הפעם לונדון (סיפור):
-
היינו מספיק אקסטרימיים להיום ומפה הלכנו לבלות בקניון ווסטפילד.
בקומה העליונה יש פינת מסז'. אפשר להרגיש כמו בתאילנד. חוץ מהמחיר.
עומר ישב לנוח על ספסל בקניון. אחרי כמה דקות ניגש אליו אנגלי מבוגר וביקש ממנו לקום לכבודו. אילו הוא היה יודע כמה עומר פצוע וסובל היום...
בחנות של אפל יש יותר מוכרים מקונים. ויש הרבה. אפילו מוכר אחד ארגן כמה ילדים לשחק במרוץ מכוניות דרך האייפדים. ממש כמו קייטנה.
בגלל שהיום יום ראשון, הקניון נסגר בשעה שש ושוב לקחנו אוברגראונד לדירה שלנו.
-
ממול לדירה שלנו יש מרכז קהילתי יהודי ויש בו גם מסעדה חלבית כשרה בשם זץ.
הלכנו לזץ לאכול ארוחת ערב.
לכבוד הקיץ (או לכבודנו?) הכינו בחצר תפאורה של תל אביב. מי שנשאר לבלות בקיץ בלונדון במקום להתבשל בתל אביב, יכול לשחק גם פה בחול ים. (לא כיף. קר ורטוב)האוכל היה בינוני.
-
תוך כדי ארוחה אנחנו רואים עשן עולה במורד הרחוב מאזור הדירה שלנו.
הפיצריה עולה באש? נשרפה לנו הדירה? עוד לא הספקנו ליהנות מהקניות שעשינו היום.כשסיימנו לאכול ויצאנו לרחוב ראינו שלדירה שלום. אוטובוס קומותיים אדום עולה באש ממול לדירה. המנוע שלו התקלקל.
-
אתמול היינו בדרך לצ'יינה טאון ולא הגענו. עכשיו נצליח במשימה.
ארבעתנו עלינו שוב על הטיוב לכיכר לסטר ופנינו ישירות לכיוון הצ'יינה טאון.
עברנו בשערי הכניסה (השער של ליברפול יותר יפה). התרשמנו מהברווזים המקורמלים (בלונדון: אם אתה ברווז, יצלו אותך בצ'יינה טאון ואם אתה אווז, יאכילו אותך בפארק סנט ג'יימס)

-
ונעמדנו בתור לBubble Warp. גלידה מוגשת בתוך וואפל בלגי טרי.
הגלידה הזאת היא להיט בקרב דף הפייסבוק של המטיילים ללונדון. והתור בהתאם. שעה לפחות.

-
היה לנו הרבה זמן לבחון את התפריט ואת האפשרויות ולהחליט מה לקחת.
אחרי שעה הגענו לקופה. האחרים בחרו גלידות ותוספות סטנדרטיות. אני התלבטתי בין שתי הגלידות הירוקות. פיסטוק או מאטשה. החלטתי להתאתגר ולנסות את הגלידה מאטשה.
כל אחד קיבל את המנה שלו ויצאנו מהגלידריה (היא נסגרה תוך כדי שעמדנו בתור).
התוספות של המנה שלי היו טעימות אבל הגלידה? גועל נפש. איך אפשר לעשות גלידה כזאת דוחה? ועוד עמדתי בשבילה שעה בתור.
אידיוט שכמוני.ראינו עוד סניפים של bubble wrap בליברפול ובקמדן ושם לא היה תור כזה. או שלא היה תור בכלל.

-
בוקר טוב אלעד
גם אני הצטרפתי ללונדון
כמה אתגריים ( ויפים ) אתם !! אמממא !!!

איזה פחד המגלשה הזו. וגם האופניים . מקווה שעומר התאושש מהר מהנפילה וזה לא קלקל את ההמשך .
ממשיכה לעקוב בעניין. יש לי גיחה ללונדון בפסח . רק עם הבת . ברגוע

-
נו… הגעתם לאופניים?
מחכה להמשך הסיפור

-
עכשיו ראיתי שיש המשך לסיפור…
טיול אתגרי, כל הכבוד לכם. המגלשה נראית ממש מפחידה...
-
הצטרפתי, כי תמיד מעניין פה אצלך.
וגם הפעם, רק אתם מצליחים להפוך את עיר ההופעות והמוזיאונים למקום שאפשר גם להתרסק בו עם אופניים באקסטרים.
מחכה לראות לאן זה יתפתח- אולי סנפלינג על הביג בן?
מקווה שחזרתם בריאים ושלמים
-
איריס – כמו שיצא לנו להכיר את נגה דרך הסיפורים שלך, גם היא אוהבת אקסטרים.
אפשר לעלות על הארסלורמיטל אורביט גם בלי לגלוש, רק לתצפית. העליה היא בעזרת מעלית.
חן – התחושה שלי מהמגלשה היא שזאת אטרקציה יקרה ולא בטוח שהיא שווה את הכסף. בסופו של דבר זאת רק מגלשה. אמנם הכי גבוהה בעולם, אבל מגלשה.
16.5 פאונד למבוגר ו 10.5 פאונד לילד.
טל – מסלול האופניים הוא המסלול של האולימפידה. אותי זה ריגש לרכב באופניים על מסלול אולימפי אמיתי.
כל פארק האופניים הוא מהאולימפידה האחרונה בלונדון. והפארק כולל מסלול אופני הרים, מסלול אופני כביש וולודרום. אפשר לקנות כרטיס משולב לכמה סשנים של סוגי אופניים שונים.הפארק האולימפי עצמו הוא ענק וכולל הרבה מתקנים. גם המגלשה היא חלק מהפארק האולימפי. המגדל של המגלשה הוא פסל שעיצב אניש קאפור לכבוד האולימפידה. אחרי כמה שנים הוסיפו את המגלשה למגדל.
תסלחו לי שאני מצרף היום שיר כזה עצוב
-
יום שני:
להיום לא נרשמנו מראש לשום אטרקציה. יש לנו זמן ללכת לקלאסיקות.
פתחנו את היום בנסיעה עם האוברגראונד לצ'לסי. לאצטדיון סטנפורד ברידג'.
כשעלינו לטיסה של וויז ללונדון, תיירת מלונדון ראתה את הכיפה של עומר עם הסמל של צ'לסי והתלהבה. יש לה מנוי למשחקים של צ'לסי.
לא באנו לסיור אצטדיון (וגם לוח הזמנים של המשחקים לא התאים ללו"ז של הטיול שלנו וזו הסיבה בין השאר שלא ראינו משחק אמיתי), באנו רק לקנות חולצה מקורית בחנות הקבוצה.בפתח המתחם עמד אוהד אמיתי שהסביר לנו על החומה שאנחנו רואים. זה היה קיר היציע הישן עד שנת 1994. והקיר עדיין עומד על תילו. אין ספק שזו ארכיאולוגיה מעניינת.
מצאנו לעומר את החולצה שהוא רצה וקנינו עוד כמה מזכרות כחולות. עשינו וי על צ'לסי והמשכנו. -
מפה לקחנו אוטובוס קומתיים למרכז העיר. איזו אטרקציה!
לשבת בקומה העליונה, בספסל הקדמי עם כוס קפה ולראות את העיר מגבוה.
וגם זה בחינם עם הטראוול כארד. -
ירדנו מהאוטובוס בפתח של הגרין פארק. חצינו אותו והלכנו להגיד שלום למלכה בארמון בקינגהם.
האמת שיותר עניין אותו לפגוש את האווזים של פארק סיינט ג'יימס.
-
עוד תמונות מפארק סיינט ג’יימס
-
אכלנו צהריים במזנון בדרך והמשכנו שבעים לכיוון הסוהו והחנויות המגניבות שלה.
אחרי כמה רכישות הגענו לכיכר פיקדילי ורצינו להיכנס לריפלי. אך שכחנו את חוברת הוואוצ'רים בדירה ובלי זה אי אפשר לקבל את המבצע של אחד פלוס אחד.
כשהגענו לאוקספורד סטריט התפצלנו. הבנות לקניות ואנחנו אחרי כמה דקות חזרנו לדירה למנוחת צהריים. -
אחרי שאתמול התאכזבנו קצת מזץ, להיום בערב החלטנו לנסוע לגולדרס גרין ולאכול פיצה טריה וטובה.
אחת לא הספיקה לנו.
גם אחרי השניה הילדים היו עדיין רעבים והשלימו עם סושי מהסושיה הסמוכה.
איזו הפתעה. במסעדה מימין לפיצריה ישב המחנך של רועי מכיתה י"א ואכל עם המשפחה שלו. נפגשנו איתו והחלפנו חוויות.עכשיו שוב עלינו על אוטובוס קומותיים מגולדרס גרין (אוטובוס ולא טיוב כי הטארוול כארד שלנו לא כלל את זון 3) למרכז העיר, לכיכר פיקדילי, ועם מבצע אחד פלוס אחד וכרטיס ילד אחד נכנסנו לחוויה של ריפלי תאמינו או לא.
בדיחה אנגלית: בריפלי יש הרבה מוצגים הזויים אבל הדבר הכי הזוי הוא מחיר הכניסה של 27.5 פאונדס לכרטיס.
כמובן שזו שערורייה להיכנס לשם בלי מבצע כל שהוא (בבלקפול הכניסה לריפלי עולה 5 פאונד).
חודש אחרי שביקרנו בריפלי לונדון הוא סגר את שעריו באופן מפתיע ומיידי. יש תוכנית לפתוח אותו שוב במקום חדש עם שכירות פחות יקרה מבכיכר פיקדילי. -
דז'ה וו: תמונה של עדי מול המראה הדו כיוונית בריפלי לפני תשע שנים והיום.
-
כמובן שגם אני פה!
וואו, אם יש באיזור שאתם מטיילים, אטרקציית אקסטרים, גם אם אפ'חד לא שמע עליה, בטוח שאתם שם!! מהממת התמונה שלכם בבגדי המגלשה. רק מלראות את המגלשה התחברתי למכונת הנשמה שלי.
לונדון זה תמיד כייף, ויפה לראות איך כל אחד מוצא לונדון אחרת שמתאימה לו.
-
אלעד,
אני עוקבת בהנאה גם אחרי החלק הלונדוני של הטיול וכרגיל נהנית מן הבחירות הלא שגרתיות שלכם, הרוח הספורטיבית וכמובן התקלות והכמעט-תקלות (אוטובוס שעולה באש על ידכם-ממש בקטנה
).חידשת לי עם בית היתומים לשעבר בהמפסטד , ואני הרי מכירה את האזור.
אני מאוד שמחה לקרוא שהדירה היתה בסך הכל מוצלחת, חוץ מעניין הלדים. את זה באמת אי אפשר היה לנחש מראש מן התמונות, ובכלל מי היה מעלה גימיק כזה על הדעה? כנראה הקארמה שלכם....
ולנילי- גם אם הדירה הספציפית לא פנויה, דירה באזורים של zone 2 של הtube דוגמת
Finchley Road, Swiss Cottage, West Hampstead שיחסית קרובים למרכז ועם תחבורה ציבורית נוחה בהחלט יכולה להוות פתרון לינה טוב מבחינת יחס עלות/מרחב/מרחק. אם אכן תתבייתו על לונדון, אז כמובן תתיעצי פרטנית.