פעם שניה בפריז - פברואר 2018
-
היי חברים,
הופתעתי (בגדול) ע”י בן זוגי ואנחנו טסים בעוד 3 שבועות לפריז. אנחנו נשהה בה 5 לילות, 6 ימים, וזאת הפעם השנייה שלנו בעיר.
לצערי בן הזוג שלי לא התייעץ וחקר לפני בפורומים , הוא קצת עפיפון וסגר לנו בית מלון ברובע ה-17, ברחוב Rue des Batignolles .
מאחר וזו הפעם השנייה שלנו ומאחר שאנחנו נלון באזור שאני פחות מכיר, אשמח לטיפים עבור מקומות מומלצים ואטרקציות גם באזור הזה של הרובע ה17, וגם באופן כללי אשמח לטיפים נוספים בפריז כולה.
טיפים למסעדות (עדיפות לצמחוני/טבעוני), מקומות בילוי, שופינג, גנים, פארקים, טבע, פחות מוזיאונים.
בטיול הקודם לא היינו ביורודיסני ולא בארמונות ורסאיי אז מניח שנקדיש יומיים או יום וחצי לשני המקומות האלה.
נשמח להמלצות נוספות.
תודה ושבת שלום,
תומר -
ממליצה מאוד על הגנים הבוטאניים של פאריס שנמצאים ברובע ונסן. תחבורה עם המטרו עד לתחנה בשם זה.
-
אנסה לכוון ולחדד לשאלות יותר ספציפיות :
אוכל:
- המלצות מסעדות צמחוניות/טבעוניות..
- המלצות לבתי קפה, פטיסרי וקונדיטוריות באופן כללי וברובע ה17 בפרט.
תחבורה:
- יש ברשותנו עוד מטיול קודם את כרטיס Pass Navigo Découverte – האם ניתן להטעין אותו בכל תחנת מטרו? האם יש עמדת הטענה גם בשדה התעופה?
- האם כדי להגיע משדה התעופה שארל דה גול לרובע ה17 בעיר – עדיף לקחת שירותי הסעות מהמומלצים כאן באתר או שעדיף לקחת רכבת לגר דו נורד ומשם עוד מטרו למלון? (מבחינת עלויות).גני ורסאי:
- אשמח לדעת את ימי הפתיחה בחודש פברואר. האם שווה לנסוע עד שם ביום גשום?- האם צריך להזמין כרטיסים מראש באינטרנט?
דיסנילנד פריז:
- נשמח להמלצות למתקנים שמקומות שחייב לבקר בהם (זוג בוגר בגילאי ה30 ללא ילדים)– בטיול של יום אחד במקום.- כמה ימים מראש במקסימום אפשר להזמין כרטיסים לשם?
המלצות כלליות:
- נשמח להמלצות כלליות על מקומות טבע, פארקים, מקומות חובה שאסור לפספס בטיול שני בעיר (היינו כבר בהרבה מקומות ידועים כמו : אייפל, נוטרדאם, סקרה קר, כיכר טרטרה, שאנז אליזה, כנסיית מדליין,תעלת סן מרטין, איל דה לה סיט, גני לוקסמבורג, גני טווילירי...)
תודה לעוזרים!!!
-
שבוע טוב.
הייתי מכין הפתעה נגדית,בדמות סיור מודרך,באחד הנושאים,האהוב על שניכם.
סיור מזון ומשקאות.
סיור טעימות יין.או בירות,או שילובם.
סיור קונדדוריות ופטיסריות.
סיבוב שוקולדים,כולל ביקור במפעל ייצור.
סיור מתוקים למינהם.
סיור במסעדות שפים.
סיור מתוק במיוחד,חיפוש הגלידה הטעימה בפריז.
ועוד ועוד....קיים חומר בפורום ובטיפים,
וכן חפש במקורות נוספים.
אציין אתרים לפי איזורי הרבעים בפריז,
לשיקולך היכן לבקר,על סמך מה שציינת.
רובע 7 סביבות האייפל.
מוזיאון הנשק באינווליד.
מבנה האיווליד עצמו.
גשר אלכסנדר השלישי,עם מלאכי הזהב.
בית האסיפה הלאומית,ארמון בורבון.
שדה מאדים,פארק בין אייפל,לכשר אלכסנדר.
כמו כן כל מתחם הטרוקדרו,עם תותחי
המים והגנים,והמוזיאון הימי.
רובע 8
פארק מונסו.
קתדרלת סנט אלכסנדר נברסקו.
בית הקברות לכלבים,מערבית לסיין ולרובע 17.
רובע 9,לא ציינת כלום ממנו.
שער הנצחון.
פארק באגאטאל.
גאלרי לה פייט.
בניין האופרה.
ארמון הקונגרס.
רובע 1;ביקרתם חלקית אולי.
המזרקה ההודית.
עמוד הקונקורד.
מוזיאון הלובר.
שער הנצחון הקטן.
פונט נאף,האי עם הפרש.
מוזיאון אורסיי.
הארמון המלכותי.
כיכר ואנדום.
מזרקת חפי הפשע.
כנסיית סאן שאפל.
קווניסאג'רי - ארמון שהפך לכלא,לכל
הנידונים למוות,ביום ראשון בכל שבוע,
נערך בקירבתו,שוק ציפורים,בנוסף לשוק הפרחים הקבוע במקום.
איל דה לה סיט - האי שבלב הסיין ופריז.
טירת וינסנט.
כנסייה גותתית - אוסטאק.
לידיעתך ולידיעת חברי הפורום.
תבחרו את נקודות העניין שלכם.
תחת הכותרת הערים המתויירות בעולם
Aview on cities
ניתן למצוא את פריז,עם מפת אטרקציות
וכן פירוט האתרים,תמונות,מיקום,וכן
קווי הנגעה אליהם.
בהגדלת המפה,תוכלו לזהות תחנות של
המטרו והרכבות,וקווי נסיעה,כולל שמות הרחובות,בךחיצה על סימני המפה,ניתן
לרבל בחלק מהסימונים,פירוט לאתר,
ובחלק תמונה ומיקום.
בהצךחה וטיול כייפי ומהנה.
שבוע טוב חיים
-
מגדל מונפארנס - במקום מגדל אייפל
שוק מופטאר ומסעדת טארטים נהדרת
היי תומר
אנסה לעזור בקצת הידע שיש לי מפאריז
קודם כל – רובע מונפארנס שווה יום טיול מלא.. הרובע עצמו, הקטקומבות המדהימות, מגדל מונפארנס ועוד.
ואם כבר, לדעתי יש חיסרון גדול אחד בלעלות על מגדל אייפל – לא רואים ממנו את מגדל אייפל (!). וברצינות – בעיני לעלות על מגדל אחר – יפה ומרשים יותר בשל העובדה שמגדל אייפל תאום יופיע בקו הרקיע של העיר. ולכן אני דווקא ממליץ בחום לעלות על מגדל מונפארנס שנשקף ממנו נוף מרהיב במקום על מגדל אייפל.
ובנוסף – לטפס במדרגות של שער הניצחון.
תבחר את אחד מהם בשעות האור ואת השני בשעות החושך.
דבר נוסף – לגבי בתי הקברות
בעיני זה היה ממש נחמד.
עשיתי עבודת מחקר קודם והדפסת על דפים (יותר רומנטי מאשר בטלפון) כמה פסקאות על כל אישיות מעניינת שקבורה בבית הקברות. בבית הקברות עצמו (כמו גם בפנתיאון) עשינו “חפש את המטמון” עד שהגענו לקבר המפורסם ושם ישבנו לידו וחלקנו כבוד לאותו אדם ובתווך גם למדנו עליו קצת.
בעיני זה היה מרתק.
יש מספר מקומות שאפשר לעשות את זה בפריז: ראשית הפנתיאון עצמו, ובתי הקברות של פר לשאז (לא היינו, אנשים כפי שרשמו לפני), בית הקברות של מונפארנס (ראה את הטיפ שלי בנושא), ובית הקברות מונמרטר (דלידה, אמפר, ברליוז, דגה, פוקו, היינה ועוד)
כלל בתי הקברות יפהפים לטיול.
ראה אלבום תמונות מפריז שאולי יעשה חשק
-
שבוע טוב.
כתבת קישור ל – 5 ימי טיול מחוץ לפריז.
https://www.cntraveler.com/stories/2014-11-07/best-day-trips -from-paris
תראו מה מתאים לכם.
יאמי….
http://www.everintransit.com/the-best-macaron-in-paris/#_a5y _p=1968321
https://www.huffingtonpost.com/2014/06/19/eat-like-local-in- paris_n_5507512.html
http://www.kevinandamanda.com/everything-i-ate-in-paris/
אוי הקלוריות…….
https://damndelicious.net/2016/05/10/what-to-eat-in-paris/
בהצלחה ושבוע טוב חיים.
-
חיים אתה מדהים תודה רבה!!! אהבתי את הרעיון של הפתעת נגד!

-
היי עירא ידידי, תודה על התגובה!
היינו ברובע מונפארנס המקסים והיינו בבית הקברות שנמצא בו. לגבי המגדל – יש לי פחד גבהים:) האם זה מגדל סגור? כלומר אם אעלה למעלה – אוכל לא להתקרב עד לקצה ולהישאר במקום שמרגיש בטוח? האם צריך להרשם לעליה למגדל מראש או להזמין כרטיסים?
רשמתי לעצמי את הטיפ על מסעדת הטארטים ועל “אי הברבורים”.
תודה ענקית:)
-
ולגבי הקטקומבותהאם צריך להזמין מקום מראש או שאפשר לקנות כרטיסי כניסה במקום?
תודה!!
-
המגדל סגור בזכוכית.. כך שיהיה לך קל יותר לגשת לקצה… יותר נעים מאשר באייפל לטעמי (מזיכרון רב שנים).
לא צריך להזמין כרטיסים מראש.. עוד יתרון
בנוסף – באמת שממליץ לבוא מוכנים עם “שליפים” וציטוטים נבחרים – של סלבס בבתי הקברות.. נשמע שפר לאשז או מונמרטר יהיו נהדירם עבורכם
-
ואגב, בתור צלם..מה דעתך על האלבום שלי

-
-
תומר שבוע טוב.
נרגשתי למראה תגובתך,ועל כך תודה.
מזה זמן רב,מנסה להסביר לחלק מחברי הפורום,את מהותו - " בעזרה הדדית ולזולת ",ואולי זו התוצאה - " מעז יצא מתוק ".
מקווה לרשמי מסע,בחזרתכם בשלום,
שיכללו המלצות וחוויות,ברי שיתוף,
לטובת חברי הפורום המלומדים,המתכננים את טיולם הבא לפריס והסביבה.
עלו והצליחו בכל שתחליטו.
שבוע טוב ומבורך חיים.
-
בוקר טוב.
חווייה מעשירה,תלוי בנקודת המבט,ניתן
לחוות בכיכר ואנדום,מלבד העמוד שהוקם לנצחונו של נפוליאון,בקרב שלאוסטרליץ,ומאז הולף הפסל העליון,
מספר פעמים,בהתאם למושל המקומי.
נדמה לי כיום,אחד ממלכי צרפת.
,ניתן להתרשם ממלון" מוזל " - מלון ריץ' המפואר,וכן מחנות קארטייר השכנה,עם מוצרי יוקרה,כולל" מחירי מבצע " כגון - עט פארקר,במחיר של 5.000 אירו ומעלה,שעוני יוקרה,ועוד ועוד....לראות ולא להאמין,ויש לקוחות בחנות.…
משמאל למלון ריץ'..…
ועוד עובדה...בהמשך הרחוב לכיוון צפון מזרח,לאיזור בניין האופרה,קיימות חנויות בשמים,דיוטי פרי,כולל החזרי מס,
בקשו טופס או קבלה…ברחוב LA paix
לשיקולכם !!!!.
בילוי כייפיי ומהנה חיים.
-
אנחנו נהננו מאוד בביקור בוקר ברחוב מונטורגיי montorgueil. זהו מדרחוב של חנויות אוכל מצוינות – בולנז’רי (אריק קייזר
), פטיסרי (סטורר הותיקה), פרומז’רי, ועוד. כיף לראות ועוד יותר כיף לקנות ולהמשיך לאכול בהמשך היום / השבוע.כמו כן, לא יצא לי לבקר עדיין, אבל היום rue des martyrs במונמארט הוא ה- מקום לפטיסרי, וללא ספק הייתי מבקרת שם.
-
בן זוגך עשה לך שירות טוב שבכך שהזמין מקום בבטיניול, הלוואי עליו. אתה יודע, זה היה פעם כפר, וכמו מונמרטר, הוא סופח לעיר ובמיוחד ברח’ בטיניול אפשר להרגיש את האווירה הכפרית. הרחוב עדיין צר וירוק.
אתה רואה את התמונות הראשונות?
https://www.airbnb.com/locations/paris/batignolles
הכנסיה הזאת היא ליד Square des Batignolles, גינה מקסימה. גם השדרה הזאת שמצולמת בהתחלה, יש שם כמה בתי קפה ומסעדות. La Fournée d'Augustine
היא פטיסרי-בולנז’רי מהממת, כדאי לגשת. ברחוב יש עוד שוקולטיה וחנויות אוכל שונות ומשונות. לך לראות את פארק מרטין לותר קינג החדש לא רחוק, שהוקם היכן שהיה צריך להיות הכפר האולימפי, לו פריז היתה מארחת את המשחקים ב-2012.
לך לראות גם את הקריה הפרחונית, Cité des Fleurs , היא נמצאת על המפה של הרובע. זה מרהיב, מדרחוב אחד קטן מנותק מכל הסביבה, עם בניינים פרטיים וירוק מכל עבר, זו הקריה בעיני המרשימה ביותר בעיר, יש כמה כאלה פזורות פה ושם. אני מקווה שהשער יהיה פתוח, בשעות האור הוא צריך להיות.
מעבר לזה, לגגל מקומות אוכל בסביבה. המדרחוב של rue de Lévis עם השוק ודוכני האוכל בחוץ, אני מתה על המקום והוא גם מול פארק מונסו, Parc Monceau, לא כזה רחוק מבטיניול. השאר, פחות לתכנן וללכת ללא מטרה. בכל העיר. בדיוק בגלל זה היא עיר כל כך מעולה.
מסעדה טבעונית שלי היתה מעולה, אבל זה היה בשנת 2012, לא משנה, בביקור הבא אני חוזרת, זו קפה ג’ינג’ר ליד הבסטיליה:
-
שאלות נוספות:)תודה רבה לכולם על התגובות, אקרא בערב כל תגובה וכל טיפ!
אשמח להמלצות יותר ספציפיות בנושאים הבאים:1 מסעדות צמחוניות/טבעוניות מומלצות
2 מסעדות סושי מומלצות
3 אשמח להפתיע את בן זוגי בחזרה… מה אפשר לעשות לו? הבנתי שמולאן רוז’ זה ממש מופע חשפנות לשמו וזה לא יעניין אותנו. האם מופע בלט באופרה מומלץ? אשמח לרעיונות נוספים, אולי משהו שקשור לקונדיטוריות ואפייה… (הוא קונדיטור)… טיול קולינארי כבר עשינו בפעם הקודמת בפריז.
תודה לעונים!!! -
איזה יופי! תודה רבה על ההמלצות החמות!! רשמתי לעצמי הכל. זה בדיוק המידע שהייתי צריך על הרובע.

-
לגבי דברים שקשורים בפטיסרי – אם אתם עוד לא מכירים אז יש את שרון היינריך שהיא קונדיטורית / עיתונאית ישראלית שחיה בפריז. לא מניסיון, אבל להבנתי הסיורים שלה מעולים אך יקרים. יש לה ספר שנקרא הפטיסרי הטובות בפריז, שבעצם יאפשר סיור עצמאי. אם ממש בא לך להשקיע אני הייתי מנסה לעשות איזשהו חפש את המטמון בעזרת הספר. לחילופין, הייתי מנסה לבדוק אפשרות לעשות סיור “למתקדמים” באחד הפטיסרי השווים בעיר.
-
רעיון מדהים שקד. אולי באמת אקנה את הספר שלה (מאחר וכבר היינו אני מניח בדיי הרבה מקומות שיהיו במסלול שלה).
תודה רבה!!