לדוגמאו לעיר עצמה הייתי מקדישה יומיים שלושה. יש את הדיונה הגדולה אבל לא מתאימה לעליה עם עגלה. 
                      2. 2אם מחליטים לנסוע דרומה תוך שעתיים אתם בספרד בעיר החוף סן סבסטיאן וניתן להמשיך לבילבאו שעה נוספת. בחבל הבסקים יש שילוב של נופים עם אומנות – מוזיאון גוגנהיים 
                      3.  
                      4. 3 לנסוע מזרחה כשעתיים לאזיור דודדון פריגור יש נהר יש נופים יש עיירות יפות. (סרלה, דום, ברנטום, רוקמדור).
                      5. ספטמבר תקופה מצוינת כי הילדים הצרפתים חוזרים ללימודים ואין עומס בשום מקום. גם מבחינת מזג האויר יכול מאוד להתאים.
                      6. מבחינת עגלה צפון ספרד יותר קלה כי בדורדון פריגור יש עיירות תלולות ויהיה יותר קשה. 
                      7.  
                      8.  
                      • dhz
                        dhz נערך לאחרונה על ידי

טיילתי ברומא פעמיים וגם נסעתי בתחבורה הציבורית הצפופה ללא כל בעיה.  כמובן שנקטתי בצעדי הזהירות המקובלים עם כספי וכרטיסי האשראי.  לא נתקלתי בנסיון של גניבה או כיסות.

לעומת זאת, דוקא בברצלונה ניסו לכייס אותי ללא הצלחה, לשמחתי.

גם לקראת הביקור בפראג, בהסעה משדה התעופה למלון הזהירו מפני כייסים.

בקיצור, בעיית כייסות וגניבות קטנות איננה מוגבלת לערי איטליה.  בכל מקרה צריך לנקוט באמצעי זהירות ובמיוחד במקומות צפופים.

אינני חושב שבאיטליה מסוכן יותר מאשר במדינות אחרות.

אגב, גם בשויץ יש הרבה אנשים שאינם בדיוק שוויצרים במוצאם ובתרבותם, וכנ”ל ביתר מדינות אירופה.  יתכן מאד שהמצב גם שם השתנה לרעה בשנים האחרונות.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון