טיסה להודו בכיוון אחד
-
שלום לכולם,
אני מתכנן לטוס להודו ואין לי תאריך מדויק שאני רוצה לחזור בו מכיוון שאני טס בראש פתוח עם אופציה לצאת למדינות נוספות בהמשך / לחזור לארץ בתאריך לא ידוע. אני באמת לא יודע ואני מתכוון לזרום עם מה שיקרה וזה סוג הטיול שאני רוצה.
השאלה היא, אם יעשו לי בעיות בכניסה במידה ואין לי כרטיס יציאה מהודו? איך מתמודדים עם זה?
-
לא צריכה להיות בעיה עם כרטיס לכוון אחד. ואם בכניסה ישאלו על כרטיס יציאה תגיד שאתה עובר יבשתית לנפאל
-
אין בעיה, אני הגעתי להודו ליפני שבוע עם כרטיס הלוך בלבד ולא שאלו אותי כלום.
-
תקנו אותי אם אני טועה, אני לא זוכר מקום אחד שבביקורת הגבולות ביקשו לראות כרטיס טיסה החוצה מהמדינה, וזה כולל את האמריקאים הנוקשים.
-
בפיליפינים זה חובה. בטאיוואן הרבה פעמים מבקשים לראות כרטיס יציאה.
-
בחודשים האחרונים היו ישראלים אומנם מספר מועט שאמרו ששאלו אותם לפני העלייה למטוס במדינות מסוימות על כרטיס יציאה מהודו.
-
זה נפוץ במדינות שאין מהן יציאה יבשתית. זה חובה באוסטרליה וניו זילנד למשל.
לא יבקשו את זה בביקורת הגבולות. חברת התעופה לא תעלה אותך על הטיסה לשם בכלל.
ביפן זה לא ככה?
-
אתמול חזרתי מיפן. לא שאלו אותי בכניסה שום דבר לגבי כרטיס יציאה...
-
גם במדינות שבהן חובה להציג כרטיס טיסה חזרה על פי חוק לא תמיד שואלים. זה תלוי בפקיד, במזל, ולפעמים גם באם הנוסע עונה על הפרמטרים של הביטחון המקומי כקבוצת סיכון לעבירה על חוקי הויזה.
למשל, בניו זילנד עמדתי בתור בביקורת הדרכונים ולא נשאלתי על כרטיס חזור, אבל תרמילאים צעירים לפניי ואחריי כן. לעומת זה דווקא לטייוואן נשאלתי בטרם הטיסה על ידי חברת התעופה אם יש לי כרטיס חזור כי אחרת לא יעלו אותי על הטיסה לטייוואן. דווקא בביקורת הגבולות בכניסה למדינה לא שאלו אותי דבר.
לכן זה ש”לא שאלו אותי” לאדם אחד לא אומר כלום לגבי אם ישאלו אדם אחר.