דרום הודו בשבועיים
-
אני מגיעה להודו בתחילת ינואר לשבועיים (סיבוב 2) והייתי רוצה להיות במקומות הבאים: גואה (חוף 1), גוקרנה, קודייקנאל, קוצ'ין וקראלה.
אשמח לקבל הצעות על מסלול הגיוני מבחינת רכבות והאם כדאי לי לוותר על משהו, להוסיף משהו או להחליף למשהו אחר.
אני ממש לא בקטע של טירונות!!!!וממש לא רוצה "לבזבז" זמן על נסיעות מיותרות- למרות שאני מתה על רכבות...
-
דרום הודו בשבועייםהיי,
די ברור שכדאי להתחיל מגואה, הכי כדאי פאלולם כי זה החוף הכי יפה. אח"כ 3 שעות נסיעה באוטובוס לגוקארנה ומשם לרדת ברכבת דרומה לקראלה. אני ירדתי לטריבנדרום ומשם התחלתי לעלות. כדאי לעבור בורקאלה ולעשות איזשהו שייט בתעלות בקראלה (מומלץ לצאת מהעיר אלפי)
לגבי קודייקאנאל - לא הייתי ולדעתי די מסובך להגיע לשם אם אין לך הרבה זמן. אבל תבררי.
במקום קודאיקנל יש בקראלה את מונאר שזו גם עיירה גבוהה וקרה שיש בה מטעי תה מהממים אבל כדאי לברר איפה הכי טוב לישון שם. אני ישנתי בעיר עצמה והיא קצת מגעילה. עדיף אולי אצל משפחה על אחד ההרים.
מקראלה להגיע לקוצ'ין זה שטויות- כל הנסיעות ממשום למשום הן ממש בקטנה- 3 שעות לפה ולשם. מומלץ לעבור גם מהאמפי בקרנאטקה מאחר ואת באזור.
אם כן לדעתי המסלול הטוב ביותר הוא:
פאלולם- גוקארנה- ורקלה- מונאר (אם יש זמן) - קוצ'ין- האמפי (אם יש זמן, ניתן להגיע מקוצ'ין דרך בנגאלור).
ניתן לקחת שייט תיירותי (3 שעות) במקום אוטובוס מהעיר קולאם בקראלה לאלפי ומשם להמשיך לקוצ'ין.
תעשי חיים
מיכל -
דרום הודו בשבועייםשבועיים זה באמת קצר אבל אפ זה מה שיש הייתי מארגן את המסלול
קצת אחרת
בהנחה שהטיסה מהארץ למומביי טיסת פנים מומביי- קוציי (קוציי נמצאת בקארלה)וכך נחסך זמן רב על רכבות
וארקלה-צוק על הים-יפה אבל אין חופים נוחים/טובים לרחצה
בקווטרס(תעלות המים)-אפשר גם מקוציי (או אלפי/קובלאם)מומלץ ואם התקציב מאפשר לשכור סירה ל 24 שעות(פינוק)
מונאר היל סטיישן ע"י קוציי (3 שעות)
חזרה קוציי רכבת לילה לגואה (יש רכבת ישירה עד פאלולים)
במידה ויש זמן לשלב מקומות נוספים
גואה-האמפי 12 שעות נסיעה באוטובוס סליפר
האמפי-מומביי גם 12 נסיעה
לשיקולך
כדי לא למצוא את עצמך הנסיעות כל הזמן לשקול גם טיסה גואה-מומביי -
דרום הודו בשבועייםהאמפי מקסימה.