ה פ י ל י פ י נ י ם - סיכום הטיול שלנו
-
טוב, אז אחרי הפוגה ארוכה- ממשיכה!

יום 6- בוהול-
להיום מתוכנן יום טיול באטרקציות של בוהול, יום שסגרנו כאמור דרך המלון.
קמים, מתארגנים ויורדים לארוחת בוקר נחמדה בחדר האוכל של המלון.
בדרך לוואן שמחכה לנו בדיוק בזמן אנחנו עוברים בדלפק הקבלה במלון, ע"מ לבדוק האם יש עדכונים לגבי שייט ישירות לאוסלוב (במקום לסבו סיטי). יש שייט! איזה כיף
. מחר בשש בבוקר. סוגרים את השייט (+איסוף מהמלון) ומאריכים את הלינה במלון ללילה נוסף (במקור תכננו לשוט הערב חזרה לסבו).וזהו, אפשר לצאת לדרך!
התחנה הראשונה להיום היא הchocolate hills- המוני גבעות מכוסות עשביה(?) לעיתים ירוקה לעיתים חומה, בהתאם לעונה. עולים קצת מדרגות ומגיעים לנקודת תצפית שממנה רואים את הגבעות. לכל כיוון שמסתכלים אליו יש המוווון גבעות שכאלה. בהחלט מרשים אבל יש שמש מסנוורת (מאוד!) וזה קצת מפריע לנו. אנחנו מתרשמים, מצלמים וחוזרים לוואן.
התחנה הבאה היא חוות פרפרים. מדריך מהמקום מתלווה אלינו, בתחילה מסביר כל מיני הסברים על הפרפרים ולאחר מכן נותן לנו להסתובב קצת עצמאית. נכנסים ל'חממה' מלאת צמחים ופרפרים מהמון סוגים. הפרפרים יפים מאוד ואנחנו נהנים להסתובב ולגלות עוד ועוד סוגים.
משם אנחנו ממשיכים לנסוע, התחנה הבאה היא ה-Tarsier conservatory center, שם נראה את קופי הטרסייר- הקופים הקטנים בעולם.
בדרך אנחנו עוברים ב-man made forest- יער עצי מהגוני שהוקם כולו ע"י בני האדם (קק"ל מישהו?
).במרכז שימור הטרסיירים ישנו שביל הליכה קטן בין העצים בו עוברים התיירים ומחפשים את הקופים. הדרך הכי טובה למצוא אותם היא לראות התקהלויות. אנחנו נהנים לראות הקופים הקטנטנים ומנסים למצוא קופיף שעוד אין סביבו התקהלות (כשיש הרבה אנשים הם מסובבים את הראש, אנחנו רוצים לראות את הפרצוף ואת העיניים הגדולות שלהם). בסוף מצליחים!!!

-
חוזרים לוואן ונוסעים לhanging bridge- גשר במבוק ארוך שחוצה את הנהר. עוברים לצד אחד וחוזרים לצד השני. ממש לא מאסט.
ממשיכים לארוחת צהריים- loboc river cruise floating restaurant- ארוחה שנאכל בשייט על נהר לובוק. מגיעים למקום, יש המון חברות שמוציאות את השייט (ובשעות קבועות). אנחנו הראשונים להגיע. לאט לאט מגיעים עוד אנשים ואנחנו יוצאים לדרך. יש בופה עם אוכל נחמד, מוזיקה חיה נחמדה, ונוף יפה וטרופי.
כיף
.יורדים מהשייט שבעים ומרוצים וממשיכים לתחנה הבאה להיום- כנסיית בקלאיון. הכנסייה בדיוק בשיפוצים (שימור) ואנחנו מהר מאוד חוזרים לוואן. עצירה די מיותרת…
משם ממשיכים ל-blood compact shrine. מדובר באנדרטה, איני זוכרת את ההסבר (וגם בשלב זה כבר הייתה לנו פחות סבלנות...) אז תאלצו לחפש
.וזהו, משם אנחנו חוזרים למלון שלנו. מתארגנים ויוצאים לקניון הקרוב למלון לקצת רכישות ולארוחת ערב. מחר קמים מוקדם מוקדם לשוט לסבו!

הערות המחבר-
1- מדובר ביום טיול נחמד וקליל אולם חלק מהעצירות די מיותרות (יותר עצירה בסגנון של לצלם ולהמשיך הלאה...). בנוסף הפריע לי שהרגיש כמו פס ייצור- המוני תיירים עוברים בין רשימת האטרקציות ומסמנים וי.
ובכל זאת היה יום נחמד, קליל וכיפי. המקומות שיותר אהבתי- חוות הפרפרים, קופי הטרסיאר, ארוחת הצהריים בנהר.
2- הלינה בטגבילאראן- סגרנו לינה בבוהול ממש ברגע האחרון, כך שכבר פחות היה לי זמן (וסבלנות) לחקור את כל האי ולהחליט איפה שווה ללון, והחלטתי פשוט ללון בעיר המרכזית ככה שבטוח יהיה סיורים לקחת ולא תהיה נסיעה ארוכה מדי מהרציף אליו נגיע עם המעבורת. מדובר בעיר לא אטרקטיבית במיוחד (יש בה קניון וזהו פחות או יותר)... חפשו אולי יש מקומות יותר נחמדים ללון בהם (אני בטוחה שכן).
3- השייט לאוסלוב- לעומת המעבורות הסדירות שיש לסבו סיטי מדובר בשייט פחות סדיר- אם נאספים מספיק אנשים יוצא שייט. בנוסף זו לא מעבורת אלא סירה הרבה יותר קטנה. השייט הישיר לאוסלוב חוסך כמה שעות נסיעה מסבו סיטי לאוסלוב לכן אם הדברים הללו לא מפריעים לכם זו יכולה להיות אופציה טובה. מרגיש קצת כמו יציאת מצריים
.4- מי שזה מעניין אותו יש גם צפייה בגחליליות בבוהול. השארנו את זה כאופציה אבל בסוף היום כבר לא התחשק לנו.
-
יום 7- אקסטרים לייט!
קמים מוקדם (מאוד), מתארגנים ויוצאים לוואן שכבר מחכה בחוץ. נוסעים לריזורט בPanglao, ממנו יוצא השייט לאוסלוב. מגיעים לריזורט שנראה ממש נחמד (ואני קצת מצטערת שישנו בטגבילאראן כי האווירה נראית כיפית ממש).
בזמן ההמתנה ליציאת השייט אנחנו אוכלים ארוחת בוקר שקיבלנו מהמלון ומשוטטים על החוף (ואפילו רואים כוכבי ים!), נהנים מזריחה יפהפיה!
באיחור קל אנחנו נקראים לבוא. כל הקבוצה הולכת, על כל חפציה (למעט המזוודות שאותן הצוות סחב), לסירה קטנה שמחכה לנו בתוך המים (יציאת מצרים, אמרתי?
). הסירה לוקחת אותנו לסירה יותר גדולה ואנחנו מוכנים לצאת לדרך. רגע, בעצם לא. לא ברור למה אבל אנחנו מתעכבים עוד כשעה כשכבר כולם בסירה, ולא יוצאים לדרך. בסביבות 07:30 בשעה טובה יוצאים. השייט אורך כשעתיים ואנחנו מעבירים את רובו בשינה (כולנו מותשים מהשכמה סופר מוקדמת).באוסלוב מחכה לנו נהג שסגרנו עוד מהארץ.
אנחנו נוסעים מספר דקות למקום שממנו נצא לצלילה עם כרישי הליוויתן. (יש המון מקומו לאורך החוף שדרכם אפשר לסגור, בסוף כולם לוקחים לאותה נקודת יציאה בה עושים את השנירקול בפועל).
מחליפים לבגדי ים, מקבלים ווסטי הצלה ושנורקלים ויוצאים לדרך.
הולכים הליכה קצרצרה לחוף בו משנרקלים (עמוס עמוס עמוס!), מקבלים הסבר בטיחות ועולים לסירה קטנה שתיקח אותנו לנקודת השנירקול. ו.... יורדים למים. מחכים בציפייה לראות כריש ליוויתן. והינה הוא מגיע! ענק, מרשים, וכל- כך מקרוב!!! וואו! סירה שממנה זורקים אוכל לכרישים עוברת בין כל המשנרקלים, כך שהם שוחים ליד כולם, והרבה. במהלך השנירקול אנחנו רואים אותם המון פעמים (ומתלהבים כל פעם מחדש
) מקרוב קרוב. יוצאים מהמים בהחלט נלהבים מרוצים. -
משם אנחנו נוסעים למפלי אגיניד (aguinid falls). מדובר בסדרת מפלים ובריכות שמטפסים מאחד לשני.
אנחנו פוגשים את המדריכים שלנו ויוצאים. המפלים יפהפיים וצבע המים יפה וזוהר(!). בהתחלה נראה מפחיד אבל בפועל ממש לא, שצף המים לא חזק ואפשר לטפס בנוחות. המים נעימים, אנחנו מטפסים, קופצים, רוחצים. חוויה כיפית ממש(!) והאווירה נהדרת, אנחנו נהנים מאוד מאוד (אפילו הפחדנים במשפחה).
אין לי משם תמונות שאנחנו לא נמצאים בהן אז תצטרכו להאמין לי שיפה שם ושיש למים צבע מקסים (והכי שוב שכיף ממש!)
.בסוף המסלול חוזרים באותה דרך חזרה (לא ארוך).
יש המון דוכנים של מאפים, בננות מטוגנות וקוקוסים ואנחנו טועמים כל אחד לפי בחירתו (טעייייים).
חוזרים לוואן, מחליפים לבגדים יבשים (במפלים נרטבים לחלוטין), ויוצאים בנסיעה למואל בואל, שם נלון הלילה.
להלילה אין לנו מלון מוזמן ואנחנו מבקשים מהנהג שלנו שייקח אותנו לפי המלצתו (תוך בדיקה שלנו באגודה).
מגיעים למואל בואל והאווירה פשוט מדהימה. נשארו במלון שני חדרים אחרונים ואנחנו סוגרים (אחד מהם זו הhoneymoon suite, חדר ענק!).
לא מבזבזים זמן ויורדים מהר לחוף לראות את השקיעה. המים בשפל וניתן לראות עולם חיות מים מרשים, כיף מאוד להסתובב ולגלות המון חיות לא מוכרות. השקיעה מקסימה מקסימה.
אחרי שמחשיך אנחנו נכנסים לבריכת המלון, שוב אווירה נהדרת, שוב נהנים מכל רגע. שייק כיפי, צחוקים, מים נעימים. הנאה צרופה (וכיף לעצור את המרוץ וליהנות מפשוט רחיצה בבריכה). יש הרגשה של שלווה, הרגשה ש'כל דבר במקומו'- הסרטן שהולך על השביל, רעש הגלים, מוזיקה רגועה, צחוק. מדהים
.יותר מאוחר אנחנו אוכלים במלון ארוחת ערב כיפית וטעימה מאוד והולכים לישון.
-
מרתק! ממשיכה לעקוב בעניין רב ורוצה עוד

דרך אגב, גרמת לי לחפש מייד מידע על כריש הלוויתן כדי לראות איך הוא נראה ואיך זה שאפשר לשנקרל לצידו. אז בינתיים גם למדתי והחכמתי...וגם בויקפדיה ציינו שאפשר לצלול עם הכריש בפיליפינים.
-
צפנת
איזה כיף לקבל פידבק כזה!
ובאמת התאכזבתי שאין לי תמונה של כרישי הלווייתן מתחת למים כי כך לא רואים את הגודל המרשים שלהם, שמחה לשמוע שחיפשת וראית
. אגב, הכרישים ניזונים מדגים קטנים ואצות אותם הם ׳שואבים׳ (מיוחד לראות את זה תוך כדי השנירקול- זרם מים חזק לתוך פי הכריש), לכן לא מסוכן לצלול לידם. חוויה בהחלט מיוחדת
. -
מרתק לקרוא את החוויות עושה חשק לטוב ישר.
אך מה לגבי ההוצאות?
האם תוכלי לתת פירוט כמה עלו הסיורים המדריכים הנהגים וכו...
-
עידנו
שמחה שהצטרפת!
כמובן, בסוף הסיכום אפרט על מחירים והוצאות.
-
איזה כיף של סיכום טיול, נהנית לקרוא ולחזור למקומות יהפים האלו. עשינו שני טיולים משפחתיים לפיליפינים ובטוח נחזור.
לגבי אגיניד – המקום מדהים וממש לא על המסלול הרגיל של המטיילים. מומלץ בחום, עשינו אותו עם ילדה בת שלוש (היתה על הידיים של המדריכים...) ושני בנים בני שמונה.
לגבי כרישי הלוויתן – ממליצה לקרוא טוב טוב את הדיעות לכאן ולכאן ולהחליט כל אחד מה מתאים לו. באוסלוב המקומיים מאכילים את כרישי הלוויתן, ויש כאן התערבות לא רצויה בטבע. יש הרבה מועדוני צלילה שקוראים לא לשתף פעולה עם זה. שכל אחד יעשה מה שהוא מאמין בו, רק שיהיה לכם את המידע. יש בפיליפינים מקומות נוספים לצפייה בכרישי לוויתן ללא האכלה כמו דונסול, דרום לייטה ועוד. אנחנו עברנו ממש קרוב ובחרנו שלא לשתף פעולה עם זה.
ולסיכום – הפיליפינים פשוט מדהימים, למרות שקשה להגיע לשם וקשה להתנייד בין מקום למקום. למי שצולל ומשנרקל זה בכלל יעד חלומי.
מצרפת תמונה מאגיניד.
-
היי שירה, אני עוקב בשקיקה ומאוד נהנה. אנחנו מטיילים כמשפחה עם שלושה קטנים (6,8,10) ואנחנו טסים מסייגון לפיליפינים לחודש וחצי בתחילת פברואר. מאוד מתקשה לבחור איים כי נראה שהמבחר עצום, לכן כבר מצפה לשמוע אותך. נראה שעל טראקים מצפון למנילה נוותר אחרי שחווינו בדיוק את התיאורים שלך כמשפחה באנפורנה, 14 ימי טראק מאתגרים ומופלאים בדיוק כשאתם הייתם בפיליפינים. אשמח לקרא אודות בחירת האיים, מה מוצלח יותר ומה פחות. את מפרטת מצויין וממש כייף לקרא אותך, תודה
-
אסף
וואווווו מקנאת בטיול הארוך ארוך שלכם!

יכולה להגיד מראש שהאיים שהיינו בהם הם סבו (בדיעבד הייתי מאריכה, יכול להחזיק הרבה הרבה יותר זמן), בוהול ופלאוואן (רק באל נידו, מקום מדהים!!!!!!!!!!!! ,מדהים זו לא מילה לתאר אפילו).
אבל הטיול שלכם הרבה יותר ארוך משלנו כך שתוכלו להגיע למקומות נוספים וכמובן שיותר בנחת, אני שמעתי על בורקאי וסיקיהור אבל לא הגענו אז לא יודעת לחוות דעה, גם בלוזון יש כל מיני מקומות מעניינים וכמובן עוד הרבה מקומות שלא הגעתי אליהם בתכנון כי היה לנו זמן מאוד קצר ומוקצב.
תהנו!!!
-
זברה
שמחה שגם את כאן

האמת שלאגיניד הגענו בזכותך, קראתי טיפ שלך ונדלקתי, בסוף יצא מוצלח ממש! תודה

-
שירה
רק להגיד שאני עדיין עוקבת ונהנית מהטיול שלכם.
הייתי בטוחה שתסיימו בבורקאי והופתעתי לגלות שלא...
חבר שגר ועבד כמה שנים בהונג קונג שיתף שהם היו נוסעים לשם וסיפר סיפורים שגרמו לנו לקנא…
טוב,אז כנראה ש.. תצטרכו לחזור לפיליפינים

-
עדי
האמת שבורקאי היה ויתור שממש התבאסתי לעשות… כמו שאמרת ניאלץ לחזור

אל דאגה- יהיה גם יהיה גראנד פינלה למרות הוויתור על בורקאי!

שמחה שאת עוד עוקבת.
-
שמחה לשמוע שהגעתם לשם בעקבותינו

-
שירה, איזה טיול חלומי!
עוקבת בסקרנות ובעניין ומחכה להמשך

מירה
-
מירה, תודה! ברוכה המצטרפת

מבטיחה להמשיך היום בכתיבה
-
שירה,
ממשיך לטייל איתך בהנאה רבה

ואיזה אומץ היה לכם גם בעניין הכרישים (שאמנם לא אמורים להיות מסוכנים...אך בכל זאת חיה מפחידה
) וגם לא להזמין לינה מראש…תענוג של טיול

רובי
-
תודה רבה על סיפור הטיול. ללא ספק הפיליפינים נכנסים לרשימה של קיץ 2019...כרגע מתחרה בקירגיסטן

-
תודה רובי וסיגל, כיף לקבל תגובות כאלה כל פעם מחדש!
רובי- האמת שהתלבטתי לא לסגור לינות כדי שנוכל להתגמש בהתאם למזג האוויר. התלבטות שחלפה מהר מאווווד, לא היה לי אומץ
. השארתי רק שני לילות פתוחים כי היתה רשימת אתרים ולא ידעתי כמה נספיק, אמרנו שנראה בשטח (דווקא יצא מעולה). סיגל- וואו! אחלה התלבטות!! איזה כיף