מתחילה לבנות טיול משפחתי לצפון איטליה
-
אנחנו יוצאים עם ילדים בגילאי 17, 14 ו-9.
נוחתים בסוף יולי במילאנו (מלפאנסה), ומתלבטים היכן להמשיך מכאן.
הנחיתה היא ביום שלישי אחה”צ. מכיוון שאנחנו שומרי שבת, חשבתי להגיע בשבת לאחד מבתי המלון הכשרים בצפון איטליה: או בסרמיונה או בוונציה או בקנזיי. אבל זה לא תנאי שעקרוני לנו, מכיוון שלמדתי שבצימר עם מטבחון, אני יכולה לבשל גם לבד אוכל לשבת. העיקר שתהיה מסביב מספיק תעסוקה ועניין לילדים, כי השבתות באירופה מתישות באורכן.
בכל מקרה, אנחנו משפחה שמאוד אוהבת טיולים בטבע. מאוד אוהבים אטרקציות, בעיקר כאלה שכרוכות בגובה (רכבלים, מגלשות הרים, סקוטרים וכד’). הילדים פחות מוצאים את עצמם בטיול אורבני, ושונאים מרכזי קניות. לבעלי לא מתחשק לטייל סביב אגם גארדה בגלל עומס התיירים. מה גם שהיינו שם בעבר בטיול זוגי, והוא לא התרשם מהאגם. הוא רוצה שנתמקד בעיקר בדולומיטיים, וזה מתאים לי כי בטיול הזוגי שלנו לצפון איטליה לא הספקנו לראות את הדולומיטיים. מצד שני, אין מצב להגיע לצפון איטליה עם הילדים מבלי לבקר בגארדלנד.
בשורה התחתונה, אני מנסה לבנות מסלול שיכלול גם את הדולומיטיים וגם את גארדלנד ואולי קצת אגמים (אגם טאנו?) וגם מקום מתאים לשבת, אבל שלא נמצא את עצמנו מבלים חלק נכבד מהטיול בנסיעות.
יש עצות לשלד בסיסי של הטיול?
-
הי, עצה קטנה לעניין שבת, ממליץ מאד על ונציה, יש בתי כנסת, סעודות שבת ואפי’ עירוב ברוב העיר, וכמובן שלא חסר מה לראות. בהנאה.
-
החשש העיקרי שלי לגבי ונציה, הוא משך זמן הנסיעה. אני תוהה אם לא מדובר בנסיעה ארוכה מדי / בסטייה מהמסלול.
שכחתי לציין בהודעה הראשונה שלי את משך זמן הטיול. כאמור, אנחנו נוחתים בשלישי אחה”צ כך שיום שלישי הוא יום אבוד מבחינתנו. נתחיל לטייל רעננים ברביעי בבוקר, עם הפוגה לשבת, ואז יש לנו עוד 4 ימים מלאים (ראשון-רביעי), כשהחזרה לארץ היא בחמישי על הבוקר (כך שאת הלילה בין רביעי לחמישי נעשה ככל הנראה במלון מוקסי שבשדה התעופה).
-
תראי, ברור שאם בא לכם רק מילאנו והאגמים ונציה תהיה סטייה רצינית מהמסלול,
מצד שני,תחשבי על אפשרות להתקדם מיום ג' עד שבת לכיוון ונציה, זה אומר שתהיו עדיין בסביבות האגמים, אפשר יום נוסף לטייל בוורונה ולהגיע לשישבת לונציה, חזור, התקדמות לכיוון מילאנו כך שיהיו לכם רק לזה ארבע ימים מלאים, ושהות לפי העדפתכם, כמובן שזה אינדבידואלי לחלוטין,
-
טוב, התפקסתי קצת יותר:
כאמור נוחתים בשלישי אחה”צ ומתמקמים במקום הלינה.
רביעי עד שישי יוקדשו לאזור גארדה או לחלק המערבי של הדולומיטיים. יום אחד מהשלושה יוקדש לגרדלנד. יום שישי הוא למעשה חצי יום, כי חציו השני יוקדש לנסיעה מזרחה.
שבת תהיה בוונציה או בקנזיי
ראשון עד רביעי יוקדשו לחלק המזרחי של הדולמיטים. ברביעי בלילה נוסעים לכיוון נמל התעופה מלפנסה עם לינה סמוך לנמל התעופה (במוקסי אין מקום
). טיסה חזרה בחמישי מוקדם בבוקר.השאלה שלי היא כזאת: האם להתמקם ברביעי-שישי בחלק הדרומי מזרחי של אגם גרדה, למרות הצפיפות והחום והפקקים והרצון שלא לטייל באזור האגם (למעט גרדלנד), או להתמקם דווקא בחלק הצפוני של האגם (ריבה דל גרדה או צפונית יותר באזור אגם טנו), לטייל שם ולנסוע באחד הימים שעה וחצי לגרדלנד.
אשמח לתובנות (גם לגבי חלוקת המסלול).
-
אם אתם מתכננים להיות בחלק המערבי של הדולומיטיםכדאי לישון בחלק הצפוני של האגם (יחסוך לכם הרבה זמן נסיעה). את כל מה שיש בחלק הדרום-מזרחי אתם יכולים לעשות בדרך משדה התעופה.
-
לא מבין את היתרון להתמקם בצפון האגם
הרי בגדול לכל יעד בצפון האגם נוסעים דרך דרום האגם. בין אם מדובר על הנסיעה מהשדה, הנסיעה לונציה, וודאי שגרדלנד.
ביום שלישי אחר הצהריים נוחתים. באיזו שעה?
הנסיעה לדרום האגם מהשדה תיקח שעתיים וחצי. לצפון האגם שעה נוספת. בואו נזכור גם שעה לפחות מרגע הנחיתה עד היציאה לדרך ונקבל 3.5 שעות לפחות. אז עד שתגיעו לדרום האגם זה כבר בערב. לצפון האגם זה כבר בלילה. וזה בלי שהתייחסנו לעצירה בסופר כזה או אחר.
גרדנלנד זה או יום רביעי או חמישי. וזה יום שלם וכמובן בדרום האגם. נניח לטובת הדיון יום חמישי
יום שישי – יש לכם לפחות שלוש שעות של נסיעה ולוגיסטקיה לונציה (חשוב לזכור את כל הלוגיסטיקה של חניון בונציה והגעה למלון ברגל/סירה). נכון ששבת נכנסת מאוחר, אבל אני מניח שיש לכם גם צורך להתמקם ולהתארגן לשבת. אז יש לכם כמה שעות גם לטייל בדרך, אבל לא המון. כלומר אני מניח שביום שישי תרצו לצאת לדרך בבוקר, ולמצוא מקום מעניינן לטייל בדרך לונציה (יותר רחוק מאגם גרדה).
בקיצור – בימים שלישי, חמישי ושישי הדרום נוח יותר. יש לכם רק יום אחד (רביעי) לטייל לא בדרום האגם (צפון? משהו אחר?) אז ביום הזה יהיה לכם קצת נסיעה. לא סוף העולם
-
תודה. העלית נקודות טובות למחשבה.
אנחנו נוחתים בשלישי סביב 15:30. אני מניחה שלפני 16:30 לא נצא מנמה”ת.
מהכרות עם עצמנו, אין מצב לקבוע נקודת טיול לשלישי. רק לנסוע למקום הלינה, ואז לסופר קרוב להצטיידות.
-
לגבי ונציה,
היינו בחודש יולי 2011,
התפילות בבית הכנסת יפות ויש אווירת שבת.
אפשר לטלטל בונציה בשבת.
אבל היה מאד חם ולח!
בשבת בצהריים , היינו במלון וחיכינו עד השעה שבע בערב , כדי שאפשר יהיה לצאת ולהסתובב באוויר קצת פחות דביק.
העיר צפופה ומלאה בתיירים ובכייסים.
חוויה לא נעימה…מציעה לשקול מקום אחר לשבת.
חברים שלנו היו ליד מלון כשר בדולומיטים.
בהצלחה!
-
זו בדיוק ההתלבטות שלי. הנסיעה מוונציה לדולומיטים מתבררת כנסיעה מאוד ארוכה שתבלע לנו כמעט יום שלם. אני תוהה אם לא עדיף להיות בשבת ליד המלון הכשר בסרמיונה או ליד המלון הכשר בקנזיי. הזמנתי מקום לינה ליד המלון הכשר בקנזיי, אבל אני לא מרוצה ממנו. הדירה נראית לי קטנה מדי.