פעם שניה בפריז - פברואר 2018
-
בעיניי אחד הדברים הכי כיפיים בפריז (ובכלל במקומות רבים) הוא לא לנווט עם גוגל מפות מאתר אחד לאטרקציה אחרת, אלא לשוטט ללא מטרה. כך רואים את העיר האמיתית, מגלים הפתעות, שמים לב לפרטים ונהנים מהדרך. כך בסופ”ש אחד טיילתי לאורך התעלות שלחופיהן בילו שלל צרפתיים בפיקניק ותיירים צפו בפתיחה ובסגירה של ה-locks כדי לאפשר לסירות לעבור, ובדרך גם מצאתי חנויות עיצוב מגניבות, ובפעם אחרת טיילתי תוך חיפוש אמנות רחוב מיוחדת שמסתתרת על קירות בגובה ובכל מיני סימטאות ועל הדרך מצאתי גלריות אמנות מודרנית מעניינות וכו’, או הלכתי לטייל בפארק בוט דה שומון והגעתי בשיטוט למסילה הנטושה שעוברת מתחת לעין וחוצה את העיר. פשוט תפוס כיוון וצא לדרך.
באתר של שרון היינריך יש המון המלצות לפטיסרי. אישית יותר נהנינו מללכת לשווקים קטנים בכל רחבי פריז (גם קבועים וגם כאלו שיש רק ביום מסוים) ולקנות שם אוכל מוכן, מאפים או לחמים וגבינות ולעשות פיקניק. הגבינות נפלאות.
אגב, יש היום כתבה במוסף מסלול של ידיעות על “פריז שלא היכרתם”.
-
ערב טוב.
אם בצמחוניות עסקינן,אולי נוסיף גם את האורגני,בסיור שווקים חקלאיים,או תחום
שונה,שווקי פישפשים,ושווקים שונים,כקו מחשבה שונה, ומעניין לדעתי.
כמו שציין מלומדנו כבש,ניתן להינות, לראות, למשש, ולהריח,ואולי למצוא מציאות,
בסבב השווקים המצורפים,ללא לחץ או מגבלת זמן,נתון לשיקולכם.
ואלה הקישורים בנושא.
שווקי פריז 2018,כולל מפת מיקום והסבר רקע והגעה.
שווקי הפישפשים למציאות…כולל מפת מיקום….
https://www.yelp.com/search?cflt=fleamarkets&find_loc=Pa ris
https://www.fleamarketinsiders.com/best-flea-markets-in-fran ce/
שווקי איכרים….
https://www.yelp.com/search?cflt=farmersmarket&find_loc= Paris
ואלה המומלצים….
https://www.timeout.com/paris/en/shopping/the-best-markets-i n-paris
סיור שווקים מהנה,עם קניות מרובות ככל שניתן.
בהצלחה וכייפו חיים.
נ.ב.
ממליץ לשמור במועדפים,למי שמתכנן לפריס,בטווח הקרוב או הרחוק,וכן לטיילים העכשוויים שבעיר.
-
מהממות ועושות חשק:)
-
שאלות נוספות... לגבי תקשורת ותחבורההיי חברים,
אשמח לעזרה נוספת.
לגבי תחבורה – יש לי כרטיס של navigo decouverte מהטיול הקודם בפריז. אנחנו מגיעים לפריז ביום חמישי, הבנתי שאפשר להטעין את הכרטיס לשבוע שמתחיל ביום שני ונגמר ביום ראשון. אז מה אנחנו אמורים לעשות? אנחנו צריכים כרטיס שבועי לאזורים 1-5 שיתפוס לנו גם לשדה התעופה, גם לדיסנילנד וגם לגני ורסאיי… יש סוג של כרטיס אחר לקנות? הסתכלתי באתר צרפתי ולא מצאתי פתרון חלופי… בנוסף האם יש עמדה למכירת כרטיסי תחבורה בשדה התעופה שארל דה גול?
לגבי תקשורת – בטיולים קודמים עשיתי חבילות גלישה מצויינות דרך גולן טלקום. לצערי הם שינו את העלויות וזה כבר לא כזה משתלם. האם אתם יודעים על חנות תקשורת בפריז שאפשכר לקנות בה סים מקומי?
תודה רבה לעוזרים!
תומר -
ערב טוב.
אחרי פתרון בעיית התיקשורת,כדי שלא תלכו לאיבוד,במסלול הפסאג’ים הנסתרים
והייחודיים,מצורפת כתבת הקישור,הכוללת מפת מסלול,ואת מיקום ומבנה,כל אחד מהם,וזאת באם אוהבים מבנים ארכיטקטונים,אולי מוזרים קמעא.
http://telltaleblog.com/2014/05/the-secret-passages-of-paris -a-guide/
בהצלחה חיים.
-
לגבי סים – אני ממליצה על סים של וואלה מובייל. הסים עולה 6 ש”ח בסניפים קופיקס או צומת ספרים. התשלום – 100 ש”ח לחודש שלם או 3.5 ש”ח ליום – עלות יחסית מתוך החודש (10 ימים = 1/3 חודש => 33.3 ש”ח + 6 ש”ח עלות סים).
עבד מצוין באנגליה ובקונקשן בטורקיה.
-
שאלה חשובה לגבי תחבורה בפריזהיי חברים,
אני חייב את עזרתם בבקשה של כאלה שמבינים היטב בתחבורה בפריז. אנחנו צריכים כרטיס שבועי לאזורים 1-5.
בטיול הקודם לפני שנתיים קנינו כרטיס של Navigo Découverte שהוא כרטיס נטען לפעמים הבאות. הבעיה היא שניתן להטעין הטענה שבועית מחדש רק מיום שני עד יום ראשון והטיול שלנו הפעם הוא בין חמישי לשלישי.
מה אני אמור לעשות? אני מגיע לשדה התעופה שארל דה גול ביום חמישי ולא יודע מה אני אמור לעשות עם הכרטיס ואיזה כרטיס לקנות או להטעין…האם אפשר להטעין בשדה התעופה לפחות לארבעה ימים – חמישי שישי שבת וראשון? ואז ביום ראשון אטעין שוב לעוד יומיים – שני ושלישי? (אבל בעצם זה אומר שאשלם על שבועיים? (על השבוע של שני עד ראשון שבו הייתי רק מחמישי עד ראשון ועל שבוע אחרי – בין שני לראשון שבו הייתי רק שני שלישי...)
אני ממש מבולבל ולא יודע מה אני אמור לעשות עם הגעתי לשדה.
אודה לעוזרים,תומר
-
אני חושבת שכן, שאפשר לטעון לחמישי-ראשון ואז לשני ושלישי או לטעון לשבוע, או להשתמש בקארנה 10 כרטיסים, או לקנות כרטיס יומי.
אתה מכיר את האתר הזה?
הוא מתעדכן, הוא מנוהל על ידי אדם שגר בסביבות פריז, כדאי לקרוא היטב שם.
-
תודה רבה, שאלתי את השאלה אחרי שחרשתי את האתר הזה שרשמת...ושאלתי גם שאלה בשאלות ותשובות, נראה אם הוא יענה לי.
אולי כדאי באמת אם זה יתאפשר – לקנות כרטיס שבועי במחיר שבועי מלא ולהשתמש בחמישי עד ראשון ואז לימים שני ושלישי באמת לקנות כרטיס יומי.
תודה רבה לך!!
-
מדריך חדש, בעברית, לכמה מסעדות טבעוניות בפריז:
אחת מהן בקצה בטיניול, זו שנקראת My Kitch’n
-
וואו, איזה טיימינג! קישור מעולה, תודה ענקית לך:) עזרת לנו מאוד מאוד!
-
קצת סדר בבלאגן - עזרתכםהיי חברים,
הצלחתי לארגן ולרשום כמות נכבדת ביותר של מקומות שאנחנו רוצים לבקר בהם. כולל קונדיטוריות, פטיסרי, מסעדות, אתרים היסטוריים, פארקים, מקומות לשופינג ועוד. כמות נכבדת זאת לא מילה – אני ממש מוצף במידע:) שזה מעולה רק עכשיו צריך לעשות סדר בבלאגן. אני רוצה לבנות את מסלול הטיול. איך אתם הייתם ממליצים לי לבנות אותו? לפי נושאים? לפי אזורים? מה עושים אם נופלים על יום גשום או חורפי במיוחד? כל התוכניות משתבשות.. להזכירכם זה תחילת פברואר…. ואגב – למה כל כך הרבה דברים בפריז סגורים ביום שני , מישהו יודע?
תודה לעוזרים:)תומר
-
בעיר כזאת שחוזרים אליה ממילא שוב ושוב הייתי הולך בעקרון לפי איזורים
למעט מקומות ספציפיים שחשוב לך לשלב ולא נמצאים באזורים שבחרת. סה”כ
מדובר בנסיעה במטרו. אם יצא לך לקרוא את השרשור שנתתי לך תראה שהטיול
התרכז ברובעים מסוימים אבל גם שיצאנו מהם למקומות ספציפיים כמו שוק
הפשפשים סט.אואנס או הגאוד בלה וילט.
לגבי יום גשום תכין תוכניות מגירה לחירום. כלומר אם רצית לבקר באזור פתוח
כמו גן כלשהוא אז תלך במקום זה למקום סגור ותוותר על הגן או תדחה ליום אחר.
-
במקום. לא בעיה ובטח לא בחורף (גם בקיץ לא סיפור)
-
רק גיאוגרפית
אחרת תתרוצץ כמו עכבר מורעל.
מוזיאונים סגורים בימי שני (וגם חלק מהמסעדות, בערב)
כי זה יום הסגירה שלהם
אם כי בשנים האחרונות ראיתי שיש דווקא כאלו שסגורים ביום שלישי.
מצד שני -הם פתוחים בשבת וראשון

-
שבת שלום.
כפי שציינתי אתרים לפי רובע,ובנוסף להמלצות המלומדות,של יונית ועודד,
וכדי שתוכל לבנות מסלולים,לפי רובעים
ומרחקים גיאוגרפיים,ממליץ לפתוח כותרת בגוגל : מתוך הערים המתויירות בעולם את - aview on cities Paris
תכנס לעמודת המפה הפעילה,וייפתחו
סימני צבעים,לאתרים בפריס.
אם תלחץ עליהם,תקבל באחדים,מיקום
תמונה ושם האתר,ובאחדים,מיקום ותמונה,ופירוט לאתר,עם סעיפי משנה,
שאחד מהם ,וחשוב לדעתי הוא :מהם
האתרים הסמוכים,כולל עמוד כללי,ומה
מרחקו מהאתר המרכזי.
כמו כן מפה סביבתית לאתר עצמו.
וכך תוכל לבנות מסלולים,איזוריים וגם
את האתרים הקרובים זה לזה.
בהצלחה וכייפו.
שבת שלום חיים.