פלפונסוס
-
שלום
אנו מעוניינים לקחת את הרכבת העוברת בערוץ הואריאקוס. קראנו שהנסיעה היא מדיאקופטו לקלבריטה וחזור (נשמח לרעיון אחר שלא נצטרך לחזור ברכבת כדי לקחת את האוטו)
מכיוון שאנחנו מעוניינים להמשיך למערת האגמים, חשבנו להתחיל את המסלול בקלבריטה (שהיא קרובה יותר למערת הרגמים).
מה דעתכם?
מדוע המטיילים מעדיפים להתחיל מדיאקופטו?
תודה
-
סליחה שאני חוזרת בשאלה ולא בתשובה
אבל חייבת לשאול - מאיפה התמונה המדהימה הזאת?? -
ניו זילנד
-
לא חושב שיש הבדל אם נוסעים הלוך חזור (בגלל הבעייה של חזרה לרכב).
צריך לבדוק את שעות הנסיעה של הרכבת מכל מקום, אולי זו הסיבה.
בחופשת פסח אהיה שם, אוכל לספר אחרי זה ביתר פרוט.
-
לרוב המטיילים, הרבה יותר נוח ומהיר להגיע לדיאקופטו (על “כביש החוף”) מאשר לקלבריטה (מצריך נסיעה בדרך הררית), ולכן הרוב מתחילים משם. נסענו בהלוך ברכבת מדיאקופטה לקלבריטה, ובחזור ירדנו באמצע הדרך והלכנו 10 ק”מ לאורך פסי הרכבת. חוויה חד-פעמית!
תבדקי את נושא מערת האגמים – הבנתי שבקיץ האגמים עלולים להיות יבשים.
-
תקראי כאן, ביום 8 לטיול, על הרכבת מדיאקופטו לקלבריטה.
אנחנו נסענו כיוון אחד במונית, בגלל האילוץ שנוצר.
אם אתם נוסעים לא בעונה ייתכן שיהיו לכם “הפתעות” בלוח הזמנים של הרכבת, כמו שהיה לנו.
-
התמונה מהרוקיס הקנדי (ולא מניו זילנד)
-
תודה
ואני בעוד שבוע וחצי
-
תודה
אני אגיע לשם בינואר, בכל מקרה כדי להגיע למערת האגמים צריך לנסוע בדרך ההררית
-
תודה
אנחנו נגיע לשם בעוד כשבוע וחצי, מקווה מאוד שלא יהיו לנו בעיות של תזמון.
כמה עלה לכם לנסוע במונית?
-
my.amit, קראתי את הבלוג שלך ועקבתי אחריו במפה.
עשית למעלה מ 1200 ק”מ בשבעה ימים (יומיים בסלוניקי). זה לא קצת מהר מדי וחפוז מדי? לדוגמה – יום אחד בזגוריה מספיק?
השאלות הן לצורך תכנון טיול ולא כדי להעביר ביקורת.
-
עליתי עם הרכבת מדיאקופטו עד התחנה בזאכרולו ומשם חזרתי רגלית לתחנת הרכבת לקחת את הרכב ועליתי למערת האגמים.
העליה ברכבת זה נוף אחד העליה בכביש זה נוף אחר ס”ה זה יום מאד יפה.
מערת האגמים נסגרת בערך ב1700. לקחת זאת בחשבון
צריך לעלות ברכבת הראשונה כדי להספיק את הכל בנחת.
מצרף לכם את הבלוג שלי . היומיים הראשונים הם המתאימים לשאלה.
רנצי
-
תשובה לרוני –
סומכת עליך שספרת טוב את הקילומטרים, זה בממוצע 180 ק”מ ליום, לא חושבת שזה הרבה. אבל – וזה אבל גדול – ברור שזה לא מתאים לכל אחד. לי ולבעלי יש קצב מהיר בטיולים, אנחנו אוהבים להיות כל הזמן בתנועה, איו לנו בכלל את המושג של מנוחה או בטן-גב בטיול מן הסוג הזה. קמים מוקדם ויוצאים מוקדם לדרך לפי תכנון שידוע לנו מראש, עוד מהארץ.
אנחנו לא אוהבים לעצור כל פעם לקפה, שופינג לא עושים בחו”ל בכלל, לא מבזבזים זמן על קניית אוכל והכנתו אלא אוכלים בחוץ וכו’. אנחנו נטו טיול עם כמה שפחות הפרעות, בעינינו. יודעים בדיוק לאן אנחנו הולכים, הרבה פעמים יש לנו הדרכה מקומית ובכלל, הכנת הטיול בישראל לוקחת לא מעט זמן, בדיוק כדי לא לבזבז אותו בחו”ל… אנחנו אוהבים ככה.

אז הגענו לזגוריה בערב, ישנו שם במלון מעולה שגם אכלנו בו ארוחת ערב נהדרת, למחרת טיילנו כל היום עם מדריך בשטח (וחסכנו התברברות למשל) עד הערב, וחזרנו לישון באותו מקום.
ברור לגמרי שאפשר להיות שם גם כמה ימים בקלות, בקצב אחר. ושוב – בשביל הרבה אנשים טיולים כאלה הם גם חופשה, אבל לנו יש את החופשות שלנו במקומות אחרים.
מקווה שעניתי.
-
תודה.
אני מתכנן (לא בטוח שיצא לפועל השנה) חודש + ביוון. כמובן שיהיו בו עוד מקומות ואתרים כמו גם ערים (אנחנו מאד אוהבים גם טיולים עירוניים). ובכל זאת נראה לי טיול טיסה. בטוח שנהנתם, אבל בחודש ימים יהיה לנו קשה לשמור על קצב כזה.
שוב תודה.