רשמי טיול בבלארוס
-
אני כבר מספר ימים בבלארוס ולהלן מסקנותי.
אין מחסום שפה מאחר וכמעט כל מי שנתקלתי בו מדבר אנגלית ברמת מינימום או טובה יותר ויש להם רצון עז לעזור.
רמת המחירים זולה בהרבה מישראל.
בתי המלון ברמה טובה. אישית קיבלתי חדר מדהים עם ארוחת בוקר שכוללת הכול וכמובן יותר טובה ממלונות בישראל.
השלג לא מפסיק לרדת כבר כמה ימים הטמפרטורה מינוס 3 אבל אין תחושת קור. צריך מעיל צעיף כפפות כובע ונעלים עם סוליה טובה. הרחובות מלאים באנשים. בחורות הולכות גם במיני.
מסעדות מצוינות. העיר מלאה בקניונים חדישים ובחנויות שיש בהם ממש הכול.
מה שחסר זה שהעיר נראית יחסית חדשה ולא ראיתי רובעים מיוחדים.
-
Soft cell שבוע טוב,ותודה על התימצות.
מהם תחומי התיירות המובילים,במיוחד
בתחומי,הטבע,ההיסטוריה ומבנים עתיקים,מבנים מעניינים ארכטקטונית,
סוגי מבנים,חיפויים פנימיים וחיצוניים,
השקעות בחלונות זכוכית מעוצבת,או
ויטראז'ים,תחומי אומנות,ועבודות יד שונות,גינון וגנים,אגמים ומפלים,ועוד ועוד,ממה שהספקת לבקר.
מקווה שלא הקשתי בבקשתי,אך בטוחני
לכתבת רשמי מסע בחזרתכם בשלום.
ועד אז נמתין ונמשיך בפועלנו היומי.
המשך טיול כייפיי ומהנה,וחמים ככל שניתן.
שבוע טוב ומבורך חיים.
-
לבלארוס לא צריך ויזה וההתנהגות כמו ברוסיה עם כרטיס שמביאים למלון והוא עושה עבורך את הרישום. אבל יש חריג אחד וזה נושא הביטוח שכל מטייל חייב להראות בביקורת הגבולות. אז כשכולם ירדו מהמטוס הלכו קודם כל לאשנב שעושה ביטוח בפרוטות. אני הלכתי ישירות לביקורת הגבולות כי עשיתי ביטוח באינטרנט.
עכשיו ראיתי הרבה אנשים עושים דייג בקרח. כל אחד מצויד במקדח ידני לקידוח בקרח וכבר שמעתי שכל שנה יש מאה שנופלים למים.
ביקרתי בטירת נאשביץ היפה עם החדרים המדהימים ובתוכם חדר הפוחלצים שמתהדר בשלושה דובים ועוד הרבה חיות ובעלי כנף.
בנוסף גם בטירת מיר.
מחר אני נוסע לגרודנו שעל גבול פולין ששם עובר הנהר ניימן.

-
גרודנו בדרך לביאליסטוק או החיים במינוס 8שדות שלג אינסופיים בדרך לגרודנו. שלטים מפנים לביאליסטוק מעבר לגבול. הטמפרטורה צנחה למינוס 8 אבל זה לא מה שיפריע לתושבי העיר גרודנו על גדות הניימן. העיר מלאה באנשים. זקנות מוכרות ירקות והורים גוררים פעוטות במזחלות.
ברחוב היהודים מצאנו בית כנסת של קהילה נשכחת. השמש פותח עבורנו ומסביר. בצמוד חדר הנצחה קטן לתושבי העיר שנשכחו. בינהם מציגים לנו את מאיר לנסקי. אחד ממכובדי העיר.