ה פ י ל י פ י נ י ם - סיכום הטיול שלנו
-
בסוכות האחרון טיילנו כשבועיים ביעד קצת לא שגרתי כאן בפורום – ה פ י ל י פ י נ י ם .
כבר תקופה שאני נעזרת בפורום בבניית הטיולים שלנו והגיע הזמן להחזיר את חובי ולתת משהו משלנו לדורות הבאים.
מקווה שסיכום הטיול יהיה לעזר למי שמתכנן ויציג יעד פחות מדובר פה בפורום אבל בהחלט מדהים!!!
קצת תמונות להיכנס לאווירה
: -
אתחיל בלומר תודה רבה (!!!) לכל העוזרים בפורומים. לא הייתי יכולה לתכנן טיול כזה בסוף העולם בלי העזרה שלכם. מעריכה מאוד את הרצון לעזור ולתרום מהידע, את המענה לכל חפירה שלי (מקטנה ועד גדולה) ואת התמיכה. ותודה מיוחדת ל leucistic9724 מפורום אסיה שקרדיט ענק בתכנון הטיול מגיע לו.
לפני סיכום הטיול, קצת פרטים 'יבשים'-
נסענו זוג הורים+ 3 בנות (17,19,21). טסנו עם חברת Hainan להונג קונג (עם קונקשיין קצר בשנגחאי בשני הכיוונים), ומהונג קונג למנילה (בהלוך טיילנו יומיים בהונג קונג ובחזור יום, היה מעולה).
התלבטנו רבות האם לסגור הכול עם סוכן או לתכנן עצמאית ובסוף הוחלט על עצמאית (אחרי שני טיולים במזרח שאורגנו עם סוכן הגיע הזמן לקפוץ למים (פשוטו כמשמעו בפיליפינים
).אחרי הרבה (!) שעות קריאה והמון חפירות בפורום אסיה נסגרנו על תוכנית לטיול ויכולנו להמשיך להזמנות.
כמעט כל המלונות (למעט שני לילות) הוזמנו מראש מהארץ (דרך אגודה\ בוקינג\ ישירות באתר המלון). טיסות הפנים הוזמנו כולן מהארץ. בנוסף חיפשתי מראש השכרות וואן+ נהג באזורים השונים ע"מ שנוכל לסגור לפי הצורך (רשימה מטריפ אדוויזור שמרכזת פרטי נהגים רבים).
מזג האוויר-
הנושא שהכי פחדתי ממנו הוא מזג האוויר. ידענו מראש שאוקטובר הוא לא חודש תיירותי במיוחד אבל התרשמנו שמדובר במשהו זניח. אחרי ההזמנה התחילו לעלות יותר ויותר כתבות וחוות דעת שמדובר במזג אוויר מחרב טיולים (ודברים נוספים)- טייפונים, סופות... שקלנו להחליף יעד ולהזמין טיסה מהונג קונג ליעד אחר במזרח. אחרי המון התלבטויות החלטנו להמשיך עם היעד המקורי ולהחזיק אצבעות למזג אוויר טוב (הרי עם מזג אוויר זה המון עניין של מזל). בדיעבד לא מאמינה שאפילו שקלנו לוותר- זכינו במזג אוויר שלא העזתי לחלום עליו! שמשי, מים בטמפ' נעימה לרחצה, חם כמו במזרח, ורק גשם אחד או שניים קצרצרים במשך הטיול כולו.
אז כמובן ששבועיים באוקטובר עם מזג אוויר נהדר לא יכולים לחזות מה יהיה בשנה הבאה (בדיוק כמו ששנה לפני זה היה טייפון באוקטובר) אבל שמחה להגיד שזו הייתה החוויה שלנו.
עד כאן להכנות. יוצאים לדרך

-
איזה כיף , הגעתי ראשונה
-
נשמע ונראה מדהים, גם אני פה כדי לעקוב...
-
שירה,
איזה יופי שאת כותבת. היעד מסקרן מאוד וההתחלה מבטיחה. מצפה להמשך.
שמוליק
-
איזה יעד מדליק!
כייף!
מתאים גם לילדים קטנים יותר?
-
חלום…..

עוקבת (בקנאה
) -
התחלה מבטיחה
התמונות בעיקר
-
עדי, אורלי, שמוליק, חן, סיוון, איילת- איזה כיף לחזור לכאן ולראות שיש קוראים. שמחה שהצטרפתם!

חן- בעייני כן. אמנם מדובר במזרח (על כל ההשלכות של זה) אבל מבחינת אטרקציות יש הרבה דברים שיכולים להתאים גם לקטנים יותר - שייט, שנירקול, טיול בכפרים. רק צריך לבחון האם מתאים אינדיבידואלית לילדים, כמה הדברים האלו יהיו מהנים בשבילם או להפך. מה שכן- מדובר בטיול די אינטנסיבי ועם המון מעברים. אפשר לוותר על דברים ובכך ‘להוריד הילוך’ אבל מצד שני כן רוצים לחוות מגוון של דברים (לפעמים מתפרס על איים שונים).
-
אז נתחיל

יום 0-
אחרי יומיים כיפים בהונג קונג הגיע הזמן ואנחנו טסים לפיליפינים (איזו התרגשות!!!).
נוחתים מאוחר בלילה. לוקחים מונית למלון שלנו במנילה, מתארגנים והולכים לישון.
הערת המחבר (מי שלא מתוכנן לנסוע מוזמן לדלג, יותר פרקטיקה
)-הטיסה בחברת cebu pacific, מדובר בטיסות לואו קוסט. מההתנסות שלנו (כמה פעמים במהלך הטיול)- מדייקים בזמנים, מטוסים נקיים, צוות אדיב.
יום 1- LET THE FUN BEGIN!!!
קמים (אחרי מעט שעות שינה יש לציין) ליום הראשון שלנו בפיליפינים!!! היום בתוכנית- מפלי פגסנחן והר געש תאל. את יום הטיול הזה סגרנו יום לפני עם סוכן.
מתחילים בנסיעה של כ3 שעות למפלים. בדרך עוצרים במרכז מסחרי קטן לצורך קניית ארוחת בוקר, כוח חלוץ שנשלח למשימה חוזר עם מעין גירסא מקומית למלאווח\ פיתה ממולא ריבה- בריא מדי זה לא היה
. הנסיעה למפלים עוברת מהר (כולנו עייפים אז זה מעביר את הדרך נהדר) ואנחנו מגיעים.מקבלים וסט הצלה והולכים לסירות קטנות עם המשיטים שלנו. מדובר בשייט של כחצי שעה עד למפל ואח"כ אותה הדרך חזרה. הדרך יפה מאוד (!) והשייט מהנה ותזזיתי. אנחנו פשוט מוקסמים. ממש מרגישים 'אווירה של המזרח'. ירוק והמון צמחייה, המון מפלונים על הסלעים, כפריים משחקים בנהר. מקסים כבר אמרתי?
כשמגיעים למפלים עולים על רפסודה ושטים למתחת למפל.
ואח"כ באותה הדרך חזרה. כולנו נהנים מאוד מאוד וזה בהחלט סיפתח מכובד לטיול!
בסוף השייט אנחנו יושבים לארוחת צהריים בריזורט שממנו התחלנו. האוכל טעים ואנחנו מאוד נהנים מהאווירה הרגועה.
הערות המחבר-
נרטבים במפלים (שטים ממש מתחת למפל)- קחו בגדים להחלפה.
-
אחר כך חוזרים לאוטו ומתחילים בנסיעה להר הגעש תאל- נסיעה של כ1.5-2 שעות. אנחנו נוסעים ונוסעים ונוסעים וכלום. וכל פעם הערכת הנהג לכמה זמן נשאר מתארכת. בסוף מגיעה שעה שכבר אין ברירה אלא לוותר ולחזור למנילה- עוד בערך שעתיים נסיעה. איזה תסכול!!! חצי יום באוטו וגם לא נראה את הר הגעש???? עד היום לא יודעת מה בדיוק היה שם, השערה שלי היא שהנהג עשה איזושהי טעות בדרך...
חוזרים למנילה לאזור הצרפתי, יש לנו בערך שעה וחצי להעביר עד שנסע לתחנת האוטובוסים לקחת אוטובוס לילה. אנחנו עושים סיבוב בעיר עם סוס ומרכבה. האמת- לא התלהבתי יותר מדי. אולי בגלל האכזבה מהר הגעש שלא ראינו או בגלל השעות ששרפנו בנסיעה אבל היה נראה די אפור ונטוש... נכנסים לסניף של seven eleven וקונים ארוחת ערב קטנה לקחת איתנו לאוטובוס. נוסעים לתחנת האוטובוסים ועולים לאוטובוס שלנו- מקווים ללילה טוב

הערות המחבר-
*התלבטנו רבות אם לעשות את הנסיעה הארוכה לבנאווי כנסיעת יום או באוטובוס לילה. לבסוף בחרנו בנסיעת לילה כדי לחסוך יום שלם שמועבר בנסיעה. בדיעבד עבורנו זו היתה החלטה נכונה, וזה למרות שאי אפשר להגיד שישנו טוב. ישנן כמה חברות שעושות נסיעות לילה ממנילה לבנאווי, אנחנו בחרנו בcoda line כיוון שיש שירותים באוטובוס.
*שימו לב- קחו בגדים נוחים ומחממים. עוד בארץ ראינו טיפים פה באתר שכתבו שמקררים מאוד באוטובוסים אז נערכנו עם ביגוד חם, חשוב מאוד כי אחרת יכול להיות סיוט.
*בנוגע למפלי פגסנחן והר הגעש- ישנן חברות שמוציאות טיולים לשני המקומות ביום אחד. אם אתם מחליטים שאכן ברצונכם לשלב את שניהם ליום טיול עדיף בעיני לצאת עם חברה כזו מאשר לסגור עם נהג שאיתכם ליום שלם ולוקח לאן שתאמרו לו (כפי שאנחנו עשינו)- החברות יותר 'מתורגלות' בהוצאת הטיול הספציפי הזה לפועל ולכן סיכוי גבוה שפשלה כמו שהייתה לנו תמנע. בנוסף תקפידו לצאת מוקדם בבוקר.
-
שירה,
גם אני הצטרפתי ועוקבת בעניין.
אחרי ויאטנם לפני שנתיים בהחלט יש לי חשק לחזור למזרח.
אשמח לשמוע כיצד הסתדרתם עם הצבא והבגרויות. אצלי הבנים הגדולים בערך באותם גילאים של הצעירים שלך. מאתגר את התכנון לשנה הבאה (+בר מצווה לקטן).
ממתינה להמשך,
טל
-
גם אני הצטרפתי ( כולל לשאלות של טל)
היעד מסקרן והתמונות מרהיבות
תודה על השיתוף! אל תחסכי בפרטים

איריס
-
טל ואיריס
כיף שהצטרפתן!

דווקא הבגרויות והצבא היו החלק הקל–
התלמידה הפסידה בסביבות חמישה ימי לימודים, קצת מאמץ אבל בהחלט ישים להשלים. הבגרויות (נבחנת בבגרויות קיץ) עוד רחוקות.
לחיילת נשארו מספיק ימי חופש כך שיכלה לחתום אותם בשביל הטיול (חתמה 9 ימים. מתוך 18 זה לא כ”כ נורא, בייחוד לנוכח המטרה שלשמה חתמה
). תלוי ביחידה בה משרתים, ישנן יחידות שבהם החופשים מובנים ופחות יש גמישות לחתום כשרוצים, אצלה זה התאפשר
. -
אנחנו נרתענו עד היום בגלל ריבוי המעברים , שמתווספים לצורך גם בטיסות פנים.
עכשיו הילדים קצת גדלו אז אפשר לחזור לשקול , וכמו שאיריס אמרה , אל תחסכי פרטים ואשמח אם תוכלי בסוף גם לפרט עלויות בגדול.
תודה
עדי
-
היי שירה,
ואו איזה טיול אדיר!!! אשמח לחלום על הפיליפינים כיעד נוסף במזרח!
היכן הייתם בעבר במזרח, והאם את יכולה להשוות בין הטיולים ברמת הארגון?
האם בפיליפינים כמו בוייטנאם יש סוכנים מומלצים המארגנים טיולים פרטיים? בוייטנאם יש המון סוכנויות, שחלקן אף קשורות לסוכנים ישראלים.
מניסיוני בוייטנאם- כול מה שהזמנתי באמצעות הסוכנות של טואן היה מעולה.
כתבת שנסעתם באמצעות אוטובוס סליפר. האם כתחליף אפשר לטוס?
תודה רבה עבור השיתוף ובבקשה תרבי גם בפרטים ארגוניים.
נילי
-
עדי
האמת שאני בהחלט חשתי את האינטנסיביות של ריבוי המעברים (בייחוד שהדברים מחולקים על הרבה איים שונים). אם היו לי עוד כמה ימים לרווח את הדברים ויותר להיות בכל מקום הייתי שמחה (כמו תמיד בטיולים, לא?
). לשאר המשפחה אגב זה לא הפריע.ממשיכה-
ימים 2-3-4- הטרק!
וואו וואו וואו. הרבה סופרלטיבים תשמעו כאן
.גם כאן המוווון התלבטויות קדמו ליציאה לדרך- האם לעשות 'טרק' של שלושה ימים בין הכפרים או ללון בבנאווי ולעשות טיולי יום.
כמה סיפורי דרך קראתי, כמה סרטונים ראיתי, חוות דעת, התייעצויות. עד הרגע האחרון ממש לא הגענו להחלטה- חלקינו מאוד בעניין וחלקינו ככה ככה, אולי יתאים ואולי לא.
חששנו מאוד אבל לבסוף החלטנו שהאופציה של הטרק בעלת פוטנציאל גדול להיות חוויה מאוד מאוד מיוחדת. לקחנו הימור. וואו. איזו החלטה נכונה!
אז כן, היו רגעי משבר (קושי\ תנאים\ פחד מגובה) אבל כולנו התגברנו וההנאה הייתה סופר גדולה!
הרגשה של ניתוק מוחלט 'מהעולם החיצון'. הטבע (הטבעי והאנושי) עוטפים אותך. חוויה של מפגשים עם מקומיים, תחושת סיפוק ענקית, משפחתיות במיטבה והמון המון חוויות מיוחדות (מי אמר ארוחת ערב לאור עששיות ולא קיבל?
).הערות המחבר-
*ממליצה ממש (!!!) על המדריך שהיה לנו- ג’פרי. אכפתי מאוד, קשוב, מסביר הסברים מעניינים, עוזר כשצריך, חברותי מאוד. חלק משמעותי מהצלחת הטרק זה באמת בזכותו.
קוראים לו jhef biniahan ,אפשר ליצור קשר בפייסבוק או בטלפון- 09367305044
באמת ממליצה בחום.
*חשוב לשים לב- עם כמה שהטרק היה מוצלח עבורנו זה בהחלט לא מתאים לכל אחד- ישנם חלקים של הליכה קשה ומאומצת, כמעט יום שלם של הליכה על קצות טרסות גבוהות ותנאי לינה נמוכים. לפני שמחליטים אם ללכת על זה תקראו, תראו סרטונים - דעו למה אתם צפויים.
-
וואו וואו וואו. הרבה תמונות מדהימות רצות כאן
.שאפו שירה על היעד הלא שגרתי. כולי קנאה
לפני הרבה שנים, שתי חברות יושבות בתאילנד ומדסכסות את המשך הטיול. על הפרק להמשיך לפיליפינים ומשם ליפן. בסופו של דבר טסתי לאוסטרליה. בהמשך הוכנסו הפיליפינים ויפן למגירת החלומות אבל טרם מומשו. ואת הטרסות המדהימות הללו, שהכרתי טוב מאוד מנפאל טרם ראיתי והן מרגשות אותי כל פעם מחדש.
-
נילי
פספסתי את התגובה שלך תוך כדי כתיבה. לגמרי היה טיול אדיר
.בעבר היינו בתאילנד (2011) ובויאטנם (2016).
קשה לי להשוות מבחינת הארגון כיוון שזו הפעם הראשונה שבנינו את הפאזל הזה לבד. בויאטנם לפני שנה למשל כן קראנו הרבה בשביל לשפצר את התוכנית שהוצעה ע”י הסוכנת, אבל עדיין עבודת הנמלים של הזמנות, הרכבות, איסופים- הכול נעשה על ידיה. בהחלט ניתן לארגן לבד כמו שאנחנו עשינו, פשוט קצת יותר עבודה.
לגבי סוכנים מומלצים- כשעוד התלבטנו אם ללכת עם סוכן או עצמאית יצרנו קשר עם מספר סוכנים שקראנו המלצות עליהם. ישנן מגוון המלצות לסוכנים (כאן באתר למשל) א ב ל רוב ההמלצות שנתקלתי בהן נכתבו ע”י משתמשים שזוהי פעילותם היחידה באתר (ויש המון כאלה) ככה שלקחתי את זה בערבון מוגבל (המון המלצות על אותו סוכן ע”י אוסף משתמשים מזדמנים...).
אוטובוס לילה- ניתן להחליף בטיסה אבל לא תמיד כדאי. אנחנו עשינו בהלוך נסיעה באוטובוס לילה ובחזור טיסה (טסנו למנילה לקונקשן והמשכנו לאי אחר- סבו). אסביר למה זה כמעט תמיד לא תחליף משתלם- אין שדה תעופה קרוב לבנאווי. שדה התעופה נמצא בקאוויאן, בערך 3 שעות נסיעה (אולי אפילו יותר) מבנאווי. הטיסה למנילה עורכת שעה, ומובן שמגיעים לשדה פרק זמן לפני הטיסה – מצטברות המון שעות. זאת אומרת שגם באופציה של טיסה מדובר ביום גדוש נסיעות שמתבזבז. (אנחנו בחרנו לטוס בחזור כיוון שהמשכנו בטיסה לסבו. בדיעבד הייתי חוזרת גם באוטובוס ללילה, עושה יום באיזור מנילה וטסה בערב לסבו).
תחליף נוסף הוא לסגור עם סוכן נסיעה בוואן פרטי. יותר מפנק מנסיעה באוטובוס וניתן לעשות עצירות (אבל שוב- יום נסיעות).
משתדלת לכתוב הרבה פרטים פרקטיים, אם יש חוסרים או שאלות בשמחה אוסיף (דווקא חששתי שאני מאריכה יותר מדי ויהיה משעמם
). -
איזה כיף לכם, בעיקר שניצחתם את הסטטיסטיקה של מזג האוויר.
תמונות נהדרות שמעלות נשכחות