ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות לגבי מסלול טיסות דרום אפריקה

פורום אפריקה
    4
    14
    3952
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ruthym
      ruthym נערך לאחרונה על ידי

שלום למומחים,

אחרי קריאה מרובה ברחבי הפורום הצלחתי להכין תכנית ראשונית לטיול. יש לציין שכלום לא הוזמן כך שהכל נתון לשינויים.

הנוסעים: זוג +2 (17, 14). חובבי טבע, הליכות, חיות אטרקציות ועוד.

לא חובבי נסיעות ארוכות (בחרתי יעד מאתגר...)

אי לכך ניסיתי לתפור טיול המשלב פחות נסיעות, יותר טיסות, ונסיון לטיסות ישירות.

ואחרי הפתיחה להלן התכנית:

7.8 תא – אדיס – ויקטוריה פולס 

3-4 לילות בויקטוריה (כולל ספארי יומיים בצובה)

11.8 ויקטוריה – קייפטאון. טיסה ישירה, 3 שעות

9 לילות לקייפטאון ודרך הגנים

20.8 פורט אליזבת – יוהנסבורג

נסיעה ברכב לדרך הפנורמה ולקרוגר

2 לילות בפנורמה + 3 בקרוגר.

עדיפות לספארי פרטי. יש המלצות?

משהו שקרוב יחסית לדרך הפנורמה.

25.8 טיסה פנימית נלספרויט- יוהנסבורג

והמשך הביתה יוהנבורג – אדיס – תא.

האם פספסתי משהו בעניין אופציות הטיסה?

ראיתי את התכנון המופתי של איריס. מורידה בפנייך את הכובע…

אני התרשמתי שיותר נעים לשהות בעיירה ויקטוריה פולס מאשר בעיירה לוינגסטון.

האם כך? מה דעתכם?

בתודה מראש,

רותי.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • איריס ס.
        איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

הי רותי

קודם כל תודה על המחמאות. 

התכנון נראה בסדר. חושבת שאולי אפשר לטייב אותו אם תשנו את הסדר. מפלי ויקטוריה הם סוג של וואו והייתי שומרת אותם לסוף

כמו כן בגלל עניין המלריה ונטילת המלרון רצוי להצמיד את הביקור בקרוגר לביקור במפלים.

אני הייתי בודקת אפשרות להתחיל מקייפטאון , משם דרך הגנים עד פורט אליזבת. 

טיסהה מפורט אליזבת לנלספרויט / יוהנסבורג וביקור בדרך הפנורמה וקרוגר.

טיסה מנלספרויט לליוינגסטון , ביקור במפלים ואז חזרה הביתה מויקטוריה פולס.

לגבי ליוינגסטון – אנחנו שהינו ברזורט משגע, כל השאר לא להיט!!

מקווה שאתם לוקחים בחשבון שקייפטאון ודרך הגנים יכולות להיות מאד גשומות באוגוסט.

בהצלחה

איריס

• ruthym

הי איריס,

תודה על התגובה המהירה!

מסכימה איתך על השארת הוואוו לסוף.

משום מה בהיפוך הטיסות באתיופיאן יוצא יותר יקר, אבל זה אפשר לספוג.

העניין של נחיתה בלוינגסטון והמראה מויקטוריה קצת מציק לי. נראה לך הגיוני? לעבור את הגבול עם כל המזוודות והכל? אז בטח כבר נעבור יום לפני הטיסה כדי לראות את המפלים מהצד השני. משמעו, עוד מעבר לינה. איך אמרת? לא להיט.

אני סתם מגזימה?

ולגבי הדרום ואוגוסט? כבר התחלתי לדבר עם אלוהי מזג האוויר…

זוכרת שלכם היה פחות מוצלח.

• איריס ס.

בגלל הטיסה ללוינגסטון ומעברי הגבול בחרנו ללון בליוינגסטון. אם בוחרים מלון טוב זה לא באמת נורא. כל האזור היה קצת הארד קור לטעמנו, צריך להתכונן נפשית.

• טל מלינה
              טל מלינה נערך לאחרונה על ידי

הי רותי,

נתחיל בזה שטרם היינו בדרא”פ, מתוכננים להגיע באוגוסט (אז נחזיק אצבעות יחד למזג האויר) והידע שלי (המוגבל) מבוסס מהתכנון והחפירה האינטרנטית. ובכלל כל התיכנון שלי מאוד מסתמך על התנך שהוציאה לנו איריס (שוב תודה איריס)– אז אין לי מה להוסיף, למעט עוד מידע שאספתי בנוגע למעברי הגבול בין זימבובאה לזמביה ומכאן בחירת מקום הלינה, והטיסות במפלי ויקטוריה:

גם אני התרשמתי מכמה המלצות (וירטואליות ושל אנשים שאני מכירה) שכנראה ויקטוריה פולס במצב שקצת יותר מזכיר לנו את העולם המערבי ביחס ללוינגסטון (לפי איריס כנראה הכל יחסי..), ולכן בשלב ראשון הזמנתי לינה בויקטוריה פולס. מאידך, מכיוון שאנחנו מגיעים מקרוגר ורצינו טיסות ישירות, הטיסות שלנו הוזמנו הלוך חזור מלוינגסטון.

ואז שניסתי להזמין מוניות, הבנתי שמעבר גבול של משפחה (אנחנו 5) + מזוודות עשויה להיות חוויה אפריקאית מאתגרת. כי קיימות 2 אפשרויות, ושתיהן לא אופטימליות  (ותאמיני לי עשיתי דוקטורט כולל שלל התכתבויות עם כמה וכמה גורמים מקומיים):

אפשרות ראשונה – הזמנה של הסעה באוטובוס של אחד המלונות בויקטוריה פולס / סוכנות נסיעות (לא בעייה למצוא, ויכולה לספק לך כתובת לפנייה). ייתרון – זאת האפשרות היחידה להסעה אחת רציפה דרך שני מעברי הגבול משדה התעופה בלוינגסטון בואכה המלון בויקטוריה פולס. חסרון – עלות גבוהה ולא מוצדקת של 24 דולר לאדם (לנו זה יצא 120 דולר לצד),

וגם לפי כל חוות הדעת ב- TA האוטובוסים האלו לא יוצאים עד שלא מתמלאים ואפשר לחכות כ-40 דקות בממוצע ליציאה מהשדה. וגם אחכ פיזור בכל בתי המלון. 

אפשרות שנייה –  מונית רק שלכם בעלות נמוכה יותר– קיבלתי הצעה של 60 דולר לכל הנסיעה (מונית גדולה כי אנחנו 5, לכם אולי פחות), אבל מסיבה לא ברורה – אין אפשרות לעבור באותה מונית דרך 2 מעברי הגבול וצריך לרדת עם כל המזוודות לעבור את ביקורת הגבולות ורק אז לעבור למונית אחרת בצידו השני של הגבול (כאן יש כמה גירסאות אם צריך החלפה אחת או שתיים של המוניות).

כיף גדול זה לא.

את הטיסות לא יכולתי לשנות , אבל בסוף בחרתי לבטל את הלינה בויקטוריה פולס, לטובת לינה באח העני יותר אך השכן החביב של הריזורט של איריס (יושב בתוך השמורה של המפלים מהצד של זמביה).

אם גם אותכם לא מלהיבות אפשרויות הנסיעה לעיל, הייתי מציעה לשקול לבחור לינה בהתאם ליעדי הטיסה (קרי אם נוחתים בלוינגסטון אז ללכת על לינה בצד של זמביה ואם נוחתים בויקטוריה פולס – לינה שם).

כנראה שגם האפשרויות האחרות ישימות, אבל לשיקולכם

תבלו!

1.  

• ruthym

• ruthym

הי טל,

תודה על התשובה המפורטת. באמת עשית דוקטורט…

במקרה שלנו מדובר על נחיתה בלוינגסטון (מקרוגר, כדי לטוס ישיר)

והמראה מויקטוריה פולס (עם אתיופיאן, הביתה)

ככה שמדובר על מעבר אחד, וממילא התכוונו לבקר בשני הצדדים, אז ההבדל הוא שנעבור עם המזוודות. חשבנו על זה, המזוודות עם גלגלים והילדים כבר גדולים, תהיה הרפתקאה.

ככה שנראה לי שאקבל את עצתה של איריס להיפוך התכנית…

איך סדר הטיסות שלכם?

• טל מלינה

הי רותי,

סדר הטיסות שלנו עבר כמה שינויים במהלך התיכנון  (טרום הזמנת טיסות פנים):

התחלנו עם הסדר להלן:

יוהנסבורג – טיסה למפלי ויקטוריה – טיסה לקרוגר – משם טיסה לפורט אליזבט (דרך יוהנסבורג, אין טיסות ישירות) – וסיום בקייפטאון.

ייתרונות שמצאתי דהאז– מגיעים בתחילת אוגוסט למפלים, אז במפלים עשויה להיות זרימה חזקה יותר, מאידך דוחפים את ההגעה לדרך הגנים לסוף אוגוסט בשאיפה שמזג האויר יתחמם (כמובן שאין שום הבטחה שאלוהי מזג האויר ישתף פעולה עם האבחנה לעיל), שומרים את העיר הגדולה לסוף – מאפשר קצת להוריד הילוך לקראת סיום. ייתרון אחרון, זהו הסידור שיוצא הזול ביותר מבחינת הרכב טיסות הפנים (הבדל משמעותי של בערך 200 דולר לאדם, בכפולות של משפחה בת 5 נפשות הבדל משמעותי).

חסרון – לפי מספר המלצות (כולל של איריס), עדיף לשמור את הפיק של ויקטוריה לסוף. מניסיון של טיול משפחתי (ביעד אחר) בו התחלנו עם “הוואו” של הטיול בהתחלה – עבור המשפחה שלנו זה היה פחות מוצלח (אומנם הילדים מאוד גדלו מאז, אבל לך תדע..) וגם חלק מהטיסות הפנים מחייבות החלפה לחוצת זמנים בשדה ביוהנסבורג.

בכל מקרה ברמת התיכנון, כמה שלא הפכתי את הסדר – נראה לי אכן יותר מוצלח לשלב את ויקטוריה ברצף עם קרוגר.

בסופו של תהליך, מה שהכריע את הכף וקבע סופית את סדר הטיסות שלנו היה דווקא הירח .

בעודי עסוקה בדילמה קיומית איזה מלון לבחור במפלי ויקטוריה ובאיזה צד, גילתי את תופעת Lunar Rainbow , הופעה של קשת מעל המפלים בשעות הלילה כתוצאה מאור הירח המתרחשת בלילות ירח מלא בלבד.

בתאריכי הטיול שלנו, ירח מלא נופל בסוף הטיול שלנו, אז לאחר התלבטויות אין קץ, החלטתי ששווה לנסות לחוות את התופעה.

בלילות ירח מלא (כולל יום לפני ויום אחרי), השמורות של המפלים פתוחות בלילה וניתן להכנס ולחזות בתופעה, שכנראה מאוד מרשימה.

יחד עם זאת,חשוב לציין שהתופעה תלויית מזג האויר. כך למשל עננות בזמן ירח מלא עשויה לגרום לכך שלא יווצרו תנאים לקשת הלילית והשמורות לא יפתחו.

אז גם כאשר מגיעם בזמן ירח מלא, אין הבטחה שאכן ניתן יהיה לראות את הקשת הלילית.

בכדי להגדיל את הסיכויים ההמלצה לתזמן את הביקור במפלים בשלושת הימים שהשמורות (משני הצדדים) פתוחות בלילה – ערב לפני, בערב של הירח מלא וערב אחרי.

אנחנו החלטנו, ששווה בכל זאת לנסות לחזות בתופעה (גם אם לא בטוח שנצליח), וגם על הדרך לשמור את הוואו לסוף, ולבנות מסלול שכולו מורכב מטיסות פנים ישירות (אומנם בתוספת עלות, אבל אחלה טיסות ישירות כולן ובשעות נוחות בדיוק כמו שאנחנו אוהבים) ולהלן, לאחר שעה של מלל, סדר הטיסות הסופי שלנו :

יוהנסבורג (ישיר מישראל)– טיסה ישירה (באותו יום) לפורט אליזבט – טיול בדרך הגנים (כולל דרך היין) עד קייפטאון, טיסה מקייפטאון ישירה לשדה ליד קרוגר (MQP ) – טיול באיזור של קרוגר (כולל דרך הפנורמה) – ומשם טיסה ישירה למפלי ויקטוריה (שוב מ- MQP ) – ממפלי ויקטוריה טיסה ליוהנסבורג ומשם באותו יום טיסת לילה חזרה הביתה (ישירה עם אל על).

האם זה אכן הסידור האופטמילי עבורנו? זאת נדע לספר רק בספטמבר 2018.

שבת שלום,

טל

• ruthym

הי טל,

תודה על תשובה סופר מפורטת…

אנחנו מתכווננים לתכנית שרשמתי למעלה, בהיפוך, כך שמפלי ויקטוריה בסוף.

ולפי תכנית הטיסות של אתיופיאן יוצא שהסוף נופל על ירח מלא כך שיש סיכוי סביר שתפגשו בליל הירח עוד משפחה ישראלית...

• ציידת ערפדים
                        ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

כותבת בקצרה מהטלפון…

אנחנו טסנו לליווינגסטון ולנו בוויקטוריה פולס. לא שהינו בליווינגסטון, אבל מבעד לחלון המונית היא נראית עיירה עולם שלישית. ויקטוריה פולס לעומת זאת היא עיירת תיירים באפריקה עם פסיליטיז למערביים (בתי קפה, מלונות עם ברים בהם אפשר לשתות קוקטייל בשקיעה להרגיש לגמרי המינגוויי.. ). לנו היה ממש כיף להסתובב בה.

מראש חששתי ממעבר הגבול. בפועל זה היה מהער מאד - ננג המונית לקח את הדרכונים שלנו ועשה את כל האדמינסטרציה וההליכה עצמה עם המזוודות היתה קצרה. ברור שזה גוזל זמן ללון בצד אחד ולטוס מהצד השני, אבל דווקא מעבר הגבול עצמו לא היה בעייתי.

• טל מלינה

תודה ציידת – הכנסת כאן צפירת הרגעה לאחר הפאניקה שלי על מעברי הגבול – משמח לשמוע Smile

רותי – נשמח להפגש – רק שימי לב שירח מלא מתקיים ב- 26 לאוגוסט. קרי, באם אין אילוצי מזג אויר השמורות פתוחות בלילה מ- 25 עד 27 לאוגוסט כולל (כך שמניחה ששינת מעט את לוז הטיסות שלכם).

• ruthym

ערב טוב,

אכן שיניתי קצת תאריכים ובניתי יופי של תכנית טיסות. (בהיפוך אזורים כהמלצתה של איריס). הכל הוחלט וכשהתיישבתי לבצע הזמנות התמוטט לי כל מגדל הקלפים…. הטיסה הישירה מנלספרויט ללוינגסטון, (שיוצאת פעם ביום), התמלאה ב25.8! וגם ב24.8! שוד ושבר. ואני חשבתי לתומי שלארגן למעלה מחצי שנה מראש זה המוןן זמן.

בקיצר, החפירות לגבי הטיסות טרם הסתיימו.

גם אני שמחתי לשמוע על המעבר הקל. ואפילו תהיתי אם יש אפשרות לעבור מצד לצד ביום הסיור של צובה. הם הרי אוספים ומחזירים תיירים משתי המדינות. אני מניחה שתהיה בעיית מזוודות, אבל אפנה אליהם שאלה בעניין… 

אשמח לעדכן ולעבור לחפירות הבאות אחרי שיסגר עניין הטיסות.

• איריס ס.

רותי

יום הטיול בצובה – אם מדובר בטיול יומי הוא יום ארוך שמתחיל מוקדם בבוקר ומסתיים בסביבות השעה 6 בערב.

יום שחוזרים עייפים אך מרוצים.  בעיני לא יום לשינויי מלון או מעברי גבול נוספים ( גם כך יהיו לכם לפחות ארבעה ביום הזה ).  או שלא הבנתי את התוכנית … 

• ruthym

בוקר טוב,

שמחה לבשר שהתקדמתי.

סגרתי את רוב הטיסות.

טיסת המסגרת:

תא -אדיס – יוהנסבורג

ויקטוריה – אדיס – תא

בנוסף סגרתי טיסה:

– נלספרויט – ויקטוריה

לגבי טיסה מפורט אליזבט לקרוגר עדיין לא סגורה על התאריך.

תודה לכל העזרה בהחלטות.

עכשיו כבר בחפירות עמוקות לגבי ימי קרוגר שאותם צריך להזמין בזריזות.

לשם כך אפתח שרשור חדש מכיוון שהרצונות רבים, הימים מעטים וכבר הלכתי לאיבוד.

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון