טיול עם פעוט
-
שלום חברים,
אנחנו זוג עם פעוט בן שנתיים וחצי מחפשים יעד הטוב ביותר באירופה!
מבקשים המלצות…
היעד שלנו הוא בחודש מאי (הפעוט יהיה בן שנתיים וחצי), שבעה לילות. פחות בכיוון של בטן גב. תקציב עד 8K ש’’ח
תודה
-
חסר המון מידע בשאלה שלכם
איפה הייתם בעבר (שלא ניתן רשימה ש מקומות שבחצי מהם הייתם..)
איזה אופי טיול (עירוני, כפרי, עם רכב, בלי רכב, מוזיאונים, הרים וכו’..)
האם הילד מטייל בעצמו או שנישא על הגב
האם טיילתם עימו בעבר בחו”ל או בארץ למשך זמן כזה
-
נכון!
אנחנו זוג צעיר, עדיין לא יצא לנו להיות באירופה כלל.
אופי הטיול, דווקא רצינו להתייעץ איתכם, אנחנו ספונטנים אבל אנחנו לא רוצים להכביד על הילד. אני מניח שהרים ונסיעות ארוכות זה לא בשבילנו. יותר מסלולים עירוניים שקרובים למלון.
הילד מטייל בעצמו אבל בגלל שהוא עדיין קטן, אנחנו חייבים עגלה צמודה.
עשינו טיולים בטן גב באילת.
-
כמה הערות כלליות
קודם כל – טיול עם פעוט הוא אכן ממש לא טיול זוגי. שריינו הרבה זמן לגינת משחקים, הופעת רחוב וחנות צעצועים. תשכחו ממוזיאונים, קונצרטים, הופעות ומסעדות
בנוסף תזכרו שמאי עשוי עדיין להיות קריר וגשום בחלקים מאירופה. קריר וגשום סותר את מה שכתבתי קודם (גינת משחקים, הופעת רחוב). בסופו של דבר אם תמצאו את עצמכם בגי'מבורי מקומי זה קצת חסר טעם לא?
לגבי עלויות – התקציב נראה לי בעייתי.
תלוי כמובן לאן ואיך. אבל אם נדבר על מערב אירופה:
אני מניח שכרטיסי טיסה יעלו לפחות 1000 ש”ח לאדם. ברור שיש כרטיסים זולים יותר, אבל לא בהרח תמצאו כאלה. אגב, יש גם כרטיסים יקרים בהרבה. 3 כרטיסי טיסה זה כבר 3000 ש”ח.
עוד כמה הוצאות כלליות כמו ביטוח לשלושתכם, דיל לסלולרי, תיק תרופות, צעצועים וטיסה ושטויות נוספות זה עוד 500-1000 ש”ח.
כלומר נשארתם עם 4000-4500 ש”ח לטיול של 8 ימים ו-7 לילות.
נניח טיול עירוני.
זוג מוניות מהשדה לעיר (תלוי איזה עיר כמובן) – נניח 40-50 אירו לכיוון שהם 300-400 ש”ח.
מלון – שוב מאד תלוי איפה ואיזה רמה וכו’. אבל עם פעוט לא תרצו לישון במלון פשפשים נכון? נניח שתסגרו על 350 ש”ח ללילה? ל-7 לילות זה 2400 ש”ח
שני כרטיסי תחבורה ציבורית שבועיים (או חלופה דומה) -תלוי איפה ולמה, אבל 100-200 ש”ח לאדם שהם נניח 300 ש”ח לשניכם (הילד פטור אני מניח)
כלומר עד כה הגענו כבר לעלות של 6500-7500 ש”ח.
מה עם אוכל? כניסות לאתרים? דברים אחרים? נניח שתוציאו 200 ש”ח ליום על אוכל (תקציב מאד נמוך). ל-8 ימים זה 100 ש”ח (כבר חרגתם בתקציב).
וכניסות לאתרים? לא תוציאו שקל כשתהיו שם?
בקיצור – לטיול עצמאי (לא דיל) למערב אירופה נראה לי תקציב נמוך מדי.
מה אפשר?
אולי דיל של טיסה + לינה + העברות (לא יודע מחירים)
או מזרח אירופה (גם פה אני לא בקיא במחירים)
אבל אתם רציתם את ה“יעד הטוב ביותר באירופה”. ולא “היעד הכי זול באירופה”
-
נראה שאתם צריכים טיול מוטה תקציב ולא "הטוב ביותר"אחרי עלויות טיסה ולינה, גם אם שניהם זולים יחסית לא ישאר לכם הרבה כדי לאכול ובטח לא כדי לבקר בכל מיני אטרקציות.
תתחילו בחיפוש טיסות זולות או דילים זולים, תחזרו לכאן עם מה שהעלאתם בחכתכם ונמשיך משם.
-
ממליצה לבדוק את בודפשט. לדעתי יכולה לענות על כל הדרישות – תאריך, יעד מוצלח מאד ויפה גם עם פעוט, קלה ונוחה להתמצאות ולהתניידות עם תחבורה ציבורית וזולה יחסית. תבדקו טיסות לואוו קוסט. יש טיסות ישירות ב up של אל על במחירים סבירים (שעליהן יש להוסיף מחיר למזווזות). שווה גם לבדוק דילים הכוללים טיסה + מלון +העברות. רק חשוב לבדוק שהמלון נמצא במיקום מרכזי ונח מבחינת תחבורה ציבורית.
-
בתקציב כזה – רק מזרח אירופה, טיול עירוני ליעד זול ובכפוף למציאת דיל טוב על הטיסה. נגיד, בודפשט למשל, או פולין אולי.
-
לא להיכנס לפאניקה
הכל תלוי במה אתם רוצים לעשות ומה אתם רוצים לקחת איתכם שזה אומר להסתפק בטרולי או לשלם גם על מזוודה.
זה נכון שבשביל מערב אירופה תצטרכו כנראה להתפשר קצת אבל זה אפשרי
בהחלט יש יעדים במערב אירופה שיכולים לבוא בחשבון.
עשיתי חיפוש פשוט ויצא לי היעדים האלו
בורדו
ניס
ליון
רומא איינדהובן מילאנו לונדון, ברלין אולי, היער השחור ויש עוד .
עכשיו כשאני חושב על זה היער השחור יכול מאוד להתאים.
הטיסות ליער השחור זה בסביבות 1000 שח לא כולל מזוודה וכולל מזוודה עוד 200 לבן אדם אבל לינה תוכלו למצוא בכיף ב1000 שח לכל הלילות.
תבדקו ב airbnb .
הביטוח אגב יעלה לכם בסביבות 10 דולר לאדם לכל הימים .
זה נכון אבל שבמזרח אירופה תוכלו להתפנק הרבה יותר.
-
אבל כדי לישון ב-1000 ש”ח לכל התקופה זה אומר צימר בכפר. מה שאומר שחייבים אוטו שעולה בתורו 1000 ש”ח לפחות. ודלק וקצת חניה אם יכנסו לעיר יכולים להגיע להרבה מאות שקלים נוספים (חניה במרכז עיר כמו פרייבורג או קולמר יכולה גם לעלות 100 ש”ח ליום)
כלומר צימר (זול) + אוטו + הוצאות רכב שקול בערך למחיר של מלון (זול) בעיר + מונית מהשדה + תחבורה ציבורית בעיר.
בערך – לא בדיוק כמובן
-
אם התקציב יגדל ל11K? האם יש מקומות שווים לטייל ולהינות בהם עם פעוט?!
-
אם התקציב יגדל ודאי שתוכל להיות ביער השחור,
בגדול אם תהיה גמיש בתאריכים תוכל להיות ברוב מדינות אירופה.
ושוב הכל תלוי בסטנדרט שלך, איזה רמה של מלון?האם מספיק דירה ואוכל מהסופר המקומי או שאתה צריך שירות חדרים יומי וכדומה. אותו דבר רמה של רכב, ידני או אוטומט.
-
השאלה היותר חשובה – מה אתם מצפים מהטיול?
מה, איך, רמה וכו’?
כי כאמור טיול עם פעוט שונה מאד מטיול זוגי. הרבה יותר יקר (שלא יהיו אשליות – טיול לזוג + 1 עולה בערך 50% יותר מטיול לזוג), הרבה פחות יעיל (ניצול של שעות וקצב), והרבה יותר מתיש.
זה לא אומר שלא כדאי לטייל עם הילדים. בעיניי זו שילוב של צבירת חוויות משפחתיות, עם חופש והחלפת אוירה. זה רק אומר שצריך לדעת למה נכנסים, ולעשות את זה בעיניים פקוחות.
אז צריך להבין מה הפנטזיה שלכם. ברור לי שאתם מוכנים להתגמש ולהתפשר. אם נגיד לכם שברלין עדיפה על פני פריז תסכימו לשמוע (אין לי מושג, סתם כתבתי).
אבל מה בגדול חשבתם?
עיר גדולה? מטיילים ברחובות או בגינות ציבוריות?
או אולי כפר? קמים בבוקר לציוץ הציפורים, אורזים פיקניק ונוסעים למקום עם נוף ודשא לרבוץ בו כל היום?
פארק שעשועים שמתאים לקטנים?
דיסני (כל גיל מתאים, גם שנתיים וחצי)
מסעדות חביבות? לעמוד במטבח לבשל?
איזה מדינה מושכת אתכם?
תגדירו בגדול כיוונים ואפשר יהיה לכוון אתכם גם מבחינת מה יותר טוב וגם מבחינת מה התקציב הנדרש.
או לחילופין – תתחילו מהתקציב שהוא כאמור לא גבוה. תחפשו טיסות זולות לכל מיני יעדים באירופה ותראו מה רלוונטי. ובמקביל חפשו דילים של טיסה ומלון ותראו מה רלוונטי. כשיהיו לכם הצעות ביד אפשר יהיה לעזור לכם לחשוב מה יותר ומה פחות טוב.
-
לא הייתי רצה להגדיל מייד את התקציב..
גם לא הייתי מייד רצה ליעד יקר במיוחד או כזה שישאיר אותכם עם הרגשה של חוסר מיצוי מול העליויות.
לכן הייתי בודקת טיסות לא ארוכות מידי,טיסות בשעות נוחות יותר,קרבה שדה תעופה ליעד הטיול עצמו.מקומות שעדיין אפשר לטייל בהם במחיר סביר ונוח..לינה נוחה עם זה מלון דירות מאובזר ולא רק חדר במלון.
מחליטה האם בכלל יהיה זה טיול כולו עם רכב או טיול עירוני?או אולי משולב.
חודש מאי,חודש מקסים! פריחה,פארקים ירוקים מזג האוויר נוח.
במאי יש פסטיבלים שונים בבודפשט למשל.ולינה כדאי יהיה להזמין ממש כבר עכשיו(עם אפשרות ביטול כמובן ושינוי)
כמעט כל יעד מרכזי במזרח אירופה יכלול פארקים ירוקים,נהר עם ברווזים וברבורים להאכיל,שייט,טיול אופניים,יתן אפשרות לצאת מחוץ לעיר לטבע.
אז אמרנו בודפשט-יש בה הכול! מגן חיות,פארקים,שייט,פארקי מים(2) אי מרגרט מקסים,קרקס ומה לא?
וורשה תהייה מאוד נוחה ומתאימה.שפע פארקים,פעילויות בעיר העתיקה,מופעי רחוב,מתקנים,גן חיות,מוזיאון הצבא עם מבחר כלים בחצר חינם למתחם החצר. זולה יותר.
לובלין פולין או וורצלב יעדים זולים יותר ואם שפע אפשרויות.בלובלין מניסיון בסוכות.אפשר לקחת רכב לחלק מהטיול.
רומניה,להחליט לאיזה עיר לטוס ולטייל סביב עם רכב או בלי.לינה טובה,מחייה זול מאוד,פעילויות כמעט או לרוב ללא עלות ויש בה הכול.עכשיו אם אפשרויות טיסה רבות כל כך בהחלט קשה להחליט לאן.לברשוב והאזור? או צפונה..
לא הייתי נוסעת עכשיו ליער השחור ,עוד קצת כשהילד יגדל.
תעמדו היום במסגרת התקציב,תעשו חופשה נוחה וקלה,ותראו שפעם הבאה יהיה קל יותר.
-
תודה רבה על ההצעה. אכן מסכים איתך בנוגע לטיסות קצרות וחופשה קרובה ליעד הנופש. בסופו של דבר אנו לא רוצים להכביד על הילד!
חשבנו על טיול יותר עירוני ברומא, אני לא יודע אם הטיול יהיה קשה לילד. האם אפשר להינות מרומא כמו שציינת על בודפשט למשל.
בודפשט בהחלט נשמע מגניב, לעשות פיקניק בטבע עם הילד זה מה שאנחנו אוהבים, אבל פיקניקים אפשר לעשות גם בארץ, השאלה שלי היא חוץ פארקים מגניבים האם אפשר לעשות טיולים עירוניים בבודפשט, גם מבחינה של מה לחפש וגם מבחינה של מזג האוויר נוח?!
האם ברומא גם יש פארקים מגניבים?
תודה רבה
-
אהמממ… כדאי לשים לב למזג האוויר לפני שחולמים על פיקניקים…
אתם הרי דיברתם על פברואר, וזה חורף. מהצצה, כרגע ברומא יותר קר מכאן ומחר גשום (מחר בלילה הטמפרטורה יורדת לשלוש מעלות). ובבודפשט בכלל יורד שלג היום והתחזית לשבוע הקרוב נעה בין מינוס 5 לפלוס 5.
אם אתם רוצים מזג אוויר נעים, אל תסעו בפברואר. חכו לאביב או לקיץ.
בבודפשט יש המון מה לראות חוץ מפארקים. יש ארמונות, מוזיאונים, שווקים, ארכיטקטורה, ברים מצוינים (למרות שעם פעוט תהיו מוגבלים בלצאת עד שעות הלילה הקטנות), מסעדות ובתי קפה ועוד, וזול יותר מרומא. לא אשווה ביניהן מבחינת עניין, כי זו שאלה של טעם וגם ברומא הייתי פחות מיום אז לא באמת הספקתי יותר מדי.
-
לינה ברומא במקום סביר די יקרהמאז שאיזיג’ט הפסיקו לטוס אליה מחיר הטיסות די עלו,
תבדקו מחירי טיסות ולינה, אני מקווה שאני טועה אבל לא נראה לי שזהו המצב.
תחבורה ציבורית די על הפנים, הרבה פחות טובה מהמקובל בערים אירופאיות.
העיר לדעתי מאוד לא מונגשת למשפחות עם פעוטות, די סיוט להתקדם עם טיולון.
חלק ניכר מנקודות העניין המרכזיות לתיירים כמו הותיקן הקולוסיאום וילה בורגזה ודומיהם כוללים תורים ארוכים ומאוד לא מותאמים לביקור עם פעוטות. לא שאין מקומות שבאים בחשבון, אבל רוב התיירים לא נוסעים בשבילם לרומא.
לא יודע למה אתם בוחרים דווקא בעיר הזו.
-
אני חושב שבכל עיר באירופה טיול עירוני עלול להיות מאוד מתסכל עבור ההורים עם ילד כל כך קטן. בגיל כזה אי אפשר להנות מחלק גדול מהפעילויות שיש לעיר להציע.
זה גיל ממש לא קל.
הפעילות האידיאלית היא בפארקים עירונים. אבל זה מתסכל להגיע לעיר ולהסתפק בזה.
אנחנו בגיל הזה טיילנו בכפרים טיולי טבע קלים. מדי פעם נכנסנו לערים קטנות בימים גשומים אבל זה לא היה החלק העיקרי של הטיול.
-
אני חושבת שאפשר להנות מאד בבודפשט גם עם הקטנצ'יק. נכון שפחות מוזיאונים וסיורים אינטלקטואליים (למרות שאפשר לתפוס גם הצצה למוזיאון כשהפעוט ישן בעגלה, מחירי הכניסה זולים ושווים גם לזמן קצר). אבל אתן כמה דוגמאות שניתן לשלב וגם להינות מייפי העיר וגם מהטבע: לעלות לגבעת גלרט עם תחבורה ציבורית+הליכה קצרה, להינות מנוף מקסים, טבע פורח, וגם תצפית מרהיבה על העיר ומונומנטים מעניינים. אח"כ לרדת בטיול רגלי נעים ביער יפה למטה, ובדרך לעצור בגן השעשועים הנחמד. (מתאים למנשא ולא לעגלה).
אופציה נוספת - לנסוע ברכבת הילדים עד לתחנת הרכבל הפתוח ליבגו, לעלות ברכבל הנהדר ולסייר למעלה. עליה רגלית עד למעלה ותצפית רחבה וגבוהה יותר על העיר משני צידיה.
גם לשוטט בבודה, להסתובב בפארק - אגם, טירה, גן חיות מקסים, קרקס, האי מרגיט וכו' וכולם יכולים להינות

-
-
איך אתם מתכננים להתנייד? עגלה? טיולון? ברגל?
בארץ – אתם מתניידים בתחבורה ציבורית או רק ברכב פרטי?
שימו לב טיולון בעייתי ב”מדרחוב” מרוצף מה שמאד אופייני לערים עתיקות ומרכזי ערים באירופה.
עגלה (עם גלגלים גדולים יותר) יותר טובה, אבל מצד שני היא גדולה
תחבורה ציבורית יכולה להיות מאתגרת לעגלה/טיולון. הרבה פעמים צריך לקפל אותה (על כל המשמעות של ציוד שיש בה). לפעמים צפוף.
מוניות – אם אתם מקפידים על בטיחות אז זו בעיה כי לא תסתובבו עם כסא בטיחות ביד.
הנסיון (הדל) שלי בבודפשט העלה בעיית נגישות יחסית. השילוט למעליות היה מוגבל (כלומר היו מעליות אבל השילוט לא מספיק טוב). בחלק מתחנות הרכבת התחתית לא היו בכלל מעליות (כלומר חייבים לסחוב את העגלה ברגל). לא מצאנו נגישות לעגלה מרכבת הילדים שהוזכרה לרכבל ובסוף ויתרנו
זה לא שאי אפשר לטייל בערים באירופה עם עגלה/טיולון. בהחלט עשיתי את זה הרבה. אבל זה לא קל וצריך להיות מודעים לקושי.
אם אני מסתכל על כל הקשיים, מחבר עם המגבלות, העלויות וכו’ – ואני תוהה אם זה נכון מבחינתכם לעשות את הטיול הזה.
כי בסופו של דבר להוציא סכום שכנראה לא מבוטל מבינתכם כדי לקבל הנאה מוגבלת וקשיים רבים – לא בטוח ששווה.
למרות כל מה שאומרים על מחירי הנופש בארץ, גם פה אפשר לנפוש. אם תחפשו צימר בצפון לשבוע שלם במאי (לא בחופש) אני בטוח שתשלמו הרבה פחות מ-1000 ש”ח ללילה. הייתי מהמר על חצי מזה. כל שבסופו של דבר שבוע בצפון יכול לעלות פחות משבוע בבודפשט וכדומה.