טיול זוגי של בני 60 (כמו 30..) למונטנגרו ב 4/18
-
שלום רב
אנחנו טסים למונטנגרו יום לאחר ליל הסדר, לשבועיים.
מתכננים לשכור רכב, וחשבנו על ביקור גם אצל השכנות של מונטנגרו.
אני ממש בתחילת התיכנון … אנחנו אוהבים נופים, עיירות יפות, אנשים, שווקים וכו’
אשמח להעזר בכם לצורך בניית מסלול, …
כל טיפ יתקבל בברכה גדולה.
עד כמה צפוי להיות קר שם באפריל?
תודה

-
רכשתם כבר כרטיסי טיסה?
-
-
אכן כן, הכרטיסים כבר נרכשו… עכשיו נותר לנו לבנות מסלול ולהנות…
-
לאן הטיסה, מאיפה חזרה?
-
הנחיתה וההמראה חזור הם מפודגוריצה.
מודה לך מראש

-
אנחנו היינו שבוע במונטנגרו, עזבנו על סף דמעות. את מוזמנת לקרוא את הבלוג שלי, יש שם מסלול שהחל מפודגוריצה.
מכיוון שאתם נוסעים לשבועיים אפשר לשלב את קרואטיה אפילו עד מפלי קאקא.
בגדול אני בעד טיול מתגלגל,כאחת שמתורגלת בטיול מתגלגל בדרך כלל המזוודה נשארת ברכב ואנו עולים למקום הלינה עם תיק גב וזאת הצעתי:
לילה 1-קולשין
לילה 2-3-זבליאק
לילה 4-פראסט
לילה 5-דוברובניק,צבטאט
לילה-9- 6 אזור ספליט/טרוגיר/שיבניק ומפלי קרקא.
בעיקרון הנסיעה מדוברובניק עד טרוגיר כ 270 ק"מ אורכת כ6-8 שעות עם עצירות בכיף כי הדרך לאורך החוף מהממת.על מנת לא לחזור באותה הדרך אולי אפשר לשלב את אחד האיים אפשר 2 לילות בקורצולה.
(לא משהו שהתנסיתי בו,ח.ג תוכל לעזור בנושא ואין לי מושג איך מזג האוויר באפריל.
חזרה למונטנגרו לקחת מעבורת מקמנארי לקוטור(קיצור דרך).
2 לילות קוטור.
2 לילות בודובה.
אגם סקאדאר, רייקה צרנוביסקה וחזרה ללילה אחרון בפדגוריצה.
בגדול זה מה שהייתי עושה, לא כל אחד בנוי לסיגנון טיול כזה.
צריך לראות את המסלול מול מפה או גוגל מפות כדי להבין.
יש לי גם בלוג על טיול משפחתי מתגלגל בקרואטיה סלובניה שיוכל לעזור גם.
-
הסוגיה הבעייתית היא חודש אפריל- אני חוששת (מדווחים קודמים גם מאי) שהשמורות הגבוהות יהיו בלתי עבירות, וללא ספק מעברי ההרים היו סגורים גם מאוחר יותר. כמובן שמותנה בכמות השלג הנוכחית.
גם אני כמו קודמתי חושבת ששבועיים למונטנגרו (ובטח באפריל -בה אין מה לדבר על בילוי ים) זה קצת יותר מדי וניתן גם לשלב יעדים בדרום קרואטיה.
מבחינת לוח זמנים של המסלול -הייתי מתחילה הפוך-קודם בקרואטיה, ולאחר מכן בחוף המונטנגרי ויעדיו ואת קולשין וזאבליאק והלאה- הייתי שומרת לעיתוי המאוחר ביותר של הטיול כדי להרוויח מזג אוויר טוב ככל האפשר.
אבל מחייב קודם כל בדיקה יסודית מול לשכות התיירות המקומיות על האפשרויות בעיתוי של אפריל.
-
מתפרץ להודעות חושב גם על מונטנגרו לשבוע ,איזה טיסה יש לשם?
עם איזו חברת תעופה ?תודה על מענה
אלי
-
היי אלי,
מחירי הטיסות למונטנגרו יחסית מאוד יקרים אלא אם תמצא דיל טוב לא בעונה.
ישראייר טסה לטיבט.
אפשר לטוס לדוברובניק.
אני טסתי עם טרנסביה לפודגוריצה עם קונקשיין פצצה ברומא הטיסה לא הייתה זולה אבל הוצאות הלינה והמחיה במונטנגרו זולות יחסית.
-
הי. מתעלקת על האשכול… כמה מלחיצים הכבישים בהרים? ( קראתי את הבלוג, אבל בכל זאת שואלת)
-
היי סב…..
תודה על תשובתך ,נתחיל לחפש בוקר טוב
אלי
-
גם אני תהיתי לפני הטיול במונטנגרו- המון אזהרות, ו”כדאי רק טיול מאורגן” “חובה ג’יפים” והלאה.
בדיעבד- לא מלחיצים בכלל. כמו כל כביש בינעירוני אחר . חלק ממש רחבים (מפודגוריצה צפונה) וחלק כבישים כפריים. גם הנסיעה במעבר ההרים או לאורך ערוץ טארה לא שונה מנסיעות דומות אחרות.

-
התבלבלתי, טסתי עם אלאיטליה.
-
יש לי הרושם שהלחצתי לא מעט אנשים בבלוג.
התנועה בתקופה שנסעתי(אוקטובר) הייתה מאוד דלה ואם זאת במספר כבישים בשל העיקולים והצמחייה צריך להיות מאוד דרוכים גם הנהג וגם זה שיושב לצידו, קצת מלחיץ.
לגבי מעבר סדלו שכתבתי בבלוג,מזג האוויר היה גשום,ערפילי עם ראות כמעט אפסית, לדעתי ביום זה היו צריכים לסגור את המעבר.
ביום בהיר אפשר לראות ממרחק רכב מתקרב כי המרחב פתוח.
השתדלתי לציין בבלוג מה הם הכבישים הדו סיטריים,מה לא ואיפה צריך להיזהר.
אבל אומרת בפה מלא, לנסוע, לנסוע אך להיות עירניים.
-
לתמונה האחרונה של יונית התכוונתי.
להיות עירניים.
-
ולתמונה הזו שלי.
זו דרך דו סיטרית בדרך לפיבה.

-
אייר סרביה קונקשיין היה לי מצוין של שעה וחצי (מספיק) בלגרד ועוד כ45 דקות טיסה במטוס שמזכיר טיסות לאילת (של פעם) אבל עבר בשלום-לא מספיקים לחגור חגורה ולהתפלל לבורא עולם וכבר הגלגלים נוגעים בקרקע.
פודגוריצה שדה תעופה קטנטן אבל ממוקם נוח למי שרוצה הר וים.
-
אם כבר נוחתים וממריאים מפודגוריצה אני ממליץ לנסות ולבדוק את הצד הפחות מתויר ולרדת לצפון אלבניה. כנראה שבאפריל הגישה לעמקי הטט וואלבונה תהיה קשה אבל אזור שקודרה ודרומה עד קרוייה יכול להיות טיול בכיף של יום-יומיים
-
הכביש הזה קצת מלחיץ באמת.. והתמונה הראשונה של יונית (הכביש בהרים, לא המנהרה. שם הכביש נראה יחסית רחב)
בקיצור להיזהר מאד ממזג האויר
(אין אצלי “מי שנוסע ליד הנהג”. יש אני והנוסע מאחור).