בשעה טובה יש תוכנית ללואר (צרפת) - לעיונכם
-
טוב, אז אחרי הרבה בילבולי שכל בחודש האחרון, נראה לי שיש לי תוכנית כללית לשבוע הראשון, אשמח לדעתכם
תזכורת – אוגוסט, זוג + 3 – בת 13, בן 10 ובת 7. שבועיים בצרפת. שבוע ראשון לואר ושבוע שני פריז.
נוחתים במוצ"ש לקראת חצות ב CDG. נישן בשדה, ובראשון בבוקר נשכור רכב.
סגרנו דירה במזרח לואר בעירMosnes מעט מזרחית ל Tours.
יום ראשון:
שתי אפשרויות ליום הזה:
אפשרות 1:
דוהרים לדירה (סדר גודל של 3 שעות נסיעה). לא לשכוח לעצור בדרך לסופר.
עושים צ'ק אין בדירה וממשיכים לטורניר אבירים (פסטיבל ימי הביניים) ב Château et Jardins du Rivau (שעה וחצי נסיעה נוספים). יש הופעה ב 14:30 או 16:30. אחרי זה חוזרים לדירה (עוד שעה וחצי נסיעה)
אפשרות 2:
מתחילים במוזיאון התעופה בלה בורז'ה שקרוב לפריז (פותחים רק ב-10 בבוקר). משם בשעות הצהריים המאוחרות נוסעים לדירה (אותן 3 שעות נסיעה). אם בא לנו ונשאר זמן אפשר לשבץ בדרך שני אתרים ליד Blois – Château de Chambord או מבוך
ימים שני, עד שישי
ישנים 6 לילות באותה דירה, כך שיש לנו 5 ימים מלאים. אז בניתי 5 ימי טיול. אבל אין פה חשיבות לסדר הימים וזה יקבע בשטח, על פי מצב רוח, מזג אויר וכו'. במידת האפשר ננסה לא לעשות את ימי הנסיעה הארוכים ברצף.
בכל יום השתדלתי למפות יותר אתרים ממה שנספיק – שיהיה לרזרבה. אין לי שום יומרה להספיק את כולם
יום 1 – דרום מזרח
הטירה הגדולה Château de Chenonceau. אחר כך ועל פי הזמן ומצב הרוח אפשר את גם החיות ZooParc Beauval ו/או פארק חבלים Clic'Lac Aventure
אם יישאר זמן ויבוא לנו – פארק שעשועי לא מאד מרשים Family park – ממש לא אתר חובה אבל יכול לללכת לשעתיים-שלוש בסוף היום
יום 2 – העיר Amboise
דה וינצ'י Château du Clos Lucé, הפגודה Pagode de Chanteloup, מיני טירות Mini Châteaux, אקווריום Aquarium du Val de Loire.
ושוב אפשר לשבץ את פארק השעשועים family park לסוף היום
יום 3 - מערבית ל Tours
טירת וילנדרי Château de Villandry, טירת אזאי-לה-רידאו Château d'Azay-le-Rideau, מוזיאון מכני Musée Maurice Dufresne, פארק חבלים Saint Benoit Aventure
ושוב אפשר לשבץ את פארק השעשועים family park לסוף היום
יום 4 פוטורוסקופ
פארק Futuroscope (קצת יותר משעה וחצי נסיעה כל כיוון) צפוי למלא את כל היום
יום 5 פוי דו פו
פארק (לא בטוח שזה המינוח הנכון) Puy du Fou,כ-3 שעות נסיעה כל כיוון. ממלא את כל היום. לא נשאר למופע הלילה המרשים (בלי קשה לנסיעה הוא מתחיל בשעה מאוחרת מדי בשבילנו)
יום שבת
בבוקר אורזים ומתקפלים. נוסעים לורסאי ומשם לדירה בפריז (כ-3 שעות נסיעה)
תודה לכל מי שענה לי בחודש האחרון, לכל מי שהפנה אותי לסיפורים ולכל מי שכתב את הסיפורים.
הערות, הארות, תובנות, מחשבות וגם קטילות יתקבלו בברכה
-
בקשר לפו דה פו-3 שעות נסיעה לכיוון זה תיק לא פשוט. הפארק הזה ענק. ויש בו הופעות שכמעט בלתי אפשרי להכניס את כולן ליום אחד. זה דורש תכנון מדוקדק של היום וריצה ממופע למופע. וזה משאיר מעט מאוד זמן להנות מהפארק עצמו. אם לא תהיו בשערי הפארק בדקת הפתיחה לא תהנו ממה שיש לפארק להציע וזה חבל. אם אני זוכרת נכון הפארק נפתח באזור 9-9:30-10. כדי להגיע לזמן הפתיחה תצטרכו לצאת לדרך מאוד מוקדם בבוקר. ותחזרו לדירה מאוד מאוד מאוחר בלילה.
אולי כדאי לשקול מקום לינה מרכזי יותר שלא יחייב נסיעות ארוכות כאלו לכל כיוון.
-
תודה רבה
מקום הלינה נקבע כבר (ושולם) אחרי ששיקול הפארק הזה נלקח בחשבון, ומראש הנחנו שלא נספיק הכל בפארק. אלה החיים.
חשבנו הרבה על הנושא, כולל אפשרויות של מעבר לינה וכו’. אבל הגענו למסקנה שלא מתאים לנו לינות אחרות.
אז האפשרויות הן – 6 שעות נסיעה, או לוותר לחלוטין

-
אלה בדיוק הסיבות בגינן ויתרנו על הפארק בטיול שלנו לפני לא מעט שנים…
בהרכב שלנו פוטורוסקופ + אסטריקס הספיקו בטיול אחד ולא הרגשנו שחסר לנו פארק גדול. אולי טעות ואולי לא
-
זה לא פארק שעשועים סטנדרטי. זה לא פארק שעשועים בכלל. אין בו מתקנים. ולכן אי אפשר להשוות אותו לאסטריקס או לפוטורוסקופ.
יש בו רק הופעות ועיצוב תקופתי מרהיב של תקופות שונות עם פעילויות/הופעות/חנויות ברוח התקופה.
-
אני יודעת רק אמרתי שלנו לא חסר…. ואם מאד רוצים מסכימה אתך שכדאי להתקרב עם הלינה
-
עכשו שאני רואה איפה אתם לנים , יכולה להמליץ להכנס על הדרך ליקב בעיירה montlouis-sur-loire ) על כביש D751.
היקבים נמצאים בתוך מערות טבעיות וגם ילדים יכולים ליהנות מהביקור במרתפי היקב, עם החביות הגדולות וכד’. הביקור לא ארוך ויכול להוות עצירה קלה בדרך.
אגב, האנשים בעיירה הזו מספרים שהם החביאו במערות האלה יהודים בזמן מלחמת העולם השניה.
הטיפ שלי על הלואר, אם עדיין לא ראית -
ממליצה לצרף לוילנדרי סיור במערות Les Grottes Pètrifiantes.
פרטים ותאור אפשר למצוא בטיול שלנו החל מהודעה 60.
פארק פי דה פו – מדהים !!! אם אתם צריכים לבחור בין המופעים השונים – אל תפספסו את ההופעה המדהימה Mousquetaire de Richelieu. היא באולם סגור ומתאימה לצהרי יום חם או גשם.
-
לא הבנתי אתה מתכוון ליסוע ביום אחד 3 שעות לכל כיוון כלטמר 6 שעות?
זה טירוף
-
תודה רבה לכם. נבדוק את ההמלצות לעומק בסוף השבוע
צחצח – הבנת נכון – 6 שעות בסך הכל. ברור לי שזה הרבה, אבל למה טירוף?
במה זה שונה מלנסוע מהמרכז למצפה רמון או לצפון רמת הגולן ולחזור באותו יום? טוב, אולי זה טיפה שונה כי מצפה רמון או רמת הגולן זה “רק” שעתיים וחצי כל כיוון מהמרכז ולא 3. אבל אני לא חושב שההבדל דרמטי.
אז אין לי שום כוונה לעשות יום אחרי יום 6 שעות כאלה. אבל פעם אחת – בהחלט מרגיש לי אפשרי. לא קל, אבל אפשרי.
אגבף הילדים שלי עוד קטנים אז אני לא יודע איך זה עובד היום. אבל אני זוכר מהתקופה שאני הייתי בצבא את המשפחות שבאות עם הסירים בשבת לשלל הבסיסים בנגב. נסעו 2-3 שעות כל כיוון (ולפעמים גם יותר) בשביל להיות עם “הילד” שעה-שעתיים.
-
בשעה טובה יש תוכנית ללואר (צרפת) - לעיונכםבחיים אבל בחיים לא הייתי נוסע לפארק שעשועים 3 שעות לשם ובחזרה
אבל כל אחד והעדפותיו
אני חייב להגיד לך שאני חושב שהטיול שלך לא מתוכנן נכון
אני מאד מעריך אותך ולכן חשוב לי להגיד לך זאת
אתה באמת תורם המון לפורומים ונעזרתי רבות בפוסטים שלך בעיקר בארה”ב
ולכן הייתי מאד רוצה שתהנה בצרפת שהיא לטעמי המדינה היפה והמעניינת ביותר באירופה עם מגוון נופים אדיר, תרבות והיסטוריה מרשימה וכפרים וערים נפלאות
אבל בחרת אזור שהוא לא מהטופ של צרפת וגם בו התמקמת לא משהו
לואר בעיני הוא חבל לעבור בו בדרך לשם או חזרה מאזורים אחרים נפלאים בצרפת כמו נורמנדי , בריטני, או דורדון
מקווה בשבילכם שתיהנו באמת מכל הלב
-
אני גם חושבת שבחיים לא הייתי נוסעת 3 שעות כיוון לפארק שעשועים. אני חושבת שההבדל בין זה לבין הדוגמאות שנתת (מצפה רמון/גולן) הוא שבד”כ כדי להנות בפארק שעשועים צריך יום שלם, שלא יהיה לכם. כך שיוצא שגם נסעת המון וגם פארק השעשועים “התפספס” במידה כזו או אחרת בגלל קוצר הזמן.
הייתי גם בודקת מה העלות של הכניסה לפארק (מניחה שכבר בדקת) שלא יהיה לכם גם כאב לב וגם כאב כיס.
פארק שעשועים זה גם יום מעייף ואחריו לנהוג 3 שעות זה סיוט לא קטן ועלול להיות אפילו מסוכן לטעמי.
-
הדוגמאות שנתת לא מתאימות כי בטיול גם ככה יש הרבה נסיעות ולא מדובר בנסיעה חד פעמית. יש לזה אפקט מצטבר. גם ביום ההגעה וביום העזיבה יש נסיעות ארוכות והבנתי שגם בעוד יום התכנון לנסוע שלוש שעות.
למרות כל זאת, אני מניח שיש אירועים מסויימים שהייתי נוסע בשבילם שלוש שעות הלוך ושלוש שעות חזור (משחקי כדורגל/הופעות).
-
תודה לכולכם (וגם על המחמאות
)החשש / שיקול / חוסר רצון מנהיגה ארוכה ברור.
אני לא טוען לרגע שאני מרוצה מהחלק הזה בתכנון הטיול, וברור שהייתי מעדיף שלא יהיה כזה יום נסיעה. אני פשוט מאמין שנוכל לעמוד בו.
אני יכול להעיד על עצמי שאני שונא לנהוג, ואישתי עוד יותר, אבל זה לא מפחיד אותי. שמים מוזיקה, הילדים נרדמים, עושים 2-3 עצירות (כלומר פעם בשעה) ומסתדרים.
בכל מקרה זה לא מתוכנן ליום הראשון ולא ליום השני, כך שאם נרגיש שהנהיגה קשה לנו – נוותר. ולמרות שיש בטיול עוד קטעי נסיעה, כמו שאתם רואים יש גם שני ימים שכולם במרחק של עד 30 ק”מ מהדירה. אז יום אחרי פוי דו פו נקום מאוחר ונעשה יום קרוב.
אם יש תובנות לשאר הימים אשמח גם לשמוע
-
אני מתה על פארק פיי דה פוי- בעיניי אחד הפארקים היותר מיוחדים ושווים שיש.
אבל---
לא מנקודת הלינה שלכם הלוך וחזור.
ותביא בחשבון שרצוי מאד להזמין כרטיסים מראש, ולא להגיע לקופה ולגלות ש”אזלו הכרטיסים היום” --מה שמותיר פחות אופציות ספונטניות בביקור בפארק.
אם היית מתמקם יותר מערבית בלואר ---הנסיעה הייתה קצרה יותר, ואז אפשר היה ל”ככב” אותו מלינה בלואר בכ”ז.
-
אם אתה מתעקש על הלואר הייתי מתמקם בשני ה centerparks שבלואר אחד בחלק המזרחי ואחד במערבי ומחלק את הימים בין שניהם. הם ממוקמים טוב כל אחד מהם ליעדים שלך ושניהם פארקים ממש מצויינים.
-
קודם כול לא ברור לי איך הגעת ל- 3 שעות נסיעה לכול כיוון לפוי דו פו???
לנו הנסיעה מ- Azay La Ridou לקח רק שעה וחצי. נניח שאתה ממוקם יותר
מזרחה אז נגיד שעתיים. מפוי דו פו לפריז לקח לי 4 שעות אז לא נראה לי שמאיזשהי נקודה בלואר זה ייקח 3 שעות.
בכול אופן הפארק כול כך מיוחד שאני כן הייתי עושה את הנסיעה הזו. טועה מי שחושב שזה פארק שעשועים. זה פארק מופעים ולא נדרש ממך שם אלא לצפות בהם וקצת לכתת רגליים בין המופעים. רק תקפיד
להגיע בשעת הפתיחה שהיא 10 בבוקר כי אחרת תכנס לסיחרור זמנים ויהיו
לך החמצות. אם יש לך את התוכנית של אותו יום תתחיל לתכנן את הסדר לפי
מספר הפעמים שמופע גדול מתקיים באותו יום. לדוגמא המופע הרומאי כשאנחנו
היינו היה רק פעם אחת באותו יום אז קודם כול קבענו אותו. אח”כ ראינו מי מופיע
פעמיים ובחרנו מה נוח לנו ואינו חופף את המופע הרומאי וכן הלאה. אם הייתה לנו יותר מאופציה אחת לבחירה בחרנו לפי המיקום הפיזי יחסית למופע הקודם. בין לבין יש גם 9-10 מופעים קטנים שמתרחשים ברצף כול הזמן ואותם תכניס בחורים בין המופעים הגדולים. שים לב שזמן הליכה בין מופע אחד לשני יכול לקחת 10-15 דקות. אנחנו הצלחנו לשלב את כול המופעים הגדולים ורוב הקטנים. מופע הבזים בעיני הוא המופע הכי שווה. אל תחמיץ אותו.
לפארק פוטורוסקופ סע באוטוסטראדה. זה יעלה לך 10 יורו לכיוון אבל יחסוך
לך חצי שעה בכול כיוון ובמקרה הזה לדעתי הזמן חשוב מהכסף.
אני גם לא מבין למה מציעים לך פה שעדיף היה לך ללכת לאזורים אחרים בצרפת
כשלא ביקשת בכלל אלטרנטיבה אז רק רציתי להגיד שהבחירה שלך בלואר
היא הבחירה הכי טובה שיכולה להיות לטיול מפריז למסגרת הזמן של שבוע שיש לך. אין ספק שתיהנה מהטיול.
-
ושוב תודה לכולם
מקום הלינה סגור ומשולם. נכון שאני זה שתמיד אומר שכל דבר אפשר לשנות וזה רק שאלה של כסף, אבל זה נכון רק אם התוצאה תשפר באופן מהותי את הטיול. במקרה המסויים הזה אני לא רואה סיבה לשנות את מקום הלינה. אם כבר אעדיף לוותר על פוי דו פו ולא לשנות את מקום הלינה.
לגבי פו דו פוי – אני קורא את כל מה שאתם כותבים, ואני מודה שעדיין לא השתכנעתי שהנסיעה תהיה כזה סיוט שזה לא שווה את המאמץ. אבל אני גם חושב שבנקודת הזמן הנוכחתי של חצי שנה לפני הטיול לא צריך לקבל החלטה חד משמעית.
אז אני אנסה בהמשך לגבש תוכנית ליום אחד על פי המלצות שהועברו לי בימים האחרונות – למשל העיירה Loche, מערות Les Grottes Pètrifiantes, ואולי נעביר את טירת שאמבוד ומבוך התירס לאחד הימים ולא רק על הדרך. נראה.
ואז אם תהיה תוכנית ליום נוסף נוכל לגבש החלטה בשלב מתקדם בהרבה. או אפילו ברגע האחרון (כפוף לזמינות כרטיסים).
אגב, על פי גוגל הנסיעה בכל כיוון לוקחת שעתיים וחצי (בלי פקקים בכלל) ו-260 ק”מ. אז אם נעגל ונוסיף עצירה לשירותים זה סביבות ה-3 שעות כל כיוון. לא נריב על הדקות המדוייקות.
האם זה שכך התגובות פה מתמקדות בנסיעה לפוי דו פו אומר שכל שאר התוכנית נראית הגיונית וטובה?
-
בעניין הנסיעה בת השלוש שעות כבר נאמר כל מה שצריך להאמר. גם אני מאלה שלא היו עושים את זה אבל כל אחד מקבל את ההחלטות הטובות עבורו ומכיר את משפחתו.
בעניין יום ראשון – הייתי בוחר את האפשרות השניה.
גם כאן – מטעמים הקשורים לנסיעה ועייפות.
אחרי נסיעה של 3 שעות – לסוע שוב שעה וחצי הלוך ושעה וחצי חזור נדמע לי הרבה פחות מוצלח.
-
תודה רבה.
לגבי יום הנסיעה הארוכה – יש עוד יותר מחצי שנה עד צרפת. עד אז אני מניח שיצא לנו עוד איזה 2-3 טיולים ארוכים בארץ (רמת הגולן/עמוק בנגב) אז ננסה לשים לב לשעת היציאה חזרה ולקושי בנהיגה. ברור לי שהאוטו הפרטי שלי בכבישים שאני מכיר לא רע זה לא אותו דבר כמו רכב שכור בכבישים לא מוכרים, אבל זה כן יהיה איזה מדד.
לגבי היום הראשון
אני נוטה לחשוב שאם נלך לפוי דה פו, ואולי גם נמצא איזה מופע כזה או אחר באחת הטירות (הבנתי שיש כאלה) אז אולי באמת טורניר האבירים הוא לא כזה שוס גדול ששווה להתאמץ עבורו ביום הראשון.
למרות החיבה העמוקה שלי למוזיאון המטוסים (ופנטזיה עתיקת יומין על לה בורז’ה אם כי באביב כשיש את הסלון האווירי ולא בקיץ) אני בספק אם יסתדר ולו בגלל הסיבה הפשוטה שהוא נפתח רק ב-10. כלומר בבוקר צריך למרוח את הזמן. אם המוזיאון לא טוב – אז בשביל מה התעכבנו? אם המוזיאון כן טוב, אז אני מניח שנצא ממנו לכיוון 14:00 (כולל איזה ארוחת צהריים במזנון שלו). ואז 2-3 נסיעה ללואר כבר יביאו אותי עמוק לאחר הצהריים.
אז למשל לביקור בChâteau de Chambord. נגיע בסביבות 16:00 וסוגרים ב 18:00. קודם כל זה גבולי קצת. ובנוסף ב-6 בערב נסע עוד לסופר (מצאתי סופר קטן ב blois שפתוח אחר הצהריים) ואז נגיע לדירה כבר לקראת 8, עייפים למדי. בנסיעה הקצרה מהסופר לדירה הילדים ירדמו (אחרי הלילה הקשה של הטיסה יום קודם) וכו’.
כלומר סביר יותר שאם נלך למוזיאון המטוסים זה יהיה הדבר היחיד שנעשה באותו יום.
מה שמביא אותי לאפשרות שלישית – לוותר גם על טורניר האבירים וגם עם מוזיאון המטוסים. לצאת על הבוקר לכיוון Château de Chambord. עם קצת מזל נגיע לפני 11 (תלוי איך יזרום הבוקר). אחרי הטירה (2 בצהריים?) נמשיך למבוך התירס, אחר כך סופר, ובסביבות 5-6 בערב נתמקם בדירה.
אגב, אני מניח שבמקרה של מזג אויר לא יפה נשאר עם מוזיאון המטוסים בלבד.
הסיבה שאני יחסית מתעמק ביום הראשון הוא שסביר שלא יהיה זמן למחשבות מעמיקות בבוקר. אחרי היום של הטיסה, הלילה הקצר, והבלגן של השכרת רכב (תמיד זה בלגן
) אני מעדיף להיות סגור עם תוכנית.בשאר הימים – לרוב בערב אנחנו (אישתי ואני) מחליטים מה נעשה מחר, על סמך העייפות, מזג האויר והאיך עברו הימים הקודמים.