יעד לטיול זוגי במאי
-
מתכננים טיול זוגי במאי לחגיגת יום הולדת עגול.
לרשותנו זמן קצר של כארבעה ימים
מחפשים יעד כייפי באירופה שעוד לא היינו בו ומתאים לפרק הזמן הקצר.
בקיץ מתוכנן טיול משפחתי ליער השחור ומכיוון שסביר להניח שלחבל אלזס נעשה גיחה של יום אחד או מקסימום יומיים ובגלל שביקור כ”כ קצר באזור נראה כמו החמצה (בעיקר לנו, הילדות להערכתי יהנו יותר מהאטרקציות ביער) אנחנו שוקלים להקדיש את הטיול לחבל אלזס. בשרשור אחר יונית אמרה שפרק הזמן והתקופה מושלמים לאזור.
יש לנו רק שתי התלבטויות:
1.האם זה לא יהיה בכל זאת דומה מדי לטיול המתוכנן בקיץ?
2.אנחנו מחפשים טיול רגוע ולא אינטנסיבי מדי ומכיוון שמראש אופי הטיול מחייב רכב והביקור בכל עיר/עיירה הוא קצר יחסית ולכן עוברים מעיר לעיר עלתה השאלה האם זה לא יהיה עמוס ביחס לטיול עירוני בעיר גדולה אחת?
האלטרנטיבה היא טיול בוינה או ברלין בהן עדין לא ביקרנו.
הייתי שמחה לבקר בקופנהגן אבל תאריכי הטיסות הישירות לא מסתדרים או באינדבורו אבל זה לא מעשי בפרק הזמן הקצר העומד לרשותנו (אין טיסות ישירות).
אשמח לשמוע את דעתכם או לחלופין לקבל המלצה על יעד מתאים אחר.
היעדים הבאים אינם רלוונטים לטיול הקרוב מאחר וכבר ביקרנו בהם והתנאי היה מקום חדש: לונדון,אמסטרדם, פריז,רומא, בריסל, ברוז’,בודפשט, ברצלונה,מדריד,פראג.
-
יש יעדים מתאימים באירופה שעדין לא ביקרתם בהם.
למשל: טיסה למלפנסה וטיול באגמים מג’ורה או קומו.
טיסה לג’נבה וטיול סביב האגם או באזור אגם אנסי.
טיסה לסופיה בולגריה וטיול בעיר ובטבע הקרוב.
כל היעדים האלה משלבים עיר וטבע ויש אליהם טיסות ישירות.
את אלזס אני לא מכיר.
-
איטליה נשמעת כמו רעיון מעניין ששווה בהחלט בדיקה
את אזור ג’נבה ואנסי אנחנו שומרים לטיול משפחתי המתוכנן לקיץ 2019
בולגריה פחות מושכת אותנו כרגע
-
טיול זוגי,שונה ממשפחתי.
אלפים צרפתיים-מושג די גדול.
לא יודעת לכמה זמן חשבתם לצאת ב טיול משפחתי בהם ומה גילאי הילדים,אך אפשר לטייל באזור בזוג בכייף.
אפשר לטוס לליון,שלא בטוח כי תכסו אותה בטיול משפחתי.אפשר לעבור לעמק אאוסטה.
איטליה,תמיד יפה ומיוחדת.
ובהחלט אפשר לטייל בוינה ובמקומות הקרובים לה.אפילו לשוט לברטיסלבה.
אלזס במאי די סתמית,למרות שיש פסטיבל מוזיקה בקולמר
-
מחומרים שקראתי, חבל אלזס נראה נפלא לטיול זוגי דווקא בחורף

אנחנו גם היינו שם במסגרת הטיול ליער השחור בקיץ, ובטוח שעוד נחזור.
אבל רציתי להמליץ לך דווקא על ברלין. 4 ימים זה מצויין לטעמי. טיול רגוע, ואין צורך ברכב. היינו במאי, ומאוד נהננו.
בתחילת הטיול הצטרפנו לסיור “המיטב של ברלין”, וזה נתן בסיס טוב להיכרות ראשונית עם העיר.
מצרפת לך את סיכום הטיול שלנו, שתוכלי לראות מה יש לעיר להציע, ואם את מתחברת למסלולים.
-
הרי לא חסרים יעדים שלא הייתם בהם…
מה עם אתונה? אנחנו נהיה במאי באתונה. נדמה לי שזו עונה טובה לעיר הזו.
דיסלדורף + גיחה לעמק המוזל או עמק הריין או הצמדות לטיול עירוני משולב עם קלן.
אפשר גם להגיע ליעד שכבר הייתם בו אבל הפעם לצאת לטיול מתקדמים או טיול ברכב מחוץ לעיר. לדוגמא להגיע ללונדון אבל לצאת מהעיר אל אוקספורד, או טיול רכוב אל הדרום או המערב או המזרח. כנ”ל פריז או אמסטרדם.
-
תודה עמיחי אקרא קצת יותר על היעדים שהצעת.
ההתמקדות שלי בעיקר בערים גדולות נגזרה מפרק הזמן הקצר המוקצב לטיול הזוגי.
יש עוד הרבה טיולים באירופה שעשינו ולא ציינתי מכיוון שבכל מקרה יעדים דומים להם אינם רלוונטיים בשל פרק הזמן הקצר.
-
תודה סיון
נשמע שהיה לכם טיול מגניב ביותר
בכלל סיכומי הטיול שלך תמיד כייפיים ואינפורמטיבים
ההתלבטות שלי לגבי ברלין נובעת מהתגובות הלא אחידות שקיבלתי לגביה, גם בגלל המטען ההיסטורי וגם בגלל שהיא לא עיר יפה במובן הקלאסי של המילה.
ברור לי שלברלין בכל מקרה נגיע מתישהו ההתלבטות אם דווקא בטיול הזה נובעת מזה שמדובר ביום הולדת עגול ובא לי שזה יהיה בינגו.
-
מסכים לגמרי עם עמיחי…
גם טיול קצר וחמוד מפרנקפורט לעמק הריין ועמק המוזל זה 4 ימים יפים
וגם יציאה קצרה מהעיר (עם/בלי רכב) מלונדון או פריז לסביבותיה יכולה להיות מקסימה ויש המון אופציות..
אגב, גם מפראג אפשר לצאת מחוץ לעיר למספר יעדים שאולי לא הייתם בהם: צ’סקי קרומלוב, פארק דיבוקה סארקה, טירת קרלשטיין, קוטנה הורה ועוד..
-
עוד אפשרות זה טיול בהרי הטרודוס (קפריסין). מושלם ל4 ימים במאי וגם הטיסה קצרה וזולה.
-
לארבעה ימים בלבד עדיף ללכת על עיר. אזורי טבע ונסיעות עדיף להשאיר למועד שבו אין לחץ של זמן.
-
ונציה ?
-
ורשה יכולה להתאים לטיול קצר כזה.
אפשרות נוספת היא כל אחת מהערים שכבר ביקרתם בהם ודווקא לבקר במקומות שהם לא במסלול הרגיל.
לדוגמא:
פריז למתקדמים: המקומות שאתם עדיין לא מכירים
אמסטרדם למתקדמים: הפינות הכי מיוחדות בעיר
-
מסתבר שיש עוד ערים שטרם כבשתם.
יפה גנבה לי מהמקלדת את ורשה, ואני מוסיף עוד את ריגה, טאלין והאזור הבאלטי בכלל.
לדעתי, כיף גדול מאד זה לחזור למקום שהייתי בו בעבר, להרגיש כמו בבית, ולטייל בנחת בלי לחץ של להספיק שלא נפסיד משהו..
-
ונציה זו אפשרות שעלתה אבל אחרי שקראתי קצת הגעתי למסקנה שארבעה ימים הם הרבה יותר מדי עבורה
-
ורשה זו בהחלט עיר שעוד אגיע אליה, שומרת לטיול בנות עם חברה. אולי טיול טרום כריסטמס
שקלנו לחזור (בשלישית) לאמסטרדם המקסימה ויתכן שבסוף נלך על זה.
-
שטוקהולם?
-
בריביירה הצרפתית הייתם?
תראי איזה טיול פוטוגני ויפה עשינו בזוג בתחילת יוני.
יש עכשיו גם טיסות ישירות של איזי
http://www.lametayel.co.il/מכאן+לקאן+++סוף+שבו ע+בריביירה+הצרפתית
מומלץ בחום
איריס
-
אם ההסתייגות מוונציה זה רק בגלל עודף זמן, יום אחד אפשר לשוט למוראנו ובוראנו- עיירות ממש יפות, יום נוסף אפשר לצאת ברכבת לפאדובה וטרוויזו,
לדעתי, ונציה תהיה מתנת יום הולדת שלא תשכח !
-
ורשה, קרקוב, וורצלאב, גדנסק, קייב, בטומי בקיצור, יעדי מזרח אירופה?