מה דעתכם על הטיול הבא? מרכז ארה"ב
-
היי, אז – חברה שלי ואני מתכננים טיול פארקים נוסף למרכז ארה”ב ואשמח אם תוכלו לתת את הדעת.
הטיול עצמו הוא בתקופת אוגוסט ספטמבר.
טסים לדנבר ומשם, נוסעים לאזור הרי הרוקיס – 3 ימים לפארק.
משם, נוסעים לוויומינג (כבר יצא לנו לסוע מיוסמיטי לסידר סיטי, יוטה...).
5-6 ימים בילוסטון וגרנאד טטון.
משם, נסיעה לסולט לייק סיטי ולבלות בעיר יום (2 לילות בעצם) – קצת לנוח מהפארקים ולראות את הכנסייה הגדולה ואולי האוניברסיטה.
משם, למואב ל-2 לילות (פעם קודמת שהיינו, פספסנו את קניונסלנד בגלל שהתחיל שלג) ו...אממ, יש לי עוד יומיים...אנו טסים חזרה מדנבר וכרגע לא עולה לי משהו בראש שכדאי לעשות...חשבתי אולי על מסה וורדה, אבל הבנתי שזה יום אחד ויותר לילדים מאשר לטיול, דעות/עצות/בלה – אשמח

שבוע טוב
-
לאיזה פארק תיסעו מדנבר?
-
Rocky Mountain National Park
-
האיזור מוכר לי די טוב. ביקרתי בו יותר מפעם אחת. הנה מספר הערות:
לפארק הרי הרוקיס יכולים להספיק יומיים. אפשר שלושה ימים, אבל אז בעצם אתה מתכנן הרבה הליכה ברגל. גם ביומיים תוכל לעשות מסלולי הליכה ברגל, ולכן ציינתי שבשלושה ימים מדובר בהרבה מסלולים.
הנסיעה לילוסטון דרך וויומינג יכולה להיות טיול משל עצמו. בצפון וויומינג יש מה לראות, החל מ- Devil’s Tower, דרך הרי הביגהורן והמשך ב- Bighorn Canyon NRA. אם תמשיך מזרחה, תוכל להגיע לעירתו של באפלו ביל, Cody, שגם לה שוה להקדיש יום.
אני הגעתי לסולט לייק סיטי בדרך כלל למעבר. פעם אחת ביקרתי בעיר חצי יום, בעיקר ב- Temple Square, המרכז של הדת המורמונית. יש מה לעשות בה יום שלם, כי ניתן גם לנסוע לאגם הגדול ממערב לה ואפשר גם לעשות גיחה מחוץ לעיר למקום אחר.
מואב יכולה להיות מקום עוגן לטיול בארצ’ס קניונלנדס ואפילו מוניומנט וואלי (אם כי הוא קצת רחוק). בביקור הראשון שלי בעירה, לנתי בה 4 לילות. הבעיה שהיום היא מאד יקרה ללינה. כמו כן, אל תותר על נסיעה על כביש 128 שמגיע (או יוצא) למואב. לקניונלנדס יש שתי יחידות שתוכל לבקר בלי רכב שטח, Islands in the sky וגם Needles הרחוקה יותר. בדרך דרומה על כביש 191, אפשר גם לנסוע ל- Needles Overlook, שמשקיף על כל איזור קניונלנדס. החיסרון, מדובר בנסיעה ארוכה של כ- 20 מייל לכל כוון.
מסה וורדה הוא פארק נפלא. בהחלט לא רק לילדים. נהניתי מהביקור הראשון שלי בפארק, והייתי אז בן 45. ממליץ לקחת אחד מהסיורים המאורגנים בשיחזורי הבתים. ניתן לבלות בפארק הזה גם יותר מיום אחד.
אם תבחר לא לבלות במסה וורדה, עדין יש אפשרויות אחרות בדרך לדנבר, ואניח שאתה נוסע מזרחה על I-70. הראשונה היא Colorado National Monument, שנמצאת ליד grand junction. השניה, והטובה יותר (אם צריך לבחור) הוא ה- Black Canyon of the Gunisson. שם עדיפה הגדה הדרומית על הצפונית.
אם חסר לך זמן, הייתי מותר על בזבוז יום בסולט לייק סיטי לטובת קולוראדו או הפארקים של יוטה.
אתה מוזמן להתסכל בבלוגים שלי:
נסיעה מדנבר עד לאס וגאס דרך הפארקים של יוטה
נסיעה מדנבר, לגבעות השחורות של דקוטה ודרך צפון וויומינג לילוסטון
חזרתי לאיזור ב- 2015. תיאור הטיול שלי בפורום ב:
טיול ברוקיס האמריקאנים ובמזרח יוטה
-
שבוע טוב,
אני חייב להגן על סולט לייק סיטי.
נכון שהעיר קטנה ואין בה הרבה אטרקציות מעבר למרכז המורמוני.
אבל עברתי בה חוויה י שבמרכז המורמוני לחקר המשפחה.
הם התמחו בחקר משפחות בכל העולם והגעתי לפרטים על עברה של משפחתי שמעולם לא ידעתי עליהם.
זה דורש סבלנות וקצת זמן אבל הם מסייעים ברצון רב ובהתמדה מבלי לבקש שום תמורה.
מעבר לכך החזרה של המקהלה והתזמורת המורמונית הייתה גם חווייה מרגשת וייחודית.
-
-
הייתי בודק אופציה לטייל ב snowmass , אספן ו marron bells, זה קרוב לדנבר
-
אם אתם בעניין של מסלולי הליכה יותר מורכבים בפארק הרוקיז עשינו את הר אידה.
צריך להתחיל מוקדם- כי בצהריים מזג האוויר יכול להתהפך עליכם ואז צריך לברוח משם ( בגלל סכנת ברקים).. גם ככה המזג אוויר לא הכי היה קל שם. לוקח כמה שעות טובות של הליכה- מאתגר והנוף מדהים ( ביום טוב כמובן).. אנחנו עשינו גם את המסלול של אגם קאזם ( גם כמה שעות טובות ויקח את רוב היום, אפילו אם מתחילים מוקדם), ועוד כמה יותר קטנים סביב אסטס פארק.
-
-
מדינת קולורדו היא לדעתי המדינה היפה בארה”ב. בכל פינה שם תמצא נחלים, מפלים ופסגות שבכל מקום אחר היו מקבלים פארק לאומי וכאן אפילו שם אין להם.
ממש חבל לפספס ולהיות רק בפארק הרוקי. אם זה היה הטיול שלי הייתי מוותר על סולט לייק ועל מואב ומקדיש את הטיול לילוסטון וקולורדו בלבד. אבל זה הטיול שלכם, אם השמורות המדבריות מדברות אליכם יותר מאשר הנופים של קולורדו, לכו על זה...
מסה ורדה מקום מיוחד. במיוחד אם מתכוננים לטיול וקוראים לפני על הטרגדיה שקרתה שם. בטח שלא מקום שמיועד (רק) לילדים. אבל מסה ורדה נמצאת בדרום קולורדו ולא בטוח שתוכלו להספיק להגיע לשם. כדאי אולי להתרכז במרכז קולורדו.
-
תודה לכולם על התגובות.
אז ככה, בפעם הקודמת שהיינו באזור, הגענו עד מואב (היינו ביוסמיטי, פארק ציון, ברייס קניון, ארצ’ס, קניונסלנד אותו פספסנו כי התחיל שלג), עמק המוות, ופארק עצי הסקויה ועמק המלכים) ועל כן, אנחנו חושבים לחזור רק בשביל קניונסלנד.
בנוגע לאריזונה, פחות נראה לי שמתאים – גם ככה תהיינה נסיעות ארוכות, זה יגדיל עוד יותר ויוביל לוויתור על הכל (חושש ממצב של תפסת המרובה, לא תפסת).
בנוגע לסולט לייק סיטי, ראו, מדובר בטיול של כ-18 ימים ברוטו, מכאן, היינו רוצים איזה יום/יומיים של הפסקה מהליכות..חוץת מזה, לראות עוד קצת על המורמונים (פרט למחזמר שתמיד מפספסים) – עלול להיות נחמד, לא? ללכת לכנסיה, יום של קצת יותר באיזי וכו’.
אשמח אם מישהו יוכל לתת קצת יותר ספציפי בנוגע למקומות שכדאי לטייל בקולורדו ובוויומין (לא כ’כ רואה אותנו מגיעים למונטנה)
-
היי – בדרך ממואב לדנבר אפשר:
ממש על הדרך (כביש 70) לעצור ללילה ב- Glenwood Springs – תבדקו על מסלול The hanging Lakes. עוד באזור כביש 70 – קולורדו מוניומנט
מסה ורדה כפי שכתבו – לא רק לילדים אבל בהחלט לחובבי היסטוריה וארכיאולוכיה
אזור אספן + אזור Maroon Bell
עם עיקוף קצר אפשר גם לקניון השחור של גניסון
אפשר להוסיף גם עוד יום אקסטרים במואב
אפשר לשלב 2 מהיעדים האלו
עוד רעיונות בבלוג הטיול שלנו מהקיץ האחרון – מפנה לחלק שסובב 4 הפינות
-
נהניתי בקניונלנדס, אבל לא בטוח שאמליץ לחזור לכל האזור ולעשות לשם כך נסיעה ארוכה אם כבר הייתם בכל הפארקים באזור (וסולק לייק לא שווה את המאמץ). לא הזכרתם את גלן קניון/לייק פאוול שהוא בעיניי המקום הכי יפה ביוטה-אריזונה, אבל זה כמובן במרחק.
אישית גם בעיניי אם כבר הרי הרוקי אז בקנדה. יותר מרשים, יותר דרמטי, וגם האנשים חביבים יותר.
-
הבהרה קטנה – Grand Staircases Escalante הוא National Monument (כמו פארק לאומי. ההבדלים בין National Park ל- National Monument אינם משמעותיים למבקר וקשורים לשאלה אם הנשיא הכריז על הפארק או הקונגרס ואני מניח שלדברים נוספים) ששטחו גדול מאד. כמעט כולו ללא דרכים סלולות. אין מרכז מבקרים ואין שילוט לביקור במקומות מסוימים. יש כמה דרכי עפר שחוצות אותו, מה שבעייתי לרכב שכור. בקיצור, זו הסיבה שלא ממש מבקרים בפארק הזה בנסיעה סטנדרטית לאיזור. מי שבכל זאת רוצה לחצות את השטח הזה בחלקו, יכול לנסוע על כביש 12, שעובר גם ליד ברייס קניון.
-
בין סיכומי הטויול שלי והבלוגים שלי באתר למטייל יש לך רשימה של חלק לא קטן מהאתרים השווים ביקור בקולוראדו. כנ”ל לגבי צפון וויומינג.
להשלמת התמונה, אני מצרף קישור לאלבומי תמונות מחלק מהטיולים שערכתי באיזורים אלו.
אלבומי תמונות מהטיול ב- 2015 (מסודר לפי מדינה ובכל מדינה אלבומים על פי מקום)
-
קבל קישור לטיול סובב קולורדו שעשינו ב- 2015. תמצא שם יום טיול בפארק הרוקיס אבל בלי מסלולי הליכה ארוכים כמו שאתה מתכנן, יום טיול בוויומינג
באזור שקרוב לקולורדו, אתרים בדרך מדנוור למואב, פארקים ביוטה שקרובים
לקולורדו והאתרים באזור של מסה ורדה כולל דורנגו והרכבת ההיסטורית.
אגב לגבי מסה ורדה בהחלט לא קשור דווקא לילדים. מקום מעולה ולנו לקח קצת
פחות מיום.
בנוסף קבל קישורים לשרשורים על טיול שעשינו ב-2012 וגם יצא מדנוור אבל
הפעם סובב וויומינג.
מדרום דקוטה לילוסטון ומטטון לדנבר
בדפים שיפתחו מהקישורים האחרונים חפש את השרשור של עודד.
-
פיספסתי את החלק של מסה ורדה… והילדים….
ממש לא- בטיולי הראשון הגדול בעולם שהיה לבד ולא בתור ילד- הביקור שם היה אחד מהשיאים. מקום מדהים… גם את הילדים לקחנו לשם לפני כמה שנים… וגם את טיול הפארקים הלאומיים הזה- מסה ורדה היה הכוכב..
-
היי ,כמה דברים שיכולים לשפר לך את הזמן בסלט לייק סיטי. כפי שנאמר זאת עיר קטנה יחסית ללא הרבה אטרקציות ובכל זאת לא משעממת לכמה ימים. חוץ מהכנסייה הגדולה של המורמונים(לא יכול להיכנס בה, רק בפארק סביבה) במרכז העיר כדאי לשלב מקומות הנוספים גם: אולם הקונגרסים של המורמונים, מרכז המבקרים של המורמונים (רק כדי לראות דגם של ירושלים עם בית המגדש הראשון), סיטי קרייק , פארק ליד הבית העיריה, הספרייה העירונית, Gateway, קפיטוליה (מבנה מרשים ) לא תפספס אותו , Troley Square וליברטי פארק. אזור האוניברסיטה נחמד. לגבי המוזיאון המשפחה של המורמונים , אנחנו כן מצאנו את אץ המשפחתי שלנו, אבל לא יותר ממה שהילדה עשתה בעבודת שורשים בבית הספר. הם לוקחים את המידע מהאינטרנט אם חסרים ארכיונים. אין מקלדת בעברית צריך להשתמש במקלדת וירטואלית, יש להם יותר מידע על משפחות יוצאיי מערב אירופה ואמריקה מאשר משאר המקומות. מוזיאון המדע גם מצויין , מתאים יותר לילדם עם תערוכה של דינוזאורים והיסטוריה של האזור. בנוסף למה שכתבתי ישנם גם שני אווטלטים טובים אחד בLehi, ואחד בפארק סיטי (יותר גדול) שווה ביקור. כמה מקומות לבילוי בערב , אזור Sugar house , שוקק חיים עם מסעדות ופאבים , ממליץ לך על Wasatch pub או במרכז העיר על Squatters Pub בשניהם מוכרים בירות מקומיות מצוינות או Brewery Trolley Square. אוכל מקסיקאי הכי טוב בעיר בRed Iguana, דים סאם מצוין בDim Sum House, המבורגרים טובים בLucky 13, בראנץ' נחמד או ארוכת בוקר אפשר לעשות בPark Cafe, ליד ליברטי פארק. אני יודע שטיול שלך מלא בטבע או בכל זאת שתי המלצות לביקור סביב העיר ללא הליכות ארוכות ועם תצפית מרשימה. בחלק המערבי של העיר נצמא מכרה הנחושת Bingham. מרכז המבקרים סגור אבל עם רכב אפשר להגיע אל התצפית בהר לידו Bingham Mine Overlook וליהנות ממראה מרשים במיוחד ושלא רואים כל יום. ישנם שתי דרכים , אחד דרך Herimann ו אחד דרך Toelle עדיף לעלות ממנה. מקום אחר זה Grundsman Pass הנמצא בין Brighton לPark City. עוצרים את הרכב בחניה ועם טיפוס קצר עולים לפסגת ההר מעל הרכבל Jupiterהכי גבוה של Park city.גם משמם מראה מרשים לכל האזור. משם ממשיכים לDeer Valley וPark city. יש עוד דברים ומקומות סביב העיר אבל זמנך קצר וגם אי אפשר הכל בפעם אחד, תהנו!

-
היי!
לא קראתי את כל התגובות שקיבלת, לכן לא יודעת אם מישהו הציע זאת לפני, ובכל זאת:
אם אתם מגיעים לסולט לייק סיטי ולא בא לכם יומיים שהם רק עירוניים, אני ממליצה לבקר ב – antelope island state park – פארק קטן וחמוד מאוד, על שפת האגם.
אנחנו היינו שם כחלק מטיול ארוך בצפון אמריקה (שבו ראינו נופים גדולים ומרשימים מאוד), ועדיין מאוד מאוד נהננו שם – הנסיעה לשם מקסימה (נסיעה על רצועת כביש דקיקה שמשני הצדדים מי האגם ואלפי ציפורים), יש שם אתרי קמפינג פשוטים אבל מקסימים (גם אם לא ישנים שם, ממליצה להיות שם בשקיעה אם אפשר – יש שם שקיעות מרהיבות), ועדר ביזונים שקבוע מסתובב באיזור (מובטח לראותם, וגם את האנטילופות והצבאים)
לא חייבים להקדיש הרבה זמן, אבל זו יכולה להיות תוספת נעימה. לחובבי ציפורים – ממש כמעט חובה!
מעבר לזה – אנחנו היינו גם בקפיטול של יוטה – מבנה מרשים, שפתוח לסיור חופשי (לדעתי יש שם גם סיורים מודרכים).
נשמע שיהיה לכם טיול נהדר! תהנו