מסלול ארצות הברית מערב - שאלה על טיסות
-
הי
מתכננים טיול למערב ארצות הברית. בעקרון לנחות בסאלט לייק סיטי, לעלות לילוסטון ולרדת חזרה דרומה ומערב דרך וואגרס והפארקים באזור לכיוון לוס אנגלס. סיום בלוס אנג’לס. סה”כ 28 ימים נטו.
לגבי הטיסה, איזו חברה תעופה עדיפה ?
- איבריה (הבנתי שבמאי מחליפים ל- airbus A330 מישראל למדריד)
- אליטליה – עם כל מה שקורה איתם עכשיו.
- לופטהזנה (דורש 2 עצירות)
- KLM – שכרגע נראה לח הכי סביר
- ELAL – הורדתי לאור הפער העצום במחיר. סד”ג של 20% יותר מהמתחרים.
-
למיטב ידיעתי לבריטיש יש גם טיסה ישירה אל SLC
-
בריטיש/איבריה היינו הך. בפועל אותה החברה.ב-KLM/AIR FRANCE הכרטיסים הזולים הם ללא אפשרות ביטול או שינוי.
-
כבר היום בחלק מהימים איבריה מפעילים לת"א את ה A330. לסולט לייק סיטי יש את דלתא מפריז ומלונדון. בריטיש לא טסים לשם
-
יש גם חברות אמריקאיות שטסות ל SLC.
אני הייתי שוקל גם נחיתה בג’קסון וויומינג וחוסך נסיעה של 600 ק”מ .
-
על פי Google Maps המרחק מסולט לייק סיטי לג’קסון הוא כ- 5 שעות נהיגה או כ- 275 מיילים, שהם כ- 450 ק”מ בלבד.
היתרון של סולט לייק סיטי שנמל התעופה שלה הוא מרכזי עם נוכחות של חברות השכרת הרכב המרכזיות והצע גדול של רכבים (כולל אפשרות [בתשלום] להחזירם במקום אחר). אינני בטוח שזה המצב בשדה התעופה של Jackson Hole. כמובן שגם הצע הטיסות לסולט לייק סיטי גדול בהרבה מזה לנמל התעופה ב- Jackson Hole. זה אומר שזמן הטיסות ביום בו נוסעים יהיה קצר בהרבה.
-
חבר שלי עושה אותן טיסות בסוף יוני SLC עם KLM, חזרה מLAX עם אליטליה (אמיץ, מקווה בשבילו שהם יטוסו) מחיר כ900 דולר הלוך חזור. מניסיון , מה שמייקר מחיר הטיסה זאת טיסת הפנים לסלט לייק סיטי בקונקשן. אם תקנה כרטיס לסלט לייק בנפרד יש מצב שתוביל עלויות. בכל זאת הכי נוח לטוס לסלט לייק דרך אמסטרדם , מכוון שמקבלים מזוודות ביעד הסופית ולא צריכים לעשות אמיגריישן במקום אחר בארה"ב
-
היי זה נכון שטעיתי במרחק מסולט לייק סיטי לגקסון והמרחק אינו 600 קמ אלא קצת פחות מ500 קמ.
לצורך נסיעה זו נדרשות 6 שעות לפי חישוב ממוצע 80 קמש כולל עצירות.
למעשה זה אומר יום שהלך כי מתחילים את הנסיעה בצהרים או אחהצ.
גרוע מזה אם לא נוסעים ביום הנחיתה כי אז לנים בסולט לייק סיטי ובגמר הביקור בייחוסטון חוזרים שוב דרך סולט לייק סיטי אם מתכונים להגיע לפרקים ולוגאס.
בקיצור לא יעיל וגם כדברי הגויים time is money.
למען ההגינות אציין שהשכרת רכב חד כיוונית בגקסון אינה פשוטה אך אפשרית וכדאי לתאם את השכרת הרכב לפני שסוגרים טיסות.